Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Nađi neku srpsku tastaturu na marketu. Kucaj serbian, srpska i slično i naći ćeš.

Budi precizniji, šta znači "ne može da izbaci"? Evo skinuo sam aplikaciju Srpska tastatura, autor Sava Mikalački i sve radi kako je i zamišljeno.

Pa kad hoću da kucam poruke nikako nemogu da nađem slova đšćčž a ma predhodnom romu sam mogo.
Seting-language&keyboard i tu imam srpska tastatura štikliram.Ajde da vidim tu da ckinem.

Jesi li u aplikaciji, bilo kojoj gde se koristi tastatura, aktivirao tu tastaturu?

Prilozi

• snap20110312_135047.png
    snap20110312_135047.png
    27.7 KB · Pregleda: 32
  • snap20110312_135055.png
    snap20110312_135055.png
    27.3 KB · Pregleda: 33
Nikako da nađem na marketu aplikaciju za vremensku prognozu i sat ajde mala pomoć ko zna nek napiše naziv.

Uradio nandroid backup, pa probaj, mada ne bi trebalo da bude problema.

Predložite neki program za overclock procesor.Da probam da malo klocknem procesor.

Ljudi jel zna neko kako da mi se kontakti sinhronizuju sa fb, da im onako izadje slika u kontaktima u RC 6.1 romu... ranije sam to imao na RC Magic-u, ali ovde ne radi :(

Evo i ja da se poh/pozalim sa kupljenim Magicom, a presao sam sa Iphona zbog stalnih jailbrejkova i dizanja Os-a. Kad ono isto i ovde.

Imam radio 2.22.28.25
Sapphire pvt 32B ship s-on G
hboot-1.33.0013 sapp 100000
cpld 10
oct 21 2009 22:33:27
Anroid FRG83D 2.2.1 root-ovan

Elem pustio sam mp3 iz winampa i na pola pesme nestade zvuk, a uz to wifi mi 10 sec. radi a 30 ne.
Sinhronizacija iz HTC Sync-a na win7 i XP-u mrtva a telefon vidljiv iz drajvera
Pokusao sam na sve nacine da promenim OS ali nista.
Jos cudnije iz Rom Managera kad skinem neki rom skida za 32A telefon.
recovery mod mi pokaze sliku trougla sa ! pored magica.
flacrec pokaze backup failed i ne mogu da povucem recovery img.

Pomagajte necujem zvono i zvuk u aplikacijama, a pri razgovoru radi (spikerfon-NE)
Kako da downgrejdujem android na neku stabilnu verziju kad nemogu da pokrenem recavery mod.

Poslednja izmena:
Jedino da probas da reinstaliras tu istu verziju Android-a. Ja nju koristim na 32A i nikakvih problema nisam imao.

A to je normalno ponasanje recovery-ja kada ti nije instaliran ENG recovery. Potrazi uputstvo na XDA u Magic sekciji i stavi ENG recovery, zatim iz njega odradi se wipe-ove. Pa onda vidi kako ce ti raditi Magic. Ako to ne promeni stvari, reinstaliraj OS.

A za zvuk, moras pojacati "Multimedia". Iliti pusti pesmu i sa leve strane telefona pritiskaj gornji taster. Kada pesma ne traje, time pojacavas zvuk u slusalici u toku razgovora.

Poslednja izmena:
Pojacavao sve zivo i nece, skidao sam i razne volume app sve do daske i nista cak i posle hard i soft reseta. NECE

Skinuo sam DroidExplorer.0.8.7.2.x64.Setup i on je prepoznao tel,
e u njemu ima opcija u tools APPLY ROM UPDATE i trazi tj. otvara rom u zipu.
Da odradim sa njim update.

Poslednja izmena:
Ja ne bih... ne može on da ti instalira rom ako nemaš (custom) recovery. Pročešljaj po XDA forumu, iščitaj kako se radi, stavi recovery pa onda radi šta hoćeš. Rekao bih ti da uradiš nandroid backup pa onda da probaš, ali za to ti treba recovery.

Posle 3 dana mucenja jedva sam nekako naterao recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img da se upuni u telefon i to preko rom menagera iz opcije flash clockworkmod recovery koji je skinuo recovery img pa na flash alternate recovery.
E sad mi ostaje da probavam romove koji dobro rade (MOZETE DA PREPORUCITE).
Sad sam upunio neki 2.1 i zvuk i dalje ne radi , wifi secka i na marketu oce da resetuje fon.

Pa zar nema za 32b fabrički update na 2.1.
Vidi nekoliko postova malo unazad strana 62 zadnji post.

Poslednja izmena:
E sad mi ostaje da probavam romove koji dobro rade (MOZETE DA PREPORUCITE).

