Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Ne diraj ti setcpu i bit ce sve ok.....kao prvo nema efekta zbog htcovog perflocka, a kao drugo zato sto kada se ugasi ekran on ide na 245MHz, a dok je sistem u budnom stanju, drzi ga na 528Mhz.

Koristio sam ovo, ali zbog ucitavanja modifikovanog .txt fajla koji je pomerio donju granicu sa 176 na 245MHz i gornju sa 710 na 748MHz, morao sam da instaliram SetCPU.
E sad, ubrzanje se videlo, nije da nije ništa urađeno.
Što misliš da nema efekta? Vidi se ubrzanje, a i Linpack to potvrđuje...

Koristio sam ovo, ali zbog ucitavanja modifikovanog .txt fajla koji je pomerio donju granicu sa 176 na 245MHz i gornju sa 710 na 748MHz, morao sam da instaliram SetCPU.
E sad, ubrzanje se videlo, nije da nije ništa urađeno.
Što misliš da nema efekta? Vidi se ubrzanje, a i Linpack to potvrđuje...

Pa nema efekta zato sto je u kernelu ukljucen HTC PerfLock sto ti u sustini ne dozvoljava programima tipa overclocking widget i setcpu da kontrolisu brzinu rada procesora. Mozes ti da vidis brzinu preko njega, ali nesto vise tesko....jedino mozes da s****s. A linpack je isti ***** ko 3Dmark i te fore....znaci svaki put drukciji skor, a i vec sam rekao da linpack u malim pomeranjima ne moze da ti da neku predstavu o ubrzanju realno.....sve je to relativno :D

@dakis: Jel ima neke razlike između te verzije koja je postavljena u G1 deo foruma, od one u MyTouch/Magic delu? Vidim da je Magic deo osvežen danas (takođe, ima black i white version).
Koji koristiti?

@dakis: Jel ima neke razlike između te verzije koja je postavljena u G1 deo foruma, od one u MyTouch/Magic delu? Vidim da je Magic deo osvežen danas (takođe, ima black i white version).
Koji koristiti?

XDA link koji sam stavio sam pokupio sa cyanogen sajta tako da ne verujem da je pogrešan. Nešto mi čudno to black/white u mytouch delu, najbolje da odeš na ovaj drugi link na cyanogen forumu, tamo ne moš' se zaje*eš :) Ja sam odatle skinuo, instalirao, to je to.

By the way, ko hoće 3d galeriju na Cyanogenu - Gallery3D/2D/DUAL Switcher 5.0.X-DS 06/07/2010 (instalira se iz recovery-a isto kao i rom... ne znam da li radi na drugim romovima)

Ti si stavio ovaj najnoviji sa tog linka sa C... foruma? Jel crna tema ili bela?

Da, da, 5.0.8, juče izašao. Tema je bela valjda, standardna "original" android. Notification bar je beo. Kolko ja znam Cyanogen ne pravi ludorije sa romovima kao što su custom teme. Ti crni romovi što si video je verovatno neko drugi nakalemio te teme na cyanogen rom. Takvi romovi često napakuju i gomilu drugih dodataka, aplikacija, menjaju stvari, pa to više i nije cyanogen rom.

Poslednja izmena:
Upravo sam ga flešnuo...prolazim kroz početna podešavanja. Tema jeste bela, nije da mi se sviđa, ali ima i tih dodataka pa ću verovatno staviti da bude crna tema.

Upravo sam ga flešnuo...prolazim kroz početna podešavanja. Tema jeste bela, nije da mi se sviđa, ali ima i tih dodataka pa ću verovatno staviti da bude crna tema.
uzmi skini sve odavde, naravno ako zelis google apps :) http://forum.cyanogenmod.com/topic/...magic-mean-lean-pastry-machine-v508-06192010/
pa onda fleshni ovim redom kao sto je dato vde: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/32A_Kernel
znaci skines i kernel update... Fleshnuo sada, u odnosu na 5.0.7 na prvi pogled: AWD launcher je sada po default-u, Spare Parts je premesten u Settings, wifi meni sa HG520s malo stabilnije radi (na Cisco ruterima na fax-u nisam primetio probleme ni sa 5.0.7(mada sam nesto kratko bio konektovan)-pa je najverovatnije do fon->ruter posto mi se kuci desava da mi net ne radi na minut, iako je konektovan-ali se oporavi :D - tako dva-tri puta i posle radi bez problema), a sve ostalo kad jos malo procackam - sve u svemu cekamo CM 6 ;)

uzmi skini sve odavde, naravno ako zelis google apps :) http://forum.cyanogenmod.com/topic/...magic-mean-lean-pastry-machine-v508-06192010/
pa onda fleshni ovim redom kao sto je dato vde: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/32A_Kernel
znaci skines i kernel update... Fleshnuo sada, u odnosu na 5.0.7 na prvi pogled: AWD launcher je sada po default-u, Spare Parts je premesten u Settings, wifi meni sa HG520s malo stabilnije radi (na Cisco ruterima na fax-u nisam primetio probleme ni sa 5.0.7(mada sam nesto kratko bio konektovan)-pa je najverovatnije do fon->ruter posto mi se kuci desava da mi net ne radi na minut, iako je konektovan-ali se oporavi :D - tako dva-tri puta i posle radi bez problema), a sve ostalo kad jos malo procackam - sve u svemu cekamo CM 6 ;)
Uh ovo sam pisao dok nisi fleshnuo :D

