Šta je novo?

HTC One X

Moje isqstvo sa slushalicama.
Iamam bowers & wilkins c5 i sennheiser hd238i oba modela su sa kontrolama za apple liniju proizvoda. Znachi na androidu radi srednje dugme i mic. (ne radi up & down)
Sa pomenutim JAYS Headset Control srednje dugme mozhe da se konfigurishe po zhelji i sve mozhe da odradi bez problema i veoma efikasno.
Dobre, ali dobre slushke za android (sa komandama) je teshko nacji, shteta. Meni je zvuk mnogo bitan i tu nema kompromisa.
Pozdravljam Klipsch Image S4A, Bose mei2 i Shure ima dobru varijantu. Prodaje posebno kablove za kontrolu.

Izvinjavam se zbog offa-a.

Poslednja izmena:
Juce je bio neki update OS da li ima negde informacija sta su poboljsali?

@mmarkovic
Hvala.

Juce sam napravio sopstveni rekord za punjenje telefona :)
Klinac je dovatio igricu (Running Fred) i uvece je palo i trece punjenje :).
Za sad sve ide glatko, zadovoljan sam telefonom ako zanemarimo bateriju.
Telefon se bas greje kad se igraju neke zahtevnije 3d igre, deo gde je kamera bas zna da se zagreje i to dobro.

http://batteries-company-com.over-b...h-tegra-3-power-management-fix-103800683.html

u skorijoj buducnosti, kucaj na ebay - extended one x battery i vidi koje imaju u ponudi. za XE sam sebi uzeo Mcnair (kineska ali kvalitetna kompanija) koji nude poneke alternative, i ima 2000 maph za XE a fabricka je 1730

sto se inace tice ebay kpovine, bez da reklamiram nego da ponudim alternativu ljudima koji hoce acessories za stvari koje nemaju kod nas, webkurir sa fejsbuka odlicno rade i malo naplacuju a ima jos takvih online narucivaca za nase prostore.

Jesam ja jedini kojem se cini da kad je ekran sive boje (recimo kad cekam da se ucita Google Play da ta siva 'treperi'?? Nije mi se to jednom desilo i cudno izgleda skroz..

Ovaj fajl NvCPLSvc.apk ne mogu da nadjem ni u bin ni search ga ne nalazi (koristim astro).
Gde se stavlja ta extended one x battery posto na one x ne moze da se vadi baterija, jedino mi pada na pamet u servisu to da mi odrade.

Da li se neko snasao za futrolu, silikonsku zastitu i sl. ?

Ja sam kupio onu vodoravnu futrolu sto se stavlja na kais i pashe (jest da sam morao uzeti najvecu:) Te zastite sto se lijepe na telefon bi jos povecale dimenzije :)

Uskoro :)
Prvi maj je malo odložio pisanje ;)

Sad nešto gledam u gallery mi fale neke slike?!
Kada uključim fotoaparat u donjem desnom uglu imam opciju da pogledam slike i tu se nalaze sve, dok u gallery ne prikazuje sve slike?!
Gde grešim ili je to neka greška.

Kada slikaš u burst modu i sačuvaš više slika, u galeriji se prikazuje samo jedna, pa tek kada uđeš da je vidiš u full screen-u imaš ikonicu da ti prikaže i ostale u nizu.
Moguće je da je to u pitanju.

Ček, šta smo onda zaključili, iz vip-a telefon dolazi sa posebno bits slušalicama? U velikom pakovanju dva manja, telefon i sluške ili nema posebnih sluški?
Mislim da varijantu bez ikakvih posebnih doplata...

Ček, šta smo onda zaključili, iz vip-a telefon dolazi sa posebno bits slušalicama? U velikom pakovanju dva manja, telefon i sluške ili nema posebnih sluški?
Mislim da varijantu bez ikakvih posebnih doplata...

U Vip-u dobijas u posebnom pakovanju beats sluske, a telefon i sluske su zapakovane u veliku kutiju.

Aj' nek mi neko napiše iskustva ko je kupio u Vipu, tipa kakvi su u vezi garancije, usluge, mreže,.. Spremio sam kintu za ovaj telefon ali razmišljam da li da ga kupim u Telenoru uz prenesi i surfuj 500 i dam skoro pa 10000 više ili u Vipu uz neki sličan paket?

Racunaj jos 60e, jer toliko vrede sluske koje se dobijaju u vipu.

Evo jedne zanimljivosti

Iskreno, vec sada sam primetio sa 1.29 update-om jaci battery life (za moje potrebe)
3G je skoro uvek ukljucen, browser itd ... juce za ceo dan stavio sam ga na punjac na oko 49% ...

Kod mene 2g

46% - not charging
1d 0h 41m 1s on battery
41% screen (1h 36m 3s)
Voice calls 32%(46m 45s)
Cell standby 10% (1d 0h 41m 1s)

Screen time do 3,5 sata ako se skine sa punjaca i konstantno koristi, do sada jedina zamerka za ovaj telefon koju imam. Na xda forumu su ustanovili da Sense koristi sva 4 jezgra a recimo Apex launcher samo jedno te je i potrosnja manja. U standby rezimo telefon trosi oko 1% na sat kad je ukljucen wifi ili 3g i autosync, ovo su odlicno uradili. Uz pomoc CPU spy softvera moze se videti da telefon ide u deep sleep vecinu vremena kad je u standby sto je odlicno.

Nakon prvih par dana konstantnog drndanja telefona i punjenja baterije 3x na dan i povratka na normalno koriscenje koje pored telefoniranja i sms poruka podrazumeva i proveru maila, surf po potrebi, gtalk nista preterano i kratko koricenje gps navigacije, baterija drzi kod mene 1,5 dan u proseku sto je odlicno.

Jel zna neko gde ima da se kupi neka torbica,obicna,vrecica kao, za One X ?

Zna li ko gde u NS mogu da nadjem povoljno ovaj telefon, neki pouzdan prodavac koji daje normalnu garanciju?

Cekao sam s3 i blago me je razocarao tako da idem na oneX :)

Sta podrazumevas pod normalnom garancijom? :)

Jel se raspitao neko oko baterije, može li se menjati u servisu a da pritom ne razbucaju celo kućište jer je unibody . Kupio bih ovaj telefon ali me plaši ta nemogućnost zamene baterije, vidim da se po priči telefon mora puniti bar jednom dnevno često i po dva puta što je preko 400 punjenja godišnje a telefone menjam obično na dve-tri godine uz to i bateriju promenim jednom jer vremenom oslabi.

Jim9 - baterija odnosno zamena iste ce biti moguca a to sto je "unibody" ne znaci da moras da ga razbucas :) ja sam ranije popravljajuci stvari koje su "na klip" mislio da jednostavno moras da ga razbucas safcigerom, turpijom, ili cime vec dok mi nisu pokazali cake i fore :) vec zapravo postoji inicijativa da se telefon "udeblja" prilikom zamene baterije i postavljanja nove od 2800maph

Za ljude koji su kupili telefon u Telenoru - da li je simfree?

Naravno, izvuku je špricem kroz micro usb port :)
Neko je bio postavio klip u kome otvara telefon tako što staklo i ekran odvaja od plastike, ali taj telefon je bio pokvaren tako da nisam siguran koliko je to pametno :)

Preko VIPa je zakljucan, koliko sam mogao da primetim, a preko Telenora je otklucan.
Pogledaj na kupujem prodajem pre nekoliko dana bio je jedan za 420e, samo pratite oglase redovno.

Vrh Dno