Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Poslao poruku od 425 karaktera (3 poruke) bez problema :)

edit: sto se tice tog problema sa velicinom rom-a nema bas problema, bitno je da je slbodno oko 150MB za aplikacije (mada i to ce se mislim puniti raznim cache-om koji stvaraju aplikacije, ali postoji jedna novina kod novih Sense Rom-ova koja vam omogucava da se cache pocisti jednim klikom - make more space :) )

Poslednja izmena:
Nije problem u slanju SMSa, već će na drugoj strani stići kao više odvojenih poruka, a ne jedna.

Jesi li ga kloknuo na 710 ili ga držiš na default?

Stize kao jedna-bar sada, znam za taj problem ;-) nisam kloknuo, za sada mi dobro radi i na def, mada mozda i kloknem uskoro

Ok, probaću ga sad, samo da prebacim 3-4GB sa kartice :).

Kao što sam rekao budno :) pratim razvoj SFM rom-a. Zadnja verzija donosi mnogo novina (verzija 1.1), zasniva se na salsa rom-u i veoma je brz i za sada stabilan (2 dana intezivno koristim i testiram)-nisam imao ni jedan FC do sada. Kada kažem brz stvarno to i mislim, Sense radi odlično (tu je i novi Lockscreen ;) ), ispravljeni su neki problemi sa kamerom i sada je kamera full funkcionalna. Takođe baterija drži normalno (nema nikakve extremne potrošnje), čak se usuđujem reći da više drži od Cronos-a 2.1.. Inače za sada nedostaju još ne rešeni Bluetooth i Wifi hot-spot, ali sudeći po intezivnom razvoju mislim da će se naći rešenje i za ovo. Onome kome ovo nije neophodno mogi preporučiti ovaj rom za svaki dan, a svakako svima preporučujem da probaju.
Inače rom se stvarno dobro razvija i mislim da sebastian neće stati dak ga skroz ne završi. Nažalost sve je manje i manje rom-ova kao što rekoh, mnogi dev-ovi su se okrenuli drugim modelia (razumljivo, nabavili ljudi druge igračke :) ), tako da mnogo nada polažem u ovaj rom (iskreno mi se mnogo sviđa iako nikad nisam nešto posebno voleo Sense rom-ove, ali mi se sad veoma sviđa ova verzija Sense-a )

Kako felshnuti: rom je za novi radio znači 6.35 verzija (RadioSwitcher ->flash new ;) ako imate staru verziju radia)
onda iz recovery-a flash:
1.sfm1.1 europe
2.freq update
3.camera update
4.superuser

Enjoy!

Moj je:
spphire pvt 32a eng s-off h
hboot-1.76.2007 (sapp10000)
cpld-12
radio-6.35.10.18
aug 21 2009, 18:19:15

Dali mogu odmah da ga flesnem ili treba da nesto menjam ? I koliko traje baterija recimo ako gledas video meni za pola sata ode pola baterije.

To je nova verzija radia, tako da možeš odmah da flešneš (ja sam stavio 6.35.10.19, najnoviji).

Da bi mi prepoznao Wifi mrežu, morao sam da flešujem AdHoc dodatak (attach).

@bata: Jesi li namestio Hub, šta staviti u podešavanjima kada se pravi nalog jer nema Srbije i da li uopšte radi?

Prilozi

• CleanMagic-AdHoc.zip
    131 KB · Pregleda: 10
Hm.. meni nije trebalo nista, prepoznalo wifi mrezu iz prve... Sto se tice HTC sense naloga, bas sam htro da pitam na forumu ove koji imaju nove modele HTC-a kako su napravili naloge :) nisam se igrao sa tim, tek veceras mozda, sta da se radi - posao ceka ;)

Moja je AdHoc, šerujem LAN konekciju preko WiFi kartice pa mora tako. Da je samo WiFi ruter u pitanju, bilo bi ok.

Napravio sam HTC Sense nalog na United States, videću da li fercera pa javljam. Trebaće mu dugo da se sinhronizuje.

A broj telefona koji se trazi cini mi se - upisao si nesto proizvoljno :)

Ne, pravi broj. Ne znam šta sve treba da vidim preko kompa, ali sam se uspešno locirao :). Ima svega par opcija tipa prosleđivanje poziva i SMSova, remote uključivanje zvona, remote zaključavanje telefona i kompletno brisanje uređaja. Sa telefona sam skinuo par skinova.

Izgleda da je u startu ROM klokovan na 710MHz. Instalirao sam SetCpu i bio je podešen na 1xx-710MHz.

Poslednja izmena:
Engleski mi i nije baš nešto ponajbolje ali koliko sam razumeo na sajtu XDA predlažu Su koji se dodatno instalira kako bi super user radio bez problema .Kao i dodatak za procesor kada je na spavanju da se ne uspava.
Dali se to mora dodatno instalirati ili nemora ako instaliramo odmah 1.1.
Probaću rom obavezno ovih dana pa ako se meni nesviđa a onda moram probati i chronos.

Poslednja izmena:
Evo rešenja za Superuser. U paketu je i busybox.

