Šta je novo?

HTC One M9

Dobro, ja sam mislio da ima m8....naspram m7 i ocekivanih m9 specifikacija ima nekog hardverskog pomaka-veci ekran, prosiriva memorija, 64bitni proc, vise rama, jaca baterija, bolja kamera.Medjutim ako i on i dalje radi ok,nepotrebno menjati,sto ne znaci da ne treba pratiti novitete na trzistu naravno.:D

Pa telefoni nisu pravljeni da se menjaju svake godine, to bi bio bezobrazluk prema kupcima.
Kao sto neces da kupis bmw-a 3 2014o godiste i da sledece godine kukas kako bmw 3 2015 izgleda 98% isto i da nije neki pomak u odnosu na proslogodisnji model.
Isto tako je i sa televizorima, tabletima itd.
Po meni tek m10 bi trebalo da dobije redizajn, 3 godine sa istim dizajnom uz malo prepravljanja iz godine u godinu je sasvim normalno.

Ne lupaj gluposti. Poredis stvar od 500 i 50.000e
Dobro uzeo sam bmw za primer. Evo ti uzmi fiat punto za primer.
Recimo u srbiji je mesecna plata 350e, i treba 2 meseca da se zaradi za HTC one, a coveku u americi/evropi treba manje od 2 meseca da zaradi za tog punta, i sta mislis da li ce taj lik svake godine da kupuje nov auto?
Uostalom ako mislis da mobilni telefoni vrede da se svake godine izdvoji za njih 2 mesecne plate onda stvarno nemas orijentaciju sa novcem.
I to je moje poenta, telefon nisu pravljeni da se kupuju svake godine inace bi bila mnogo veca unapredjenja od malcice bolje kamere i neosetno brzog procesora za normalno koriscenje i zbog toga jedan dizajn se koristi vise godina a ne menja se svake godine.

Kako bi se ti osecao da mobilni telefon proizveden 2014 godine vise ne moze da zavrsi sve tvoje zahteve? Zamisli da ih prave tako da ti moras svake godine da kupujes nov telefon.
Prave se tako da ti mozes da koristis m7 danas isto jednako kao i m9.

Poslednja izmena:
Kako nisu ? Vise od 50% vlasnika iphona odmah sledece godine predje na nov model. Ja u tome ne vidim nista lose...

Kako nisu ? Vise od 50% vlasnika iphona odmah sledece godine predje na nov model. Ja u tome ne vidim nista lose...
Pa ne kazem da je lose. I ja predjem uvek na noviji model. Pokusavam da objasnim ovom da to sto koriste isti dizajn vec 3 godine nije uopste lose, cak vise i dobro je. kazem da to rade svi proizvodjaci u svim industrijama a ne samo HTC s telefonima.
Pravljeni su da mogu da traju duze od tih godinu dana na koje oni izbacuju nov model, to hocu da kazem.
Nisu pravljeni da posle godinu dana crknu i da vise ne budu upotrebljivi.

Poslednja izmena:
Pa ne znam bas.. Htc se nije vodio tom logikom.
Htc sensation,htc one x,htc m7,htc m8.
Nisu bas male promene u dizajnu..

Pa ne znam bas.. Htc se nije vodio tom logikom.
Htc sensation,htc one x,htc m7,htc m8.
Nisu bas male promene u dizajnu..
Pa zato su oni po meni imali problem sa prodajom, nisu imali jednu seriju vec su menjali imena stalno i vise nisi mogao da povatas sta je njihov flagship i eksperimentisali su dok nisu nasli ono pravo.
Sada kada su stavili koren na M seriju, sada ce biti malih promena u dizajnu kao i kod iP, LG-a, Samsunga i ostalih proizvodjaca. Nece svake godine da m seriju potpuno redizajniraju kao telefone pre M serije.

Videcemo.. Ako nista ne bi im kosa sa glave spala da su malo redizajnirali prednju stranu..

Evo imam jos jednog proizvodjaca koji iz korena menja izgled svojih vodecih modela a ide mu dobro. Xiaomi,mi2,mi3 i mi4 nemaju dodirne tacke jedan sa drugim..

Videcemo.. Ako nista ne bi im kosa sa glave spala da su malo redizajnirali prednju stranu..

Evo imam jos jednog proizvodjaca koji iz korena menja izgled svojih vodecih modela a ide mu dobro. Xiaomi,mi2,mi3 i mi4 nemaju dodirne tacke jedan sa drugim..
Xiaomi je meni ozbiljna firma za telefone isto koliko i zastava za automobile.(barem za sada)
Ove ozbiljnije kompanije oce da imaju prepoznatljiv stil.
Recimo kad vidis htc one telefon, svi ce mu znati ime bez obzira izasao on 2013e 14e ili 15e. Kao i S serija kao i iphone ili Lg G.
Kad vidim xiaomi telefon nit mu znam ime nit znam kad je izasao. Zato je po meni dobro imati jednu flagship seriju koja je prepoznatljiva bez obzira koje godine je telefon predstavljen.

Dok je HTC landarao sa redizajnima i raznim imenima pre M serije ja nisam imao pojma sta je sta ko je ko i sta je flagship a sta mid klasa
Ne pucaju oni na nas koji se interesujemo u telefone, oce da i manje upuceni korisnici mogu da prepoznaju njihov flagship kad ga vide

Poslednja izmena:
Zbog toga ce s6 liciti na s5,s4,s3,s2,s1 ?

Ima logike to sto pises,ali nije to sve bas tako..

Zbog toga ce s6 liciti na s5,s4,s3,s2,s1 ?

Ima logike to sto pises,ali nije to sve bas tako..
Pa nece biti isti ali ce imati tu osnovu S serije. Od s2 je manje vise mala razlika. Lice jedni na druge donekle. Nije redizajn kao sa iP5s na iP6.
Ili nije redizajn kao sa desire na sunsation pa na m7.
S3, S4, S5 vidi se da lice. Sad bi trebalo S6 da ga presece. Kao i iP6.
Tako da verujem da ce m10 dobiti redizajn donekle

Poslednja izmena:
Koliko sam ukapirao na ovim fotkama - izgleda da su se htc-u konačno opametili i prebacili dugme za gašenje sa strane. Pozdravljam.

Dizajn isti, ekran isti - pored najavljenog s6 od metala i qhd ekrana, mislim da će se m9 prodavati na pojedinačne primjerke a da ni stotine nećemo pominjati (o hiljadama tek).

Dobro uzeo sam bmw za primer. Evo ti uzmi fiat punto za primer.
Recimo u srbiji je mesecna plata 350e, i treba 2 meseca da se zaradi za HTC one, a coveku u americi/evropi treba manje od 2 meseca da zaradi za tog punta, i sta mislis da li ce taj lik svake godine da kupuje nov auto?
Uostalom ako mislis da mobilni telefoni vrede da se svake godine izdvoji za njih 2 mesecne plate onda stvarno nemas orijentaciju sa novcem.
I to je moje poenta, telefon nisu pravljeni da se kupuju svake godine inace bi bila mnogo veca unapredjenja od malcice bolje kamere i neosetno brzog procesora za normalno koriscenje i zbog toga jedan dizajn se koristi vise godina a ne menja se svake godine.

Kako bi se ti osecao da mobilni telefon proizveden 2014 godine vise ne moze da zavrsi sve tvoje zahteve? Zamisli da ih prave tako da ti moras svake godine da kupujes nov telefon.

Kakve veze Srbija ima u celoj prici, da li mislis da HTC pravi M9 telefon sa Srbijom na umu? Naravno da ne treba neko da daje dve plate za telefon svake godine (zapravo ne treba nikada ni da kupi taj telefon), ali zato onaj kome je telefon 10% mesecne zarade treba.
Ko Punta zaradi za 2 meseca, taj i ne kupuje Punta...

Evo ti ihpone tek u 2014 godini dobio prvi potpuni redizajn, od iP1 do 5s je sve isto bilo generalno, i nisam cuo da se neko bunio.

:d
Navedi mi barem jednu dodirnu tačku izmedju iphone-a 2g i 5s, molim te. Apple potpuno menja dizajn na svake 2 godine

Opet se provuklo nesto da ce display da bude 2k obzirom na rezoluciju wallpaper-a. Neko je zaduzen za pustanje buva da se sto vise prica o istim :)

Ne slusas me. Ne lice direktno 2g i 5s. Lice 2g i 3 pa tako dalje.
Kao sto ne lice S3 i S5 ali lice s3 i s4 pa s4 i s5

2g i 3g liče osim što su drugačijeg oblika i jedan je aluminijumski a drugi plastičan, 4 takodje ima potpuno drugačiji oblik u odnosu na 3gs i staklo umesto plastike. Ali dobro, to nije tema, izvinjavam se na offu

OT: Jeste malo razočarenje jer smo očekivali nešto slično onim renderima, ali i dalje je prelep telefon. Lepši u svakom smislu od M8

Poslednja izmena:
2g i 3g liče osim što su drugačijeg oblika i jedan je aluminijumski a drugi plastičan, 4 takodje ima potpuno drugačiji oblik u odnosu na 3gs i staklo umesto plastike. Ali dobro, to nije tema, izvinjavam se na offu

OT: Jeste malo razočarenje jer smo očekivali nešto slično onim renderima, ali i dalje je prelep telefon. Lepši u svakom smislu od M8
Da potpuno su razliciti, ne znam zasto mi je uopste delovalo da su isti.nema materijal veze sa izgledom telefona
uploadfromtaptalk1424698513253.jpg

Opet se provuklo nesto da ce display da bude 2k obzirom na rezoluciju wallpaper-a. Neko je zaduzen za pustanje buva da se sto vise prica o istim :)

To se prica za phablet verziju M9 ili kako god da se zove. Za M9 kazu da ce imati 1080p 5'' IPS.

iphone_5s_5c_4s_3gs_original_lineup_hero.jpg

Identični

Je l si ti ozbiljan? Je l sam ti rekao da postepeno lice. A ne na tvojoj slici sto nema 4. I 5c se ne racuna jer nije flagship

A koji je onda ovaj u sredini ako nije 4? I šta to zajedničko dele 2g, 3 i 4, pošto nemaju isti oblik ni iste materijale?

A koji je onda ovaj u sredini ako nije 4? I šta to zajedničko dele 2g, 3 i 4, pošto nemaju isti oblik ni iste materijale?
Editovao sam post.
Brate pogledaj moju sliku i ako mi kazes da ne lice onda ok, u pravu si. Telefoni su "isti" kao prethodna generacija sve do ip6.
Isto kao ljudi koji kazu da su s5 i s4 isti i s3. Onda je ovo jos vece kopiranje.
Previse offa, dosta od mene.
Cekamo nedelju uzbudljivo.
Lako je ledja promeniti aj promeni prednju stranu cik.

Ne razumem te uopste. Cela industrija je takva.
Automobili, telefoni, televizori itd.
Dizajn se menja na par godina a ne svake godine, samo malo redizajniranja padne iz godine u godinu.
Da se ne brines mozda da riba na stolu pored u kaficu ne primeti da je to m9 vec pomisli da je m7?
Ako telefon ima lep dizajn zasto ga menjati? Treba ga samo malo unaprediti a ne potpuno redizajnirati.
Pa ne bi vise imali ideja posle 3 godine sta da promene vise.
Boze svasta, prvi put cujem da se neko zali na dizajn koji valja. Razumem nas koji se bunimo na plasticni samsung ali za htc one jos nisam cuo ovakve nebuloze

