Šta je novo?

HTC One X

Axa... A kazite mi kako u notifikacije da ubacim da mogu da iskljucim 3G ili kako uopste da ga iskljucim uopste nemogu da nadjem :D

Dodaj Mobile Internet widget negde na ekran i samo gasi/pali po potrebi, taj widget stize uz telefon.

Gotov Benchmark test One X-a. Očekujte ga vrlo uskoro ;)

cek zar Vip ne daje ove sluske uz telefon dokle traju zalihe? Meni tako operater rece

Jel našao neko gde ima da se kupi futrola preko neta za one x ?
Ja nikako da nađem nigde ih nema. Mislim kod nas.
case mate ima vec nesto, gledao sam Barely There prije nedelju dana (ionako je ta i najbolja, najtanja, a pruza odlicnu zastitu za moj DHD evo vise od godinu dana)
Ima li neki sajt gde salju za Srbiju. :wall:

salju i za srbiju i za crnu goru. www.case-mate.com

PS Case Mate je provjeren brend, Ameri, ne neki shnj kinez

PPS moguce da imam neki kod za 20% popusta (ne znam je li istekao), ako se ko odluci preko njih da uzima, ali definitivno, nek se javi na private da mu ga posaljem ;)

Poslednja izmena:
Ne razumijem ljude koji stite ledja telefona a ekran nezasticen guraju u dzep ili cak u torbicu sa ostalim stvarima...
Jeste gorilla glass i sve to ali....

Ne razumijem ljude koji stite ledja telefona a ekran nezasticen guraju u dzep ili cak u torbicu sa ostalim stvarima...
Jeste gorilla glass i sve to ali....
ali sta? :) ako ne moze da se ogrebe, onda ne moze... Ja sam posle godinu dana skinuo foliju sa mog DHD, imam jos 2, i ne stavljaju mi se, kad je vec ekran toliko izdrzljiv...

pa zar bi rizikovao da u nekom trenutku dodje u kontakt sa kljucem ili necim metalnim i da ne primjetis... ekran kosta, ovako futrola glavu cuva :)

baci pogled na testove gorilla glassa, i sve ce ti se samo kasti ;)

gledao all the time... impresioniran ali o5 se ne bih kockao sa ekranom ljubimca :)
Ima onaj SE model za trening, off road, neka jako dobra serija Gorilla Glass koristena, milsim da je zato i preskup za jednostavan telefon.

gledao all the time... impresioniran ali o5 se ne bih kockao sa ekranom ljubimca :)
Ima onaj SE model za trening, off road, neka jako dobra serija Gorilla Glass koristena, milsim da je zato i preskup za jednostavan telefon.
pa ako mi posle 3-4 god SE W950i, koji fabricki preko plasticnog ekrana ima nekakvu foliju zbog toucha (rezistivni ekran), nema ni jednu tackicu, i skoro godinu i po koliko imam DHD, takodje nista, znaci da telefone cuvam dovoljno dobro da mi nista bolje od ovog ne treba:
http://www.case-mate.com/HTC-Desire-HD-Cases/Case-Mate-HTC-Desire-HD-Tough-Case.asp
(naravno, ne ova pink varijanta :d )

PS po nicku bi ti se reklo da si zensko, kad ono... :d

a gorilla nije neunistiva, ali nemam zivaca da cijelu sgs2 temu preveslam, da bih nasao konkretne primjere :)

evo ja cu da objasnim o cemu se radi -

gorila je FRONTALNO manje vise neunistiva. ne moze se izgrebati ne moze se ostetiti, ne pravi difuziju (pa da vremenom pokupi bilo sta drugo iz vazduha ili dzepa i da ima "fleke i stroke")

ali SA STRANE puca veoma lako. sto zapravo znaci da je jedina opasnost da izlomite gorilu (da sam pre 10 godina verovao da cu da izgovorim - "izlomite gorilu"...) je pad, i pritisak sa strane. kuciste moze da ostane kompaktno, ali prenosom sila gorila puca. i to ne da puca, nego veomaaa lako cakne.

Ja sam jedared iz inata na Iconia u drugarovoj kuci, hteo doduse na tudju stetu da oprobam i zaista sam kao sa reklami seckao, bockao, i sve zivo i ekran nijednog trenutka nije ostao sa ostecenjem ili flekom. Gorila ne' da pukne i da se ogrebe od napred.

evo ja cu da objasnim o cemu se radi -

gorila je FRONTALNO manje vise neunistiva. ne moze se izgrebati ne moze se ostetiti, ne pravi difuziju (pa da vremenom pokupi bilo sta drugo iz vazduha ili dzepa i da ima "fleke i stroke")

ali SA STRANE puca veoma lako. sto zapravo znaci da je jedina opasnost da izlomite gorilu (da sam pre 10 godina verovao da cu da izgovorim - "izlomite gorilu"...) je pad, i pritisak sa strane. kuciste moze da ostane kompaktno, ali prenosom sila gorila puca. i to ne da puca, nego veomaaa lako cakne.

Ja sam jedared iz inata na Iconia u drugarovoj kuci, hteo doduse na tudju stetu da oprobam i zaista sam kao sa reklami seckao, bockao, i sve zivo i ekran nijednog trenutka nije ostao sa ostecenjem ili flekom. Gorila ne' da pukne i da se ogrebe od napred.

upravo zato i kontam da mi Case Mate Tough i Case Mate Pop (oba gumeni, pa preko plastika) zavrsavaju posao. A npr. mojoj drugarici, imala jednu ovakvu futrolu koznu, u koju se tel ubaci, ali onaj jezicak za izvlacenje joj nije bas bio po mjeri, i vadeci tel, tel ispadne na beton i cao, puce gorila. Dok ga je nosila bez futrole, padao je masu puta, ali nikakve posljedice (inace SGS1)

ne znam sta da vam kazem, iskustva su razna ali ja sam uvjek koristio futrolu, posebno za ovaj Desire imam originalnu od htc i radi ko zmaj :) Ne razmisljam gdje mi je fon i kako okrenut (uglavnom u dzepu). Kad ga izvadim na sto (da se trebe okrenu) stavim ga takodje na tu futrolu tako da mi nikad nije na stolu... ipak desilo se 2 puta da mi padne :)
Najtuznija stvar je da mi je ispao sa futrolom i udario u zemlju ovom ivicom koja jedina nije zasticena, bad karma... ****** se desavaju.

Ja u zivotu nisam kupio telefon koji ne ogrebem PRVOG dana ili patike koje ne overim na beton, smirglu, spic, siljak, viljusku, i slicno. Mada ja zapravo verujem da nije karma, nego najvise boli prvo ostecenje vrednog predmeta :) ostalih se ni ne setis sve dok nisu takvi da onemoguce koriscenje.

ne znam sta da vam kazem, iskustva su razna ali ja sam uvjek koristio futrolu, posebno za ovaj Desire imam originalnu od htc i radi ko zmaj :) Ne razmisljam gdje mi je fon i kako okrenut (uglavnom u dzepu). Kad ga izvadim na sto (da se trebe okrenu) stavim ga takodje na tu futrolu tako da mi nikad nije na stolu... ipak desilo se 2 puta da mi padne :)
Najtuznija stvar je da mi je ispao sa futrolom i udario u zemlju ovom ivicom koja jedina nije zasticena, bad karma... ****** se desavaju.
eto vidis da su dobra ledja bolje resenje, stite svaku ivicu, a i ekran (jer ko sto rece garancija, a i iskustvo je moje drugarice, gorilla glass je odlican frontalno, ali osjetljiv na bocni pritisak). B)
Ja u zivotu nisam kupio telefon koji ne ogrebem PRVOG dana ili patike koje ne overim na beton, smirglu, spic, siljak, viljusku, i slicno. Mada ja zapravo verujem da nije karma, nego najvise boli prvo ostecenje vrednog predmeta :) ostalih se ni ne setis sve dok nisu takvi da onemoguce koriscenje.
to moj tada kaze "e sad si mu uzeo nevinost" :D

