Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Stavio v6.0 od RCRogers. Nema velikih razlika u odnosu na 4.2, sem što juri na 710MHz umesto na 528. Poprilična razlika. Stavio sam i novi radio, .19 (bio .18). Sve radi super. Upgrade sa 4.2 na 6.0 je zadržao sve podatke u telefonu. Namerno nisam radio wipe da vidim hoće li proći i uspelo je.

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (sapp10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32
To je izbacilo kao poruku na displeju.

Imam problem sa Android SDK kada ga pokrenem na monitoru se pojavi samo onaj mali crni ekran i ništa wiše.
Operativni sistem je windows.
Dok na drugom starijem računaru pokrene se najnormalnije(isto Windows os)
Šta je problem dali nedostaju neki driveri ili...
Dosada nisam imao nikada problema sa instalacijom nijednog programa a sada ovaj SDK.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da preporuci neki 2.2 rom za novi SPL/radio, a za 32A verziju telefona?

mozel pomoc?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691366
hteo bih da instaliram ovaj rom... u prethodnim postovima kazete da je za stari radio i spl a u nazivu stoji [Rom][32A][6.35] CM-6.1.0 - FroyoRider v2.1 (23-Oct-2010)
sta znaci ovo 6.35??
i jos nesto. kada kazete stario radio i spl, jel mislite na hboot 1.33 i radio 3.22 (one verzije koje su dosle kad sam uzeo magic u vip-u) ili neke starije?
pozdrav

mozel pomoc?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691366
hteo bih da instaliram ovaj rom... u prethodnim postovima kazete da je za stari radio i spl a u nazivu stoji [Rom][32A][6.35] CM-6.1.0 - FroyoRider v2.1 (23-Oct-2010)
sta znaci ovo 6.35??
i jos nesto. kada kazete stario radio i spl, jel mislite na hboot 1.33 i radio 3.22 (one verzije koje su dosle kad sam uzeo magic u vip-u) ili neke starije?
pozdrav

koliko ja znam to bi trebalo da je za novi radio.
This is a Froyo 2.2 rom based on CM-6.1.0-RC0-DS modded by Feeyo specifically for the 32a Magic 6.35 radio.
...

Jel ?
I sta si sve uradio tokom flash-ovanja ovog rom-a? Posto ona upustva meni deluju ko na kineskom :wall:

Prvo skini ovaj ROM i prebaci na karticu u root

Prvo pitanje je imas li instalirane drajver za androida na kompu?

Da li vec imas custom recovery?

Ako nemas custom recovery udji u original recovery tako sto ces na iskljucenom magicu drzati taster back i samo pritisnuti taster za paljenje.

Nakon 3-5 sekundi bices u recovery delu.

Pogledaj samo koji ti je radio. Ako pocinje sa 2.22 bas te briga za sve ostalo :)

Skini Amon Ra recovery 1.7.0G

prebaci ga u folder tool u android sdk i kucaj

fastboot boot recovery....1.7.0G.img (unesi tacno kako ide ime recovery fajla)

tel ce se restartovati i podici ovaj recovery.

Prvo i obavezno je odradi nandroid backup da bi mogao da se vratis na originalno stanje.

Onda idi na wipe all i cache i dalvik.

Onda flash .zip i izaberi ovaj zip.

Nakon nekoliko minuta podici ce se ovi ROM i to je to.

Ako nesto nije jasno vici :)

I ne brini, ako ides ovako uvek se mozes vraiti na pocetno stanje, posto ne flesujes niti SPL niti Radio niti Recovery nista apsolutno ne mozes zeznuti toliko da se ne vratis na sadasnje stanje, a siguran sam posle ovog 2.2 neces zelei da se vratis.

A ceo posao je max 10 minuta :)

Poz

Pogledaj samo koji ti je radio. Ako pocinje sa 2.22 bas te briga za sve ostalo :)

Da li je obavezno imati radio 2.22 i da li se moze preci sa 6.35 na njega, i da li je vazan koji spl imam posto pise na sajtu
* 1.33.2005 dangers SPL and 2.22 radio (Magic users any SPL will work)

i jos nesto ja imam 1.6.2 recovery, da li je obavezan 1.7?

