Šta je novo?

HTC One M8

Pa da, nema nista od Android N za M8, to je logicno. Nego mi je krivo sto ne mogu ni na 6.0.1 da ga podignu. Sva sreca pa postoje sense 6.0.1 romovi.

Bila je vest da HTC ima Sense 8 test build-ove za M8.

Ali je jedno sigurno... CM/AOSP ces morati da koristis ako hoces Android N = zbogom kamera + dobar audio izlaz.

Sta da se radi, najbolje jos godinu dve m8 pa onda neki upgrade :D

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Pa to, sigurno. Baterija se drzi dobro :D

Da dobro za sada ,al ako ode baterija to ti je ko da je otisao telefon ,otvaraju ga preko sa prednje strane zagrevanjem displeja, vrate ti kanticu :D

Pa nije problem što ga otvara sa prednje, skine plastiku sa zvučnika i odvrne par srafova, problem je što je baterija iza ekrana izmedju njega i svih ostalih komponenti tada može da se sj**e

Sent from my HTC One M8 using Tapatalk

I jos sto neki znaju da ga lepo unakaze :)

uploadfromtaptalk1468571257973.jpg pa dobro logicno,treba stici do baterije al najveci problem je vratiti sve to da bude utegnutno a ne kao kupus :D
M8 je nesto malo laksi za popravku (minimalno) al M7 je dobio ocenu 1 za repairability tj najnizu ,bukvalno ne moze da se otvori a da se ne osteti,to pricam iz sopstvenog iskustva :D
Mada na ovoj slici su uspeli da odvoje kuciste od ostatka telefona...

Poslednja izmena:
Kuciste nije veliki problem na M8, vec ovaj splet kablova i traka :D A baterija je ispod svega, i jos je zalepljena.

Pa to,ne zelim da zamisljam svoj telefon u ovakvoj poziciji :D

Ljudi imam pitanje, da li mogu saznati koji Gmail nalog se koristi u telefonu ako je ekran crkao? Molim pomoć ko god zna

Ako znas pass probaj na Play Store-u, vidis uredjaje koji su na tom nalogu

Nije moj telefon, nema ona predstavu o Play store u na pc.. Tragam za nekim mirror programom jer fon radi i displej radi ali ne radi touch.. A čini mi se za svaki mirror program treba usb debugging što naravno ona nije uključila? Da probam otg pa miša, ali to je Alcatel 6030 ne znam koji Android, 4 nešto, da li otg radi ako ga samo ubacim?

Otg i mis, trebalo bi da ga prepozna.

To mi kaži, idem da kupim to čudo

Imam problema sa Viber-om od kako sam pre ~10ak dana azurirao aplikaciju na najnoviju verziju (inace retko kad radim update aplikacija, jednom u par meseci ili ako me aplikacija forsira da to uradim).

Problem je sledeci, nekim kontaktima ne mogu da saljem poruke. Primam ih normalno od tih istih kontakta, ali ne mogu da im saljem. Drugim kontaktima normalno saljem poruke. Nema pravila kome mogu kome ne, ali je zanimljivo da isti kontakti kojima ne mogu pojedinacno, kada ih stavim u grupu, saljem poruke normalno.

Jel imao jos neko slicnih problema? Zalio sam se viber supportu, ali mrka kapa, ne odgovaraju nista sem generickog odgovora da su primili bug i to je to. Iritantan problem kad mi neko pise a ne mogu da mu odgovorim...

Na drugim android telefonima koji su mi u okruzenju nisam primetio ovaj problem, zato ga pisem u temi telefona. Telefon je 100% stock MM, mreza Telenor (inace, problem nema povezanost sa netom na kojem sam, jednaki su problemi na 3g/wifi).

edit:
Jos jedna stvar, od kako sam update-ovao app na telefonu, na windowsu sa viber aplikacijom imam identicne probleme, na ubuntu nisam nikome nijednu poruku mogao da posaljem. Na ubunutu je bila starija verzija aplikacije od pre nekoliko meseci pa sam je azurirao, ali od tada ne mogu da je pokrenem. Ako ovo sve bilo sta znaci nekome :)

Poslednja izmena:
Imam problema sa Viber-om od kako sam pre ~10ak dana azurirao aplikaciju na najnoviju verziju (inace retko kad radim update aplikacija, jednom u par meseci ili ako me aplikacija forsira da to uradim).

Problem je sledeci, nekim kontaktima ne mogu da saljem poruke. Primam ih normalno od tih istih kontakta, ali ne mogu da im saljem. Drugim kontaktima normalno saljem poruke. Nema pravila kome mogu kome ne, ali je zanimljivo da isti kontakti kojima ne mogu pojedinacno, kada ih stavim u grupu, saljem poruke normalno.

Jel imao jos neko slicnih problema? Zalio sam se viber supportu, ali mrka kapa, ne odgovaraju nista sem generickog odgovora da su primili bug i to je to. Iritantan problem kad mi neko pise a ne mogu da mu odgovorim...

Na drugim android telefonima koji su mi u okruzenju nisam primetio ovaj problem, zato ga pisem u temi telefona. Telefon je 100% stock MM, mreza Telenor (inace, problem nema povezanost sa netom na kojem sam, jednaki su problemi na 3g/wifi).

edit:
Jos jedna stvar, od kako sam update-ovao app na telefonu, na windowsu sa viber aplikacijom imam identicne probleme, na ubuntu nisam nikome nijednu poruku mogao da posaljem. Na ubunutu je bila starija verzija aplikacije od pre nekoliko meseci pa sam je azurirao, ali od tada ne mogu da je pokrenem. Ako ovo sve bilo sta znaci nekome :)
Imamo isti problem, s'tim sto mene zeza samo na desktop verziji windows-a.

Ok, znaci nisam jedini, lakse mi je... Nisam probao brisanje vibera/podataka, moracu i to da probam da vidim da li je do nekog zaostalog podesavanja.

Bekapuj poruke ako su ti bitne, obrisi i ponovo instaliraj viber. Probaj tako.
Uspesno recompile-iran, sredjeni procenti. ^^ Pogledajte prilog 204680Pogledajte prilog 204681Pogledajte prilog 204682Pogledajte prilog 204683Pogledajte prilog 204684
Nije za xda, samo PM..

Izvini ako smaram... Pretpostavljam da je to onaj sto si danas postavio.

Super radi na JW 5.4.0, nema problem sa procentima.

E sad, posto je, pretpostavljam, update-ovan ramdisk, da li ce ovo raditi na GPE-u?

Bekapuj poruke ako su ti bitne, obrisi i ponovo instaliraj viber. Probaj tako.

Izvini ako smaram... Pretpostavljam da je to onaj sto si danas postavio.

Super radi na JW 5.4.0, nema problem sa procentima.

E sad, posto je, pretpostavljam, update-ovan ramdisk, da li ce ovo raditi na GPE-u?
Za gpe ona starija verzija tj iste su, onaj sto sam postavio na xda je kao optimizovan samo za viper.

E to, znaci da koristim prvu verziju. Pa radi ok i na JW, samo sto je u startu iskljucen mpdecision i podesen performance governor. To sam promenio, ovako radi ok i nema greske :)

Uspeo sam da resim problem sa viberom. Clear data/cache nije pomogao, cak posle toga nisam opet mogao da dobijem aktivacioni kod da mi proradi aplikacija, stalno bi izbacivao da nema internet connection, ma koji god probao. Onda sam uninstalirao app i obrisao sve podatke (ES file explorer mi ponudio, oko 1GB podataka ukupno nakon uninstala i clear data, uzas), ponovo instalirao i sad radi. Slike sam backupovao to mi je najbitnije, ostalo me bas briga :)

Nazalost nije moglo drugacije sem brisanja svega, ali makar sad radi. Za ubuntu se stvar nije promenila, za win cu proveriti kasnije.

Pozdrav. Kupio sam M8 i telefon je izvanredan ali imam problem sa update-om. Naime, na njemu je trenutno android 5.0.1 i kad zelim da izvrsim predlozeni update i koji je oko 50-tak mb javlja mi da mi trenutni software nije official i da to nije moguce. Medjutim telefon sam otpakovao ja licno i na njemu niti je pokusavan bilo kakav root niti je ista dirano oko bootloadera. Nasao sam njegovu oznaku i model je m8_ul_ca i na netu sam nasao da je model od operatera AT&T? i da za update treba njihova kartica ili da se radi rucno. Pokusao sam razne predloge sa neta od ciscenja cache-a i reseta na factory default ali bezuspjesno. Takodje skinuo sam i zvanicni RUU i pokusao rucni update ali ni to nije proslo. S obzirom da je telefon S-OFF i ima super CID (sve jedinice) vjerovatno bih ga lako mogao root-ovati i staviti neki custom Rom ali radiji sam za varijantu da je na njemu sve official i da se update-uju kad mu zvanicno i dodje update. Ukoliko neko ima rjesenje bio bih mu neizmjerno zahvalan.
P.S. U prilogu saljem poruke sa fona prilikom update-a i info iz bootloader-a

20160729_134223.jpg
20160729_134631.jpg

Prilozi

• 20160729_134223.jpg
    20160729_134223.jpg
    1,012.9 KB · Pregleda: 46
Pozdrav. Kupio sam M8 i telefon je izvanredan ali imam problem sa update-om. Naime, na njemu je trenutno android 5.0.1 i kad zelim da izvrsim predlozeni update i koji je oko 50-tak mb javlja mi da mi trenutni software nije official i da to nije moguce. Medjutim telefon sam otpakovao ja licno i na njemu niti je pokusavan bilo kakav root niti je ista dirano oko bootloadera. Nasao sam njegovu oznaku i model je m8_ul_ca i na netu sam nasao da je model od operatera AT&T? i da za update treba njihova kartica ili da se radi rucno. Pokusao sam razne predloge sa neta od ciscenja cache-a i reseta na factory default ali bezuspjesno. Takodje skinuo sam i zvanicni RUU i pokusao rucni update ali ni to nije proslo. S obzirom da je telefon S-OFF i ima super CID (sve jedinice) vjerovatno bih ga lako mogao root-ovati i staviti neki custom Rom ali radiji sam za varijantu da je na njemu sve official i da se update-uju kad mu zvanicno i dodje update. Ukoliko neko ima rjesenje bio bih mu neizmjerno zahvalan.
P.S. U prilogu saljem poruke sa fona prilikom update-a i info iz bootloader-a

Pogledajte prilog 205838
Pogledajte prilog 205839
S-off moze lako da skine oznaku modifed, tj da u bootloaderu pise da je software official, a ustvari je verovatno menjano x rom-ova i sl. Ostavi nam " fastboot getvar all " komandu i skini imei, sa s-off bi bilo najbolje da vratis na otkljucan bootloader, i preko twrp vratis nandroid sa tvojim cid/mid-om.

Zar AT&T nije GSM telefon?

Skini M8 folder sa drajverima, adb-om itd. Podesis okruzenje po ovom uputstvu

Sve imas tu.
Otkucaj fastboot getvar all i postavi tekst ovde.

Telefon je trenutno kod brata i cim budem u prilici saljem getvar all info. Celofane sam ja skinuo, pa ne bih rekao da ga je neko prije toga rootovao i flesovao. Ali eto, ko zna. Hvala u svakom slucaju

Mozes da flesujes bilo koji GSM RUU. Cak mozes da konvertujes u Google Play Edition koliko vidim.

Pa kako hoces, Stock Sense UI ili GPE Nexus UI.

Znam da mogu ali s root-om, a s obzirom da ja ne koristim tel, nekako bih da ga napravim da se root-uje preko OTA update-a regularno. Ne bih ni forsirao update ali stalno stoji obavijest o update-u i u notification centru i nemoguce je maci trajno s obzirom da skinuti update nece da se instalira

Nazad
Vrh Dno