Šta je novo?

HTC One X

Ovo ja zovem otvaranje. :p

Poslednja izmena:
Lako im je kad je fon vec rikavela :p

Kako stoji sa otkljucavanjem? Jel se desava nesto? Ima nekih sajtova gde se moze otkljucati za par funti , ali ne i za nas region...

Stigao mi fon na test :p
Taman sam odmah video da je potrošnja kada je telefon u stand-by režimu izuzetno mala. Znači prethodni tester ga je ostavio uključenog u kutiji i za ceo dan (24h) dok ga nisam preuzeo je baterija pala za možda 2%.
Očigledno ono peto Tegra 3 jezgro radi odlično ono što treba :)

Odlicno, znaci mogu mirno da odem na put negde i da ne koristim fon uopste :p

Zezam se, znaci i to, meni je jos bitnije kada najosnovnije funkcije ne srcu bateriju, pozivi, sms i malo neta, kamera. Ciljam na neko putovanje npr, malo muzike, par fotki, provera necega na netu, razgovori i sms.. tu je bitno da se ne gasi brzo ;)

To me podsjeca na moj x10 mini pro (sa kojeg ovo kucam): cisti stand by moze i po 6 dana, ali surf i muzika mogu da posrchu bateriju za oko 3 sata, i evo od jutros je otislo 90 posto baterije...

Sta ovo u lelenoru samo beli ima?

Beli je gej. :crash:

Planiram sledeceg meseca da ga uzmem u lelenoru ako ne dobiju sivi onda nista, hebiga.

Vala jeste gej :d Ne kapiram zasto ne nabavljaju sve kombinacije, pa kada procene koja boja se najbolje prodaje malo vise nabavljaju upravo tu.

Slazem se za belu. Video sam u vipu sivi one x, lep telefoncic. Steta sto mu je mali (mislim ekran) :d

Nakon par dana, neki prvi utisci ukratko. Ekran fenomenalan sto se tice reprodukcije boja i svega ostalog ali je najveci potrosac, posrce bateriju na manual osvetljenju postavljenom na minimum za oko 3,5 sata. Mozda ce vremenom biti malo bolje kad se baterija "razradi" ali to je to. Peto jezgro radi posao kao sto je spomenuto odlicno i ako se recimo slusa muzika sa ugasenim ekranom baterija se trosi minimalno.

Malo je veci od desire iako je 3.7" vs 4.6", tanak, lagan kao i s2 ali neuporedivo je bolji osecaj u ruci (od s2). Mani licno je svaki fon klizav dok se ne stavi u silikonsku oblogu.

Dakle sve sem potrosnje ekrana je odlicno.

i ja da se pohvalim da sam ga na kraju barem procackao malo. Prvi utisak je da je tel MNOGO manji nego sto sam ocekivao, odmah pored je sensation XL, ali je One X, iako je isto 4,7", makar meni manji vidno. Nisam imao kad da vadim DHD iz kejsa, ali mi se nije dojmio kao nesto veci telefon. Big +
Takodje, imam ponudu da ga uzmem za 580€, sa 2 god garancije, a sve mi se cini da novi Galaxy nece moci da mu parira sa onim sto mene zanima (dizajn i UI), tako da mislim da na 3. maj nema sta da cekam... Hmmmmm...

Imaces ga za nedelju, dve i po 450e, cene suludo padaju

580e??? Ovo moze samo u snovima da toliko kosta. Za najmanji paket u vipu 120 smart moze da se uzme za 51000. Mislim smesno dati na oglasu preko 450e kad ljudi preko firmi dobijaju za dinar pa valjaju. Da napomenem da je note uz isti paket 57000din a na oglasima ima iz vipa za 430e. Po nekoj logici ce 400e one X da bude po oglasima za VRLO kratko vreme, nego se ljudi zalecu i ne gledaju. Kakvih crnih 580e, ne znam samo za sta da das toliko..

580e??? Ovo moze samo u snovima da toliko kosta. Za najmanji paket u vipu 120 smart moze da se uzme za 51000. Mislim smesno dati na oglasu preko 450e kad ljudi preko firmi dobijaju za dinar pa valjaju. Da napomenem da je note uz isti paket 57000din a na oglasima ima iz vipa za 430e. Po nekoj logici ce 400e one X da bude po oglasima za VRLO kratko vreme, nego se ljudi zalecu i ne gledaju. Kakvih crnih 580e, ne znam samo za sta da das toliko..

