Šta je novo?

HTC One M8

da, taj vivo. covece kinezi nabili takvu ekrancinu u njihov telefon, a ne moze jedan samsung ili htc. sramota.

da li se vidi razlika. pa morali bi da se uverimo, da ih stavimo jedan do drugog. ljudi su pricali kako se ne vide pixeli ni na 800x480, pa ni na iphone 4, pa ni na 720p, pa ni na 1080p, ali jedno je evidentno, jasno se vidi razlika izmedju tih ekrana... verujem da se vidi razlika izmedju 1080p i ovog kineza, samo treba tog kineza videti uzivo.

sad to sa nabijanjem telefona u nos i trazenjem pixela ne znam koliko ima smisla. da razlika postoji izmedju ekrana, definitivno postoji i definitivno je bolja sto veca rezolucija.

Poslednja izmena:
da, taj vivo. covece kinezi nabili takvu ekrancinu u njihov telefon, a ne moze jedan samsung ili htc. sramota.

da li se vidi razlika. pa morali bi da se uverimo, da ih stavimo jedan do drugog. ljudi su pricali kako se ne vide pixeli ni na 800x480, pa ni na iphone 4, pa ni na 720p, pa ni na 1080p, ali jedno je evidentno, jasno se vidi razlika izmedju tih ekrana... verujem da se vidi razlika izmedju 1080p i ovog kineza, samo treba tog kineza videti uzivo.

sad to sa nabijanjem telefona u nos i trazenjem pixela ne znam koliko ima smisla. da razlika postoji izmedju ekrana, definitivno postoji i definitivno je bolja sto veca rezolucija.
Smisao većeg ppi je u tome da ne primetiš pojedinačne piksele kao gradivne elemente slike. Ni iz velike blizine, pošto telefone koristimo iz veće blizine nego monitore na primer.

Otuda nabijanje nosa u ekran kao pouzdan test (ovo zvuči glupo ovako napisano ali je tačno, molim bez podsmevanja :)).

A ako nisam primetio piksele ni na jednoj ni na drugoj gustini ekrana to znači upravo to što sam tvrdio.

Ne pričamo o rezoluciji displeja već rezoluciji po dijagonali ekrana.
Dakle gustini/veličini piksela.
Takodje i kvalitet slike je isto druga stvar, dva displeja mogu imati identičan ppi a jedan kvalitetnu sliku a drugi isprane boje, loše uglove gledanja itd...

aj sad ovako.

iphone4 - 326 ppi
galaxy s3 - 306 ppi
galaxy s4 - 441 ppi

hoces da kazes da se ovaj treci ne izdvaja od prva dva po ostrini iako su svi u domenu "nemoguce je videti pojedinacni pixel"?

isto tako tvrdis da buduci ekrani od 600, 700, 900, 2500, 9300 ppi nece imati lepsu i jasniju sliku jer se vec na 300 ppi ne vidi pixel kad se nabije nos u telefon?

aj sad ovako.

iphone4 - 326 ppi
galaxy s3 - 306 ppi
galaxy s4 - 441 ppi

hoces da kazes da se ovaj treci ne izdvaja od prva dva po ostrini iako su svi u domenu "nemoguce je videti pojedinacni pixel"?

isto tako tvrdis da buduci ekrani od 600, 700, 900, 2500, 9300 ppi nece imati lepsu i jasniju sliku jer se vec na 300 ppi ne vidi pixel kad se nabije nos u telefon?

vidi se razlika kod samsunga jer su pentile

^ kako ne znaju da iskoriste situaciju i poentiraju..veci od S5 a nije IP67 i ima manju bateriju, slicnih dimenzija kao Z2 ali deblji (zvucnici su im egal), bez IP58 i 600 mAh manje i jos manji ekran od oba. Aj sve ostalo ali mi nije jasno kako nisu isli na 3200 mAh kada je vec ovoliki telefon.

Poslednja izmena:
E pa znas li ti koliki je senzor za 4ultrapixela-a? Ne moze sve. Da je veca baterija, stavili bi 2 ultrapixela :d

Dobro ali opet treba mesta za ta 2 senzora samo ja sto sam ubedjen da ce tesko opravdati te 2 kamere osim mozda sa nekim fensi, insta efektima sto dosta ljudi gotivi gotivi a ne pravim kvalitetom. Da ima 1 senzor i jednu krstenu kameru kao S5 telefon bi sa ovim kucistem mogao da ima 5,2'' ekran i bar 3000 mAh ali dobro.. videce se sve uskoro.

Djilke h8er. :D

Pa ne kontao sam da ce napredovati. :) *** podbacili su sa One-om, svi moguci tech sajtovi su "napljuvali" kameru i oni urade isto i na novom. Svaki moguci vs. vs. vs. su zavrsili na poslednjem mestu.

ovaj telefon moze lako da bude kraj HTC-a kao ozbiljne kompanije.. 4ultrapx ,baterija 2600,16gb osnovna verzija (naravno samo ova ce se pojaviti na nasem trzistu ) znam znam,memorijska.. ali nije to to..

Poslednja izmena:
Znaci ljudi vec vidim da ce ovi predstaviti veci fail nego samsung. Bitno da su svi napljuvali samsung, dok je ovaj telefon potpuno ista(dizajn) stvar kao HTC One, dok je cak 1cm duzi od S4 a imaju 5" ekran.
Videcemo kako izadje, ali ja vec vidim vecu razliku izmedju S5 i S4 nego izmedju ova 2 One-a.

Slazem se sa loznicom... Smatras sam da ce da nauce iz svojih gresaka medjutim I sa ovim modelom poci ste konkurenciju medjutim nista od toga... Pre svega povecali su gabarite telefona i mogli su smestiti makar 3000mah bateriju ali se drze take politike da ubacuju slabije... Dupla kamera ipak ostane da se vidi kako ce se pokazati jer ne igraju pixeli uvek ulogu.. Smatras da nije lose ovo sa eksternom karticom jer ce biti 16/32/64gb modela... U principu jedino minus vidim kod baterije i gabarita telefona preko 137/8 vec ulazi u fablet kategoriju... Ne verujem da ce biti neke potrebe za apgrejdom kod ljudi koji imaju stari One... Izgleda da previse ocekujemo od modela ove godine I da nece nista spektakularno biti izbaceno... Cak sto loznica rece moguce je da ce HTC vise podbaciti jer se vise ocekivalo od njih ove godine ali ostaje da se vidi kako ce im prodaja biti...

Ove godine jedino je Z2 popravio stvar. Odličan telefon, sa ispravljenim greškama koliko sam video. Osim za nijansu prevelike okvire.

Samsung krš, praktično crna varijanta starog.

A HTC mislim da je upropastio najbolji dizajn u Android svetu, što je ekspertsko pucanje u sopstveno stopalo, a onda i u drugo.

Nema veze izbacice oni krajem leta the all new HTC ONE + :)

A i to ime se nadam da je samo privremeno. Ako ozbiljno bude, to će tek da bude komika.
Uđeš u radnju da kupiš telefon, kazes the all new.
Pita te neko koji telefon imaš the all new...

Imaju toliko problema samo oko imena, koje ne znaju da daju, sta pricamo onda o samom telefonu :d

Oni nikada nisu znali da daju ime telefonu, uostalom da li je bitno kako se zove telefon, kada velika vecina zna za s4 s5 a ostatak im se zove lg ili htc ili lep je :D
o ovom telefonu se sve vec zna ostaje da se vidi za desetak dana predstavljanje pa prvi hands on video snimci gde ce se pokazati kako je htc upeglao softver...

Desire je poznato ime. Dosta ljudi odmah zna o čemu pričaš.

Dobro, malo sam karikirao, ali eto ponovo znaju za xperia desire galaxy a da pitas za modele tacno kako se zovu, mnogi nemaju pojma. Ponovo kazem to je vecina a oni malo upuceniji znaju sta je sta, ali slozices se da njih manje vise boli uvo kako se zove telefon dokle god su hardver i softver ono sto trazis. Jeste smesna situacija sada sa nasledniko ONE modela mozda bi im bilo i pametno da ostave samo ONE a u zagradi ono da pise da je 2014, kao sto je i google uradio za nexus 7. Sada sto se upustamo u raspravu o imenu je malo suludo mada mora i to malo kada se vec sve manjevise zna o telefonu i samo se ceka da se "raspakuje".

Da reci.. :) mada mozda je ovo htc one up kejs a stari htc u njemu.. To ima vise logike

Vrh Dno