Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

ne znam sta se desilo ali zadnje dve poruke su mi izbrisane...
prvo vracam se na yoshi jer na SFM baterija ne moze da izdrzi 12h...
sto se tice yoshi-a jel ispravljena ona greska kad telefona padne u sleep mod i nemoguce ga pokrenuti bez vadjenja baterije???
immam jos jedan problem.. flashujem stari radio i nece da mi pokrene recovery..

Nisam imao taj problem sa SFM-om. Ali zbog problema na prethodnim stranama sam se vratio na Ginger Yoshi.

Taj problem je odavno resen flashovanjem kernela koji drzi 245MHz u sleep-u.

Proveri da li si flashovao i recovery za OLD radio. Kada se ne flashuje ceo set, nece da pokrene recovery ili udje u recovery pa se restartuje nakon 2sec. Flashuj ceo OLD set i problem resen. :)

Definitivno će SFM da leti sa Magica. Dao sam mu šansu iako mi ne radi root ni wifi, ali je uspeo da za 2,5 sata urniše bateriju koja je sada na 52% (Cell standby 49%, Phone idle 47% i Display 2% iz odeljka battery status). Vraćam stari set i Yoshi, jer SFM ima previše "dečijih bolesti" .

immam jos jedan problem.. flashujem stari radio i nece da mi pokrene recovery..

hm ovo mi sumnjivo, ako si menjao radio i recovery iz RadioSwitcher-a veoma je mogucu da ti flesh samo stari radio, a da je pukao kad je fleshovao recovery, meni se to jednom desilo i onda ces morati rucno da flesnes recovery :)

Inace ja sam zbog brzog trosenja baterije sa SFM-a malopre presao na ovaj novi Cronos pa da vidimo i njega...

^To je veoma moguć scenario. Meni je menjanje seta samo jednom uspelo preko GUIa. Ide jako sporo i skuca se obično pri promeni radia, na početku, tako da sve menjam preko CMDa jer je mnogo brže i sigurnije.

Ajde javi kakav je Cronos :). Ako je neko šarenilo sa suvišnim flip animacijama i slično, da se ne trudim :).

Ma kakvo sarenilo, klot Android :D

edit: Sto se tice Cronosa 2.2.4 nije los, mislim da je cak mozda malo brzi od Yoshi-a (mada me ne drzite za rec, ali definitivno nije sporiji). Sasvim korektno radi, jedino eto sto ne radi osvetljenje tastera (ako nekom trebaju osvetljena 4 tstera :D )...
Inace koji je trip sa ovom YT aplikaciom na ginger-u, nikako da nadjem gb rom koji ce pustati HQ video uvek, bez problema

Poslednja izmena:
Ma znam da je bio neki nabudženi sa šurnaest nekih efekata... :D.

Znače svetleći dugmići, nije neophodno ali u mraku je veoma poželjno.

Ne znam šta im je sa tim HQ YTom, na starim verzijama radi, na novim ne (na RC7 je valjda radilo)....

ja jos mislim da nisam video GB rom na kome uvek bez greske radi HQ, mozda je na RC7 Yoshi-u radio ne znam, ali znam da je na 2.2 i 2.1 rom-ovima radilo

Uh brz je cronos brz :) brzi je definitivno od yoshi-a jos samo da vidim kako drzi baterija

ma nikad nisam flashovao radio preko radio switchera vec "rucno" preko run->cmd...
ne znam, ali uvek na isti nacin falashujem i stari i novi radio... prvi put cujem recovery za stari i novi radio!!??
uvek sam isti recovery koristio i nikad problema nije bilo izuzev ovog danas...
ako je cronos dobar kao yoshi onda cu njega da flashujem...

Neki postovi su izbrisani..??Probao sam obadve varijante yoshija.Stari radio imam problema sa signalom hoce nekad da zabaguje i javlja da sam nedostupan na mestima gde je signal slab.
Problem kod yoshi roma sa novim radiom je klock.
Ako namestimo na 590 onda fon će raditi bez problema i bagova.Prijem signala odličan.
Sve preporke za yoshi sa novim radiom.
Ajde link ka chronos 2.2.4 pa da ga flesnem sutra.može i kratko upustvo jer mi je engleski očajan.
Koji karnel da fleshnem (koji je proveren da nema bagova)

Poslednja izmena:
prvi put cujem recovery za stari i novi radio!!??

Onda si imao ludu srecu. Uvek koristim posebne Recovery-je za OLD i NEW set. Clockwork, recimo, ne radi sa NEW set-om.

Ja nisam imao problema sa signalom kod Yoshi-ja za OLD Radio. NEW nisam ni probao, jer preferiram OLD.

@cvetko: Sto se tice Cronosa, radi sa NEW radiom
flash iz recovery-a (naravno prvo wipe):
1. Rom LINK
2. Google apps LINK
3. GPS fix for EU LINK

Što se tiče recovery-a, ja koristim recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.6.2.img za NEW i recovery-RA-sapphire-v1.7.0H-cyan.img za OLD radio.

@cvetko: Ako flešuješ verziju sa NEW radiom, ne treba ti kernel posebno. Ako instaliraš verziju sa OLD radiom onda flešuješ kernel recimo odavde (skineš recimo stable verziju za Ginger). To važi za Yoshi, a koliko vidim i za Cronos.

I ja nisam imao problema sa yoshi romom i starim radiom ali na poslu imam veoma loš prijem 064 signala tako da telefon stalno traži mrežu i dešavalo se nekoliko puta dase prosto uspava i neće da traži mrežu i onda mora restart.Dok sa novim radiom taj problem nemam,bolje hvata signal ne traži mrežu stalno jer ima malte ne 2 crte a samim tim štedi bateriju.
Radio koji sada koristim je:
HBOOT-1.76.2007
Radio-6.35.16.19
Sad da proban chronos pa...

Evo prvog iskustva.Yoshi(novi radio) i Cronosa.
Yoshi sam upotrebljavao nedelju dana a cronosa evo nekoliko sata.
Cronos je brži ekran je nekako tečniji(mada yoshi rom nikako nisam mogo da nateram da radi na 710 bez bagovanja možda i najveća mana yoshija)
Radi mu sound za otključavanje i zaključavanje telefona a kod yoshija neradi.
Radi i sound za izveštaj o primljenim porukama dok kod yosija neradi.
Kod cronosa nerade osvetlenja za dugmiće dok kod yoshi radi.
Kamera i foto aparat je po mom mišljenju definitivno bolja kod Yoshija.
Potrošnju još nemogu da ocenim mada mislim da je yoshi štedljiviji ali otom potom.
Tosu moji utisci iz prve ruke.
E sad neznam kako bi se ponašao yosi rom kada bi oc710-carz koji se preporučuje za cronosa instalirao na yosija.
Ajde nek proba neko pa neka napiše dali uopšte radi i dali ima bagovanja.

cameru jedva i da koristim...
osvetljeni dugmici mi nista ne znace ..
baterija posle SFM uhhh 2 dana bez problema...
i da napomenem nemojte da menjate vrednosti min cpu nek ostane na 2xx (ne secam se kolko je) jer kad sam promenio fon pao u sleep mod i morao sam da vadim bateriju

Kako da podesim na SFM 1.2 na pocetnom clock widget-u da mi stoji vremenska prognoza a ne ovi glupi fb update statusi???

Izbriši taj, pa ubaci novi Clock widget, treći s leva :).

i da napomenem nemojte da menjate vrednosti min cpu nek ostane na 2xx (ne secam se kolko je) jer kad sam promenio fon pao u sleep mod i morao sam da vadim bateriju

Pa naravno. 245MHz mu je potrebno u sleep modu kako bi mogao da se probudi. To se i ne dira. Vec samo Max vrednost.

ma da, ali ja sam povecao na 710 mhz al opet **** xD
yoshi sa starim radio mi je uvek bilo min i max na 710..

na onoj listi za download imas dva kernela 32a neki i ima jos jedan xxx kernel... sa ovim 32a sam ja u opcijama imao 710mhz (ako me secanje dobro sluzi)

Zato i pitam, jer sam sa tim kernelom (32A običan) imao 614MHz max.

Poslednja izmena:
Ja se vratio na dobri stari stock Rogers 2.1. Sve mi lepo radi, ne radi random reset ili samoubistvo iz zasede. Ja zadovoljan i ne cacka mi se vise. :)

Ajde link i malo upustvo za oficijalni link za Magic sa htc senseiem..ako može??za 32a

Poslednja izmena:
Nisam pri racunaru trenutno. Na xda pretrazi rogers 2.1 stock i u temi za RCMagic ces ga naci. Samo skines, stavis novi radio i flashujes rom i to je to.

Taj stock je sa SenseUI. Za 32B i nema sa senseom. :)

Meni je dobar. Zadovoljan sam kako radi.

Vrh Dno