Šta je novo?

HTC One X

Imaće One X odličnu prođu kod kupaca, bar po onome što čitam po stranim i domaćim forumima. Ljudi važe za kompaniju koja ne pravi telefončiće sa fensy kućištem od dva milimetra debljine u kojem je strpano od hardwarea sve što postoji već rade ozbiljne telefone sa isto tako ozbiljnim kućištem i njemu skladnim hardware-om pri čemu taj telefon može "gurati" 3-4 godine bez straha da će ga tehnološki napredak totalno ugroziti a što se tiče radnog veka sigurno više od Galaxy dvojke koja važi za top model u 2011-oj. Mada kupci Galaxy dvojke i ne spadaju u one koji bi jedan isti telefon koristili duže od godinu do godinu i po dana.

Ja lično volim da imam nešto što odiše kvalitetom i ima neki "pro" šmek a One X delom ima i taj fensi izgled tako da će sigurno privući i kupce koji nisu preferirali do sada HTC.

Kakvo glupo generalizovanje

Ne znam zasto se ljudi toliko primaju na Beats kada slusalice nisu ni po cemu bolje od renomiranih imena poput Koss i Sehnheizer.
.
Kako nisu, bas su fensi i imaju i crvenu boju na sebi, sto senn nema :D
Sta mislis, koliko je ljudi uopste culo senn portabilne slusalice? A ovo im preporucuje doktor, pa naravno da je onda sigurno mnogoo dobro.

Kakvo generalizovanje, pa samo par tema prelistas ovde i shvatis da ljudi kupuju telefone zarad veceg rezultata u nekom testu, ne zato sto im treba, i pogotovo ne zbog materijala, jer ce ionako za pola godine uzeti novi..

Ja sam bas uzeo SGS2 zato sto mi je lep i tanak i ima dobru kameru i dobar ekran... Ja zadovoljan.

Ko to kupuje zarad veceg rezultata u nekom testu? Mislim se na ovde (Bench) ljude.

Full-HD video se definitivno snima u 24 FPS, što mu dođe "filmski" frejmrejt. Kada se počne snimanje, prvih sekundu-dve ima propuštenih frejmova, kao da mu treba malo da "uhvati", podigne takt ili šta već radi.
Video je inače odličan, sa dobrim koloritom i oštrinom, ali izgleda da nema dovoljno veliki bitrejt, pa se posle naglog promena scene vide na kratko kockice od kompresije.

Poslednja izmena:
Tako sam i ja nešto razmišljao, ali realno, to i nije neki upgrade, osim memorije, jelte. :D

Bez Beats slušalica u budućim HTC smartfonima
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beats by DrDre ili samo Beats slushalice jednostavno nisu toliko dobare za pare koje treba izdvojiti.
Ako se dobijaju za dzh, super, ako planirate da ih qpite, hm, ozbiljno razmislite o "nepoznatim" alternativama.

PS
Ko voli da mu gruvaju nerealani niski tonovi (basovi) Beats je tu kralj. Ali samu tu.

Pitanje za ljude koji su vec uzeli telefon. Koliko drzi baterija pri zahtevnijem koriscenju telefona ?

Meni je muzika na telefonu najvažnija stvar posle trajanja baterije, a kamera komotno može i da ne postoji. Zbog toga me izluđuje to što uz kao muzičke telefone ne dobijam i odgovarajuće slušalice. Kamo sreće da mogu da koristim svoje slušalice koje sam dobio uz SE W950.

Dakle, meni je Beats softver veoma veliki razlog da kupim One X - ali šta da radim za slušalice? Dobro, mogu da se nađu dobre slušalice za pristojan novac, ali problem je u tome što ne mogu da nađem slušalice sa mikrofonom i komandama za plejer. Onda čitava stvar gubi smisao.

Znam da će mi sada neko reći da kupim ajPod ako hoću da slušam muziku - ali besmisleno mi je da u 2012. godini uz telefon od toliko stotina eura ne dolaze makar polupristojne slušalice, a pre sedam godina sam uz telefon od 450 eura dobijao izvanredne sluške. Meni je to zaista dealbreaker.
i ja sam razmisljao da nastavim da koristim sluske sa w950i: samo uzmem 1m produznog. Jeste da onda nema mic i kontrole, ali to mi i nije neki problem. Veci je "problem" sto slusalice vise i ne koristim skoro nikad :p

Ne znam zasto se ljudi toliko primaju na Beats kada slusalice nisu ni po cemu bolje od renomiranih imena poput Koss i Sehnheizer.

inace One X definitivno biva bolji izbor za 4.7 telefon znajuci kako je Samsung naknadno "ojadio" prvobitno objavljene specifikacije SGS3.
a koje su to specifikacije koje su ojadjene? I da ne zaboravimo najave za htc zeta, koji je na kraju valjda postao one x, a suskalo se o quad core na 2.5GHz :)

Ekstremno.

Ali "ozbiljno kuciste" i "njemu skladan hardware"... potom nekakva - u "slobodno sudijsko uverenje" stilu iliti "javlja mi se" by Ljubisa Trgovcevic - procena o radnom veku Galaxy dvojke... pa onda i nekakvo lupetanje o kupcima Galaxy dvojke... ovo je da ne znas dal' da se smejes ili da places :D
Mada, mislim da je ipak "skladan hardware pri cemu taj telefon moze "gurati" 3-4 godine bez straha da ce ga tehnoloski napredak totalno ugroziti"... u danasnjem vremenu, kada naslednik *prepisa* u bukvalno svakom pogledu svog godinu dana starog prethodnika... da, mislim da je ovo najubedljiviji WIN :p

Vidite valjda da je čovek nov na forumu, pa nam objašnjava kao da smo svi novi. :D

Kako nisu, bas su fensi i imaju i crvenu boju na sebi, sto senn nema :D
Sta mislis, koliko je ljudi uopste culo senn portabilne slusalice? A ovo im preporucuje doktor, pa naravno da je onda sigurno mnogoo dobro.

hvala na ispravci :)

dobro, sa jedne strane je i pozitivno sto i HTC ima neki taj marketinski fazon jer ono sto rade ostali (citaj - apple/samsung) bljutavije 10 puta.

a sto se tice ovog generalizovanja i ja sam novajlija ali je jim9 delimicno u pravu. Samsung telefoni u rukama zaista deluju kao sveze sastavljena Kinder surprise igracka dok ja koji vec 3 HTC-a imam zaredom (HD2, Desire, Sensation XE) mogu da konstatujem da je upravo svaki sledeci telefon bio kompaktniji i delovao izdrzljivije u ruci. One serija ne zaostaje u tome koliko ih videh na kratko u prodavnicama.

a koje su to specifikacije koje su ojadjene? I da ne zaboravimo najave za htc zeta, koji je na kraju valjda postao one x, a suskalo se o quad core na 2.5GHz :)

ovo je bilo najavljeno doduse nezvanicno ali istog dana na vise izvora:

1.5GHz quad-core Samsung Exynos processor
4.8-inch “full HD” 1080p resolution with 16:9 aspect ratio display
A 2-megapixel front-facing camera and an 8-megapixel rear camera
Ceramic case
4G LTE
Android 4.0
Next-gen PowerVR graphics (Series 6)
Gorilla Glass 2
2gb RAM
Wolfson DAC
Stereo speakers on the device
Wireless Full HD display mirroring
NFC
Bluetooth 4.0
6.5mm thin or 9mm with larger 3300mah battery
TouchWiz 5.0 switchable with stock ICS
First Playstation Certified device not made by Sony
Ubuntu for Android
Siri-beating voice control

i onda je dve nedelje posle, istog dana na 3 izvora izaslo ovo sa sve fotkama:

- 4.6-inch display with a resolution of 720 x 1184 pixels (320 DPI)
- a quad-core 1.4 GHz processor
- Mali 400 graphics
- 1GB of RAM
- Ice Cream Sandwich
- 8-megapixel camera
- 16GB of storage, expandable via microSD card slot
- 2050 mAh battery with NFC support

samsung-galaxy-s-III.jpg

sto se mene tice nikakav konkretan upgrade plus sto ja licno nisam ljubitelj AMOLED saturacije koju sam video i na SGS2 i na Note-u. E to su svi razlozi zasto mi One X deluje kao bolja "skoro 5 incha" naprava.

Poslednja izmena:
Vidite valjda da je čovek nov na forumu, pa nam objašnjava kao da smo svi novi. :D

Onda da saslusamo pomno :d

2 Garancija:
Mani me sa tim kako "deluje u ruci"... i nemoj generalizovati sa Samsung telefonima, jer oni imaju telefone u svim zivim mogucim klasama.
A ako pricamo o S II konkretno, onda bi, po toj famoznoj prici, ovaj sto ima drugar vec trebalo da je pretvoren u prasinu, dok bi sa mog trebalo da otpadaju delovi. Njemu je ispadao dosta puta, ima par solidnih ogrebotina... meni par puta, od toga jednom na beton, na parkingu ispred hotela - i opet nema ni jednu jedinu ogrebotinu na sebi.
Ne znam kako je to moguce, ali tako je. Iskreno, nakon tog pada, maltene mi suza nije posla dok sam ga pridizao, ocekujuci da ce biti odran sa svih strana... ali nista. Ne znam kako, rekoh vec - s obzirom da nikakvu zastitu nema, a scenario je bio najgori moguci.

A plasticni su zato sto je cilj da budu sto laksi. To sa HTC-ovima sigurno nije slucaj.

Poslednja izmena:
Ma to su prazne price, pa secate se testa gde se ip4 ili ip4s raspadne jer je tezi i cvrsci :d a sgs II prodje samo sa minimalnim oziljcima, sa tog aspekta plastika i nije losa ali ono sto mene smara je osecaj kao da drzis kinesku igracku, jedostavno SGS II modelu ne prilici ta jeftina plastika. Nije ona najgora naravno ali jednostavno nije SGS II zasluzuje bolje :) Mada ako se pazari zastitno kuciste sve ovo pada u vodu a cak je ta plastika i + jer je telefon znatno olaksan, htc sa zastitnim kucistem bi bio primetno tezi, na Sensation mislim.

Care, nema te u talas temi da sumnjas u 720p fps? :D :D

pa nisu ga ojadili, samo sto necija lista zelja nije bas imala veze sa stvarnoscu :p Meni bi prvo praznu pricu odalo pominjanje ubuntua za android :d

Ma to su prazne price, pa secate se testa gde se ip4 ili ip4s raspadne jer je tezi i cvrsci :d a sgs II prodje samo sa minimalnim oziljcima, sa tog aspekta plastika i nije losa ali ono sto mene smara je osecaj kao da drzis kinesku igracku, jedostavno SGS II modelu ne prilici ta jeftina plastika. Nije ona najgora naravno ali jednostavno nije SGS II zasluzuje bolje :) Mada ako se pazari zastitno kuciste sve ovo pada u vodu a cak je ta plastika i + jer je telefon znatno olaksan, htc sa zastitnim kucistem bi bio primetno tezi, na Sensation mislim.
Da, dobra poenta.

Zasticen k'o beli medved, a opet lagan i (i dalje) tanak.
Care, nema te u talas temi da sumnjas u 720p fps? :D :D
Sad cu dodjem, idem redom :p

2 joriq:
Ma da, ono je bila tek wishlist, bas kako si rekao... nekog zagrizenog fana, iliti "kako mali Perica zamislja S III i sta bi sve u njemu voleo da vidi" :D

@CAR
Da se izlogujem onda, ugasim profil ili sam sebe banujem jer sam nov i ne delim tvoje mišljenje?

@Garancija
Druže, gde si kupio Sensation XE, kod ovih lokalnih muvatora ili negde sa 2 god. garancije, fiskalnim..i ja sam ga tražio dugo ali nemaš nigde legalno da ga kupiš?

@joriq
Da se nadovezem, mislis na OVO ?
koliko sam ja gledao i citao, to je jos nekakva alfa-beta, i jos ni1 telefon to nema, a SGS3 je suvise mainstream da bi sebi dozvolio takvo experimentisanje. Boot to Gecko...

CAR - zavisi od primerka koji ti je zavrsio u rukama. ja sam svojim ocima video da je pijani drugar ispustio SGS2 koji je momentalno ostao bez gorile (osetljiva je na pritisak sa strane sto mao ljudi zna), caknutog kucista i vise nije hteo da upali. a ispustio ga je iz ruke pored tela to je oko metar visine.
Dok moj dobar drugar ima Desire Z koji doduse jeste malo ekstreman sa materijalima i tezinom, ali je negde u rangu mitske nokie 3310 sobzirom da mu ispada jednom dnevno. a pritom ima one dve sipcice debljine milimetar koje drze dva dela telefona. prosto neverovatno da ni te sipcice nece da puknu, hinge ili kako se vec kaze a sam Desire Z deluje kao da je od brusenog kamena. posle skoro godinu dana nema dent-ova i rifova koji na svim drugim modelima nastanu bukvalno od dzepa.

jim9 - XE je telefon san snova :) upravo to kuciste dodje prioritet mimo svih specifikacija koje su opet odlicne. a kupio sam ga u Parizu kad sam bio drugaru na zakletvi (ugovoru) u Legiji. Francuski "street market" telefona je izuzetan, pogotovo za uredjaje kojima nedostaju papiri if you know what I mean ;)

Poslednja izmena:
Ma XE je perverzija od telefona, maska mu se razlikuje od klasičnog Sensationa, delom je od aluminijuma a druga polovina je od one plastike od koje je One X napravljen. Meni je lično i ekran lepši od onog na Sensationu.
Ima ga kod ovih po podzemnom u Nišu, lik bi ga prodao i za 380 evra ali ne smem da kupujem od njih.

Koji rom se pokazao kao najbolji? Nazalos' svi su sa Sense-om a ima i par sense-less tj bar u pokusaju :) CM9 ne postoji ni u tragovima jos uvek ... :(

Vrh Dno