Šta je novo?

HTC One X

znaci ovlasceni serviser nekom menja a nekom ne,right?

Izgleda da rade po principu danas mi je dobar ili los dan :) Verovatno im se puno telefona sa istim simptomima pojavljuje na servisu pa su odlucili da nam kazu da je to normalno.... a da mi svi prihvatimo to kao tako. Na XDA sa tim ripple efektom, tj razlivanjem boja svi ljudi dobijaju drugi novi uredjaj. Sto znaci u svetu je to priznat problem, a kod nas u majchici Serbiji naravno da ne, jer nasi serviseri znaju bolje i to je normalno :) Btw od servisa sam saznao da HOX ima LED ekran :D

Vidim da pricate o Telenoru dakle belim modelima, moj je iz Vipa sto ce reci sivi i ispritiskao sam ga posteno i nista se ne razliva, da kucnem u drvo nema nijednu od navedenih boljki. Ima li neko sivi a da mu se razliva ili je to samo za bele modele (drugacije uradjeno kuciste, materijal, sta god)?

E onda je tvoj telefon pokvaren :D nosi ga na servis, jer je razlivanje normalno i svaki uredjaj ovog modela telefona ga poseduje :) Bar tako meni kazu ... sto znaci ti imas defektan telefon :)

Ja sam u vipu u ns-u isto pipkao i malo stiskao po ekranu i nije se nista razlivalo. Telefon je u toj boji bombona, prelepo izgleda.

Izgleda da rade po principu danas mi je dobar ili los dan :) Verovatno im se puno telefona sa istim simptomima pojavljuje na servisu pa su odlucili da nam kazu da je to normalno.... a da mi svi prihvatimo to kao tako. Na XDA sa tim ripple efektom, tj razlivanjem boja svi ljudi dobijaju drugi novi uredjaj. Sto znaci u svetu je to priznat problem, a kod nas u majchici Serbiji naravno da ne, jer nasi serviseri znaju bolje i to je normalno :) Btw od servisa sam saznao da HOX ima LED ekran :D

Salji mail htcu i trazi pojasnjenje. Ja bih za pocetak tako uradio.

Ja planiram da uzmem one x u vip-u al me plashi da ne dobijem neki opasni defekt shto mnogo razliva boje :D mada videcu odma kod njih ako je moguce

Isprobaj ga pre kupovine, bar sada znas sta da gledas.

Ima naravno :) Otvori browser koji prikazuje pretezno belu boju, potrazi da li ima zutih fleka po ekranu. Vidi da li je ekran sa svih strana pravilo legao u telefon. Otvori neku sivu sliku na telefonu i vidi da li ima izrazen flickering tj treperenje ekrana (ovaj problem kazu da je skoro u potpunosti resen poslednjim update-om). Pokreni neki od sintetickih testova (antutu, quadrant i sl) i vidi da li se telefon greje na sredini sa zradnje strane. Spusti notification bar i polako ga podigni do gornje ivice ekrana i vidi da li brljavi. Proveri kameru da li je tacno u centru ... sa zadnje strane telefona, jer cuo sam da zna i da bude pomerena. Klasika, proveri da li ima ostecenja, prasine ispod ekrana, mrtvih piksela i tome slicno...

Sramota je da se toliko mora paziti prilikom kupovine novog, neotpakovanog telefona.

***a, uglavnom ljudi koji uopste ne obracaju paznju dobiju 10/10 aparat, bez i najmanje greske :p A mi koji zagledamo vidimo svasta nesto :p
A da je sramota, sramota je. Ali jos veca sramota je da ne prihvataju vidljiv defekt.

Ima naravno :) Otvori browser koji prikazuje pretezno belu boju, potrazi da li ima zutih fleka po ekranu. Vidi da li je ekran sa svih strana pravilo legao u telefon. Otvori neku sivu sliku na telefonu i vidi da li ima izrazen flickering tj treperenje ekrana (ovaj problem kazu da je skoro u potpunosti resen poslednjim update-om). Pokreni neki od sintetickih testova (antutu, quadrant i sl) i vidi da li se telefon greje na sredini sa zradnje strane. Spusti notification bar i polako ga podigni do gornje ivice ekrana i vidi da li brljavi. Proveri kameru da li je tacno u centru ... sa zadnje strane telefona, jer cuo sam da zna i da bude pomerena. Klasika, proveri da li ima ostecenja, prasine ispod ekrana, mrtvih piksela i tome slicno...

Auuuuuuu...

kazete da se ovo resilo zadnjim updejtom?

ako ja nemam nijedan problem,ja ipak moram da updejtujem telefon?

Poslednja izmena:
Sonic veoma cesto si cinican no dobro :p Ovo su svi pobrojani defekti na koje sam ja naleteo citajuci o telefonu.
Opet kazem idi u bilo koji podforum na xda i naleteces na isti broj ili cak i veci broj bagova za neke druge telefone. Da treba ispitati uredjaj pre kupovine, svakako treba, pa cak i kada se radi o telefonu od 20eur a ne o ovako skupoj igracki.
Problem je sto ovlasceni servis za neke bagove tvrdi da je to "normalno". To ja ne mogu da skapiram nikako, u celom svetu nije normalno i uredjaj se istog momenta zameni, ali kod nas je normalno.....

pa sad... ako su im svi sa tim felerom, nemaju sa cim da zamijene :p

Problem je u tome sto nasi provajderi uzmu telefon od proizvidjaca bez garancije jer ih tako na prvu loptu izadje jeftinije a sve to jer su onda oni ti koji daju garanciju za koju mogu da se grbave (eto i primera koliko hocete) jer to kod nas jednostavno moze tako. Ovo nije samo za telefone, pouzdano znam da se radi i za nove automobile a ko zna jos za sta sve.

Ja pouzdano znam da gore navedeno nije tacno :) Kao sto si rekao porucuju od proizvodjaca ne na pijaci, nema kod njih sa ili bez garancije. HTC kreira procedure, smernice i politiku post prodaje a neka nasa kompanija dobija pravo da bude generalni serviser i prati smernice i procedure. Samo sto se kod nas malo manje gleda zadovoljstvo kupaca a malo vise materijalni aspekt. Npr na "zapadu" ce zameniti aparat i ako nisu u obavezi po proceduri zarad zadovoljstva korisnika.

Gasmias - nisi u pravu. postoje zvanicni uvoznici, kojima maticna firma daje fabricku garanciju, postoje reseller-i koji kupe uredjaj bez toga. A ja koji sam godinama u mobilnim telefonima, mogu da ti garantujem da niko od njih NE uvozi od HTC-a vec, sobzirom da smo u Srbiji, sasvim validan izraz - od kurte i murte. Kompanije koje doteraju uredjaje do mobile shop-ova i do loklanih provajdera su sve neki u fazonu "Žika-mobile" i "Perašped". Ti si pobrkao izraze

"generalni uvoznik" - onaj koji je potpisao sa HTC-om i sa kojim oni saradjuju i prave promocije, postuju procedure, imaju konrta obaveze i slicno
"zvanicni uvoznik" - onaj koji ima jednosmernu saradnju sa HTC-om u smislu da od njih kupuju direktno
"ovlasceni uvoznik" - nije nista drugo do firme koja ima legalne papire carinjenja proizvoda

E, Igoritze, aj' leba ti urgiraj da ti se vrati stari nick... upecacu se kad-tad, vec sam poceo tvoje postove da tretiram kao ozbiljne usled toga sto mi je nepoznat ovaj novi nick-a, a ne bismo voleli da se to desi :D:D:D

htc - Begram
Ako nece da menjaju a pouzdano znate da se aparati menjaju od strane htc saljite im mailove da ovi nasi indijanci nece da menjaju, svako je dobio izvestaj od servisa pa imate i na pismeno.
A sto se tice operatera njima bas i ne znaci nista ako se aparat zameni,tj nema nikave stete po njih posto se to sve lepo vrati htc-u tj, begramu

@Garancija nisam imao vremena iz auta da ti odgovorim kako treba, ti si pobrkao izraze. U medjunarodnoj trgovini postoji niz posrednika, dve osnovne grupe su agentski i trgovinski posrednici. U trgovacke posrednike spadaju: distributeri (trgovacki posrednici koji imaju eksluzivno pravo veleprodaje, u svoje ime i za svoj racun na odredjenoj teritoriji), dileri (sve isto ko i distributeri samo sa pravom maloprodaje) i uvozni dzoberi (ista fija kao i distributeri ali nemaju eksluzivno teritorijalno pravo, to su klasicni uvoznici-slobodni trgovacki posrednici).

Sto se tice radnji ne znam kako dolaze do telefona, ali za operatore znam. Znam da se sa proizvodjacima direktno pregovara, da bi se prodavao jedan uredjaj na teritoriji on mora da ima postprodajnu posrsku, tu stupaju firme koje dobijaju dozvolu da budu ovlasceni serviseri, u ovom slucaju Begram. Znaci operater se dogovori sa Htc-om oko uslova, pa i post prodaje, te uslove postuje serviser, svaka strana zeli da ima sa sto manjim troskovima zadovoljne kupce i to je to. Npr na pakovanju S2 koji sam kupio u Telenoru stoji: uvoznik Telenor doo, zemlja porekla: J Koreja, proizvodjac: Samsung. Znaci nema Roaming-a, Bgelektronika, nema kurte murte sto bi ti reko.

Poslednja izmena:
cinjenica je da je HOX ****** za sad... josh uzeti kod nas... ubistvo... na zalost!

Kaze mi radnica u VIPu mi smo prodali ovdje 10 kom sigurno i nije bilo prituzbi... svako danas i kupuje high end toy! (vjerujem da masa nije primjetila nedostatke)

Poslednja izmena:
gasmias: pa sto onda ne zamene provajderi te telefone kad se vec na istu primedbu menjanju po celom svetu? :)

gasmias - e ako je ta nalepnica merodavna, e onda u redu, izvinjavam se. VIP srbija usko saradjuje sa HTC i Samsung.

Objasni mi onda - ako HTC postuje dogovor sa domacim operaterima, STO i iz KOG razloga se njima stislo u zadnjici da ne menjaju i da su kvarovi koje navode korisnici po njihovom standardu "uobicajene i normalne stvari" .. ? pametnom ta jedna recenica dosta da zakljuci.

EDIT: pretece me bigboy u sekundu

Stigao mi jutros HOX iz Danske, radi sve ok. Nema nista da fali,za sada:beer:

Vrh Dno