E imam konkretno pitanje. Pre svega ovo su podaci telefona
sapphire pvt 32a ship s-on h
hboot-1.76.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Dec 8 2009,17:38:48

Hocu prvo da ga root-ujem ,pa onda sve ostalo.Kad uradim po upustvima http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-root-the-htc-magic-in-one-click/ sa ovog linka ,znaci kopiram flashrec i recovery na memorijsku karticu,instal. flashrec ,pokrenem backup i javi mi backup failed:could not run command...E onda pokusam da uradim po sledecem upustvu http://theunlockr.com/2009/08/22/how-to-unroot-your-mytouch-3g/ ,da unrootujem ,skinuo sappimg.nbh ,uradio po upustvu i kao da nevidi fajl kad udjem na ono(dole dugme za ton + ukljucivanje) kao krene da neste bootuje i nista, pise no image .

Gde gresim,taman kad sam mislio da sam na pragu ,naidjem na probleme.Da li ima kakve veze sa verzijjom hboot-a ,radio-a ili cega vec?Jel imao ko slicnih problema?

Poslednja izmena:
Da li je obavezno imati radio 2.22 i da li se moze preci sa 6.35 na njega, i da li je vazan koji spl imam posto pise na sajtu

i jos nesto ja imam 1.6.2 recovery, da li je obavezan 1.7?

Za radio on je napisao da je 2.22 obavezan, ali cini mi se da je 2.xx bese za 32B a 3.xx za 32A (mozda lupam, pre kada sam citao cini mi se da je tako bilo)
A po ovom radiu 6.35 koji imas to je za 32A. E sada zaista ne znam da li ce na njemu raditi. Probaj, gubis max 10 minuta ako ne radi :)

Naravno da moze i stariji recovery, posto ja na moj nikako ne mogu da instaliram custom recovery ni na koji moguci ili nemoguci nacin, onda koristim uvek najnoviji. E sada, oni uvek preporucuju brisanje dalvik cache-a, ne znam da li Amon Ra 6.2 brise i njega. Ako ne brise, samo butuj ovaj 1.7 u tom slucaju, ne moras ga flesovati.

SPL ja imam 2005, pre toga 2010. Covek je napisao da nije bitan, tako da ... :)

Poslednja izmena:
Uzeo sam magic juce ekstra povoljno( 130e nov beli) :D samo je 32b al *** ne mozes sve imati, stavio sam mu official 2.2 ali nisam nesto zadovoljan brzinom, ima li neki brzi?

Preparticioniši karticu iz nekog custom recoveryja, povećaj swap na 256mb. Vidi kako će da radi tako, možeš da potražiš i neki OC Rom. Moj 32a radi na 710MHz i izgleda da je to prava mera za magic i ove nove ROMove.

Prvo skini ovaj ROM i prebaci na karticu u root

Prvo pitanje je imas li instalirane drajver za androida na kompu?

Da li vec imas custom recovery?

Ako nemas custom recovery udji u original recovery tako sto ces na iskljucenom magicu drzati taster back i samo pritisnuti taster za paljenje.

Nakon 3-5 sekundi bices u recovery delu.

prebaci ga u folder tool u android sdk i kucaj

fastboot boot recovery....1.7.0G.img (unesi tacno kako ide ime recovery fajla)

tel ce se restartovati i podici ovaj recovery.

Prvo i obavezno je odradi nandroid backup da bi mogao da se vratis na originalno stanje.

Onda idi na wipe all i cache i dalvik.

Onda flash .zip i izaberi ovaj zip.

Nakon nekoliko minuta podici ce se ovi ROM i to je to.

Ako nesto nije jasno vici :)

I ne brini, ako ides ovako uvek se mozes vraiti na pocetno stanje, posto ne flesujes niti SPL niti Radio niti Recovery nista apsolutno ne mozes zeznuti toliko da se ne vratis na sadasnje stanje, a siguran sam posle ovog 2.2 neces zelei da se vratis.

A ceo posao je max 10 minuta :)

Poz

Heh mene je najvise brinulo to oko SPL-a i Radia..posto nemam pojma sta su oni ^^
Bio sam stavio prosle nedlje official T-mo. 2.2 i radi ok,ali bas me zanima kakav je ovaj.

~p.s. zna neko kako mogu da OC cpu ? [a da cpu vec nije oc-ovan u Rom-u)

Nisam primetio nikakvu razliku po pitanju baterije. Svaka preporuka.

izvadi bateriju i karticu, vrati nazad bice ok.

Nije pomoglo. I dalje je isto. Ladno zovem svoj telefon, pokazuje mi da zvoni, Magic nista ne radi, niti zvoni niti sta. A pokazuje da nema mreze. Steta, svidja mi se rom, dosta je brz, a moracu da ga brisem.

Jel moze neko da preporuci neki drugi 2.2 rom, ali da je funkcionalan? Za 32A, novi radio.

Nazad
Vrh Dno