Šta je novo?

HTC ONE S

Emix, ne znam zasto si ti ubedjen da ce svaki crni One S da se guli? :) Ok, mozda su slepacki dozvolili da odredjen broj telefona ima tu manu ali umobolno bi bilo da se to nastavi za 2 meseca npr. Ne kazem da je nemoguce ali ako se to desi.. :d

Konacno review crnog telefona.. stvarno mocno izgleda.

[YOUTUBE]Hb2dLt5zfrY&feature[/YOUTUBE]

Ja sam ubeđen da nije, zapravo siguran sam da je ta cena i da se radi o original telefonu u još uvek netaknutom, vakumiranom pakovanju. Evo ljudi se razgrabili za ovih deset minuta pa ga više nemaju u ponudi.

o cemu se radi?

Nigde nece pobeci :) Sacekaj malo da vidis ima li neke tipske probleme kao One X. Zanimljivo je to sto prema svim testovima One S ima bolju kameru i kamkoder od One X kao i audio kvalitet a isti hardver imaju.. ne kapiram zasto ali je tako.

Ovo je onaj crni model, sacekaj malo da proverimo da li se ljusti, da li se ''razliva'''displej..

Uz dodatnih 1Gb i smart 1100 kosta 1950 din [500+1450] a imas lupam 800 min, 300 sms i 1Gb neta sto je odlicno za 1950din a telefon tu kosta prihvatljivih 26000 din.. joj sto mi ugovor istice tek u decembru :d

Kod ovog One S me za sada najvise smara samo 16Gb memorije [korisniku je dostupno jedv 10Gb, u proseku]. Ovo je veliki bedak.

To je stvarno dobra cena.

Mada ne znam kako možeš da se dvoumiš između one s i sgs3? Jedino ako su finansijski razlozi, onda razumem.

Pa dvoumi se covek, mozda mu quad core ne treba a One S je najbrzi dual core Android sa veoma jakim gpu, super amoledom ali qhd na 4,3'' sto je ok i odlicnim senzorom i audio cipom.. a jeftiniji je.

Ako je verzija sa S4, cena je ok, ako je S3, onda bas i ne...

djurkas, a ja razmisljam zasto je jeftin.. :d u istom paketu i sa istim dodatkom je oko 4000 din jeftiniji od GS II i oko 5000 din od Razr.. nesto mi to govori da je s3, bedak.

Poslednja izmena:
Zna li neko koja verzija je na nasem trzistu?
Ako je verzija sa S4, cena je ok, ako je S3, onda bas i ne...

Zanimljivo je to sto prema svim testovima One S ima bolju kameru i kamkoder od One X kao i audio kvalitet a isti hardver imaju.. ne kapiram zasto ali je tako.

Ne znam jesi pod hardver mislio sam na audio chip i grafiku ili na sve zajedno, ali One S i One X svakako nemaju isti hardver - One X ima Tegra III chipset, a One S Qualcom-ovo okruzenje...

Meni je isto One S nekako primamljiviji, ne znam ni sam sto - Amoled ne volim, Beats zvuk mi je nekako emo, ali eto... :D Vrv zato sto mi je lepsi.

Ma mislio sam na audio cip i na senzor i kamera cip.

Meni stvarno ne treba quad core Android, brz dual core i 1Gb rama- i vise nego taman. Steta sto nije hd displej ali mu nista ne fali, qhd je ok za 4,3''. Beats jeste ishajpovan ali prema gsm arena testu One S ima najbolji audio kvalitet do sada ;) Beats slusalice nikada ne bih kupio [i da ih dobijem prodao bih nekom fenseru :D].

Sve je to lepo ali ovo je izgleda kilavija verzija One S.. moje misljenje samo jer je bas povoljan u vipu. A i da je s4 samo 16Gb bez mogucnosti prosirenja je veliki minus za mene. Par flac albuma, aplikacije i ne ostane mi za 10 min full hd snimanja.

Samo vidi da li je sa S4 ili S3 procesorom,razlika je velika

Pozdrav svima od novog clana foruma!:)

Sinoc sam uzeo telefon u VIP-u i mogu da potvrdim posle provere u Quadrantu da su i kod nas kao i u mnogim drugim zemljama u pitanju modeli sa S3 procesorom, nazalost nisam mogao to da utvrdim dok nisam dosao kuci posto zaposleni tamo nemaju pojma generalno, kad sam pitao prodavca poceo je da mi prica kako telefon ima quad core procesorr.. :D Samo sam se nasmejao i shvatio da nema potrebe da ga bilo sta drugo pitam. :)
Elem ne smeta mi to realno sobzirom da je ovo moj prvi android telefon (koristio Nokiu 5530 ranije) i prilicno sam siguran da ce mi dobro sluziti u narednih godinu i po dana dok mi ne dozvole promenu telefona uz novo produzenje ugovora, lepo bi bilo da je S4 ali sta je tu je, ionako se tek upoznajem sa ovom platformom pa mozda ne bi trebalo da cepidlacim.
Izgleda da je Qualcomm modifikovao ovaj S3 procesor za ovaj model i izvukao bas maksimum iz njega.
On the up side ovo je nova serija One S koja ne bi trebalo da ima nikakvih problema sa onim grebanjem o kome se pricalo a cena je dosta povoljna.

Telefon je prelep u crnoj varijanti, ekran odlican, kamera odlicna, veoma brz, sve tece glatko bez ikakvih i najmanjih seckanja prilikom browsinga, igara, koriscenja aplikacija, smooth as silk sto bi rekli Anglosaksonci, prijem i zvuk na vrhunskom nivou takodje.
Dvoumio sam se izmedju Razr-a i odlicnog Galaxy S2 prethodnih dana i da budem iskren vise naginjao ka Razr Motoroli zbog plasticnijeg izgleda Samsunga i cinjenice da ga jako puno ljudi ima, skoro pa mainstream kod nas, medjutim kad sam video uzivo kako crni One S izgleda i "lezi u ruci" ove dve prethodno pomenute azdaje su ispale iz konkurencije. :)
Moram jos jednom da ponovim da je kamera odlicna, neuporedivo bolja od Razr-ove.
Takodje Sense 4.0 sa Sladoled Sendvicom deluje besprekorno, meni se vise dopada od TouchWiza i MotoBlura ali naravno to je samo moje subjektivno misljenje.
Jedina prava mana nekim ljudima koji vole da napune telefon muzikom i filmovim i sta ja znam cim vec ce verovatno biti taj limit od 16gb prostora, ali opet integrisan je dropbox servis i odma daje mogucnost povezivanja i nekih 25GB prostora za koriscenje.

Poslednja izmena:
Kako bre nisi mogao, trebalo je samo da skineš Android system info još dok si bio kod njih i lepo vidiš šta kaže za procesor.

Kako bre nisi mogao, trebalo je samo da skineš Android system info još dok si bio kod njih i lepo vidiš šta kaže za procesor.

Pa u default system infu je stajalo samo dual core, a nisam u tom momentu znao koji brojevi oznacavaju koji procesor, ni quadrant ne oznacava sa S3, S4 vec moras da googlujes brojeve koje dobijes u system infu da bi znao sta je sta, tako su proveravali i na xda forumu uglavnom.
Na samoj kutiji takodje nigde nista ne pise vezano za datu stavku, a kao sto rekoh, zaposleni nemaju pojma kada im postavis neko strucbije pitanje vezano za te novije telefone, kada sam pre neki dan postavio par pitanja vezano za Razr lupetali su neke gluposti recimo. :)

Poslednja izmena:
Ovaj moj je S4 izgleda, pošto je na 1.5 GHz, prema ovome . Ili možda i ne, kucam ovo dole ali ne dobijam ništa pametno.

img90882.jpg

Poslednja izmena:
@ Gizmo
Da, to je S4 na 1.5 cini mi se.
Moj je ARMv7 Processor rev 4 (v7l)
Jesi li i ti uzeo u VIP-u?

Poslednja izmena:
Definitivno je S4, ja ludak zaboravio da ima onaj System information u Quadrantu, tamo lepo piše MSM8960. Nije ovo moj telefon, dobio sam ga na test (radim u Benchmarku), a ustupila ga je neka PR agencija, ko zna odakle su ga oni dovukli. Mada, stigao je sa Telenor karticom, možda ga oni planiraju.

Da, verovatno ga i Telenor ima u planu, u pravu si.
Pa dobro sta je tu je, opet kao neko kome je ovo prvi android telefon zaista sam prezadovoljan. :)

Ajde snimaj malo kamerom da vidimo ima li i taj one s pad frejmova kao one x?

Kad pre nestade One S iz vip ponude? :) Ili su izvalili da su se ispalili sa s3 modelom..

Ajde snimaj malo kamerom da vidimo ima li i taj one s pad frejmova kao one x?

Testirao sam ove 1080p semplove skinute sa YT, u uslovima gde One X snima sa 27-28fps One S ima const. 30fps ali video ne moze da se poredi sa SGS II I III.

One X u mraku snima sa jadnih 14-15fps a ne mogu da nadjem takav One S video.. ako se dobro secam nekih testova, One S u mraku baca do 4 fps vise od One X sto opet ne moze da prebaci 20 :d Jadno od strane glavonja iz htc-a.

Ali One S bar ima sasvim ok kameru, ne epski bolju od One X ali eto, malo bolju.

http://gottabemobile.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/04/HTCOneS-Cam05.jpg

Jel poenta slike ova gradjanka trece dobi na klupi? :)

Kad pre nestade One S iz vip ponude? :) Ili su izvalili da su se ispalili sa s3 modelom..

Testirao sam ove 1080p semplove skinute sa YT, u uslovima gde One X snima sa 27-28fps One S ima const. 30fps ali video ne moze da se poredi sa SGS II I III.

One X u mraku snima sa jadnih 14-15fps a ne mogu da nadjem takav One S video.. ako se dobro secam nekih testova, One S u mraku baca do 4 fps vise od One X sto opet ne moze da prebaci 20 :d Jadno od strane glavonja iz htc-a.

Ali One S bar ima sasvim ok kameru, ne epski bolju od One X ali eto, malo bolju.

http://gottabemobile.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/04/HTCOneS-Cam05.jpg

A kakve su kamere na ostalim htc telefonima jel su isto krsh ili su malo bolje?

OVde sve neki fotografi, da sam nov pomislio bih da je neki fotografski forum u pitanju :d

A kakve su kamere na ostalim htc telefonima jel su isto krsh ili su malo bolje?

Pa meni su u sustini krs, posebno wildfire, desire hd, desire i ta stara garda :D

Sensation je vec malo napredovao, evo sada i One S ima sta da pokaze ali je opet losiji i od SGS II i SGS III. Ma htc pravi odlicne android telefone, sto se tice izrade, kolicine rama itd itd ali se ne trude mnogo oko kamera :)

Nazad
Vrh Dno