Evo ti ihpone tek u 2014 godini dobio prvi potpuni redizajn, od iP1 do 5s je sve isto bilo generalno, i nisam cuo da se neko bunio.
al ga i ti isprica svasta.
prvo, da, ajde, dizajn se mijenja na svake 2 godine. M8 je bio redizajn M7. M9 je prakticno novi hardver spakovan u staro kuciste od M8, od naprijed ne vidim nikakavu razliku, od nazad samo otvori za kameru su razliciti :wall:
Zasto mijenjati lijep dizajn? Pa pogledaj sta je uradio Apple kad je konacno mrdnuo sa dizajnom malo, i izbacio iP6, ostvarili rekordnu prodaju u istoriji prodaje bilo cega. Mora da se narod primio na novi procesor i senzor otiska prsta :sceptic:
A o tome da ne bi imali ideja ako bi ne daj boze promijenili dizajn, ocigledno nisi bas upucen u dizajniranje onda. Neki klinac je sam izbacio rendere za koje nisam vidio nikoga ovdje da je rekao "meeeeh, ljepsi mi je m8, nadam se da nece promijeniti ama bas nista za m9". Jedan lik! A zamisli cio dizajnerski tim sta moze da uradi!? A kad pominjes nebuloze, yep, ni ja odavno nisam cuo vecu nego "ihpone tek u 2014 godini dobio prvi potpuni redizajn, od iP1 do 5s je sve isto bilo generalno" :d:trust:

ako ti izdvajas 2 plate, pa i 1 platu, da bi kupio telefon, onda ti stvarno nemas orijentaciju sa novcem :trust:
A ova zadnja recenica mi uopste nije jasna...

al ga i ti isprica svasta.
prvo, da, ajde, dizajn se mijenja na svake 2 godine. M8 je bio redizajn M7. M9 je prakticno novi hardver spakovan u staro kuciste od M8, od naprijed ne vidim nikakavu razliku, od nazad samo otvori za kameru su razliciti :wall:
Zasto mijenjati lijep dizajn? Pa pogledaj sta je uradio Apple kad je konacno mrdnuo sa dizajnom malo, i izbacio iP6, ostvarili rekordnu prodaju u istoriji prodaje bilo cega. Mora da se narod primio na novi procesor i senzor otiska prsta :sceptic:
A o tome da ne bi imali ideja ako bi ne daj boze promijenili dizajn, ocigledno nisi bas upucen u dizajniranje onda. Neki klinac je sam izbacio rendere za koje nisam vidio nikoga ovdje da je rekao "meeeeh, ljepsi mi je m8, nadam se da nece promijeniti ama bas nista za m9". Jedan lik! A zamisli cio dizajnerski tim sta moze da uradi!? A kad pominjes nebuloze, yep, ni ja odavno nisam cuo vecu nego "ihpone tek u 2014 godini dobio prvi potpuni redizajn, od iP1 do 5s je sve isto bilo generalno" :d:trust:

ako ti izdvajas 2 plate, pa i 1 platu, da bi kupio telefon, onda ti stvarno nemas orijentaciju sa novcem :trust:
A ova zadnja recenica mi uopste nije jasna...
Ja ne izdvajam i ne znam kako si to uopste zakljucio.
Poslednja recenica je znacila da M7 moze da uradi sve zadatke koje mu ti zadas danas, nije da ne moze da uradi nesto pa da si ti sad primoran da ga promenis i kupis M9.
Iphone nije ostvario rekordnu prodaju jer su ga oni nasminkali vec zato sto su ga konacno povecali, ljude je smorilo da imaju mali telefon u moru velikih.

Radjenje redizajna telefona je mac sa dve ostrice. Moze da se prodaje bolje a moze i da ispadne totalni promasaj, evo ti primer S5.
HTC ima prednost na Samsungom u dizajnu i pokusavajuvi da ga promene mogu da izgube i tu jednu od retkih prednosti koje imaju i onda bi ih samsung ugasio.
Nemaju svi isti ukus i nikad ne znas kako ce dizajn biti prihvacen sirom sveta.
Ne kupuju svi telefone zbog izgleda.

Nazad
Vrh Dno