Šta je novo?

HTC One X

Slike imaju primetnog šuma čak i na ISO 100 podešavanju. Pogledaj EXIF fotografija iz testa.

dobro, cinjenica da imaju, ali kako rekoh - sve to moze da se dovede u red sa pravilnim podesavanjima. ne znam da moze da se menja aperture i shutter speed, to jeste bitno.

elem, evo poredjenja iphone 4s i One s, uz napomenu da One X ima istu kameru kao One S i dedicated photo chip pa bi automatski trebale da su bolje fotke na One X:

http://blog.laptopmag.com/smartphone-camera-shootout-htc-one-s-vs-iphone-4s

Dobar test, ali kako ti je tekst na osam strana i 30k karaktera sažet, to mi nije jasno :) . Štaviše, mislim da je ovo jedan od najdužih testova u poslednje vreme na sajtu :)

Meni se svidja test, profesionalan i sa dosta neophodnih informacija :) Ne znam ko je sve u test ekipi osim vas dvojice ali od onog Huawei-a sto lici na SGS II testovi su sve sadrzajniji i originalniji, a tako i treba da bude, sta ce nam reciklaza sa tolikih IT sajtova ;)

Ovaj telefon je prelep, samo da su deo oko kamere drugacije osmislili bio bi za 10/10, ovako 9/10.

Bio sam ubedjen da nikada ne bih mogao da kupim telefon pretezno bele boje ali ovaj One X bas dobro izgleda u ovoj belo-crnoj kombinaciji. A One S mi u crnoj boji mocnije izgleda.

Poslednja izmena:
Dobar test, ali kako ti je tekst na osam strana i 30k karaktera sažet, to mi nije jasno :) . Štaviše, mislim da je ovo jedan od najdužih testova u poslednje vreme na sajtu :)

obradio sve aspekte ali opet nije zalazio u detalje, kao što je npr baterija samo SS, nismo videli display time niti call time, ima mnogo obimnijih testova na netu, osam strana punih slika :)

Ja cu jos malo sacekati sa root-om... A i mozda zovnem zvanicni servis HTC da vidim dali se gubi garancija root-ovanjem telefona.

Oni jedva cekaju da ti poniste garanciju, ne trosi impulse :)

Sa ovim nacinom iznad ... ne. To je root bez htcdev unlocka bootloadera. Ali jos uvek nije stabilan ... tj rezultati su polovicni.

Ne obtatih paznju na tvoj post, ako ne ostavlja tragove koje oni gledaju to je to..

Da, oni to ne mogu da vide jer bootloader ostaje klasicno zakljucan. Ali koliko vidim, jos uvek to ima problema sa S-ON telefonima, kao sto je moj jer je iz VIP-a.

1. Jel imate vi problem da se ulogujete na vas account na htcsense.com ?? Meni javlja ovo : An error has occurred processing your request.
2. Meni nudi neki software update, jel ste vi to odradili ?

Poslednja izmena:
Sad pročitah test, lepo napisano, sve na mestu. Ah,..taj flash, nije ga džaba Steva izbacio, evo ja sam za četiri dana šest šuta menjao sistem na kompu dok nisam zaključio da je razlog seckanja upravo taj flash. Sad koristim samo HTML5 i Chrome koji ima neku stariju verziju flash-a u sebi koja ne baguje. Inače, danas ponovo bio do Telenora i mislim da ću progutati nemogućnost promene baterije i da neću čekati S3 jer teško da će imati displej kao One X. Ovo je prosto teško uporedivo sa Note-om, Nexusom i ostalim telefonima sa HD displejom, jer je po meni ovo trenutno savršenstvo što se tiče displeja, btw onaj primerak Note-a u Telenoru ima neke fleke na displeju koje se baš vide kad je dominantna bela ili siva pozadina, na crvenoj, plavoj, zelenoj se ne primećuje ništa.

dobro, cinjenica da imaju, ali kako rekoh - sve to moze da se dovede u red sa pravilnim podesavanjima. ne znam da moze da se menja aperture i shutter speed, to jeste bitno.

elem, evo poredjenja iphone 4s i One s, uz napomenu da One X ima istu kameru kao One S i dedicated photo chip pa bi automatski trebale da su bolje fotke na One X:

http://blog.laptopmag.com/smartphone-camera-shootout-htc-one-s-vs-iphone-4s

Jesi li pogledao slike sa testa na benchmark sajtu? Bedno za telefon od 500evra, lošije mnogo od Galaxy S, i to na suncu! Ne znam kakva podešavanja to mogu da poprave. HTC je uvek kuburio sa kamerom ali su poboljšali stanje na Sensation modelima. Izgleda da su napravili korak unazad.

Laza - meni su fotke sasvim OK na sensation-u, ne znam za Dandy-jev test i kolko se on razume u fotografiju (mada kolko je na benchmarku popularna ta sekcija verujem da jeste) i nekako mi tesko da poverujem da je bas toliko lose, pogotovo kada pogledas ovaj link koji sam okacio.

sa druge strane, nikada ni nisam bio sucker za mobilne fotografije jer dan danas sa Cannon Powershot *****om od 5 megapiskela fotkam bolje slike nego bilo koji mobilni. nisam ekspert, razumem se povrsno u tehnolofije i nacin rada digitalnog, ali svojim ocima vidim da su sa Powershot A530 fotke bolje nego bilo koji mobilni. kapiram da neko sa DSLR moze samo da presire slike sa telefona.

Ja gledam slike i cine mi se bas dobre... Ne znam sta ocekujete od kamere, da radi kao nikon profi aparat. Dajte molim vas :D

Poslednja izmena:
apple je svakako pomjerio granice kvaliteta i rezolucije slike/videa koje mozemo snimiti telefonom ali ocekivati nekakvu perfekciju i nivo profesionalnih aparata je stvarno nerealno. Postoji razlog zasto profi aparati imaju 1kg i toliku optiku. Kome treba kamera neka kupi kameru :)

Neki ovde i dalje ne kapiraju da jeftiniji brat- One S ima bolju kameru iako su iste na papiru. A kamkoder ima vise fps u svim uslovima. Problem One X modela je ocigledno softver i mislim da ce se to uskoro srediti.

Neki ovde ne kapiraju da je sgs3 bolji telefon od one X po apsolutno svemu i da ne treba da se zamajavaju sa ovim telefonom :D

Da mozda one epski neupotrebljive glasovne komande nisu prednost? :) :d One X nije hajpovan ni 1/10 kao SGS III pa je opet nekako kompletniji model, do pre godinu dana sam mislio da htc nikada nece napraviti bolji telefon od Samsunga ali desilo se i to.

po recima ovih sa gsm arene razlika izmedju kamera celokupno, a tek video zapisa je drasticna, sto se moze videti i na prilozenom videu: S3 i One X Prosto je neverovatno da HTC dozvoljava sebi da telefon ove klase ima ovako losu kameru.

Da mozda one epski neupotrebljive glasovne komande nisu prednost? :) :d One X nije hajpovan ni 1/10 kao SGS III pa je opet nekako kompletniji model, do pre godinu dana sam mislio da htc nikada nece napraviti bolji telefon od Samsunga ali desilo se i to.

Ne znam po čemu je konpletniji? Činjenica je da je sgs3 najbolji trenutno (i ako je mene razočarao), mada možda ružniji.

Neki ovde ne kapiraju da je sgs3 bolji telefon od one X po apsolutno svemu i da ne treba da se zamajavaju sa ovim telefonom :D

da, veoma :) pogotovo sto su preorderi jedni od losijih od kako postoji samsung mobile :)

los dizajn - check
losiji ekran od One X - check
kamera takodje ne bolja od iPhone 4s - check
kinder jaje plastika ao na SGS2 - check
touchwiz shit - check

da, bas je razbio SGS3 .. Dizajn telefona kao da si na kreativnoj sekciji u osnovnoj skoli u Vlasotince-u dao deci da nacrtaju telefon i pobedio je mali Mića.

Aj sad realno, stavka po stavka:

1. Samsung nije Apple. Samsung nema zilote koji stoje u redu da kupe iZmet ako im se ponudi. prodaja SGS2 je bila takva zato sto Samsung jeste ponudio nesto izuzetno i posebno, ali sa S3 sve deluje da je ISTA prica kao sto je iPhone4>iPhone4s. nikakav upgrade i par vizuelnih trikova i cakica da se obmanu ljudi. Za razliku od Apple musterija, Android telefon nece imati prodaju samo zato sto je "sledeci u nizu" a da NEMA to nesto novo i specijalno.

2. SGS2 - ceo stock SGS2 koji pojeftini, a sad vuce za sobom i ICS ce biti mnogo primamljiviji za kupovinu znajuci kako mu je cena bila drska pre pojave SGS3. Ja da nemam telefon i da se nekim ludilom odlucim za Samsung, definitivno bih prvo cekao pad cene SGS2 na osnovu SGS3, nego konkretno SGS3.

