ROOT
Savrseno odradjeno uputstvo za rootovanje, ima tekst i slike za svaki korak a ima i video
LINK
E sad garancija i ostalo. Ako samo uradis root bez menjanja rom-a onda se garancija ne gubi (izvor HTC).
- Ako se telefon pokvari i ti ga posaljes na garanciju sa nefabrickim room-om onda nemas garanciju i u toj situaciji htc servis menja maticnu plocu i popravlja nastali kvar. Maticna ploca se naplacuje dosta (200 funti koliko sam zapamtio).
- AKo se telefon pokvari a ti vratis fabricki rom (RUU) i zakljucas na RE-LOCKED stanje onda se garancija uvazava. Ovo opet zavisi od kvara da li ces moci da vratis.
Pitanje je kako ce ovi nasi provajderi to da tumace, mada ako tumace drugacije od ovoga sto sam napisao to je onda nezakonski
Stanja bootloadera su: LOCKED, UNLOCKED i RE-LOCKED. Iz fabrike dolazi LOCKED, kad ga otkljucas onda je UNLOCKED a kad za fakljucas onda je RE-LOCKED. Dakle ako si ga otkljucavao, vidi se. Za sada je nemoguce vratiti na LOCKED.
Za sada ne postoji S-OFF ali se vredno radi na tome. Postoje pojedini modeli u svetu koji su isporuceni sa S-OFF ali 99% ih je S-ON. Za samo root-ovanje ovo nije bitno ali je bitno kod fleshovanja kernela jer isti ne moze da se fleshuje u isto vreme kad i rom vec mora posebnom procedurom (o ovome kad neko postavi konkretno pitanje)
LCD Density
Po meni je dovoljno prebaciti sa standardni 320 na 280 i to je vec dovoljno sitno a podrzava Sense 4.0 Probao sam i 250 medjutim dobio sam neupotrebljivo iscrtan UI.
Aplikacija za menjanje LCD density na H1X (ICS) je
RomToolbox