Šta je novo?

HTC One X

Nije mi jasno zasto toliko mrzite taj Sense. HTC je silne nagrade podobijao za svoj User interface, koji postoji dobrano pre iPhone-a i slicnih pametnih telefona.

Secam se, u vreme kad sam uzeo Nokiju E61, cim je izasla, kako sam ziveo u uverenju da imam cudo od telefona!

A onda sam video HTC sa Window operativnim sistemom i nisam mogao da se nacudim, sta je to! Koliko je taj telefon bio svemirski ispred moje, tada skupo placene Nokije...

A do tada sam video dosta Windows mobile uredjaja, ali nijedan nije izgledao tako fenomenalno kao HTC! A sem dizajna korisnickog interfejsa, HTC je i prvi uveo novine u oblikovanju telefona, kao i u primenjenim materijalima, teksturi i sl.

Pitanje za ljude koji su vec uzeli telefon. Koliko drzi baterija pri zahtevnijem koriscenju telefona ?

Ovako, skinut ujutru sa punjaca 2g mreza 38 minuta razgovora, displej ukljucen bio 54 minuta nesto malo wi fi oko 20 minuta.
Grafikon baterije ima 10 crtica i evo sad samo su tri sive.
U ovo vreme dizaer z je bio na pola ili pri kraju.

Sad predvece okinuo par slika ova je ispala najbolje full hd.

Имаш апп на маркету за пречицу за гашење екрана.

Sta cemo za paljenje?

Prilozi

• IMAG0002.jpg
    IMAG0002.jpg
    875.9 KB · Pregleda: 230
Poslednja izmena:
testthenext -

niko ne mrzi Sense. fora je sledeca

Sense jeste vise nego dobar i koristan i ja kao korisnik HTC-a ne mogu ni da pomislim na Touchwiz ili ono SE-ovo kako god da se zove. Ali to je jedna strana medalje.

postoje takozvani AOSP ROM (Android Open Source Project) koji su pravljeni "od nule" u smislu da nije koriscen postojeci rom proizvodjaca pa editovan, vec iskoriscen kernel, drajveri, a sam OS napravljen od onog sto Google daje na izvolte.

u vecini AOSP ROM-ova, dobijas "basic as it gets" funkcije golog OS-a sto znaci VELIKA usteda pre svega RAM memorije i baterije. Moj XE na jednoj od slim/lite verzija drzi sa fabrickom baterijom preko 2 dana dok Desire Z koji spominje presretach moze sa G2 slim/lite verzijom lagano da drzi 4 dana uobicajenog koriscenja. Pritom su AOSP ROM-ovi uglavnom pomalo OC-ovani sto daje daleko bolju sliku nego fabricki OS.

Desire Z primer:

fabricki - Sense 2.1, jedan dan baterija (ponekad ni toliko) 50ak mb ram-a slobodnog, 800mhz CPU

G2 slim/lite ROM - nema sense, neki jednostavan launcher, 2-4 dana baterija, 180mb ram-a slobodno, 1.3 Ghz CPU

podosta Cortex A8/Tegra2 telefona sa AOSP daje bolje preformanse CPU/RAM bitnosti nego nakindjureni fabricki A9 proizvod sa nepotrebnim stvarima. E Sense 4.0 i cinjenica da ljude mrzi da root-uju telefone ili da uopste pokusaju je sasvim druga prica ...

Poslednja izmena:
testthenext -

niko ne mrzi Sense. fora je sledeca
...........................

fabricki - Sense 2.1, jedan dan baterija (ponekad ni toliko) 50ak mb ram-a slobodnog, 800mhz CPU

G2 slim/lite ROM - nema sense, neki jednostavan launcher, 2-4 dana baterija, 180mb ram-a slobodno, 1.3 Ghz CPU

......

Performanse jos i ajde, slobodna memorija i sl. stoji, ali da na bilo kom Desire Z uz normalno koriscenje baterija traje 4 dana... :) To bih voleo da vidim!

Svoj HTC One X sam stavio u oglase, jer po meni baterija nista znacajno nije poboljsana i to ne mogu preterano da im zamerim, ali nemogucnost zamene zaista ne mogu da svarim!

Ja imam HTC Desire, obican i uvek nosim rezervnu bateriju, koju sredinom ili krajem dana gotovo redovno moram da ubacim!

A imam dve rezervne! Sad, kad bih se petljao sa punjacima za auto i sl., mozda ne bih morao, ali nikada ne idem ne znam koliko daleko, da bi mi punjenje u autu od 11 minuta imalo smisla!

Cim Morotola izbaci svoj najavljeni model od 3000 i kusur mAh moj one x ide u oglase :) .

Testthenext - covece izvoli flash-uj G-lite na svoj Desire, cela Desire serija radi po istom principu i izvoli pa sam vidi koliko ce da ti drzi.

virtuousrom.com

Goli android 2.3.3 kao na kineskim tabletima, stavi Launcher Pro, podesi svoje parametre, odradi mu titanium ako imas nesto da sacuvas, i vozi.

idi na Desire, pronadji temu sa XDA i instaliraj G-lite ROM i uzivaj u trajanju baterije. A ako mi kazes da si vec stavljao G2 slim/G-lite i nije ti drzalo BAR 2 dana, onda necu da ti verujem jer meni jeste :)

Ja sam operisan od Sense-a toliko da se nisam ni secao kako izgleda dok nisam uz'o one x i ponovo se nazalost podsetio. Jednostavno, volim aosp gde ja mogu od nule da gradim svoj sistem i svoja podesavanja i svoje gedzete itsl, a ne da mi neko unapred odredi kako cu to sve odraditi. Jednostavno, Sense ne volim ni na reklami da vidim, jer kako sad, tako i pre nista novo ne donosi, a ono sto nudi mi se ne svidja. Mozda su glupi razlozi, ali je tako.

@testthenext
Kad stignes da napunis te dve baterije?
Ja sam to pokusao kad sam imao Nokiju n95, uglavnom sam ostajao sa dve prazne baterije :) .

Ja sam operisan od Sense-a toliko da se nisam ni secao kako izgleda dok nisam uz'o one x i ponovo se nazalost podsetio. Jednostavno, volim aosp gde ja mogu od nule da gradim svoj sistem i svoja podesavanja i svoje gedzete itsl, a ne da mi neko unapred odredi kako cu to sve odraditi. Jednostavno, Sense ne volim ni na reklami da vidim, jer kako sad, tako i pre nista novo ne donosi, a ono sto nudi mi se ne svidja. Mozda su glupi razlozi, ali je tako.

Kada vidim sta su proizvodjaci uradili od ICS-a, padnem u nesvest. Sledeci fon mora da ima cist android na sebi, makar morao da cekam sledeci nexus. Kada bi htc prodavao one x sa stock ICS-om odma bi ga kupio.

Jednostavno, imam ovako nesto:

2_HD7-Cradle-Battery-2.jpg

Potpuno genericki "cradle" punjac...

Evo jos jedan:

http://www.mobilefun.co.uk/deluxe-htc-desire-desktop-charging-cradle-p24549.htm

@Garancija, bar dva dana i tri-cetiri dana, je velika razlika. Kad sam uzeo Desire, dok nisam stavio svoju glavnu karticu, drzao sam ga par dana, da vidim kako radi i onda sam ga napunio i ostavio... Sa par poziva, poruka, trajao je skoro 100 sati, ali to nema veze sa realnim koriscenjem smart fona! Sumnjam da bi meni trajao mnogo duze, to je sustina.

Ja radim 16 sati dnevno i nemam previse vremena da fleshujem svasta i glupiram se. Treba mi sprava koja radi!

Od kako imam mobilni, a to je od 95-te godine, menjam telefone na svake 3-4 godine i oduvek sam za svaki telefon imao u dzepu ili torbi rezervnu bateriju!

Kada dodjem kuci, ubacim telefon u Cradle a bateriju koja mi stoji (nekada u torbi, danas u dzepu/novcaniku), stavim u isti taj cradle u slot za punjenje baterije...
I tako uvek imam najmanje jednu punu bateriju, plus onu koju imam u telefonu!

Telep - prati ovog na Twitter-u:

https://twitter.com/#!/TripNRaVeR/

Banovan je sa XDA ali je najblizi AOSP-u i pitanje je dana kada ce da izadje za One X. Ujedno i CM9 koji je daleko vise customable od stock/HTC.

e sad na sta ce da lici konacan ROM ne mogu da ti kazem jer ne pratim ovog lika niti njegove grupe, ali sa CM9 ne mozes da omanes ako vec hoces klot Android ICS na One X.

testthenext - dve stvari:

1. nemoj da se ljutis zaista, ali ako radis 16 sati vidi da promenis posao ukoliko si u stanju. od 16 sati rada se umire i to radno vreme se uglavnom praktikovalo u nacistickim logorima. Cak i ako je za porodicu i decu nece da valja dugorocno jer ces za manje od 5 godina takvog radnog vremena da lipses i istrosis se. ne trudim se da budem duhovit vec ti govorim na osnovu mog oca koji je prepodne drzao tezgu a popodne vozio taksi i sad sa 52 godine ima problem da ode do kuhinje.

Ja radim 16 sati dnevno i nemam previse vremena da fleshujem svasta i glupiram se. Treba mi sprava koja radi!

U ovom je najveci problem i najveca greska SVAKOG ko drzi stock rom. flesovanje ROM-a, pogotovo za nekog ko ce ekstenzivno da koristi taj telefon NIKAKO nije "flesovanje svacega i glupiranje".

dakle fokus, koncentracija: Vreme koje si potrosio dok si naruco craddle i vreme koje dnevno trosis dok punis dve baterije, planiranje toga i razmishljanje o tome, i cinjenica da uopste to radis je DESET PUTA gora stvar nego da si stavio Lite ROM i nastavio da ga koristis pojacanog, dugotrajnijeg, boljeg i lakseg za koriscenje.

Vi ljudi mora da shvatite da custom ROM na telefonu nije neka flash zaje*ancija koju su smislili Zika i Pera sa interneta. to je ozbiljna stvar koju developeri rade, koji pritom rade posao BOLJE od samog proizvodjaca. Preko 20 najboljih dev-ova sa XDA i drugih zajednica vec odavno rade u Samsung-u, HTC-u, Apple-u i tako dalje.

Idi na XDA i u offtpic sekciji priupitaj pristojno koje su prednosti Custom ROM-a i procitaj odgovor na svoje pitanje. ako ne verujes meni da Desire serija profitira 300% baterije na G2 Slim/G-lite ROM-ovima.

Proizvođači telefona moraju da prave proizvode koji su spremni za upotrebu iz kutije, činjenica je da korisnici koji vole i ZNAJU da promene rom i podese sve po svome čine tek 1-2% tržišta dok je većina onih koji izvade telefon iz kutije i koriste ga as is, malo toga menjaju uglavnom zato što ne znaju i plaše se da ne zeznu nešto. Oni ne mogu kao proizvođači laptopova da prodaju proizvod bez operativnog sistema pa da korisnici stavljaju šta hoće, isl. S tim se treba pomiriti.

S druge strane važi ono: što manje izbora se da korisniku to je manje mogućnosti da ovaj nešto zezne/"pokvari". Kako se korisnici iApla ne bune što ne mogu da promene iOS i što ih jabuka tretira kao ofce pa im ne daje nikakvog izbora, štaviše, uvek se potrude da ga zaključaju što bolje :)

Partner sam u Advertising agenciji, nisam bas rudar... ali radim od srednje skole i sta cu, bolje to nego da "giljam" za platicu... Inace radim skoro 17 godina tako i eto, ziv sam jos, mrdam :)

Mrzi me, zelim telefon koji ce out of the box da radi kako treba!
Drugarica mi je donela cradle iz austrije i rezervnu bateriju, nisam prstom mrdnuo. Kad dodjem kuci, ubacim tel. i bateriju u cradle i to je to. Nikakav napor! Traje tri sekunde sve to!

Nisam ja od juce, znam sta je custom ROM i te kako, ali tu je uvek nesto busno, uvek nesto ne radi kako treba. Ni jedan custom ROM nije bez boljki i problema!

One V je tako lep da je to strasno, najlepsi telefon koji sam imao prilike da vidim i koristim iskreno.. Ali ICS mi se poprilicno ne svidja, pogotovo sto nema 'Menu' vise vec juri po aplikacijama, a nekad ni nema uopste..

To što nema nije kriv google, već developer koji ne updatuje aplikaciju.

Nije samo to, primer generalni settings, ja mu pristupam Menu settings, a ovde izgleda moras da imas ikonicu ili na aplikacije pa settings, ili listas slike i hoces da dodas u kontakte recimo, ne mozes menu pa set as, vec izadjes tamo gde su sve slike pa onda zadrzis prst i tu su opcije.. nepotrebno komplikovanje.

Da, to jeste. Vidiš meni to ne smeta, jer na desire imam menu. :D

Da, to sam i ja pobesneo kad sam video jos na Samsung 10.1 tabletu da nema Menu taster, a sada vidim da ga nema ni na One X!
Ali koliko sam shvatio, to je ogranicenje novog Androida, posto vidim da svi noviji telefoni nemaju Menu taster!

Kod One x sam primetio u gornjem desnom uglu da se pojavi kontekstni meni, tu je kada postoji mogucnost da se izabere nesto iz njega. Kada ne postoji, nema menija. Samo mi smeta sto se trosi povrsina ekrana za iscrtavanje menija, umesto da isti postoji kao ranije, kao taster!

Ne kapiram uopste tu odluku, al ajde, pa valjda je bitniji meni kao fizicko dugme umesto onog 'multitasking'..

textthenext - razumem te, ali isto tako mislim da gresis. da zavrsimo pricu sa starijim modelima - Virtuous Sense za Desire seriju je besprekoran, optimizaovan, sredjen, root-ovan, OC-ovan i savrsen ROM koji OPET trosi manje čorbe od fabrickog stock rom-a. Ja sam na XE (radi i za Sensation regularni) stavio Darkforest ICS ROM koji je nesto najbolje sto je ikad napravljeno na telefonima. a radilo ga nekih 6 poljaka ili sta su vec. U svakom slucaju, ja ne znam dal bi ikad mogao da koristim ne-rootovan telefon makar jedan dan, a da ne posizdim.

Mogli su neku futrolu da daju uz telefon, da se privatimo dok ne izadju zastitne i druge futrole. Posto one x drzim u torbi kad izvadim telefon ne znam gde mu je gornja, a gde donja strana. Srecom ima onaj cir od kamere pa se po njemu navodim.

Mogli su neku futrolu da daju uz telefon, da se privatimo dok ne izadju zastitne i druge futrole. Posto one x drzim u torbi kad izvadim telefon ne znam gde mu je gornja, a gde donja strana. Srecom ima onaj cir od kamere pa se po njemu navodim.

Čir od kamere... :D:D
Baš vala.

@testthenext
Predlazem ti toplo novi Motorolin Android MAXX sa 3300mAh kad izadje.

Vec su mi ga predlozili na private... :)

Kakva je kamera na ovom telefonu? Po revew-ovima koje sma gledao nije u vrhu ponude.

Pa nije vrh ponude, nije ni toliko losa da padnes u nesvest. Zavisi od mnogo uslova.
Ja mislim da je to vise soft. problem i da ce verovatno biti ispravljeno sto se ispraviti moze.

Pitam zato sto koritim iPhone 4S, koji ima fenomenalnu kameru, za uslove mobilnih telefona, a uzeo bih neki android, ali sve sto sam gledao, izuzev mozda i9100 ima losu kameru. Cak i i9100 ima losiju kameru od 4S, ali ne toliko losiju kao ostali modeli. Nesto sam se nadao da ce ovom konacno uspeti da naprave ljudsku kameru, ali izgleda da opet nisu uspeli. Sad mi ostaje samo jos da cekam galaxy s3 i nadam se da me oni nece izneveriti.

CAR - zavisi od primerka koji ti je zavrsio u rukama. ja sam svojim ocima video da je pijani drugar ispustio SGS2 koji je momentalno ostao bez gorile (osetljiva je na pritisak sa strane sto mao ljudi zna), caknutog kucista i vise nije hteo da upali. a ispustio ga je iz ruke pored tela to je oko metar visine.
Dok moj dobar drugar ima Desire Z koji doduse jeste malo ekstreman sa materijalima i tezinom, ali je negde u rangu mitske nokie 3310 sobzirom da mu ispada jednom dnevno. a pritom ima one dve sipcice debljine milimetar koje drze dva dela telefona. prosto neverovatno da ni te sipcice nece da puknu, hinge ili kako se vec kaze a sam Desire Z deluje kao da je od brusenog kamena. posle skoro godinu dana nema dent-ova i rifova koji na svim drugim modelima nastanu bukvalno od dzepa.
Nema razloga da ti ne verujem, ali iskreno nesto sumnjam da kvalitet plastike zavisi od primerka do primerka... ;)

A taj S II sto ga pominjes... taj k'o da je pod bagerom zavrsio. Pukla Gorilla, skrsilo se kuciste i uz to jos i crk'o.
jim9 - XE je telefon san snova :) upravo to kuciste dodje prioritet mimo svih specifikacija koje su opet odlicne. a kupio sam ga u Parizu kad sam bio drugaru na zakletvi (ugovoru) u Legiji. Francuski "street market" telefona je izuzetan, pogotovo za uredjaje kojima nedostaju papiri if you know what I mean ;)
Ahahah, a crnjak je kada se nakon ovoga procitanog pogleda tvoj nick :D:D:D

Nazad
Vrh Dno