U pravu je čovek, ne zaleći, jedino ako baš imaš toliko viška keša:D

pa 650e je u prodavnici (Podgorica), ovlasteni distributer za CG :d A HTC-ova preporucena maloprodajna cijena za Evropu je 600€ za X i 500€ za One S. Zato vas samo i gledam kako se zalite na "skupe" telefone preko operatera za 200-300-400€, dok je kod nas npr Note u Telenoru ~250€ na paket od 50€ mjesecne pretplate (koji ne ukljucuje ni 1KB interneta, on je dodatnih 8€) :p

Procackah telefon u vipu posto mi uskoro istice ugovor pa da vidim sta cu.Meni je telefon ogroman, ja nema sanse da ga koristim jednom rukom.Dobro izgleda sve osim kamere koja viri kao neki cir, plastika mi nije bas da kazem extra ali je ok pogotovu u odnosu na sgs1 koji imam.Ekran je fantastican i posto je bio odma pored bas sam uporedio sa galaxy nexusom i lepse su mi boje i nekako je jasniji prikaz na htc.Sve u svemu odlican telefon ali za moje sake preveliki ali nikad se zna..

Telefon je jezivo brz... a i Sense je opasno ispeglan.
Ovakav osećaj fluidnosti interfejsa sam imao samo još kod Motorole Razr-a.

Yep, 50990 dinara za fon (i to sa placanjem 20990 i ostalo na rate od po 5000) i jos 460 din za najjadniji paket cini manje od 550 evra a dobija se fon na rate i sat vremena razgovora mesecno. E sad, ko nece ili ni nema uslova za uzimanje telefona na ugovor, jedina opcija mu je kupovina po paprenim cenama sa oglasa. Ostali stvarno nemaju razloga za zaletanje.

ma imam ja i vishe, pun ko brod :p
Yep, 50990 dinara za fon (i to sa placanjem 20990 i ostalo na rate od po 5000) i jos 460 din za najjadniji paket cini manje od 550 evra a dobija se fon na rate i sat vremena razgovora mesecno. E sad, ko nece ili ni nema uslova za uzimanje telefona na ugovor, jedina opcija mu je kupovina po paprenim cenama sa oglasa. Ostali stvarno nemaju razloga za zaletanje.
...ili ne zivi u Srbiji :) Mogu od septembra da uzmem nesto na ugovor, ali s obzirom da je ponuda T-mobile CG jadna kad su HTC-i u pitanju (uglavnom se busaju sa ajfonom, od HTC-a forsiraju WP7 telefone, kao i Wildfire S, Desire S i Rhyme, mislim da ni Sensation i njegove podvarijante nikad nisu imali, a kamoli sta jace), sumnjam da ce One X dobijati...

Najbolja tj najisplativija opcija je potpisivanje dvogodisnjeg mts ugovora bez uzimanja telefona a to znaci popust 50% na mesecnu pretplatu. Naravno, ja sam godinama bio zrtva mts kradje :d i jezim se na tu mrezu ali skroz je isplativo uzeti neki premium android model iz oglasa, kada se malo smire cene, za 400e npr i uz popust od 50% uzeti mts mixnet L ili mixnet XL paket za 980 odnosno 1600 din :) Prvi paket ima 600min i 1500sms, 1,5Gb a drugi 1000min, 3000sms i 3Gb :d

I sta ste uradili? Pa za 400e dobili htc ili samsung telefon koji bi toliko kostao uz dvogodisnji ugovor u vipu ili telenoru uz skuplje pakete.

Primer, One X kosta 400e u pp600 koji je 1750 din mesecno, za isti iznos se kupi One X u oglasima [za koji mesec, neka je i malo vise] a umesto 1750din mesecno 2 godine se placa samo 980 din uz vise sms i Mb [mada kome treba ovoliko ali je sustina da je za 800din povoljnije mesecno]. Sad izracunajte, 24x800din.. :)

Ne reklamiram mts, samo mislim da je ovo dobar potez za one koji su na toj mrezi a imaju kesa za telefon iz oglasa :D Opekao sam se ja dovoljno sa mts-om za 5 god. na pp ali.. :d

ako bas na mene mislis, hint:
joriq
joriq is online now
Member joriq's Avatar

:)

Ok, ali ja i dalje ne kapiram sto ne kupis fon preko vip-a :D

Nazad
Vrh Dno