Šta je novo?

HTC One X

pa moras najmanje janje okrenuti...

jel skripi nesto, ivice ekrana i to?

Ma jok,nista za sad. Maltretiram ga muski.
Presao sa Desire na njega, size does mathers :)

Ja na mom za sada ni jedan problem nemam da kucnem u drvo :) Radi kao zmaj.

takodje, ni ja nemam nijedan problem, a uzeo ga u VIPu...

prenaduvana je cela stvar o greškama na HOXu...

zbog vaših negativnih i netačnih komentara gomila ljudi neće smeti da se odluči da uživa u ovom malom čudu tehnologije...

BigBog i Garancija, kod nas je procedura, ako se uoci bilo kakav fabricki nedostatak, npr i jedan mrtvi piksel i ako je htc propisao da je u redu 3 ili 5 (ne secam se koji je tacno broj) u prvih sedam dana korisnik ce dobiti nov uredjaj, nakon 7 dana bice pregledan/testiran u ovlascenom servisu i ako se uoci nedostatak bice resen u garantnom roku. Operatori se bore da dobiju sto vise za korisnike u postprodajnom postupku, dok proizvodjac i serviser sto manje, opet troskovni aspekt, operator ne ulaze nista a dobija zadovoljnije korisnike, a proizvodjaca dosta kosta u garantnom roku. I na toj relaciji postoje konstantni pregovori, na tom polju prosle godine je napravljen veliki pomak, do prosle godine serviseri su cesto odbijali (po mojoj slobodnoj proceni) slucajeve kod kojih je bila potrebna nadoknada (ili tokom testiranja nisu uoceni nedostaci ili greska pripisana korisniku) toga sad ima sve manje i manje skoro pa i da nema..

To se desava sa svim modelima svakog proizvodjaca, desava se da postoji neka serija, postoji razlika i kad se proizvodi uredjaj u razlicitim fabrikama isti model itd. Vec sam pisao da sam tri puta menjao 4s pocetkom godine u Apple Store-u, pre neki dan me zove radnica Apple-a da proveri dal je sve u redu..

Poslednja izmena:
takodje, ni ja nemam nijedan problem, a uzeo ga u VIPu...

prenaduvana je cela stvar o greškama na HOXu...

zbog vaših negativnih i netačnih komentara gomila ljudi neće smeti da se odluči da uživa u ovom malom čudu tehnologije...

Izvini, komentari jesu negativni, ali nisu netačni.
Ja sam bio opasno zagrejan za HOX, gledao sam 3 komada u Vip-u i 2 komada u Telenoru, i svaki je imao problem sa razlivanjem boja.
Neki više neki manje, neki samo sa jedne strane a sa druge ne, ali ja nisam našao ni jedan jedini koji je bez ovog problema.:wall:

Pa ti uzmi onda S3 i reseno... Smarate vise...

Budite malo konstruktivni sa ovom temom, vec deset strana pricate o razlivanju boja. Skontali smo da se javlja na nekim modelima i da nije neki veliki problem narocito ako se ne razliva po sredini ekrana i zato sto se javlja iskljucivo ako se jace stisne ekran. Samo da napomenem to razlivanje boja se javlja i na iphone4 telefonima (probao) stoga udaviste sa tim, a i nije neki problem.

Ako ste ovde dosli da upljujete HOX na taj nacin, onda molim da moderatori reaguju. Previse ljudi ovde troluje temu i ako se ovako nastavi ja vise necu sudelovati u istoj jer nevidim nista pametno da pricate vec 20 strana.

End of story.

Poslednja izmena:

Budite malo konstruktivni sa ovom temom, vec deset strana pricate o razlivanju boja. Skontali smo da se javlja na nekim modelima i da nije neki veliki problem narocito ako se ne razliva po sredini ekrana i zato sto se javlja iskljucivo ako se jace stisne ekran. Samo da napomenem to razlivanje boja se javlja i na iphone4 telefonima (probao) stoga udaviste sa tim, a i nije neki problem.

Ako ste ovde dosli da upljujete HOX na taj nacin, onda molim da moderatori reaguju. Previse ljudi ovde troluje temu i ako se ovako nastavi ja vise necu sudelovati u istoj jer nevidim nista pametno da pricate vec 20 strana.

End of story.

Izvini, ali pisanje o manama telefona od strane ljudi koji su išli da ga kupe, gledali ga i nisu bili zadovoljni nekom karakteristikom nije trolovanje i pljuvanje.
Ne bih ovo ni pisao da thePriest nije izjavio da su ovi komentari netačni.

Inače, da juče nisam zakasnio, sada bi onaj HOX iz oglasa za 400 eur bio kod mene, rizikovao bih sa tim razlivanjem boja.:)

A za S3 ima vremena...

End of story.

Niko ovdje ne pljuje HOX ali je cinjenica da nije u Srbiji lako dati 400e i gledati neke fabricke greske i josh se raspravljati sa operaterom da li je falican model ili ne... Ovdje su 99% ljudi koji zele ili ce kupiti HOX u narednom periodu.

Sad mi je jasno odakle tebi 1000 postova i Newcomer status ..

@gasmias -

BigBog i Garancija, kod nas je procedura, ako se uoci bilo kakav fabricki nedostatak, npr i jedan mrtvi piksel i ako je htc propisao da je u redu 3 ili 5 (ne secam se koji je tacno broj) u prvih sedam dana korisnik ce dobiti nov uredjaj, nakon 7 dana bice pregledan/testiran u ovlascenom servisu i ako se uoci nedostatak bice resen u garantnom roku. Operatori se bore da dobiju sto vise za korisnike u postprodajnom postupku, dok proizvodjac i serviser sto manje, opet troskovni aspekt, operator ne ulaze nista a dobija zadovoljnije korisnike, a proizvodjaca dosta kosta u garantnom roku. I na toj relaciji postoje konstantni pregovori, na tom polju prosle godine je napravljen veliki pomak, do prosle godine serviseri su cesto odbijali (po mojoj slobodnoj proceni) slucajeve kod kojih je bila potrebna nadoknada (ili tokom testiranja nisu uoceni nedostaci ili greska pripisana korisniku) toga sad ima sve manje i manje skoro pa i da nema..

To se desava sa svim modelima svakog proizvodjaca, desava se da postoji neka serija, postoji razlika i kad se proizvodi uredjaj u razlicitim fabrikama isti model itd. Vec sam pisao da sam tri puta menjao 4s pocetkom godine u Apple Store-u, pre neki dan me zove radnica Apple-a da proveri dal je sve u redu..

Care, sve ovo sto si sad napricao, se ne slaze sa onim prethodnim, odnosno cinjenicom da nasi provajderi nece da menjaju telefone. evo sad si sam rekao da serviseri odbijaju da rade na kvaru koji zahteva nadoknadu. ZASTO uopste dolazi do toga da on mora da popravlja telefon, i kako se to uklapa u famozni "postprodajni postupak" kada toga NEMA u civilizovanijoj evropi .. ? Odakle uopste "serviser" u prici kada govorimo o tome da je proizvodjac poslao falican uredjaj koji je svugde u svetu duzan da zameni .. ?

Ja ti lepo kazem da to kod nas nije slucaj, i da Operateri iz srbije ne uzimaju telefon direktno vec preko posrednika. da uzimaju direktno, ne bi maltretirali korisnike sa izgovorima poput "normalno je da vam telefon zjapi tu na poklopcu par milimetara" ... A implikacije takvog stanja sam zakljuci, jer je zabranjeno diskutovati o politici i kriminalu na forumima, al ako uporedis ovo sa bilo kakvim drugim poslovanjem u srbiji, samo ce ti se kas'ti kako se nabavljaju telefoni. a Tu VIP nalepnicu bukvalno, bez zezanja mozes da okacis nekoj machki o rep.

Poslednja izmena:
Koju vip nalepnicu :O ja ti kazem kako je a ti kako oces..nabavlja se i ugovara direktno od proizvodjaca..

Добре су фотролице, штета што ништа не штити сочиво камере, чуо сам да су ове ХТЦ хардшел облоге прилично скупе ?

Koji je to nivo stiskanja ekrana, da ti pobeli prst, ne razumem, zasto bi ikad toliko stiskao ekran..

Zasto bi neko "stiskao" displej kad je odziv na dodir odlican?
Jedino ako je neko navikao na kineske tablet displej osetljiv na stisak tj. dodir.

Poslednja izmena:
Koji je to nivo stiskanja ekrana, da ti pobeli prst, ne razumem, zasto bi ikad toliko stiskao ekran..

