Šta je novo?

HTC One X

Ja sam fan androida, nije mi važno ko pravi hardver :)
Šalu na stranu, ovaj primerak izgleda ima neki problem malopre nije hteo da se probudi iz sleep-a?!
Nema nikakvog update-a...
Kad se napuni uradicu reset pa ću da vidim... Iskreno nisam oduševljen kako radi, pa desire mi radi bolje??!!

covece, ja mogu da ti navedem 101 stvar zasto ti se to desava :) ajde udari restart pa onda baci komentar. dosao si ovde ispljuva telefon, a da nisi ni proverio zasto.

tako je jedan moj drugar uspanicio kad je uzeo SGS2 po izlasku, a coveku se isprskao ekran. i stoje 5-6 kapljica na ekranu i prave touch, samim time sve ostalo ne radi, a on panici li panici. i sa sve tim kapljicama udje u kola, stavi ga na kasetu onako besan, udje u lokal gde je kupio i kaze: NE RADI, NECE DA SE OTKLJUCA - kad ono oce. a ja sa njim sve vreme, cutim necu da mu kazem iz inata, jer je razmazenko koji nije prverio nista nego odma - NE RADI!

@Garancija

Ja se ne secam kad sam moj SGS2 restartovao, sem kad fleshujem nesto + sam na AOKP-u, a znas sta to znaci... Stock HTC ROM ne bi trebao tako da se ponasa...

Poslednja izmena:
"..Avion je poleteo i Tejgo je stavio do znanja da želi da se prepusti svojoj rutini. Spustio je roletnu na prozoru do sebe, stavio bele slušalice "Beats by Dre", pustio muziku sa "htc" mobilnog, a iz najlon kesice raspakovao ćebence i pokrio se preko glave..".

Još jedan razlog da kupim HTC. :D

@Garancija

Ja se ne secam kad sam moj SGS2 restartovao, sem kad fleshujem nesto + sam na AOKP-u, a znas sta to znaci... Stock HTC ROM ne bi trebao tako da se ponasa...

netacno. mrzi me da ti kopam sada po internetu ali ti garantujem da svaki high-end telefon koji je izasao od bilo koje kompanije osim Apple, je u svom startu imao krdo retardiranih problema koje su proizvodjaci morali da peglaju. SGS2, Sensation, Desire, koji god ti padne napamet, nije prosao bez bizarnih problema i zackoljica prvih 2 meseca od izlaska. Prijatelj iz Austrije je uzeo One S i morao da ga vrati zato sto je fabricki pola stvari falilo u njemu, GSM radio, nema action bar-a, bukvalno kao da je neko ocerupao funkcije ICS-a. desava se, i dobro je sto se desava jer bilo bi sumnjivo da sve radi kao svajcarski sat.

Izvini, ali da platis 500+ eura za telefon i da ti se restartuje, fali ovo, fali ono, pa tacno bi ih odrobij'o.

Jeste, a iPhone nikada nije imao problem sa signalom, baterijom, ekranom...

Da, one x je jedan od najbagovitijih telefona ikada.

Kad se stisne power dugme ceka se 3 minuta da se sistem podigne, a onda kada se klikne na aplikaciju jos 2 minuta da se ista loaduje.... A onda kada aplikacija pocne da se koristi baguje dok se skroluje i levo i desno i gore i dole.

Kada se pritisne home dugme, ceka se negde izmedju 12 i 18 sekundi da se iz aplikacije vrati na home screen. Sve te operacije toliko zagreju telefon da ne moze da se drzi u rukama, a na sve to zakuca se lock screen i ne moze ni da se iskljuci niti restartuje nikako jer je prevruc. Najbolje je da se iznese na terasu i tamo ga ostaviti dok se ne ohladi i istrosi baterija kako bi ceo proces mogli ponoviti kada se telefon sam iskljuci.

Jos jedna zamerka, izrada je toliko losa, da se sve ugiba, krchi, zvuk je nikakav, kada sam slikao kamerom autobus, u HOX-ovoj galeriji se video tramvaj.. eto toliko je losa. Ekran ima toliko neveran prikaz boja da mi se posle gledanja u isti a potom skretanjem pogleda sa njega oseti vrtoglavica, blagi pritisak u ushima i nesvestica.
Sve u svemu ovaj telefon je jedna velika greska... Nikada sebi necu oprostiti sto sam ga koristio.

Evo i jos jedan fejl ... ako nosite farmerke ne stavljajte ga u dzep.
9UDI6.jpg

Poslednja izmena:
Izvini, ali da platis 500+ eura za telefon i da ti se restartuje, fali ovo, fali ono, pa tacno bi ih odrobij'o.

Juce je drugar reklamirao sgs2 uzet u telekomu zbog toga sto se grejao kao sumanut i zbog toga restartovao i brljavio sliku.I sta sad?:)

Da, one x je jedan od najbagovitijih telefona ikada.

Kad se stisne power dugme ceka se 3 minuta da se sistem podigne, a onda kada se klikne na aplikaciju jos 2 minuta da se ista loaduje.... A onda kada aplikacija pocne da se koristi baguje dok se skroluje i levo i desno i gore i dole.

Kada se pritisne home dugme, ceka se negde izmedju 12 i 18 sekundi da se iz aplikacije vrati na home screen. Sve te operacije toliko zagreju telefon da ne moze da se drzi u rukama, a na sve to zakuca se lock screen i ne moze ni da se iskljuci niti restartuje nikako jer je prevruc. Najbolje je da se iznese na terasu i tamo ga ostaviti dok se ne ohladi i istrosi baterija kako bi ceo proces mogli ponoviti kada se telefon sam iskljuci.

Jos jedna zamerka, izrada je toliko losa, da se sve ugiba, krchi, zvuk je nikakav, kada sam slikao kamerom autobus, u HOX-ovoj galeriji se video tramvaj.. eto toliko je losa. Ekran ima toliko neveran prikaz boja da mi se posle gledanja u isti a potom skretanjem pogleda sa njega oseti vrtoglavica, blagi pritisak u ushima i nesvestica.
Sve u svemu ovaj telefon je jedna velika greska... Nikada sebi necu oprostiti sto sam ga koristio.

Evo i jos jedan fejl ... ako nosite farmerke ne stavljajte ga u dzep.
9UDI6.jpg

Druze,ja bih da te oslobodim muka i da ti predlozim da mi ga poklonis ili das u trampu za gajbu piva.Ja cu ga koristiti iako tako mnogo flesira,iako je preveliki za moje male sake.Snasao bih se nekako sa tim problemima :d

Druze,ja bih da te oslobodim muka i da ti predlozim da mi ga poklonis ili das u trampu za gajbu piva.Ja cu ga koristiti iako tako mnogo flesira,iako je preveliki za moje male sake.Snasao bih se nekako sa tim problemima :d

Dogovoreno, ali molim te da bude 'ladno jer se telefon previse baguje, zakucava i greje da bi mi dobro doslo 20 'ladnih tuborga za njega....

@sonic. Da desilo se .... http://phandroid.com/2012/05/09/psa...-away-from-the-white-htc-one-x-black-is-okay/

Poslednja izmena:
Kakav si ti to test primerak dobio :)

Borise, takav je svaki, bagovit do zla boga... a ne samo moj ... ne mozes ti to da skapiras jer nisi koristio ultra telefone :D

@dapimp, ne znam jel se desava svakom telefonu, ali vidim da se mnogi zale na softverske bugove, mislim da to nije u redu ni za jedan telefon... Ne pljujem HOX, samo kazem da nije u redu izbaciti takav telefon bilo ko Samsung, LG, HTC, Apple...

@jafazec mozda mu je nesto lose na ploci ili na procesoru ili gpu, ali softverske stvari, mislim da ne bi smelo da se desava premium telefonima...

@djilkos, idi na xda, na koji hoces telefon ... ali bukvalno ti izaberi. I probaj da nadjes, kako ti kazes premium phone koji nema bugove. Ali probaj da nadjes one rane teme i postove .... Veruj mi da ne postoji takav telefon, ni SGS2 ni 3 ni SGN ni Note ni IP4s a ni HOX, ma niti jedan. Sad druga je stvar sto ljudi ovde kod drugih vide trn a kod sebe ne vide balvan, ali to je vec za neki drugi thread i neku drugu diskusiju.

Borise, takav je svaki, bagovit do zla boga... a ne samo moj ... ne mozes ti to da skapiras jer nisi koristio ultra telefone :D

Onda i bolje a, ako uz 'ultra' telefone stize i gomila bagova :)

Zbilja, ja sam jedini koji je dobio hardverski bagovit telefon (nije dobro spojen seal/zaptivac sa desne strane ekrana ... postoji neka "kvrzhica") i ne zalim se toliko, koliko ovi koji su ga videli na 10 minuta u shopu i skontali da imaju bolji telefon i dosli to ovde da podele sa nama korisniicima one x-a i da nam oci otvore napokon. Mene je uvek radovala ta crta kod ljudi, plemenita nadasve.

Poslednja izmena:
E ***, ja GS2 nisam imao od prvog dana, nego sam ga kupio jedno 3 meseca od kako je dosao kod nas, na proslom Wildfire-u sam stavio odmah CM, jer ne volim Sense, a on nije premium tako da ne znam... Meni je glupo uopsteno za sve da se sto pre izbaci telefon, pa da se tek kasnije kao peglaju stvari... Zasto je problem sesti jos nedelju, dve (mada mislim da moze to i za manje, al nek bude) programirati i srediti sve da bude super?

Meni HOX nije los telefon, drugar mi je uzeo pre neki dan i ono sta da kazem, ja nekako vise volim jarke boje i sve ostalo sto ide uz OLED ekrane i nisam naisao na bugove, sve je lepo radilo, jedino kad sam video Sense, gutao sam knedlu jedno 10-ak minuta i progut'o je i vratio mu telefon...

Zbilja, ja sam jedini koji je dobio hardverski bagovit telefon (nije dobro spojen seal/zaptivac sa desne strane ekrana ... postoji neka "kvrzhica") i ne zalim se toliko, koliko ovi koji su ga videli na 10 minuta u shopu i skontali da imaju bolji telefon i dosli to ovde da podele sa nama korisniicima one x-a i da nam oci otvore napokon. Mene je uvek radovala ta crta kod ljudi, plemenita nadasve.

gdje si uzeo fon? Sta da gledam pri preuzimanju uredjaja? Meni se isto desilo sa Desire prije 2 god, doshao kuci kad ono prasina ispod ekrana... ****na 6ta klasa tehnike u nasim radnjama... am I right?

Glupo jeste, ali kapiram i zasto je tako. Inzenjeri u HTC, Samsung, Apple ... rade na batchu od recimo 1000 komada. Ispeglaju sve moguce bagove koje su nasli i u odredjenom deadline-u kazu to je to... Naravno, kada se milion urdjaja pojavi na trzistu isplivaju novi bagovi i to je uvek tako. Kod HOXa recimo ovo gore sa farmerkama, kod SG2 noise reduction i echo problem, kod IP4 problem sa prijemom itd itd itd... Naravno ne na svim primercima.

gdje si uzeo fon? Sta da gledam pri preuzimanju uredjaja? Meni se isto desilo sa Desire prije 2 god, doshao kuci kad ono prasina ispod ekrana... ****na 6ta klasa tehnike u nasim radnjama... am I right?

Uzeo u Telenoru. Pa pogledaj ono sto se istiche na forumima kao najveci problem, screen flickering. Pogledaj jel sve lepo lezhi na svom mestu... Predji prstom ceo krug oko ekrana da vidis ima li negde deformacije (kao sto je bila u mom slucaju) i to bi bilo to. Tj najbolje procitaj ovaj thread pa ces videti na sta su ljudi sve naleteli ... pa neka ti to bude vodic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1602538

covece, ja mogu da ti navedem 101 stvar zasto ti se to desava :) ajde udari restart pa onda baci komentar. dosao si ovde ispljuva telefon, a da nisi ni proverio zasto.

tako je jedan moj drugar uspanicio kad je uzeo SGS2 po izlasku, a coveku se isprskao ekran. i stoje 5-6 kapljica na ekranu i prave touch, samim time sve ostalo ne radi, a on panici li panici. i sa sve tim kapljicama udje u kola, stavi ga na kasetu onako besan, udje u lokal gde je kupio i kaze: NE RADI, NECE DA SE OTKLJUCA - kad ono oce. a ja sa njim sve vreme, cutim necu da mu kazem iz inata, jer je razmazenko koji nije prverio nista nego odma - NE RADI!

Vidis, ja ne mogu da se setim nijedne? Telefon star 7 dana bez ijedne instalirane aplikacije resetovan instaliran onaj update od 35 MB, da je nesto modifikovan pa i da razumem ovako stock, a da ovako lose radi to nikako ne razumem, ne radi vidzet za kalendar (nece da se sinhronizuje) recimo, zvucnik takodje diskutabilan preko 2/3 jacine pocinje da bruji i drnda kao na kineskim tranzistorima, jacina istoga je takodje za diskusiju.
Sta sam jos primetio...kada se pritiska displej po obodima kucista boje se razlivaju sto je POTPUNO neprihvatljivo (isti problem je imao i Dell streak) za bilo koji telefon , a kamoli za "ultimativni htzz", dalje toliko hvaljeni displej zaista ima izuzetno kvalitetnu sliku i rezoluciju izuzev CRNE boje koja je svetlije nijanse nego na s2 npr. Sense 4.0 iako na oko lepsi od starije verzije jedino radi bez seckanja kada ima max 2 vidzeta, jeste to neprimetno ali nekome ko koristi CM duze vremena ovo kasnjenje ce biti jako primetno...Ovo je moj utisak i nisam niciji fanboj :) samo sam fan androida kao os-a i hocu da on lepo radi (kako i treba) pa makar na telefonu koji pravi EI iz Nisa i pri tome izgleda kao pola tarabe...
Inace pomenuti telefon sam jutros vratio bratu i uputio ga u Telesmor da napravi reklamaciju.

@DaPimp
Da li si čuo za onaj vic kad Muji poplavi jedna noga, oni mu iseku posle par meseci poplavi i druga noga oni mu odfikare i drugu nogu, prodje par meseci poplave mu jajca gledaju oni i kažu Muji, a da ti promeniš te farmerke izgleda ti puštaju boju :D .

Da ti nađeš neko žensko ciganče da razbiješ taj maler. ;)

mene to izuzetno nervira kod telefona od 500e, hiljadu problema, prvi S2 imao probelma sa prikazom bele boje, bela nije bila bela nego žuta, drugi S2 koji sam koristio imao onaj yellow tint sa leve strane (veliki broj uređaja ima, naročito oni iz Vijetnama), jedan 4S imao mrtvi pixel, drugi problem sa ekranom isto tzv yellow problem, One X imao "luft" između ekrana i kućišta u gornjem desnom uglu, itd itd..možda neko to i ne primeti ali meni smeta i nervira, to su samo neki od hw problema, a pored toga je bilo i više sw problema..

Uzeo u Telenoru. Pa pogledaj ono sto se istiche na forumima kao najveci problem, screen flickering. Pogledaj jel sve lepo lezhi na svom mestu... Predji prstom ceo krug oko ekrana da vidis ima li negde deformacije (kao sto je bila u mom slucaju) i to bi bilo to. Tj najbolje procitaj ovaj thread pa ces videti na sta su ljudi sve naleteli ... pa neka ti to bude vodic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1602538
Ok, thx.

Realno u Srbiji kad god sam kupio i debelo prlatio za neki uredjaj, periferiju morao sam vratiti, slati na servis ili trajno ne radi kako bi trebala...

Prihvatili reklamaciju...zvog mesanja boja kad se pritisnu coskovi, jedna devojka donela telefon koji se u jednom cosku OTVORIO i sad "zeva" uzet JUCE :).

Nazad
Vrh Dno