Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Upravo sam ga flešnuo. Stavio sam 0.6 pa update, jer u 0.6 piše New base, pa rekoh bolje tako. Posao je 2 min.
PS: Morao sam da stavim i GSM Fix jer inače nema signala.

Poslednja izmena:
Ajde javi utiske, ali kad instaliras sve aplikacije, jer meni uvek radi brzo dok ne instaliram sve programe, a onda uspori. Ja sam stavio sam 0.6.1, jer sam taman podesio telefon kako mi odgovara, pa me mrzi da sve ponovo radim. A i pocinju da me nerviraju ove nove verzije na svaka tri dana koji nisu update nego skroz nova verzija.

Ok. Uradio sam backup aplikacija, sms, i poziva tako da nije veliki posao (preterano).

Brz je, možda za nijansu sporiji ponekad nego 0.5.5 verzija, ali je stvarno zanemarljivo. Na početku sam morao da odradim SenceUI Clear Data, jer su se bili izgubili widgeti.
Napunio sam ga aplikacijama i sve radi kako treba, bez zastajkivanja i sličnih stvari.

E da, desilo se da na početku nije hteo da promeni wallpaper, ali posle SenceUI Clear Data je sve ok.

Ovaj je rađen na Hero 2.1 osnovi, zato je 0.6 verzija.

Ne mogu sad više da se igram sa njim...pitajte ako vas još nešto zanima

Kako se na ovom cudu iskljucuje word prediction? Sve sto je imalo rec prediction u sebi sam iskljucio ali nece.

Jao kako mi pravite zazubice...jedva čekam da moj Magic stigne nazad ;)

Nabukodonosor, kad udjes u poruke pa novu poruku, u polju gde pises text, zadrzi prst, kad ti ispadne opcija, izaberi onu drugu... I ja samse drndao sa tim ceo dan... :)

Problem slanja 2 i više poruka, u jednoj, nije ni ovde rešen. Ili primaocu ne stigne ništa, ili stigne samo prva poruka sa obaveštenjem da nedostaje deo teksta. Ima li rešenja za ovo?

Pa ovde pise IF YOU GET GSM SIGNAL PROBLEMS, FLASH >>>>> THIS <<<<< When you do that, you will have to download handcent and in settings check the option to split sms messages if you wish to send more than one sms in one message

Znam za to :), to sam i uradio, ali problem ostaje. Na 0.5.6 verziji je slao dve odvojene poruke, a ovde, kao što sam opisao.

E ***, ako si i handcent stavio a problem ostaje, jedino ti sam autor moze pomoci

Pa nece da radi kad je iskljucio opciju split sms, a treba da je ukljuci :D A i ne moze nikako da posalje vise poruka u jednoj vec MORA da deli poruke....opste poznati bag novog radia za nase mreze i neke poljske na zalost. Svasta sam pokusao, mozda sam i na tragu necega, ali mi trebaju tacni podaci, a to nisam bas siguran kako da nabavim, tako da se tim problemom moram baviti jos, al za sad ostaje ovako kako i jeste. A sto se tice uopsteno sto tako ucestano mora wipe update....pa ****m li ga, ja kolko vidim samo cyanogen radi no wipe updateove i to jer je to konstantno ista baza, capyjevi romovi svaki novi mora wipe, a ja zaista i pokusavam da pravim no wipe updateove bas iz razloga sto znam i sam koliko nervira nonstop brisanje. Naravno tu pomaze titanium backup koji moze sve i svasta da backyupuje i posle vrati ko da nista nije ni bilo :) U svakom slucaju poenta je...svaka nova baza, mora wipe jer ***....menja se baza ;) U narednom periodu jedino sto planiram je da izbacim multilanguage rom sto ce zahtevi wipe, ali cu svaki update na taj ako ih bude bilo, da stavljam i na ovaj 0.6, jer ima dosta korisnika kojima ne treba multilanguage (tipa mi). Naredni must wipe update ce biti kada izadje zvanicno oficijalna evropska Hero 2.1 verzija, al to ne bi trebalo da bude jedno nedelju, mozda jace dana. Posle toga cekamo oficijalni magic update :D Nadam se da sam malo obrazlozio celu pricu :p

evo ga kod mene ADW Launcher i tek nesto malo widgeta nabacano, nista nije "final" jos uvek sam u potrazi za neki bolji clock widget od ovog koji mi je na main stranici (WF Clock Widget) tacnije bilo koji da lici na HTC Flip Clock a da pritom ne baguje mnogo, ovaj ima problem sa prognozom... i ako neko zna zamenu za HTC People widget neka javi pod hitno :p... takodje mi treba neki black google search widget... da ne davim vise evo shotova...