Cyanogen Mod 6.1, samo nemoj da me pitaš za linkove i uputstva jer ne znam ništa o 32B. Pre par strana sam postavio uputstvo za instalaciju ovog roma, ali za 32A i mislim da veći deo uputstva važi i za 32B ali ne mogu da tvrdim. Sam zip fajl sa rom-om bi trebalo da je isti za 32A i 32B, jedino se možda radio razlikuje. U svakom slučaju, ono što mogu da ti kažem je da ako ti radio počinje sa dvojkom (2.x) treba ti EBI0 kernel, a ako počinje sa trojkom, treba ti EBI1 kernel. Ako nije ni dvojka ni trojka, moraš prvo da promeniš radio. Ma šta radio, uradi nandroid backup iz recovery-a prvo!

Za 32B sto se tice CM6.1, sve radi savrseno. Isti je fajl (jer je CM namenjen za 32B, a za 32A seflash-uje i onaj ebi1 kernel )... e sad zanima me koji ruter imas? Kod mene je bio problem sa telekomovim huawei beli ruter, tako min radi pa 4min ne (iako se veza ne gubi), posle mi je neko rekao da treba nesto u konfiguraciji rutera da se promeni (ne secam se tacno sta), pa mogu, ako je u pitanju taj ruter da postavim u nedelju ss podesavanja

Ja imam Huawei HG520c i na SVAKOM ROMu mi se prekine wireless posle par minuta. Onda restartujem konekciju, opet radi par minuta pa pukne... :/

Ja imam Huawei HG520c i na SVAKOM ROMu mi se prekine wireless posle par minuta. Onda restartujem konekciju, opet radi par minuta pa pukne... :/

I ja imam isti problem na 520c, mislio sam da je to zbog toga sto je u mojoj sobi slabiji signal, ali citam da i drugi ljudi imaju taj problem. Znaci nesto je do nekompatibilnosti samih uredjaja.. Inace taj problem imam samo na telekomovom ruteru, nigde drugde u gradu nisam imao problema, mada od kako sam presao na veci paket kod vipa, nisam upalio wi-fi.. :)

Za 32B sto se tice CM6.1, sve radi savrseno. Isti je fajl (jer je CM namenjen za 32B, a za 32A seflash-uje i onaj ebi1 kernel )... e sad zanima me koji ruter imas? Kod mene je bio problem sa telekomovim huawei beli ruter, tako min radi pa 4min ne (iako se veza ne gubi), posle mi je neko rekao da treba nesto u konfiguraciji rutera da se promeni (ne secam se tacno sta), pa mogu, ako je u pitanju taj ruter da postavim u nedelju ss podesavanja

I ja se kacim preko lelekomovog Adsl wifi hg520s i isto radi 1min. a 2-3 NE.
bato87 ajde postavi konfiguraciju rutera ako mozes i kad mozes.
Sto se tice ROM-a postavio sam neki CM6.1 skinut preko ROM MANAGERA i tel mi je upao u LOOP.
A problem zvucnika je hardverski jer i sa 5 roma probanih ne radi.

Poslednja izmena:
evo vam podesavanja, sve ce sljakati kao besno..:D znaci, sve je isto ja mislim kao i vama, samo promenite beacon interval na 50, mislim da je vama na 100, i stavite 802.11B, i to je to, sljakace bez prekida...

Prilozi

• Screen shot 2010-08-15 at 11.57.27 AM.jpg
    Screen shot 2010-08-15 at 11.57.27 AM.jpg
    322.9 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
nandroid backup je prvo sto sam uradio.
Hvalla pero987 za setovanje evo probavam ga na market. Javljam rezultat !

Pera je sredio stvar (ta su podesavanja)... e sad Nikada nemojte koristiti Rom manager za flash Rom-a - mnogo negativnih iskustava (i na ovom thread-u)

Evo i obecanih rezultata sa date konfiguracije.
RADI PA CEPA !

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Probao sa 5-6 Roma i ispade da jedino dobro radi na FRG83D.
Ali sa njim problem druge prirode baterija mi ne traje ni 5 sati na wifi.
Koliko vama traje baterija i sa kojim romom pri konstantnoj upotrebi ?
Crko mi je zvucnik ako moze kontakt negde de ima delova za Magica ! Na pm zbog reklama.

ne znam stvarno za taj wifi, meni kako god okrenem traje jedan dan, nocu punjenje, navikao sam vec... e sad, da vas pitam ja nesto, da li dok ste na wifi i ulazite u market, da li vam se pali 3G, meni obavezno prvi put kad ulazim, pritom, aktiviran mi je market acces, data veza je iskljucena i nije mi stikliran ni jedan apn...

Nazad
Vrh Dno