Šta je novo?

HTC One M9

Онда ће сам доћи.

5.1. ne zna se kada ce na m8 ali za m9 kazu za par nedelja.

Base 2.7.401.1
Android 5.1

navodno dosta fikseva dolazi. kamera ,performanse, baterija,menjanje prikaza na displeju itd itd

Poslednja izmena:
Onda ce i za m8 uskoro, tipa 1-2 meseca.

Imam utisak da posle svake vesti lose po konkurenciju Emix sedne, pokloni se i zapali svecu i kandilo ispred slike samsung ceo-a :d :d

Moje misljenje je da bi htc trebao da se fokusira na mid range segment. High end je za ozbiljne igrace (trenutno samo jabuka i samsung), vidite kako je lg uspeo da se progura, prodaju visu klasu uredjaja po nekoj mid range ceni (naravno ne odma po izlasku, ali brzo to dodje na svoje). HTC koji drzi cenu godinu dana uz minimalne korekcije nema sta da trazi na trzistu.

Poslednja izmena:
Meni licno bi bilo mnogo draze da i HTC-u i Sony-u i ostalima ide bolje. Nije ti Emix kriv sto su vesti o konkurenciji uglavnom lose.
Stay mad.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da bi htc trebao da se fokusira na mid range segment. High end je za ozbiljne igrace (trenutno samo jabuka i samsung), vidite kako je lg uspeo da se progura, prodaju visu klasu uredjaja po nekoj mid range ceni (naravno ne odma po izlasku, ali brzo to dodje na svoje). HTC koji drzi cenu godinu dana uz minimalne korekcije nema sta da trazi na trzistu.

Pa u mid range segmentu htc ima sasvim dobre telefone, sto se najvise klase tice M8 je bio odlican (ako izuzmeno kameru koja je takva kakva je ali nije dno, ocaj) a M9 ispasta i zbog losih poteza htc-a ali nekako najvise zbog s810, kao i svi ostali telefoni sa tim cipsetom. A i u toj srednjoj klasi su mnogo jaki kinezi (a usput i jeftini + su odlicno prihvaceni u Aziji pa cak i u Evropi).

Ali zanimljivo je to da se cak ni G4 ne prodaje u planiranim kolicinama a najbolji je fon uz S6 trenutno. Jos cudnije je da cak i Samsung smanjuje prognoze za S6/Edge, ocigledno da je trziste pretrpano dobrim telefonima sa svih strana, pa cak i onim modelima iz 2013 nista posebno ne fali a da ne pricam o sjajnim smartfonima iz 2014. Sve to + konkurencija iz Kine..

LG/Sony/htc su zakasnili tj samsung je stekao popularnost, sledbenike a bogami ii vernike :d u periodu 2010-2013, imaju mnogo para, jak marketing a i dalje odlicne uredjaje.. za njih nema zime ali ocigledno ne mogu da ocekuju laku borbu na trzistima.

HTC je u zescem problemu jer je u 2014. sto se prodaje tice zaostajao debelo za LG pa cak i za sony, da ne pricam o samsungu/xiaomi/huawei.. a pritom nemaju divizije koje odlicno zaradjaju pa da ih vade iz sranya.

Steta za htc ali se ponavlja prica da su sami krivi ali i da ih je qualcomm unakazio, kao i sve ostale.

Meni licno bi bilo mnogo draze da i HTC-u i Sony-u i ostalima ide bolje. Nije ti Emix kriv sto su vesti o konkurenciji uglavnom lose.
Stay mad.

U to moze da poveruje samo neko ko se danas registrovao na bench pa jos nije izvalio da si samsung monah, botic i sve ostalo u paketu sto ide sa tom bolesnom emocijom :d

Stay mad, a ja samo mogu da se smejem kao i do sada :d ;)

Poslednja izmena:
ja bas mislim da htc treba da se okrene samo premium segmentu. da batali skroz low end i srednju klasu. u prevodu da budu apple u android svetu.

mislim da je to za njih jedina prava strategija. steta sto nisam direktor tamo [emoji4]

Poslednja izmena:
Da ali apple/iphone ima skoro 100 miliona ljudi koji ce u roku od 12 meseci kupiti 2-3 nova iphone modela, htc ako bi pokusao da glumi apple ne bi mogao da racuna na preko 15 milki u android segmentu a nije to tako lako, kazes sad ajd da budemo android jabuka i da se razbijemo od profita, zato je apple jedinstven ma koliko ih neki mrzeli :)

Poslednja izmena:
lako bi uspeli u tome sto je najgore. prosto budu sinonim za kvalitet i jaku cenu,nesto kao porshe ,ferrari itd itd. ne moraju da valjaju 100mil komada,dosta je i 5mil sa jakom marzom

E da sve ide tako lako kao sto ''mi'' mislimo.. :)

Bio bi fazon da apple kupi htc i eto 50 milki korisnika godisnje u najavi :d Jos apple ima i beats kao opciju a htc i dalje mnogi vezuju za isti brend, agresivne reklame kako je htc flagship kul i pored toga sto je android, nema veze to je apple android :d, dobra kamera, beats i eto profita :)

Poslednja izmena:
^ od g#### mozes napraviti pitu :)
milion primera u mob industriji

lako bi uspeli u tome sto je najgore. prosto budu sinonim za kvalitet i jaku cenu,nesto kao porshe ,ferrari itd itd. ne moraju da valjaju 100mil komada,dosta je i 5mil sa jakom marzom

to bi pre bio sinonim za kompaniju koja je izgubila kompas :D

nista vi ne shvatate ,ali crtati ne mogu :)

Šta ne shvatam. Pa i sad su najskuplji, M8 je najskuplji uz Sony iz S801 generacije i gde su. Apple nudi 101 stvar koja ih diferencira od konkurencije za tu njihovu ludačku cenu a htc bi imao da ponudi šta?

uostalom ne znam na koju cenu to ciljaš? u saturnu je vidim M9 skoro 700€. pa koliko treba da koštaju da bi bili ferari i porše u mobilnom svetu u očima kupaca, 1700?

Poslednja izmena:
mogu da kostaju i 50e preko i da kostaju isto kao i s6 uopste nema veze. vidim da nisi skapirao o cemu pricam..

znaci opste je poznato da u niskom sektoru i srednjem nema vise profita zbog kineza i indusa.
batalis to ,smanjis firmu,odmah postanes fleksibilniji,zategnes je i fokusiras se samo na 2 high end telefona godisnje. cilj ti npr bude da u svakom segmentu budes u top 3 uredjaja i da ti se marketing svodi na konstantno ponavljanje da ti nisi lagdroid da pruzas novo iskustvo itd itd da izlazis u susret kupcima,slusas fedbekove i updejtujes softver do savrsenstva.( kupci dobijaju osecaj pripadnosti)

ne mogu odmah da se preporode ali za 3,4,5 god sigurno. pokupili bi tu trzisnu nisu ,malo ali odabrano drustvo ,a kasnije i mnogo vise korisnika.

edit:
ako nekome to moze da podje za rukom to je htc i niko vise.
u prilog im ide to da ih drzi neki tajvanac koji je bezobrazno pun para.znaci novaca za takvu strategiju imaju,ali ocigledno fale m#da :)

Poslednja izmena:
Znači hoćeš da kažeš da treba da budu dobri i skupi? Skupi već jesu. Dakle još samo da budu dobri. Pa i nisi izmislio toplu vodu :D

dzabe [emoji52]

dosta off topica valjda ;)

Pa čekaj zar nisi ti napisao ovo:

lako bi uspeli u tome sto je najgore. prosto budu sinonim za kvalitet i jaku cenu

Ja sad pitam, ako 700€ nije dovoljno jaka cena, koliko treba da košta M9 da bi bila jaka cena? A ako jeste, onda se tu slažemo, već su skupi kao vatra. Znači ostaje kvalitet, tj treba da imaš što bolji proizvod da bi dobro prošao na tržištu. Ne znam za druge ali meni ova tvoja strategija zvuči u fazonu "ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti" :D

mogu da kostaju i 50e preko i da kostaju isto kao i s6 uopste nema veze. vidim da nisi skapirao o cemu pricam..

znaci opste je poznato da u niskom sektoru i srednjem nema vise profita zbog kineza i indusa.
batalis to ,smanjis firmu,odmah postanes fleksibilniji,zategnes je i fokusiras se samo na 2 high end telefona godisnje. cilj ti npr bude da u svakom segmentu budes u top 3 uredjaja i da ti se marketing svodi na konstantno ponavljanje da ti nisi lagdroid da pruzas novo iskustvo itd itd da izlazis u susret kupcima,slusas fedbekove i updejtujes softver do savrsenstva.( kupci dobijaju osecaj pripadnosti)

ne mogu odmah da se preporode ali za 3,4,5 god sigurno. pokupili bi tu trzisnu nisu ,malo ali odabrano drustvo ,a kasnije i mnogo vise korisnika.

edit:
ako nekome to moze da podje za rukom to je htc i niko vise.
u prilog im ide to da ih drzi neki tajvanac koji je bezobrazno pun para.znaci novaca za takvu strategiju imaju,ali ocigledno fale m#da :)

U potpunosti se slažem. Bataliti sve sem 2 premijum modela godišnje koji nisu jedan drugome konkurent.

Zašto? Kao što je FK rekao, kinezoliki telefoni su ubili profite u low i mid segmentu, HTC je mala firma ne može da se posveti kvalitetno velikom broju modela. Kada bi bili fokusirani bilo bi mnogo manje brljotina i čega sve ne.

Hah pa vidite da htc za premium cenu ne može da ponudi premium telefon. Zato što ništa ne proizvode, ne mogu oni da naprave pravi high end da se takmiči sa samsungom i apple-om zato što samsung proizvodi svoje telefone dok jabuka ima kineske fabrike samo za sebe. HTC može da pokupi mrvice koje ostanu i da ih ugradi.

Hah pa vidite da htc za premium cenu ne može da ponudi premium telefon. Zato što ništa ne proizvode, ne mogu oni da naprave pravi high end da se takmiči sa samsungom i apple-om zato što samsung proizvodi svoje telefone dok jabuka ima kineske fabrike samo za sebe. HTC može da pokupi mrvice koje ostanu i da ih ugradi.

Sa ovakvim stanjem kompanije je definitivno da ne mogu... zato mi dr mr forumski trolovi i predlažemo transformaciju kompanije :)

Sasvim dovoljno bi bilo da ne idu 3 koraka napred 2 koraka nazad (ili možda čak i obrnuto) od modela do modela.

to bi pre bio sinonim za kompaniju koja je izgubila kompas :D
ma ne, ne razumijes: treba da rade 1 model godisnje, sve da usmjere na taj 1 model, pa ako fejluju, oh Boze, pa imaju Tajvanca trilionera koji ih drzi i pokrice sve gubitke koji se mjere milijardama, a onda sledece godine opet pokusaj sa jednim modelom, i taakooo, za 4-5 godina ce da ubodu valjda jednu uspjesnu godinu :d
nista vi ne shvatate ,ali crtati ne mogu :)

Ma da, mi svi malo tupavi, rece wannabe CEO HTC-a. Jel imas i neku teoriju kako da Balkan bude zemlja meda i mlijeka (al u 3 recenice, jer to je dovoljno)? ;)

opet me trolujes iako sam te stavio na ignore.
treci put te molim da me stavis na ignore listu.. [emoji53]

Poslednja izmena:
opet me trolujes iako sam te stavio na ignore.
treci put te molim da me stavis na ignore listu.. [emoji53]

tesko je odoljeti a da se ne prokomentarisu tvoji planovi kako da HTC postigne svjetsku dominaciju, namlati milijarde i pokaze svima sta i kako treba. I nisam jedini kojima su ta tvoja razmisljanja, pa u najmanju ruku - duhovita :d

nisam prvi, a ni drugi ni treci koji ti je rekao da ta prica veze sa realnoscu nema, prozovi nas onda sve da trolujemo i da te stavimo na ignore :d

Nazad
Vrh Dno