Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

amon ra HERO recovery 1.6.2H imas ga na XDA u Cursor Sense temi udji tamo i videces recovery, ovaj odmah montira SD karticu i poprilicno fino radi...

Poz, ja sam taj 1.7.0H koristio za CM5, ali to je sapphire verzija, ne hero, obrati pažnju.
Ako je izašao hero 1.7.0, onda je druga priča :).
Takođe, gledaj koji radio i SPL ti trebaju. Za Smoki ide novi radio i SPL, za CM5 ide stari.

nemojte bre 1.7.0H to je za Magic 32B... 1.6.2H patchovan od CursorDroid-a taj stavite za 32A modele, to je HERO recovery i na 32A ide taj...

Taj ide samo uz novi radio ili je univerzalan? Da znamo za ubuduće, dok se ne pojavi nešto novije :)

I 1.7.0 H je za 32A, 1.7.0 G je za 32B... Radio + SPL : 3.22 + 1.33, 6.35 + 1.76.

sto znaci da nema 1.7.0H za 32A sa novim radiom i spl-om.... to sam hteo da kazem u prethodnom postu...

aaaa,pa da, sa novim radiom se koristi herojev recovery... :)

Svi se razumemo, a pišemo li pišemo...:)
Ja sam koristio 1.7.0H kada sam stavljao CM5 koji traži stari radio, a imao sam novi jer sam do tada testirao Smoki.

Hheeheh,toliko se pise o ovome i ja se tako lako zbunim tj. izgubim na samopouzdanju :wall: .

Nemas razloga, to ti je prosto kao drveni cesalj. Evo jos jednom za sve kako se stavlja novi rom:
1. Skines ga, stavis na SD karticu i preimenujes u update.zip
2. Skines recovery i stavis ga u Tools folder u Android SDK (skines pre svega ovoga Android SDK i stavis ga npr. na C:\Android)
3. Pobrises sa kartice sve vezano za prosli rom, a ostavis stvari kao sto su slike, muzika i slicno
4. Ugasis telefon, onda kliknes back dugme i power zajedno i drzis dok telefon ne udje u fastboot...kad udje ubacis usb kabl
5. kliknes na Start->Run i kucas CMD...otvori se prompt...odes u C:\Android\tools
6. kucas: fastboot boot recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.6.2.img (ako ti je ovaj recovery)
7. ulazi ti telefon u recovery
8. uradis wipe
9. onda ides na flash i izaberes update.zip fajl (ako nece iz prve, mountuj sd karticu odatle iz recovery-a pa probaj ponovo pa unmountuj, pa probaj ponovo, i tako 2-3 puta dok ne bude video update.zip fajl)
10. kada zavrsi, uradis reboot i izvuces usb kabl
11. sada sacekas 10-tak minuta dok se prvi put podigne sistem i sve podesis po svojim potrebama

i sve ovo je moglo da se skrati za 10 stavke,

1. ubacis rom na karticu i NE MORA DA SE RENAMUJE
2. drzis HOME + POWER i udjes direktno u recovery (pod uslovom da si ga ubacio pre)
3. wipe
4. flash rom from sd
5. izaberes rom, stisnes home da potvrdis
6, cekas da ubaci
7. reboot kad zavrsi i cekas da podigne sistem
8. UZIVAS :p

da ponovim kako ide ubacivanje recovery-a, znaci najprostija i najsigurnija metoda

1. Skine se Adnroid SDK sa android devloper sajta http://developer.android.com/sdk/index.html
2. u istom folderu gde raspakujete SDK ubacite onaj recovery IMG file
3. povezete fon na komp u fastboot modu BACK + POWER
4. start - run - cmd
5. (otvorio se dos prompt) kuca se: fastboot erase recovery
6. fastboot flash recovery ime_fajla (primer: fastboot flash recovery AmonRA_1.6.2H.img)
7. fastboot oem powerdown

zavrseno je flesovanje recovery-a i telefon se ugasio... ili ga palite u recovery modu ako vam treba ili odmah dizite sistem svejedno je sta cete dalje da radite....

da ponovim kako ide ubacivanje recovery-a, znaci najprostija i najsigurnija metoda

1. Skine se Adnroid SDK sa android devloper sajta http://developer.android.com/sdk/index.html
2. u istom folderu gde raspakujete SDK ubacite onaj recovery IMG file
3. povezete fon na komp u fastboot modu BACK + POWER
4. start - run - cmd
5. (otvorio se dos prompt) kuca se: fastboot erase recovery
6. fastboot flash recovery ime_fajla (primer: fastboot flash recovery AmonRA_1.6.2H.img)
7. fastboot oem powerdown

zavrseno je flesovanje recovery-a i telefon se ugasio... ili ga palite u recovery modu ako vam treba ili odmah dizite sistem svejedno je sta cete dalje da radite....
Koji ti koristis Smoki ili CM? U zavisnosti od toga koji recovery mi treba jer pretpostavljam da nije isti?! I da,jel mogu da root-ujem po onom uputstvu sa onog The Unlocker website-a?

root moze sa unlocker sajta, ja koristim smoki, za smoki ti treba novi radio i ovaj recovery od cursora, amon ra 1.6.2 hero patch by cursor (imas ga na XDA gde je njegov rom ima dole i recovery)

root moze sa unlocker sajta, ja koristim smoki, za smoki ti treba novi radio i ovaj recovery od cursora, amon ra 1.6.2 hero patch by cursor (imas ga na XDA gde je njegov rom ima dole i recovery)

Reci mi koji je novi radio? Ili ae na msn da te udavim,na kratko :p
kod mene je ovo:
HBOOT -1.33.0009
CPLD - 12
RADIO - 3.22.20.17

Poslednja izmena:
to sto ti imas je stari napisao sam pre par postova

NOVI RADIO: 6.35.xx.xx
NOVI SPL: 1.76.xxxx

STARI RADIO: 3.22.xx.xx
STARI SPL: 1.33.xxxx

a sad laku noc :D ako treba pomoc jos neka samo se javi je znam kako je meni bilo kad sam pokusavao (mada i smarao ovde pojedine)

Da da,laku noc u 8h ujutru. :type: :bottle:
Veceras idem na tuborg zurku da izbacim frustracije.

Jel zna neko sto nece da mount-uje sd card? U recovery modu hoce ali kad radi tel, ono standardno nece nikako da se aktivira, ne mogu da joj pristupim niti je windows vidi?
E da,nikako ne mogu da posaljem MMS, generic network failure. :(

Poslednja izmena:
Vrh Dno