Šta je novo?

HTC One X

Hvala na odgovoru joriq, imas pravo - slazem se u potpunosti. Jeres je bez sluški kad su već bile opcija, osetio bih se nekako malo zaje.aT :)

Bas me zanima kako se nisi osetio hendikepiranim, usporenim kada si rekao da one x nit' smrdi, nit' mirise sto se tice brzine a skate je 70% sporiji? :) 70% sporije od toga smrdi onda zestoko :d

Ni meni ovo bas nije najjasnije :)

Aj' da je rekao da je njegov Skate 20-30 % sporiji... ali 60-70... mnogo, bre :D

Oni (HTC) su kao unapredili sam audio sistem telefona koji se sad zove Beats audio, a periferije tj sluske nisu Beats kao što je to bio slučaj sa npr Sensation XE i XL..

Hm, jedno mi nije jasno - jel' to onda znaci da u sustini One X dolazi bez ikakvih sluski whatsoever?

Mislim, ako vec nema urBeats-a u (dodatnom il' osnovnom, kakav god da je vec) paketu...

One V je takva smekerica, opasan uzivo :) Za one koji nisu optereceni najboljim i najvecim, ovo je idealan telefon.

Bas me zanima kako se nisi osetio hendikepiranim, usporenim kada si rekao da one x nit' smrdi, nit' mirise sto se tice brzine a skate je 70% sporiji? :) 70% sporije od toga smrdi onda zestoko :d

Po testovima je sporiji toliko... nenamark meni prikaze 30,8 na One X variralo od 50 do 57... to mu dodje tako nekako zar ne? Isto tako kod pustanja hi-res video zapisa naprimer. U generalnom radu kod skrolovanja i mrdanja ekrana se ne oseca toliko. Gde je tolika razlika? U Operi, u PDF-u, pinch to zoom i slicno. Inace 60-70% je super razlika u tim stvarima jer je u pitanju 800mhz naspram quad core 1,5... Razlike nema kod normalnih radnji - otvaranje imenika, poruka, skrolovanja ekrana i slicno. Oseti se mozda "laksa" glatkoca kod HTC-a ali nisam odusevljen. Dakle, u hardverskim stvarima je toliko brzi ali kad pogledas realni rad svakodnevni osetno je samo prilikom skrolovanja i odradjivanja zahtevnijih web stranica, video zapisa ili fotki.

Nadam se da sam pojasnio.

Poslednja izmena:
Hm, jedno mi nije jasno - jel' to onda znaci da u sustini One X dolazi bez ikakvih sluski whatsoever?

Mislim, ako vec nema urBeats-a u (dodatnom il' osnovnom, kakav god da je vec) paketu...

neke htc-ove dolaze u paketu, sličnog oblika ko apple-ove..

Telefon dolazi sa HTC slusalicama klasicnim nisu inear model vec obicne krs slusalice.
Beats slusalice idu posebno i ne znam od cega zavisi tj. ko i kako ih dobija.
Mozda od samog uvoznika, operatera... dogovor neki.

3:05

Ovo je URBeats pack:

Premium Pack sa BeatsSolo:

Poslednja izmena:
E, fala vi obojici ;)

Znaci, moz' se desi da zakacis dva para slusalica... ali dobro, bar ne moz' se desi da ne dobijes nijedan :D
Sto mi, priznacu, nikako nije bilo logicno... bar ne za fon koji nosi Beats logo na sebi i kanda se hvali kvalitetom zvuka :)

U vip se dobiju htc slusalice u kutiji od telefona neke htc-ove, prosecne, a urBeats se dobije u posebnoj kutiji i onda je sve to spakovano u jednu jos vecu kutiju :)

Skontah to na osnovu svega dosada vidjenog, tj. da urBeats idu u odvojenoj ambalazi - samo nisam znao za tu "jos vecu kutiju"... pomislih vec da iz poslovnice izlazis sa dve kutije u rukama :D

bio danas u Vipu da vidim One X, extra fon, ali prevelik za mene (a i nije jeftin)...
One V je takva smekerica, opasan uzivo :) Za one koji nisu optereceni najboljim i najvecim, ovo je idealan telefon.
i onda vidim pored njega V, prelep telefon uzivo. i tako da cu najverovatnije kupiti V :)

One V aka legend dva je prelep telefon. Meni je bilo jako žao kada sam prodao svoj skoro potpuno nov legend.

Meni je muzika na telefonu najvažnija stvar posle trajanja baterije, a kamera komotno može i da ne postoji. Zbog toga me izluđuje to što uz kao muzičke telefone ne dobijam i odgovarajuće slušalice. Kamo sreće da mogu da koristim svoje slušalice koje sam dobio uz SE W950.

Dakle, meni je Beats softver veoma veliki razlog da kupim One X - ali šta da radim za slušalice? Dobro, mogu da se nađu dobre slušalice za pristojan novac, ali problem je u tome što ne mogu da nađem slušalice sa mikrofonom i komandama za plejer. Onda čitava stvar gubi smisao.

Znam da će mi sada neko reći da kupim ajPod ako hoću da slušam muziku - ali besmisleno mi je da u 2012. godini uz telefon od toliko stotina eura ne dolaze makar polupristojne slušalice, a pre sedam godina sam uz telefon od 450 eura dobijao izvanredne sluške. Meni je to zaista dealbreaker.

Meni je muzika na telefonu najvažnija stvar posle trajanja baterije, a kamera komotno može i da ne postoji. Zbog toga me izluđuje to što uz kao muzičke telefone ne dobijam i odgovarajuće slušalice. Kamo sreće da mogu da koristim svoje slušalice koje sam dobio uz SE W950.

Dakle, meni je Beats softver veoma veliki razlog da kupim One X - ali šta da radim za slušalice? Dobro, mogu da se nađu dobre slušalice za pristojan novac, ali problem je u tome što ne mogu da nađem slušalice sa mikrofonom i komandama za plejer. Onda čitava stvar gubi smisao.

Znam da će mi sada neko reći da kupim ajPod ako hoću da slušam muziku - ali besmisleno mi je da u 2012. godini uz telefon od toliko stotina eura ne dolaze makar polupristojne slušalice, a pre sedam godina sam uz telefon od 450 eura dobijao izvanredne sluške. Meni je to zaista dealbreaker.

Beats software je upravo to samo software, da kazem jedan equalizer i od njega NE zavisi kompletan kvalitet reprodukcije.
Konkretno ovaj model je kiksnuo na tom polju i ako zelis savrsen kvalitet reprodukcije za tebe je One S nikako X.

Kupio danas one x, malo je veci ali navikne se covek na lepo :d.
Za sad ok sacekacu malo da ga napunim sa programima da vidim kako ce da pliva.
Za sad jedino mi se ne svidja ono gore dugme koje prebacuje tel u stendbaj, moram saku da iskrivim da bi ga stiso, na dizaer z je mnogo prirodnije, pricam za saku koja drzi telefon.

Имаш апп на маркету за пречицу за гашење екрана.

Beats software je upravo to samo software, da kazem jedan equalizer i od njega NE zavisi kompletan kvalitet reprodukcije.
Konkretno ovaj model je kiksnuo na tom polju i ako zelis savrsen kvalitet reprodukcije za tebe je One S nikako X.

Cek, koji od njih ima audio cip na ploci? X ili S? Negdje sam to procitao al ne mogu da se sjetim na koga se odnosilo

One S je trenutni sampion audio kvaliteta, najbolji cip + povecan napon na 3,5mm.

Zapravo bi zvanično trebalo oba da imaju identičan audio sistem, ali po nekim testovima ipak nije tako.

Ma te brojke ne znače ništa dok ti konkretno ne opališ sliku, pustiš neki full HD film ili igricu. Gledao sam par uporednih testova na youtube-u od strane internet portala o mobilnim telefonima tipa Phone arena, GSM arena, Phone Dog,..svi oni koriste iste aplikacije za benchmark i na svima One S ima bar za 30% bolje rezultate u odnosu na One X pre svega grafika prednjači a na nekima i kamera ali kad pustiš konkretno uporedni test video snimaka, fotografija ili jedne iste igre na oba telefona vidi se više nego primetna razlika u kvalitetu na strani One X.

Meni su i jedan i drugi telefoni odlični, jedina mana po meni im je što se ne može baterija bar odvojiti od kontakata, ja nekako ne verujem tom hardverskom resetu kad zabaguje.

-Edit-
Zaboravih mana One S modela je i što nema podršku za NFC tehnologiju za koju mislim da će zaživeti i kod nas u narednih godinu-dve.

Poslednja izmena:
Kako se stvari odvijaju bolja kupovina je OneS

Ali ostaje pitanje slušalica. Odnosno, slušalice same po sebi nisu problem, već mikrofon i kontrola plejera. Dakle, i da kupim One S opet bih morao da jurim iBeats/urBeats, Beats Solo, Beats Pro ili Beats Studio ako hoću da istovremeno mogu da koristim handsfree i da prebacujem pesme u plejeru, odnosno stišavam/pojačavam zvuk. Možda zvuči kao da tražim previše - ali problem je u tome što to ne može da se kupi ni kao dodatna oprema kod nas, dok za ajFon može da se kupi šta god hoćeš. Ovo je zapravo kritika HTCove poslovne politike. Ne samo da svojim korisnicima otežavaju život, već im i onemogućavaju da potroše dodatne pare na njihove proizvode, ako im se tako hoće. Na kraju, zar Beats sada nije HTCov?

recimo posle raskida saradnje sa Monsterom da jesu delom vlasnici
evo
The company is currently majority owned by HTC Corporation. Dr. Dre, Jimmy Iovine, and Universal Music Group all own minority shares in Beats.

Ne znam zasto se ljudi toliko primaju na Beats kada slusalice nisu ni po cemu bolje od renomiranih imena poput Koss i Sehnheizer.

inace One X definitivno biva bolji izbor za 4.7 telefon znajuci kako je Samsung naknadno "ojadio" prvobitno objavljene specifikacije SGS3.

Nazad
Vrh Dno