snap20100612_162723kmgc.png
snap20100612_1627429k7t.png
snap20100612_1628004we2.png

snap20100612_162809smhb.png
snap20100612_1628180k6c.png
snap20100612_162823cw0k.png

snap20100612_162953fwaw.png
snap20100612_163808s8gx.png
snap20100612_1638237vxq.png

e sad, zanimljivo kod ADW Launcher-a je i to da moze da radi i u LANDSCAPE modu...

snap20100612_1630080knr.png
snap20100612_163039a872.png
snap20100612_1630332kbc.png

Ostali widgeti su: DigiClock Widget, Digital Clock Widget, AnyRSS, 3 (Cubed) music player, bTunes....

p.s. ajd javite za one widgete koje trazim gore...

ok nasao sam bolji za vreme, moze da izgleda isto kao i HTC Clock widget, ali stavio sam zesci skin :p u pitanju je inace Weather & Toggle Widget 5.9, evo i par shotova...

snap20100612_1737357bf7.png
snap20100612_173940pbn3.png
snap20100612_173925szvt.png

Sad je aktuelan 0.6.3 :). Pogledaj changelog, pa sam odluči.

ok, videcu sutra. jos nesto. flsah-ujem 0.6 pre toga wipe pa onda 0.6.3 bez wipe?

Stvarno nemanja... pogledaj na xda -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=666859

READ THIS BELOW !!!!!

If wiping and formating, flash first 0.6 and 0.6.1, reboot, configure everything and after that flash 0.6.2. Do not worry if you don't get HTC Clock Widget on first installation, when you flash 0.6.2, clear htc sense cache and it will appear. Remember - this applies to ONLY THOSE WHO ARE WIPING AND FLASHING ALL OVER AGAIN

READ THIS ABOVE !!!!!

Pomoc imam magic rotovan i stvljen ; update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2009-signed.zip odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=529019&highlight=hboot+collection. Ali kad hocu da pokrenem sledecu komandu u cmd "fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img" odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=605239 , dobijem ;sending 'radio' (21376 KB)... i to tako stoji i stoji dok ne prekinem.:wall:
Resio sam problem ugasio sam antivirus i firewall i sve je proslo kako treba radi smoki 0.6.3. Ako se jos nekom zaglavi cmd da nelupa glavu sta je u pitanju.:banana:

opet, ja.... sad kao finalna faza, Smoki 0.6.3 rom, HTC Magic...
Na prehodnim slikama nije bio dobar skin za sat i prognozu, sad sam ga malo izmenio...

snap20100614_001940wrky.png
snap20100614_001952jqhl.png
snap20100614_002014ir04.png

snap20100614_002018nr2z.png
snap20100614_002028moty.png

i dalje trazim neke fancy widgete, treba mi crni za search ili neki kome moze da se namesta transparencija... ako znate jos neke zanimljive javite...

@studiovpc kako se zove ovaj vidget na zadnjoj slici (pokazuje batery status temperaturu ram memory)?

Evo da ti ja odgovorim :). To je system info widget by Jason Calhoun, ali ja ga ne nalazim na Marketu, a ni preko neta - QR koda, ga ne pronalazi.

Izašao novi Smoki v0.6.5. :)
Ovo je incremental update, znači sadrži sve prethodne 0.6.x verzije.
Ko hoće da proba, mora wipe pa flash. Ovo je multilanguage verzija, ali nama to ništa ne znači.
Ko hoće da radi update bez wipe-a, neka sačeka v0.6.4 koja uskoro izlazi.

samo cu da kazem SVAKA CAST KLOTHIUS-E!!!!

po prvi put od kako je Magic u mom vlasnistvu vidim kako SVETLE DUGMICIIIIIIIIIIIIIII :p :p :p :p :p

WOOOHOOOOO

Ne znam šta si mu uradio, ali kod mene su i dalje mrtvi :).

Edit: ja tek sad videh da sam napisao da je inkrementalni update. Nije inkrementalni već kumulativni :p.

ˇOdlično! Lepa vest :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno