al ga i ti isprica svasta.
prvo, da, ajde, dizajn se mijenja na svake 2 godine. M8 je bio redizajn M7. M9 je prakticno novi hardver spakovan u staro kuciste od M8, od naprijed ne vidim nikakavu razliku, od nazad samo otvori za kameru su razliciti :wall:
Zasto mijenjati lijep dizajn? Pa pogledaj sta je uradio Apple kad je konacno mrdnuo sa dizajnom malo, i izbacio iP6, ostvarili rekordnu prodaju u istoriji prodaje bilo cega. Mora da se narod primio na novi procesor i senzor otiska prsta :sceptic:
A o tome da ne bi imali ideja ako bi ne daj boze promijenili dizajn, ocigledno nisi bas upucen u dizajniranje onda. Neki klinac je sam izbacio rendere za koje nisam vidio nikoga ovdje da je rekao "meeeeh, ljepsi mi je m8, nadam se da nece promijeniti ama bas nista za m9". Jedan lik! A zamisli cio dizajnerski tim sta moze da uradi!? A kad pominjes nebuloze, yep, ni ja odavno nisam cuo vecu nego "ihpone tek u 2014 godini dobio prvi potpuni redizajn, od iP1 do 5s je sve isto bilo generalno" :d:trust:
ako ti izdvajas 2 plate, pa i 1 platu, da bi kupio telefon, onda ti stvarno nemas orijentaciju sa novcem :trust:
A ova zadnja recenica mi uopste nije jasna...