3. Tajming - da im je neko rekao kako ce da se prodaje One serija kapiram da ne bi cekali olimpijade i pravili reklame u kojim je slogan "made for humans inspired by nature" - YOU DONT SAY ? FOR HUMANS, REALLY ? U svakom slucaju, kapa dole HTC-u za tajming i cinjenicu da peglaju One seriju i nedostatke u "baby steps" fazi maksimalnom brzinom. Ljudi olako kritikuju HTC spominju mane a ni ne znaju koliko je ovo komplikovan posao. eno ga ZTE i dalje fura ARMv6 iako je po parama prestigao i Samsung. I nemoj da zaboravimo kriticno lose update za inace kvalitetan SGS2.

4. Windows phone - ovi vampiri ce sigurno da uzmu deo trzista jer izgleda da ima naokolo mnogo blesavih ljudi koji zaista misle iskreno "uzeo sam WM7 telefon jer je dzabe, 'besh android ubuduce". Navodim ovo jer ce Nokijin tajming takodje da skace samsungu po zivcima, makar kao zunzara na leto. govorim inace o Lumia 610 i 900

5. Cena - sobzirom da objektivni rezultati ne idu u korist SGS3-a pored One X-a, a sobzirom da preorder cene JESU vece za Samsung proizvod, sve se pitam na sta ce se prosecan korisnik odluciti.

Ja kazem da nije najbolji i sta sad? I dosta vise rasprava o sgs3 idite u temu od njega pa komentarisite o njemu.

Zna li ko sta o ovom software update-u sto nudi telefon?

one x je od s3 bolji koliko i s3 od one x....ovo je mrtva trka, ne znam sta se tu mlatite.
s3 doduse ima jednu jacu prednost od oX a to su mogucnosti flashovanja. i to sada prvi put dolazi do izrazaja jer je nazalost one x baziran na tegri, dok su gotovo svi samsunzi gotovo unbrickable i to jedna od njihovih cari

Ne znam po čemu je konpletniji? Činjenica je da je sgs3 najbolji trenutno (i ako je mene razočarao), mada možda ružniji.

Fazon je sto dosta toga o SGS III ne znamo. Na primer, kakav audio cip ima i da li je bolji od One X, kakva je kamera/kamkoder, super amoled 720p je odlican ekran ali One X ocigledno ima sta da pokaze sa 720p ips-om a neuporedivo je lepsi telefon od SGS III koji izgleda porazavajuce jeftino.

Prednost SGS III je 2100 mAh baterija i uz stedljiviji super amoled Samsung ce imati bolju autonomiju i da, micro sd mada je 32Gb kod One X u sustini ok ali je i ovde Samsung u prednosti.

one x je od s3 bolji koliko i s3 od one x....ovo je mrtva trka, ne znam sta se tu mlatite.

I da je mrtva trka ja bih birao lepsi telefon a ne onaj koji kosta kao automobil prosecnog srbina a izgleda kao produkt ljubavi huawei-a i alcatela :) :d

Poslednja izmena:
A zar je bitno sto je sonicu bolji sgs3? Sto uopste tome pridajete znacaja i ubedjujete ga. Ja sa tim uopste nemam problem... Bice takvih komentara jos dosta i ako svakog pokusate da ubedite da to nije ili jeste tacno, ode u tom slucaju i ova tema u pm.

Poslednja izmena:
Seraph, odlično rečeno slažem se sa tobom :)
Evo celi dan se igram sa one x, izgleda jako dobro to je tacno, ali softver baš laguje, čak i prilikom skrola levo desno, dalje ta svemirska baterija curi samo tako za 20 minuta igranja nekih kockica otišlo 23% baterije!!!???
Jutub zakucava, pdf od 120 strana ucitava 30 sekundi na s1 se učita za 5, mora to još da se pegla. Ics na s2 radi 50% bolje... Kamera ima šuma više od s2, malo je bolja od desire a...
Meni je bitnije kako uredjaj radi a ne kako izgleda...

Evo celi dan se igram sa one x, izgleda jako dobro to je tacno, ali softver baš laguje, čak i prilikom skrola levo desno, dalje ta svemirska baterija curi samo tako za 20 minuta igranja nekih kockica otišlo 23% baterije!!!???
Jutub zakucava, pdf od 120 strana ucitava 30 sekundi na s1 se učita za 5, mora to još da se pegla. Ics na s2 radi 50% bolje... Kamera ima šuma više od s2, malo je bolja od desire a...

Nista ne radi kako treba? Baci da se ja poigram!

Sad ozbiljno Da neko ispred mene stavi One X i G III i kaze biraj (Sto ne bi bilo lose ;) ) Mislim da ne bih G III ni pogledao, madaaa mozda bih ga samo pogledao onako ispod obrve kao da u sebi kazem: "pih" i to je to...

Poslednja izmena:

S tim tvojim primerkom definitivno nešto nije kako treba....ili si fan Samsunga. ;)

Nazad
Vrh Dno