Dok snimanje traje vi i dalje možete koristiti okidač za fotografije i praviti slike u punoj 8 MP rezoluciji, bez ikakvog prekida u snimanju videa!
koliko sam ja citao, za ovo sam vidio 2 stvari:
1. negdje kazu da se, dok se snima video, slika u 8, a neki u 2 mpix. Ko ima fon, nek provjeri?
2. neki kazu da se, u trenutku kad se okine slika za vrijeme snimanja videa, javi nesto ispustenih frejmova, te da je bolje onda naknadno iz video snimka izvuci fotografije (tad su 2mpix)

Solidan tekst uz par zamerki:

1. Ekran nije IPS vec se IPS naziv koristi iz budalastog razloga kao marketinski trik. U njemu je SuperLCD2 koji je zasnovan na MVA tehnologiji. samo ne znam zasto ga reklamiraju kao IPS jer je ekran bolji od akutelene IPS ponude LG-a i svih ostalih koji kupuju panele od par snabdevaca.

2. Integrsani zvucnik moze da bude glasniji preko root-a uredjaja, verovatno je sa razlogom podesen na fabricki tacno tu glasnocu. odnosno hocu da kazem da se to cesto navodi kao mana, a nije jer proizvodjac razmishlja o svom hardveru i trajnosti istog.

3. za seckanje u web-u: ista stvar se meni desava na XE na default web pretrazivacu androida stim sto se problem eliminise kada koristim Dolphin HD koji je svakim update-om sve bolji i bolji i kvalitetom sve udaljeniji od Opere islicnih, ka vrhu. A razlika u procesoru i kloku Sensation-a i OneX-a je drasticna.

takodje, ima par gresaka u textu, tipa HRD umjesto HDR i sl :)

odlican tekst Dandy

Ah, ne zamerite na greškama u kucanju (verovatno sam i semantiku omašio ponegde). Završavao sam tekst u sitne sate.

Kada se slika tokom snimanja videa, slike su u 8 MP. Provereno.

Za IPS ekran... tako piše u specifikacijama. Gledao sam da to ne potenciram nigde i da ga posle pominjem kao Super LCD 2, ali ne mogu da ne napišem ako već stoji zvanično.

Morao bih da čujem taj root-ovani zvučnik da ocenim. Ovako mi se činilo da prosto nema dovoljno snage i da je na granici da počne da krči.

Jasno je da je seckavi web softverski problem, ali kao takav je prisutan i mora da se pomene.

Poceli su da se pojavljuju prvi custom kerneli ... i za sada jedan cool feature na bricked kernelu :)

Btw dandy, sjajan i objektivan tekst kao i uvek ;)

Kamera je lošija nego što sam mislio, mnogo šuma i to po sunčanom danu. Definitivno odustajem od kupovine. Nije mi jasno kako ne mogu da naprave krštenu kameru?

Poceli su da se pojavljuju prvi custom kerneli ... i za sada jedan cool feature na bricked kernelu :)

Btw dandy, sjajan i objektivan tekst kao i uvek ;)

Spominjao sam ga ja nedavno,u kontekstu da developeri sa Sensationa prelaze na OneX uglavnom i da sto se toga tice OneX useri ne moraju da brinu,bice to bas jaka zajednica. Ne znam da li si koristio do sada njegove kernele,ali covek ubija kakve kernele pravi,od kako sam prvi put ubacio njegov kernel na Sensationu,samo update radim :)

Inace zaista dobar test. Jedna stvar mi bode oci...Gledajuci nekoliko reviewa na netu,narocito review kamere,ne znam kako ali meni su slike koje su korisnici napravili i postavili na xda ovde mnogo bolje nego na bilo kom reviewu na netu...

Poslednja izmena:
Vecit problem sa kamerom na HTC-u i vecito nas 2-3 coveka po ceo dan ke*nja - ODUSTANITE od automatskog ISO-a!

ako slikate face i glave - manji ISO, ako slikate mrak - veci ISO i resen problem. kamere na HTC telefonima nisu NISTA losije od konkurencije, losiji su paramtetri za automatic i default i oni nece da odustanu od toga. ja sve mislim da svi HTC telefoni vecito opale u 800 ISO bez obzira sta slikas i sa kolko svetla. na mom Sensation XE nema diranja Aperture i Shutter speed-a, ako to MOZE na OneX ili uz eventualno neku dodatnu aplikaciju, onda ljudi imate savrsenu kameru gledajuci ove opaljene bez podesavanja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno