Moje misljenje je da bi htc trebao da se fokusira na mid range segment. High end je za ozbiljne igrace (trenutno samo jabuka i samsung), vidite kako je lg uspeo da se progura, prodaju visu klasu uredjaja po nekoj mid range ceni (naravno ne odma po izlasku, ali brzo to dodje na svoje). HTC koji drzi cenu godinu dana uz minimalne korekcije nema sta da trazi na trzistu.
Pa u mid range segmentu htc ima sasvim dobre telefone, sto se najvise klase tice M8 je bio odlican (ako izuzmeno kameru koja je takva kakva je ali nije dno, ocaj) a M9 ispasta i zbog losih poteza htc-a ali nekako najvise zbog s810, kao i svi ostali telefoni sa tim cipsetom. A i u toj srednjoj klasi su mnogo jaki kinezi (a usput i jeftini + su odlicno prihvaceni u Aziji pa cak i u Evropi).
Ali zanimljivo je to da se cak ni G4 ne prodaje u planiranim kolicinama a najbolji je fon uz S6 trenutno. Jos cudnije je da cak i Samsung smanjuje prognoze za S6/Edge, ocigledno da je trziste pretrpano dobrim telefonima sa svih strana, pa cak i onim modelima iz 2013 nista posebno ne fali a da ne pricam o sjajnim smartfonima iz 2014. Sve to + konkurencija iz Kine..
LG/Sony/htc su zakasnili tj samsung je stekao popularnost, sledbenike a bogami ii vernike :d u periodu 2010-2013, imaju mnogo para, jak marketing a i dalje odlicne uredjaje.. za njih nema zime ali ocigledno ne mogu da ocekuju laku borbu na trzistima.
HTC je u zescem problemu jer je u 2014. sto se prodaje tice zaostajao debelo za LG pa cak i za sony, da ne pricam o samsungu/xiaomi/huawei.. a pritom nemaju divizije koje odlicno zaradjaju pa da ih vade iz sranya.
Steta za htc ali se ponavlja prica da su sami krivi ali i da ih je qualcomm unakazio, kao i sve ostale.
Meni licno bi bilo mnogo draze da i HTC-u i Sony-u i ostalima ide bolje. Nije ti Emix kriv sto su vesti o konkurenciji uglavnom lose.
Stay mad.
U to moze da poveruje samo neko ko se danas registrovao na bench pa jos nije izvalio da si samsung monah, botic i sve ostalo u paketu sto ide sa tom bolesnom emocijom :d
Stay mad, a ja samo mogu da se smejem kao i do sada :d
😉