Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

tamo pise za stari i novi radio...
sigurnije ti je da flashujes novi radio i onda flashuj rom

Yoshi 1.1 Screen lock sounds (iako je čekirano) kod mene neradi a ima vibracija.

sad sma pogledao... imas dve verzije ginger 1.2 a to su za novi radio i stari radio...
znaci tamo gde su linkovi imas odvojeno ginger 1.2 i ginger 1.2 new radio

sad sma pogledao... imas dve verzije ginger 1.2 a to su za novi radio i stari radio...
znaci tamo gde su linkovi imas odvojeno ginger 1.2 i ginger 1.2 new radio

edit: e sad mene zanima... tamo pise da ima novi kernel, a u linkovima nema da se downloaduje...
resio sam da se vratim na ginger je mi je ovo previse sporo... slusanje muzike i surf je skoro nemoguc.. desava mi se da sense "padne" pa moram da cekam na njegovo podizanje...
sve u svemu nije los rom, al je magic ipak slabb za ovo..

Poslednja izmena:
Možda je kernel ubačen u taj zip fajl, kao što carz12 recimo radi sa svojim CM7 portom i DietGinger ROMom. Nešto kao da odradi silent instalaciju kernela usput, ni ne primetiš :)

Sve je u paketu. Danas sam stavio novi Yoshi sa novim radiom.

ne, koliko sam ja skontao, samo je kernel unutra, ti sam menjas radio recovery i hboot...

ne moras da menjas radio... imas dve verzije... jedna je za stari radio a druga za novi radio...
a kernel se nalazi unutar onog zipa..

al ja opet imam za budjenjem... moram rest da radim :(

pa da, to sam i mislio, bilo koji radio da imas, skines verziju za taj radio i ćao.. ja sad bekapujem, pa cu ga veceras probati..

U paketu u smislu ROM, kernel, gapps... radio, spl i recovery se uvek menjao iz fastboot režima (ili preko aplikacije koja meni skoro uvek pukne pri flešovanju radia).

Dali postoji razlika (osim radia)
Inače nikako da namestim Screen lock sound.
Nečuje se iako je čekiran.??

sfm1.1 europe probao sam taj rom, tj jos uvek ga koristim, i nije me bas odusevio Cronos 2.1 mi je nekako i brzi i atraktivniji.

Dali postoji razlika (osim radia)
Inače nikako da namestim Screen lock sound.
Nečuje se iako je čekiran.??

Mislim da se još neko žalio na to, izgleda da ne radi kako treba.

sfm1.1 europe probao sam taj rom, tj jos uvek ga koristim, i nije me bas odusevio Cronos 2.1 mi je nekako i brzi i atraktivniji.

Spor je zbog Sense-a.

Inače, imao sam DeathInSleep problem. Bio je instaliran SetCPU i postavljen na 245-710MHz(default). Našao sam na XDA rešenje da se napravi još jedan profil za ScreenOff u SetCPU i da se postavi na 245-576 ili čak 245-352MHz. Videću da li radi tako. Kaže sve preko 614MHz je rezultovalo DISom.

Poslednja izmena:
jel ima jos neko problem sa otkljucavanjem??? kada kliknem menu stoji mi crn ekran, a kad kliknem jos jednom opet isto.. ali tu sam primetio kad kliknem na dugme za pozive otvara mi se dial up... e ja tu mogu da kucam, ali problem je sto je sve crno....

Ne znam, kod mene nije bilo odziva ni na jedan taster. Probaj ovo što sam napisao.

BTW: Cepa 430 bodova u Quadrantu :).

Poslednja izmena:
Mislim da se još neko žalio na to, izgleda da ne radi kako treba.

Spor je zbog Sense-a.

Inače, imao sam DeathInSleep problem. Bio je instaliran SetCPU i postavljen na 245-710MHz(default). Našao sam na XDA rešenje da se napravi još jedan profil za ScreenOff u SetCPU i da se postavi na 245-576 ili čak 245-352MHz. Videću da li radi tako. Kaže sve preko 614MHz je rezultovalo DISom.

imao sam i ja problem sa DIS-om kada sam instalirao set cpu.... posle toga sam odradio wipe i sve je ok bilo ali nisam instalirao set cpu...

medjutim sad slican problem imam sa ginger... nekad hoce da se otkljuca nekad nece.. :S

A jeste probali carz12-ov CM7 port? Ja sam prezadovoljan, nikakvih problema nemam.

ja sam danas imao 4 puta slucaj da nece da se upali posle zakljucavanja, i morao sam da cupam bateriju... pokusacu sa tim podesavanjima frekvencija... jel mora set cpu ili moze i u YoshiMod-u da se promeni, video sam opciju...?

Treba SetCpu jer moras imati dva profila, dok sa Yoshi podesavanjem imas samo jedan profil. Meni radi ceo dan bez problema. Najnovija verzija je 2.1.4.

-------
TTalk

Ja sam 4 puta vadio bateriju četvrti put sam pre nego upalio izvadio MMC(iz razloga kako bih smanjio opterećenje celog telefona)
I kada sam proverio frekvencije one se vratile na fabričko podešavanje.
A problem sam izazvao pomeranjem frekfencije one niže od 245 na 595 a onu od 595 na 614.
Koliko vidim i dalje je problem clock cpu.

ma ja se vratio na ovaj europe sa sense....
smorilo me da svaki cas cupam bateriju...
a sto se cpu podesavanj tice, ne znam dal ce biti pomaka... prvi put kad sam flashovao rom stavio sam min max na 710mhz...naravno cupao sam bateriju... drugi put wipe pa opet flash nisam podesavao cpu al opet ista prica...i treci put wipe flash i nista se ne menja...

nesto je trulo u tom kernelu za novi radio... Za Yoshi-a je najpametnije jos uvek drzati na starom radiu i nema problema

To je proverena varijanta. Yoshi sa starim radiom radi na max 614MHz. Jel' probao neko novi, ali samo da ograniči max freq na 614MHz umesto 710?

ja sam koristio yoshi sa starim radiom i podesenim na min i max 710mhz. nije bilo problema..

Meni stvara problem Min 595 max 614 nemože da radi.
Najbolje radi min 245 max 595.Sa tom frekfencijom nemam za sada problema.

Vrh Dno