Prilozi

• SuperUser_and_Busybox_For_1.0_fixed.zip
    840 KB · Pregleda: 13
jel flashnuo neko najnoviju verziju ginger yoshi-a??
flashnem sve normalno restartujem i samo mi stoji htc magic, ne mrda nigde...

pomoc ljudi :(
skinuo sam staru verziju roma prebacio na sd card flashovao al opet stoji htc magic i ni mrdnut... normalno mogu da udjem u recovery i fastboot...
ne znam ni sam sta mu je... do sad sam flashovao preko 20 romova i sve ok bilo,a sad od jednom...

EDIT: sredio sam sve xD
problem bio u tome sto sam zaboravio kernel da flashnem :D

Poslednja izmena:
E he izvinjavam se tek sad sam video yoshi 2.3.4 najnoviji.
Nemanja-992 očekujem tvoje kompletno mišljenje kakav je sa poztrošnjom baterije (link ka karnelu...)i sve ostalo jer mislim dasi naj iskusniji po pitanju promene roma.
Nadam se daćeš postaviti linkove i kratak tutorijal.
A i za sve one koji misle daje Magic/dream mrtav ,pa nije džaba ono "dream"

Poslednja izmena:
ma gde ja najiskusniji...

ma uglavnom manje vise skoro isti rom, mozda malo brzi(i stari je bio brz)...

sa ovog linka skines ginger yoshi 1.1.zip i kernel 32a
prekopiras na karticu odes u recovery prvo ides wipe i posle flash from sd card...
prvo flashujes ginger 1.1 kad se to zavrsi onda flashujes 32a kernel reboot i to je to..

nego, pokusavajuci da flashujem novi radio i splzbog ovog sense roma izbacuje mi gresku:
The program can;t start because adbwinapi.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem
??

Dobro možda ti tako misliš ali si meni pomogao više puta.
Ja trenutno imam yoshi 1.0 RC 7.
E sad dali trebam odraditi sve kao da ubacujem novi rom ili može neka vrsta update??Kakva je potrošnja baterije??

Poslednja izmena:
@nemanja:Skini adbwinapi.dll sa neta i stavi ga u ...sdk/tools folder.

@cvetko, moras sve kao kad ubacujes novi rom.. znaci wipe pa onda flash..
@DuleC, hvala :)

moje misljenje :)
magic moze jos neko vreme da zivi ali bez sense...
nakon petnaestak minuta koriscenja, ginger je u odnosu na ovaj sense rom je bar duplo brzi

imam problema.. xD
na ovom sense widgetu pokazuje tacno vreme dok ovaj sajt u notification baru kasni 2 sata...
kako ispravljate ovo?

p.s. jestel uspeli da se regujete na htc hub i htc likes?

nema opcija izmeni, pa zato pise poruku za porukom... kada je telefon zakljucan nekih 5 minuta nemoguce ga je otkljucati.. pomaze samo vadjenje baterije i ponovo ukljucivanje...flashovao sam ona min 250, ali i u set cpu podesio na vise mhz

u cemu je problem?

Meni se čini da ću da se vratim na Yoshi.
1. Instaliran ROM, Superuser, Camera fix, 245MHz fix, aplikacije. Superuser je izbacivao force close, nađeno rešenje u postu gore. Minimalna frekvencija nije bila podešena sve dok nisam instalirao setcpu i manuelno podesio. Od aplikacija ni traga, nema Gmail-a i ostalih. Naravno, pre fleša rađen kompletan wipe i to dva puta.

2. Srče bateriju kao pomahnitao :). Možda je do neke aplikacije, ali sumnjam, ovako nije bilo ni na jednom romu do sad.

3. Ako je wifi uključen, telefon se greje, iako se wifi u tom trenutku ne koristi (standby nekih pola sata).

4. Sinoć je baterija bila na 86%, jutros telefon isključen, baterija mrtva.

5. Gmail se ne refresh-uje kako treba, stigne 7-8 mejlova on ni da bekne.

@nemanja: registrovao sam se na Hub, skinuo par tema koje posle nisam mogao da iskoristim, jer se vrti u Processing prozoru do besvesti i nikako da je promeni. Inače, nisam imao problema sa buđenjem ekrana na 1xxMHz.

Možda mu dam još jednu šansu, ako se nateram da ga flešujem ponovo, mada mi se to iskreno ne radi.

Stvarno je mucno, mora cak i da se klikne :D inace ja nemam ovih problema, osim superusera koji se resava ovim .zip-om koji je stavio DuleC. Baterija mi traje kao (cak i malo bolje nego Cronos 2.1) i sfm mi je brz, iznenadio sam se da i sense (koji je iskljucivo namenjen za ove najnovije HTC aparate) radi bez problema kada se nekako registrujete na sajt :d locira uredjaj i pali zvono bez greske... Ono sto mi se svidja kod sfm-a jeste da kad se skroz zavrsi, ucinice nase telefone skoro pa istim kao Wildfire S (doduse Wildfire S ima ipak jaci hw - jer je osnova Legend - ali bice tu negde).
Ali nisam koristio ginger yoshi-a odavno ,moracu ponovo da ga isprobam :) najvise jer mi je potreban bluetooth sada i probacu Yoshi-a1.1

E vidi sad izašo yoshi 1.2 i koliko vidim yoshi 1.2 sa novim radiom dali je neko probao.
Ja nebih sad odmah jer sam što sam instalirao 1.1.
Pa da se malo zezam sa njime pa tek onda.

Poslednja izmena:
Dali postoji mogucnost update sa 1.1 na1.2(stari RADIO) yoshi

Sent from my Sapphire/dream using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno