Šta je novo?

HTC One X

Imaju svuda u izlogu, reklamiraju ih po novinama, TV-u, ali to sve ne znaci nista, u Telenoru ga nemaju u prodaji i nemaju pojma kada ce, potpuni paceri. Sto se tice S3, iako mi se na papiru i po testovima cini bolji, izgled S3 ne mogu da progutam, tacnije, koliko mi je S3 ruzan, toliko mi je HOX lep (generalno mi se svidja dizajn HTC-a), a i spadam u malu grupu ljudi kojima je svidja Sense i stock, za razliku od TW.

Ne znam kako nekome S3 može da bude ružan...
Meni su i HOX i S3 veoma elegantni telefoni, svaki na svoj način.

Meni S3 na slikama nije bio nista posebno ali kad sam ga uzeo u ruku, druga prica od napred vrhunski od pozadi prosecno ali nikako ruzno.HOX izgleda extra osim one kamere koja strci.Kad sam uzimao fon u uscu dvoumio sam se posto meni sense izgleda odlicno.E sad presudilo je to sto je HOX koji sam cackao u telenoru imao to razlivanje boja cak kada se pritisne coska od telefona, znaci ne sam ekran i jaca baterija na S3 sto mi je i najbitnije

Ne znam, nikada nisam bio ljubitelj Samsung-ovog dizajna, sta god da je u pitanju, trudim se da se ne vodim predrasudama nikada, ali to je prosto tako. Koliko su pljuvali po dizajnu HTC-a pre One serije, meni su se njihovi telefoni uvek bas svidjali. O ukusima ne vredi raspravljati, sta da kazem.

Ne znam kako nekome S3 može da bude ružan...
Meni su i HOX i S3 veoma elegantni telefoni, svaki na svoj način.

Od napred s3 nije ruzan, al kad okrenes pozadi, ona plastika, izgleda tragicno u najmanju ruku. Kad spustis na sto na ekran, izgleda kao najgora kineska igracka kad onako shljashti onaj poklopac. Odvratno. Samo pristrasni vlasnik moze da kaze da nije strasno, kao majka sto kaze za dete. To nije vise stvar o ukusima, i nema veze sa dizajnom, nego je takva plastika. Zato mi se samsung nikada nije svidjao, al sam ipak uzeo sgN zbog ekrana.

btw, do koliko vam se max grijao tel (ili konkretno baterija, ja pratim preko Battery Monitor Widgeta)? Meni danas na 57'C, cepao zadnji nivo Shadowgun :d

Takodje, nisam znao da One X ima oleofobni ekran! :) Samo pazite se da vam ne otklizi sa bilo koje imalo nagnute povrsine ako se stavi sa ekranom na dolje (ko meni sad za malo) :)

Zato mi se samsung nikada nije svidjao, al sam ipak uzeo sgN zbog ekrana.

Slazem se sa ovim sto si naveo za GS III, sramota, ali se apsolutno ne slazem sa ovom citiranom recenicom ;) Znas li ti koliko je prakticno oduvek Samsung imao kvalitetne materijale kucista kao i zavrsnu obradu? Bukvalno svaki model im je bio za klasu kvalitetniji od svih, od SE najcesce, jedino je Nokia imala kucista slicnog kvaliteta ali su i najjeftiniji Samsung modeli bili savrseni a Nokie plasticne igracke :)

To je i malo retardirana politika Samsunga jer su imali 10 000 veoma slicnih modela za sve ove godine, bukvalno, konfuzne oznake, po 5 skoro istih modela u klasi a svaki sa nekim ogranicenjem, umesto da naprave 1 100% krsten. LG je takodje skoro uvek imao odlicna kucista i prakticno su kopirali Samsung na svim poljima.

Zakljucak je da je tek od 2007/8 godine i pojavom popularnih touch screen modela Samsung poceo da stedi i fuseri (glavni primer je SGS I kao i SGS II, toliko popularni i skupi modeli bi bili od najboljih materijala, da su se drzali poslovne politike od pre samo 2 godine).

Poslednja izmena:
Ovo 'nikad nije svidjao' se odnosi upravo na sgs1 i kompaniju :)

Samo su me ti high end modeli interesovali pa sam zato to rekao. Po meni nedopustivo da na s3 koji kosta toliko ima onako bedno shljasteci poklopac. Sgs posebno deluje jeftino kad se drzi. Zato mi se htc svidja, jer skoro svaki model koji sam drzao u ruci mi je ostavio pozitivan utisak, a samim tim i HoX. Cak mi je i kul sto onako izlazi kamera (iako mi nije prakticno zbog spustanja na ledja)

meni ne smeta kamera, to sto strci em odigne tijelo telefona, da se ne zagusi zvucnik kad zvoni na stolu, em kad ga uzmem u ruke po mraku, napipam koja je gornja, a koja donja strana telefona :)

PS Vise opticki izgleda da mnogo strci, sad gledam sa strane, nije vise od 2mm imho, ali je od metala i napravljen da izgleda masivno :p

Poslednja izmena:
Od napred s3 nije ruzan, al kad okrenes pozadi, ona plastika, izgleda tragicno u najmanju ruku. Kad spustis na sto na ekran, izgleda kao najgora kineska igracka kad onako shljashti onaj poklopac. Odvratno. Samo pristrasni vlasnik moze da kaze da nije strasno, kao majka sto kaze za dete. To nije vise stvar o ukusima, i nema veze sa dizajnom, nego je takva plastika. Zato mi se samsung nikada nije svidjao, al sam ipak uzeo sgN zbog ekrana.

Preterujes, tebi izgleda odvratno i to je ok.Apsolutno ima veze sa ukusom i uvek ce imati.Kazem ja nisam odusevljen ali mi nije odvratno i ne kazem to zato sto sam pristrasan nego zato sto je to jednostavno tako.Da mi je odvratno ne bih ga kupio.

Preterujes, tebi izgleda odvratno i to je ok.Apsolutno ima veze sa ukusom i uvek ce imati.Kazem ja nisam odusevljen ali mi nije odvratno i ne kazem to zato sto sam pristrasan nego zato sto je to jednostavno tako.Da mi je odvratno ne bih ga kupio.

Specifikacije i brand cine svoje. Da na njemu pise zte i da ima 512mb rama/800mhz procesor verovatno bi ti bio jedan od najlosije izradjenih telefona u ponudi. To je cinjenica. Nema sta pozadi na s3 da ti se svidi- samo glatka shljasteca plastika bez ikakvih detalja. Ne kazem ja da ti ne mislis da je lep, samo ti dajem razlog zasto mislis tako ;)

Nadam se da HoX vise nema problema kao u pocetku i da je nova tura ok, posto sam telefon objasnjava kako treba da izgleda high end model. (Ovaj deo je subjektivan, i svako ima pravo da mu se hox ne svidi, mada tesko)

ok, opet se vracamo na smornu pricu o dizajnu one x vs sgs3... Samo me cudi kako jos ima ljudi koje to ni posle par mjeseci jos nije smorilo :d Na stranu sto su jos stari Rimljani rekli da se o ukusima ne raspravlja

Zato što ne može se reći da je nesto odvratno ili kriticno ili ružno... Moze se reci ne svidja mi se...

Dok se to ne utuvi nekim ljudima stalno će biti takvih komentara, zato što se ne može tako reći... Non stop se prica, ali i dalje će ljudi pricati, ružno, odvratno, kriticno dok ne razmisle i kažu ne svidja mi se... Ko je bilo ko od nas neki dizajner ili bilo šta da oceni uređaj kao kritičan, ruzan odvratan...
Inace od kako je izasao GS3 nemojte mi reci da su ljudi kupili 19 mil za tako malo vreme zato što je ruzan, kritičan i odvratan...

Edit: da dodam samo...
Kvalitet izrade i od čega je telefon napravljen su isto dve različite stvari... Kad mi neko kaze ju kao plastičan telefon očajan kvalitet izrade... Lupa gluposti, jer ne razlikuje to.. Mislim to je toliko utegnut da je neverovatno... Jedino telefon koji mi nije bio plastičan je bio e71, ali koliko je bolje kad je lakši i tanji telefon, barem meni i kad je od plastike odradjen (kvalitetne mislim nije to ona plastika koja je jeftina baš verujem da ta plastika kvalitetna zato što imam GS2 skoro 9 meseci i onaj ispupčen glossy zadnji deo mi se uopšte nije izgrebao) bolje podnosi padove i brže se hladi, bolje hvata signale (wifi, mreža, gps, bt)...

Poslednja izmena:
@shatroghistro

Nema to veze sa brendom ja uopste nisam ljubitelj samsunga.Da ima los hardver rekao bih upravo da ima los hardver a ne da je lose izradjen ako to nije.I ne radi se o tome,ne mozes ti da odredjujes sta ce nekome da se svidi a sta ne.Mozda se meni svidja ta sljasteca plastika bez detalja, to je cinjenica;).

@Djilkosh_Ns

Upravo tako.

Na stranu sto su jos stari Rimljani rekli da se o ukusima ne raspravlja

Verovatno su mislili da je rasprava uzaludna a ne da ne postoji dobar i los ukus, jer itekako postoji :) Jedno je pravo misljenja i govora, a drugo je da li je to tvoje misljenje tacno i osnovano. Zasto postoje dizajneri kad svako u stvari 'zna' sta je ruzno a sta lepo..

Ajmo sad malo bez S3 i bez rimljana u ovom topiku :D

Taman nam je fino krenulo. Vezali nekoliko dana kvalitetne diskusije, pa ste opet zasrali :d

Verovatno su mislili da je rasprava uzaludna a ne da ne postoji dobar i los ukus, jer itekako postoji :) Jedno je pravo misljenja i govora, a drugo je da li je to tvoje misljenje tacno i osnovano. Zasto postoje dizajneri kad svako u stvari 'zna' sta je ruzno a sta lepo..

meh, znam na sta su mislili, ali u najmanju ruku ta prica je off, i nema toga koja ce neko ubijediti da je sgs3 ruzan/lijep, ako neko vec ima svoje misljenje o tome. Ko ocekuje da ce ijedan benchovac doci sa komentarom tipa "Aaaaa, sad mi je odjednom jasno, pazi stvarno, lijep/ruzan je, a ja mislio da nije!", taj trosi i svoje vrijeme pisuci takve komentare, i nase vrijeme koji citamo tu 1000x prezvakanu pricu. OK, moving on, nothing to see here...

Bitno je da niko nista nema da kaze za temperarure procesora/baterije i/ili oleofobni ekran :)

@shatroghistro

Nema to veze sa brendom ja uopste nisam ljubitelj samsunga.Da ima los hardver rekao bih upravo da ima los hardver a ne da je lose izradjen ako to nije.I ne radi se o tome,ne mozes ti da odredjujes sta ce nekome da se svidi a sta ne.Mozda se meni svidja ta sljasteca plastika bez detalja, to je cinjenica;).

Opet ne kontate. Ne kazem da mi se samo ne svidja izrada samsunga (konkretno zadnji deo), nego je cinjenica da kad se poredi sa vecinom modela iz te klase da izgleda strasno jeftino i taj ga los glas bije od i9000. Uopste nije stvar o ukusima, kao sto nije stvar o ukusima dal ti se grand production muzika svidja ili ne- opste poznato j e da je najgori shund. Samo sam hteo da pokazem sta sam mislio, a ne da iskljucivo izrazavam svoj ukus.

+1 za borisa

Evo, on the topic- posto sam za hox pre koju nedelju procitao da nekom liku malo izlazi iz lezista staklo ekrana kada se pritisne na gornjem uglu, zanima me da li se to jos nekom desava, i da li mob krcka kada se stiska? Izgledalo mi je kada sam uzeo mob u ruku da je kao kamen jer nema poklopac za bateriju.

Poslednja izmena:
Da jenapravljen od nekih hladnih materijala, da hladi dlan u ove vrele dane, najbolje bi bilo! Rekoh da meni smeta kad je sav plastican, jer se izguli sav po rubovima i na zadnjoj strani!
Lego bi mi jedan od aluminijuma, kao Nokia N8 :)

@stjepan, a kako objašnjavaš da mi se onda za skoro 9 meseci nigde nije izgulio S2?

Da jenapravljen od nekih hladnih materijala, da hladi dlan u ove vrele dane, najbolje bi bilo! Rekoh da meni smeta kad je sav plastican, jer se izguli sav po rubovima i na zadnjoj strani!
Lego bi mi jedan od aluminijuma, kao Nokia N8 :)

Nasmeja me lepo, plastični S1 godinu ipo dana imam, nema nijednu veću ogrebotinu na zadnjoj strani, samo neke male koje se vide pod određenim uglom i svetlom. Da je telefon napravljen od hladnih materijala kao što je aluminijum, usijao bi se leti na ovakvom hardveru.

znaci nisi drzao one x, da vidis kako se usijava i sa plasticnim kucistem :D

Jedva cekam zimu, da grijem ruke na njemu :d

kakvi su to "kriticni" telefoni? :d

Kupio sam dobar armband za 850 din, skroz sam zadovoljan kvalitetom za te pare... Ako nekome treba kontakt javite se na dm

Prilozi

• uploadfromtaptalk1341944397864.jpg
    uploadfromtaptalk1341944397864.jpg
    42 KB · Pregleda: 138
  • uploadfromtaptalk1341944425664.jpg
    uploadfromtaptalk1341944425664.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 128
  • uploadfromtaptalk1341944437259.jpg
    uploadfromtaptalk1341944437259.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 137
Vrh Dno