Šta je novo?

HTC One X

Pričalo se i o Haitiju, teško da vest i aktuelnost ima apsolutne veze sa kvalitetom.

Preteruješ s pričama o Note-u na One X temi, pogotovu jer niko nije rekao da je Note loš telefon. Nepotrebno ga braniš jer ga niko ne napada, čak šta više svi se slažu da je Note savršen telefon.
Da je u kategoriji One X pa da ih upoređujemo, jednostavno nisu ista kategorija, Note nije klasičan smartphone. Čekaj S3 pa opali "pljuvačinu" po One X ako je zaslužena do tada ne trolujte temu više.

Ti ga pominjes koliko vidim? :confused: Cak i ponavljas sta sam rekao...
Procitaj prethodne postove, refreshuj malo...
Napravio sam poredjenje RANIJE neko i komentarisao. Verujem da pozicija na trzistu relevantan aspekt. Nije ni trol ni "branjenje", samo ti ili nisi citao ili nisi razumeo.

Poslednja izmena:
Preteruješ s pričama o Note-u na One X temi, pogotovu jer niko nije rekao da je Note loš telefon. Nepotrebno ga braniš jer ga niko ne napada, čak šta više svi se slažu da je Note savršen telefon.
Da je u kategoriji One X pa da ih upoređujemo, jednostavno nisu ista kategorija, Note nije klasičan smartphone. Čekaj S3 pa opali "pljuvačinu" po One X ako je zaslužena do tada ne trolujte temu više.

^ +1

Poslednja izmena:
Da i ja kazem nesto... uzeo sam par komada, jer saradnici i ja pravimo (pre)velike racune, pa smo ih dobili za dinar!
Po meni, fascinantan telefon. Brz, savrseno lezi u ruci (lopati), ekran kao list papira, dakle, pixeli ne postoje.

Ja Sense obozavam, savrseno mi odgovara HTC nacin razmisljanja. Zavrsna obrada odlicna, kako ekrana, tako i kucista i pozadine. Plastika ne smeta, da je od metala, zalili bi se da je (pre)tezak!

Uz sve to, dolaze i sluske koje na sajtovima kostaju 120 evrica... da li su precenjene ili nisu, zaista ne znam, ne koristim bubice, ali da se prodaju za tu cenu zvanicno, prodaju se!

Uglavnom, po meni, trenutno najbolji telefon na trzistu, ubedljivo. Jeste za nijansu veci, ali se zbog toga savrseno kucaju poruke i u portrait orijentaciji!

Na kraju, moj One X ide na oglase :(
Zasto?

1) Baterija ne moze da se izvadi, po meni apsurdno. Za HTC Desire, koji imam trenutno, uvek imam i rezervnu bateriju, zapravo dve! Po meni, svi ti smartfonovi su zaista prava stvar i nikada se ne bih vratio na "glupe" telefone, ali baterija im je i dalje ogromna mana! Ako covek iole duze radi, mora da ima rezervnu bateriju, ako nema gde da se napuni! (znam za one dzepne usb punjace sa vecom baterijom, ali rezervna HTC Desire baterija staje u novcanik, nista me vece ne zanima)

2) mikro SIM kartica. Uvek imam rezervni telefon ako ostanem bez baterije ili za neke projekte, kada recimo idem na neku lokacijuj na dan, dva, tri, nesto da organizujem, snimam, zaista nemam zivaca da nosim osetljivi telefon, pa imam robusnu i jeftinu plasticnu rezervnu Nokiju kojoj baterija traje dve nedelje. U nju ne mogu da smestim Mikro sim karticu.

3) nedostatak SD kartice. Cesto mikro SD karticu izvadim iz foto aparata i stavim u telefon (preko SD adaptera je u aparatu), pa posaljem neke slike visokog kvaliteta gde treba! To sve telefonom ide savrseno efikasno, a ovako moram i laptop da nosim sa sobom, a sve to podrazumeva i punjac i ostalo, sto me smara.

4) na kraju, volim da snimam dokumentarne fotke na medij koji mogu da izvadim iz telefona i da ga obrisem da niko ne moze da mi izvuce slike!

Sad, vidim da je ovo sveopsti trend, da svi noviji i bolji telefoni imaju ugradjene baterije, imaju mikro SIM i nemaju SD karticu, vec sve smestaju u "oblak" i sl. ali priroda posla mi podrazume delom i poverljive podatke, pa ne zelim da smestam nesto sto nije za tudje oci u razne "oblake" i sl.

Ovo je sve naravno moje misljenje, bazirano na mojim trenutnim navikama i potrebama!

Druzicemo se Desire i ja jos malo, pa cemo videti...

^^ Ne moras se bojati "oblaka" nista...Nisu oni nista gori od google-a fb-a i drugih sto se toga tice. Na dropboxu imas folder Public i tu trpas sve sto je za share. Ostale foldere ne vidi niko drugi niti moze doci do njih sem ako ti ne provali sifru....

Mikro SIM jeste malo zeznut ako imas vise telefona/kartica, ali sa jednim danasnjim smartphone-om (u smislu mail-va ili nekih drugih naloga), mislim da je ta potreba iskljucena...Na kraju krajeva, postoji i adapter za mikroSIM i sa njim karticu mozes koristiti bilo gdje.

Baterija ko baterija, ako moze dan uz relativno normalnu upotrebu, to je dobro. ***-a tako je kako je dok ne pronadju neku novu tehnologiju za izradu istih koja ce nam donijeti mogucnost duzeg koriscenja smartphone-a...

Ne ocekujte od danasnjih smartphone-a da budu smart a da im baterija traje kao na 3310 ...

Samo da nema ovaj leteci tanjir kameru, bio bi skoro savrsenog izgleda, mnogo bolje resenje je onako kao na Sensationu..

............

Baterija ko baterija, ako moze dan uz relativno normalnu upotrebu, to je dobro. ***-a tako je kako je dok ne pronadju neku novu tehnologiju za izradu istih koja ce nam donijeti mogucnost duzeg koriscenja smartphone-a...

Ne ocekujte od danasnjih smartphone-a da budu smart a da im baterija traje kao na 3310 ...

Za bateriju se slazem sa tobom, ne moze i V6 i 3000 kubika i da trosi 4.5 litra na 100 km :)
Ali sam se pomirio da nosim dodatne kanistere sa sobom!
Al' ovde to ne moze :(
To je zaista veliki problem, barem za mene!

koliko sam ja shvatio cela prica oko baterije je u display-u znaci ako ti je display na auto krace ce ti trajati baterija po testovima sa XDA foruma oko 20-30%

Samo da nema ovaj leteci tanjir kameru, bio bi skoro savrsenog izgleda, mnogo bolje resenje je onako kao na Sensationu..

Stvarno odvratno izgleda.. kod belog telefona jos gore.

I nemojte porediti sa velikim zapreminama motora i potrosnjom, kako je Motorola u samo malo vece kuciste mogla da strpa 3300mAh bateriju? Svaki premium Android bi trebao da ima min 3000mAh pa onda i ne mora da se vadi [mada je ne kapiram sta da se radi ako zakuca os].

Stvarno odvratno izgleda.. kod belog telefona jos gore.

I nemojte porediti sa velikim zapreminama motora i potrosnjom, kako je Motorola u samo malo vece kuciste mogla da strpa 3300mAh bateriju? Svaki premium Android bi trebao da ima min 3000mAh pa onda i ne mora da se vadi [mada je ne kapiram sta da se radi ako zakuca os].

Svi oni imaju hardverski reset. Na Motoroli je recimo power + vol-.

Ma znam da neki telefoni imaju ali sam citao da u tim momentima i ta kombinacija tastera ili zadrzavanje jednog ume da izda :d

Bio bi fazon da naprave rupicu kao na starim krs kompovima iz igraonica.. pa onda hemijska da radi, zamislite beli One X sa tragovima mastila oko te rupice :d

Mislim da su windows htc-i imali to :)

Svi PocketPC-evi su imali "rupicu za reset". Ipak je to bio Windows ;)

Pitam se kako ce se HTC izboriti sa driverima od nvidie sto se tice update-a jer je lg u*ro motku.

to i ja pitah par stranica u nazad a niko ne odgovori :)
deluje kao los combo, vreme ce pokazati....

Ko da ne postoji bolji chipset od tegre. Ja cu sigurno biranjem sledeceg telefona imati u vidu da zaobidjem tegru. :)

Drajveri i mobilni telefoni e.. sta tu tacno moze da smeta korisniku pa da se 'zaobidje tegra'?

Cekas dok se ne isprazni baterija :D

Litijum jonske baterije se nikad ne prazne na 0 u normalnoj upotrebi jer ako se isprazni ne na 0 već ispod nekog minimuma ona je mrtva za svagda...
Svejedno, ovo sa integrisanjem baterije je baš glupo, ta baterija može da izdrži oko 250-300 normalnih ciklusa punjenja (može i više ali će joj se smanjivati postepeno kapacitet i sve kraće će da drži) znači za godinu dana moraće da se menja ali kako???

kako? pa ja sam linkovao proces otvaranja, pogledaj i sve ce ti se samo kasti :D Ili bolje da ne gledas mozda, proces je daleko od jednostavnog...

proces nije tezak ako imas alat tj one plasticne trzalice za rasklapanje, ako ne ebay i kupis :p

Pogledao sam čoping proces otvaranja :d ali ipak smatram da za premium telefone kao što je ovaj htc treba da "izađe u susret" u svakom mogućem smislu, ipak oni zarađuju ogromnu lovu na tome. Ako treba da se znajiš prilikom otvaranja da li ćeš nešto da zezneš i nabavljaš poseban alat za otvaranje ili još gore plaćaš servis koji će to da odradi na potpuno isti način kao što bi i ti kod kuće !!! nekako to nije to... Pa čak i ajfon4s može da se otvori šrafcigerom i da ga posle sklopiš bez i jedne jedine 1mm ogrebotine a ovaj mora da se razvaljuje!!!
P.S. Jel izašo konačno neki dok koji će da iskoristi one konektore na telefonu (pozadi desno dole) ili i dalje služe samo za "ukras"?

ok to stoji ja sam uvek za sraf opciju jer razvaljivsnje tj klik fazon posle par puta ne drzi cvrsto.

Nazad
Vrh Dno