Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

hvala na odgovoru... inace po preporuci sam stavio kernel koji je bata predlozio, medjutim ubrzo sam vratio onaj koji je stavljen na ginger yoshi stranici na xda-u...
razlog, pa sa onim za neka 2h baterija je potrosena 50% dok sa ovim sve normalno i cini mi se da lepse i brze radi sa predlozenim kelnerom nego sa onim batinim..
poz

Nema na čemu. Primetio sam i ja da se baterija prilično brzo prazni (poredeći sa CM6.1 koji je bio pre ovoga). Ostaviću ga sad da vidim koliko će izdržati, pa ću možda sutra menjati kernel.

Hm bas cudno, meni sasvim dobro radi... i baterija... mozda nesto oko net-a (posto mi je iskljecen prenos podataka preko 3G-a - samo wifi palim kad mi treba)...

Meni je samo 2G aktivan (EDGE). Videću, možda se skrasi :).

A piotanje u vezi instalacije aplikacija.Dali je kao kod cm6 (u vezi instalacije na mmc)

Potpuno isto kao i CM ;) jedino sto sam video da yoshi ima i podrsku za ext ali meni to ne treba

I nije vam spor yoshi? Meni se on pokazao kao najsporiji od 3 gingera koja sam probao (mada je to bilo pre više od mesec dana), a i najbrzi (gbrider) je bio dosta sporiji od CM6.1. Naravno, šetanje kroz homescreen-ove radi bez problema ali većina animacija secka i reže, a kad malo ozbiljnije krene da se koristi, umire. Pod ozbiljnije mislim na heavy multitasking, recimo ja često imam upaljenu engadget aplikaciju, google reader, browser, neki IM, gmail i sve to slušajući muziku i switchu-jući između njih.

Pitam vas ovo jer bi baš voleo da postoji ginger koji radi fino, ali ja do sada nisam našao zamenu za CM6.1. Ako se stvarno yoshi popravio, probaću ga opet.

Yoshi je sa ovom novom verzijom RC7 drasticno poboljsao stvari, iako je bio veoma spor, sada je na nivou CM6-e p brzini, bar po mom misljenju. Cronos mi se definitivno najvise svideo, ali je bio dosta nestabilan i umeo je po nekad - kada se malo zapolsi da krene uzasno da laguje (e sad to je bila v1_9, sada postoji v2 i nemam pojma kakva je, kazu ljudi da se dosta poradilo na tome). Ja evo koristim 4 dana ovaj Yoshi i za sada nemam zamerke - nadam se da ce tako ostati :)

Da sumiram utiske posle 3 dana korišćenja GBRider Cronos v2.01 ROM-a: odličan ROM, nula FC-ova, veoma brz (uz kernel na 614MHz), a baterija nikad duže mi nije trajala. Za sad najbolji ROM koji sam koristio.

Ajde ako može linkovi ka download za GBRider Cronos v2.01 ROM i kratak postupak,utisci jer baš sam razmišljao da flešujem sa Yoshi ali posle ovih 2 posta razmišljam mada radio ne menjam pa možda i probam...Jer sam trenutno na Cyanogenmod 6.1

zdravo.imam jedan problem na htc magic-u.kad mi tel ugreje blokira mu touch,treba da ga hladim vadjenjem baterije 15min.sumnjam da je do softvera.a nov sam sa androidom.
Ako moze detaljno objasnjenje kako da ga flesujem,menjam rom,il bilo sta,samo da namestim to.
A ima 1.5 android. 32a je
radio je 6..

Prvo pa muško.
Zezam se ajde napiši komplet generalije nije samo važno radio već i ENG.
Dali je eng s-off ili On

Poslednja izmena:
Ovako... Iskreno Cronos v2 je brzi od Yoshi-a RC7 (s tim sto sam kod Cronos-a flashnuo onaj 614MHz kernel, dok je kod Yoshia bilo default - znaci 528MHz) i da Cronos je ispravio bug-ove koji su mucili 1.x verzije, ali i Yoshi nije vise spor kao sto je nekad bio. Sve radi super i za sada nisam primetio ozbiljnije nedostatke ni kod jednog, s tim da sam yoshi-a koristo 4dana a Cronos v2 od jutros

Kako instalirati Cronos ROM (c/p sa XDA foruma - moja preporuka je da posle trećeg koraka odradite reboot telefona, jer postoji mogućnost da se na boot animaciji prilikom prvog boot-a):

****** NAPOMENA: ovaj ROM je samo za novi radio (6.35) - nisam odgovaran ako nešto pođe po zlu :)

1. Nand backup
2. Wipe cache and dalvik
3. Flash GB rom v2.00
4. Flash GB rom v2.01
5. Flash gapps za GingerBread
6. Flash carz's 614 MHz oc kernel
7. Flash GPS fix
8. Reboot

Ko zna kolika je potrošna na 614MHz kernel,kad ja postavim cyanogena 6.1 na 614 pa on leti ko lud samo i troši bateriju ko lud.
Mislim da ću prvo da flešnem Yoshi zbog radija jer mi je radio star....

Poslednja izmena:
Nije do toga, moj bivši Magic je na 710MHz vec godinu dana i nema nikakvih razlika u potrošnji. Rom je RCMagic 6.

koristim ginger yoshi rom. u podesavanjima stavljena mix freq na 614mhz a max takodje na 614mhz... wifi non-stop ukljucen... uz normalno koriscenje izvuce ceo dan...
mada meni i nije problem da stavim fon na punjac svaku noc..

Prilikom instalacije pita ovo?
Do you have a EXT Partition?
Yes-To instal to EXT Partition
No-To install to Internal/data/app
Šta izabrati??
Treba mi brzi odgovor

Ako imas ext particiju na sd kartici onda mozes da izaberes Yes, ako ne onda No :)

Instalirao za sada koliko sam primetio veoma brz i na defaultu nema potrebe za clock,ostala iskustva napisaću kasnije.

Negde sam zeznuo prilikom izbora instalacije ili???
Naime imam samo 3 prozora Dali je u pitanju z4 ili??

Pa imaš u podešavanjima launchera da izabereš koliko screenova hoćeš. Ne znam koji launcher koristiš, ali je verovatno treba da pritisneš taster menu -> preferences i tamo da potražiš odgovarajuću opciju.

Da sad sam instalirao launcher pro .Predložite neki dobar launcher.Inače za sada sam zadovoljan sa yoshi.

Launcher Pro je po meni najbolji launcher. Mislim da ga ne trebas menjati.

a magic protiv wildfire? citam da wildf ima problem sa skypom ali da mu radi flashlite, nervira me kvadratast lowres ekran ali je ipak lepsi noviji blic radio mob

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno