Šta je novo?

HTC One M8

Najnoviji RR.
4651971d5837de5818203b8e160b430b.jpg

Sent from my m8 using Tapatalk

I ja sam na njemu. Smartmax gov, global -5mV undervolt, 2.41GHz -10mV, 300MHz -10mV.

Scheduler row. GPU stock 27-600MHz.

Bolje kesira od GPE i Sense, ali da li radi mnogo bolje, ne bih bas rekao. Vibracija je malo retardirana.

Na m7 sam imao na lockscreenu trenutno vremensko stanje,kiša,sneg,sunce...Jel ima to na m8?Nemogu da nadjem

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

Moraš da upalis location

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Lokacija je na "on".

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

Pa trebalo bi da ima sa lokacijama hm.

Btw. nadjoh RUU Android 6.0 za moju verziju :D

Traži i za moju! [emoji2]

Stavi stock GPE i flesuj skydragon v.1 kernel. Ne treba ti bolje.

Gledam ovaj ondemand governor, kako je HTC sve to lepo optimizovao. 300MHz definitivno najvise koristi, pa i 960MHz, 1036MHz 1.728MHz. Lepo skalira. Npr. na stock kernelu, GPU idle freq je 330MHz, ceka dok ne dodirnete touch i u zavisnosti od zahteva spusta na 200MHz. Nekad ostavi 330MHz. Interesantno, osetljivije radi, bolja podesavanja. Zato je i skrol fantastican. A mpdecision + htcpnpmgr, prava kombinacija.

Medjutim ta prica oko GPU-a pada u vodu kada flesujete custom kernel. GPU je stalno zakucan na 200MHz, tj. ne ceka sa tih 330MHz, vec 200MHz. Ne znam sta je u pitanju, da li do source-a ili nekih kernelskih podesavanja. Malo su "seckaviji", ali je i baterija za nijansu bolja. Dakle samo stock HTC kernel funkcionise "kako treba".

Interactive governor, koji dolazi uz stock kernel, je lose optimizovan za ovaj fon, ali dok ne stavite boost na 1. A to necu, tada koristi par zadatih freq i definitivno vise jede bateriju. Mada i nisam neki ekspert za njegovo podesavanje.

Tako da... Ne dirajte ondemand + row, sa razlogom je tako ostavljeno. :D Plus su isli na 512kB read ahead, a to je optimalna vrednost.

Zato na AOSP, bacam peglu. :D Dok podesis da radi smooth taj Team M8, ubijes se. Samo boost opcija u governor-ima pomaze.

Taj, H15. Posle DU/RR/CM mi je GPE dosta dobro legao. Mnogo bolje radi, j***s aosp i razne kernele i tweak-ove.

Zar ne treba soff za stock?

Sent from my HTC

Ne treba. Ima stock flashable zip. Bio si jednom na Blues rom-u, pa te je smorio GPE :D

Poslednja izmena:
A sto je ova muka ne radi mi layers? Ja samo zbog toga i flesnuh gpe, on mi ucita kao instalirani ali idi reboot, ja reboot njih nidje.

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

A sto je ova muka ne radi mi layers? Ja samo zbog toga i flesnuh gpe, on mi ucita kao instalirani ali idi reboot, ja reboot njih nidje.

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Nikad nisu radili na gpe, bar ne na m8.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Zato sto je HTC tako odlucio, nubovi.

Pozdrav narode.

Imam jedan problemčić s HTC M8 telefonom. Da napomenem da nisam verziran kad su ove stvari u pitanju, tako da će vam biti potrebno strpljenje s mnom.:D

Dakle, telefon je na 5.0.1 android verziji, a 6.0 Sense verziji. Kad pokušam da izvršim apdejt softvera(4.16.401.13 - http://imgur.com/9E1ywUx ), izađe mi sledeće obavještenje: http://imgur.com/a/QArg5. Radio sam factory reset jer jedino to znam :D, ali nije bilo od pomoći. O čemu se radi u ovom slučaju, zna li ko? I kako da apdejtujem na marshmallow? Hvala.

Je l' diran telefon? Root i recovery? Bootloader LOCKED i official status iznad?

To imas u Bootloader-u, a u njega ulazis, kad je ugasen telefon sa kombinacojom, dugme za gasenje + dugme za stisavanje istovremeno, drzis dok se ne pojavi beli ekran sa raznim natpisima.

Ili ako mozes da postavis output posle fastboot getvar all komande.

Koliko znam nije rootovan. Da, u bootloaderu stoji locked i Official software status.
Postaviću taj output samo da se snađem jer to nisam do sad radio.:D Rekoh već da nisam upućen u ove stvari.

Poslednja izmena:
C:\Users\Korisnik\Desktop\M8\AndroidSDK>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.19.0.0000
(bootloader) version-baseband: 4.0.U605611@50319A
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 4.28.502.1
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei:
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m8_ul
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B11000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: 0be22ec3
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.031s

C:\Users\Korisnik\Desktop\M8\AndroidSDK>

Evo ga. :)

Ok, imas SuperCID i S-OFF sto je dobro.

Ovo je AT&T M8 model. Na Lollipop firmware-u si. Neko je restore-ovao 401 backup, koji nije za 502. Ne poklapa se i ne moze da odradi OTA.

Jedini nacin je da flesujes RUU Dev Edition i tako konvertujes.

Ima li na ovom forumu uputstvo za te akcije ili da tražim na xda?

Blagodarim na odgovorima.:)

Ima, samo da nadjem RUU.zip.

Ne postoji RUU zip vec exe fajl. Nisam siguran kako se flesuje, verovatno je lakse, jer je sa kompa.

Medjutim, u frci sam trenutno, napisao bih kompletan tutorijal. Fora je sto i MID moras da menjas. 401 i ne spominju, nisam siguran da li moze na AT&T, hm... Zna neko?

Poslednja izmena:
Nije nikakva žurba, ako smogneš naći vremena i volje, ti ili neko drugi, bio bih zahvalan, ako ne, nikom ništa.cheers

Da li je telefon rutovan? Bez ruta ne moze da se promeni MID.

Nije rutovan, ali planiram da to odradim iako se time nisam bavio do sad ali kako vidim postoje uputstva, pa dako se snađem. Nije mi telefon u garanciji a imam sačuvane podatke, pa neću izgubiti mnogo.

A sta pise u bootloader-u? LOCKED, UNLOCKED ili RELOCKED?

Vrh Dno