Ma nije stvar u tome, sigurno da ga ja ne bih stiskao nikad tako to je deb**izam da bespotrebno stiskaš ivice na telefonu od 500 evra ali sigurno ne valja da se javlja ta refleksija ili kako već da je nazovem, trebala je ta gorila da ima neku ulogu. Aj ti prste ne držiš konstantno na displeju ali možda ga nekad pritisne tako novčanik u džepu, torbica,..i sigurno da ne bi ostao bez posledica displej kad bi onako svetlucao na tom delu pola sata ili jače.

Poslednja izmena:
cek, mislis da bi se ekran ostetio, tj. imao trajnu promjenu boje/prikaza na tom dijelu? koji je pritisnut duze vrijeme?

cek, mislis da bi se ekran ostetio, tj. imao trajnu promjenu boje/prikaza na tom dijelu? koji je pritisnut duze vrijeme?

Ne znam šta bi se desilo, da ne lupam bezveze ali ne bi za džabe lepili nalepnice po LCD monitorima da se ne pipa prstima zato bi ovde Gorila trebala da ima neki otpor,...
Evo baš na monitoru kad pritisnem indentično se razlivaju boje kao na One X-u ali on nema Gorilu i stoji nalepnica da se ne pipa,....i da na Sensationu možeš da stiskaš do sutra isto i na butazerovoj Xperia Neo telefonu sa LCD-om i bez gorile. Više mi se čini da su ovde nešto zeznuli sa kućištem(unibody) nego sa samim staklom.

danas sam stiskao V i isto se desava. Stvar je u tome da je kod X staklo otvoreno na stranama i samim tim bilo kakav pritisak ce se vidjeti kao razlivanje. Kod V je ekran zasticen sa strana i time samo jak stisak na ivicu ekrana ce prikazati istu stvar. Ako ima uredjaja koji nemaju ovu manu onda im je ekran bash fobro legao, jer sa strana je u potpunosti otvoren...

Jel moze neko da okaci 2-3 snimka, dovoljan je jedan sniman dalju a ova 2 da budu nocu, u FullHD-u?

Ne mora duze od 15-20 sekundi. Ako ima neki dobrovoljac bio bih zahvalan, u nedoumici sam da l' da prelazim sa Note-a na OneX, a ne bih da imam fps drop na "ultra brzom" quad core procesoru :p

blesavo je da predjes sa Note-a na OneX. Oba telefona imaju akcenat na velicinu, a Note u tome pobedjuje ako si se vec jednom navikao.

u slucaju da zaista hoces, pravi video sa One X je dobar tek kad ga opremis sa uncompressed mode-om (koji je na halt-u jer jos nije gotov)

blesavo je da predjes sa Note-a na OneX. Oba telefona imaju akcenat na velicinu, a Note u tome pobedjuje ako si se vec jednom navikao.

u slucaju da zaista hoces, pravi video sa One X je dobar tek kad ga opremis sa uncompressed mode-om (koji je na halt-u jer jos nije gotov)

Pa kazem razmisljam se, pa ragledam sve segmente :D Od s1 furam Samsung, ali mi vise dojadila pva plastika malo malo pa krcka. Ali zbog toga je softver zategnut, radi bez laga, nema problem sa kamerom itd. Videcu jos malo kako i sta :D

Jel moze neko da okaci 2-3 snimka, dovoljan je jedan sniman dalju a ova 2 da budu nocu, u FullHD-u?

Ne mora duze od 15-20 sekundi. Ako ima neki dobrovoljac bio bih zahvalan, u nedoumici sam da l' da prelazim sa Note-a na OneX, a ne bih da imam fps drop na "ultra brzom" quad core procesoru :p

Ispoprđivanje, narodski rečeno. :)
Da me ne shvatiš pogrešno i ja se razmišljam između One X-a, Note-a i možda Galaxy trojke ako dočekam, mada mi je prvi izbor One X.

Note je super fon, što bi ga menjao, ne pruža One X ništa "renesansno" u odnosu na Note, da imaš S1, S2, Sensation pa ajde?

Pa ni u odnosu na Sensation, osim velicine, realno. Tegra3 mi kao i tegra2 ne deluje ubedljivo, a ja ne znam sta nisam mogao na mom Sensationu sto ne moze na OneX osim sto je lep brda jer je dizajn ekstra.

Da li ste videli Note uzivo.
Da se uplasis koliki je...
To nije telefon, to je mini tablet.

Vrh Dno