Hvala, odradio sam sve već :). Doduše, išao sam redosledom CM, kernel update, gapps, valjda neće biti problema. Moram pratiti black temu za ovaj novi CM. Ako saznate kad izađe, javite :).

jel ima neko ko je probao novi CM i novi Smoki da kaze razlike u brzini kao i u stabilnosti samih romova? ali samo neko ko je probao oba a ne neko ko favorizuje samo jedan od ova dva :)

Ja koristim Smoki, i na CM ne bih presao samo iz razloga sto mi se ne svidja kako izgleda. Nista vise. A i mene zanima odgovor na tvoju dilemu.

studiovpc je napisao(la):
jel ima neko ko je probao novi CM i novi Smoki da kaze razlike u brzini kao i u stabilnosti samih romova? ali samo neko ko je probao oba a ne neko ko favorizuje samo jedan od ova dva

Hm, ja sam danas stavio CM, pre toga sam imao Smoki i Cursor.

Što se tiče stabilnosti, još je rano da kažem za CM, Smoki je stabilan.

Brzina...sve je to tu negde :). Ne mogu da kažem da je jedan brži od drugog. Mogu samo reći da mi je upravo pukao video player na CMu, izbacio poruku Cannot play video....a isti taj video je radio sasvim ok i bez seckanja na Cursoru.

Nemam nekih krupnih zamerki ni za jedan od njih. Smoki se ubrzano razvija, skoro svaki dan izbacuje nove verzije i poboljšanja. Ako tražiš samo brzinu, svejedno je koji ćeš staviti, nećeš primetiti razliku. Biraj da li ti hoćeš SenceUI ili ne.
CM je doveden do stable verzije, ja ga još testiram, ako bude nekih problema, napisaću.

To što smoki izlazi dvaput dnevno je pre mana nego prednost po meni, s obzirom da za svaki update mora wipe što je očigledna prednost CM-a - Za svaku novu verziju CM5, radi se samo upgrade nema potrebe za wipe-om a i CM izlazi relativno često s tim što CM pravi razliku između eksperimentalnih verzija i stabilnih.

Svaka čast Klothiusu za smoki, ali je ipak CM po meni ozbiljniji rom. Kada pomislim na stabilnost, pomislim na CM :p a makar je meni to najbitnije na telefonu.

Što se brzine tiče, to igra neku ulogu ako vam je bitan benchmarking skor da se hvalite u društvu :p

@dakis: Jesi li imao problema sa puštanjem videa? Dva različita filma i dva različita plejera, i posle nekog vremena izbaci da ne može da pusti video??? Kada i pusti video, hoće i da secka, ne stalno, ali...

Od Smokia, Cursora i CM-a, CM mi pravi ubedljivo najmanje problema sa ogromnom kličinom SMSova (oko 10 000) i imenikom od oko 1000 kontakta sa slikama.

Zanima me da li bi ovako nešto bilo bolje i koliko na recimo Desire ili nekom drugom 1ghz telefonu.

Dakis, ocigledno ne koristis smokiijev Rom, jer da ga koristis, znao bi da su svi ovi update-ovi no wipe, dok je 0.6.5 i pre toga 0.5 cini mi se bili wipe update...

evo ja sam trenutno na CM, bicu mozda jos dan-dva, moji neki utisci, rom jeste ogoljen i osakacen maximalno, to stoji, stabilan jeste, ali je ruzan do bola, u kom smislu, primer 1 uzmite DIALING SCREEN, pa odrvatno izgleda, znaci ovo ne mogu da prezalim... drugo UI se vremenom zatupavi, sa istom koliciniom programa i widgeta UI postaje usporen, u ADW-u hocu prewview svih 7 ekrana on pocinje da secka dok ih prikaze, na Smoki mi se ovo ne desava...

da rezimiram utiske od sinoc do sada, kazem bicu jos dan-dva na CM pa cu da znam na cemu sam

Cons:
- UI je usporen posle odredjenog vremena
- ruzan dialing screen DO BOLA RUZAN kao i cela contacts aplikacija, kukako sam da mi treba ta contacats aplikacija ali ipak HTC People je bolja
- home dugme nekad funkcionise kao da je dva puta pritisnuto
- ADW screen preview sa 7 ekrana secka pri svakom pokusaju preview-a

Pros:
- music widget i sama aplikacija straovalno dobri i brzi
- rade lampice na dugmicima i LED diode
- veca data particija za nekih 150 MB ukupno ima 300 pri inicijalnom boot-u (165 kod smoki-a)

ovo su neka zapazanja znaci na brzinu od sinoc, javljam kasnije jos kad budem testirao sve lepo

Čitajući ovu temu uzeću slobodu da zaključim da su svi ti cooked ROM-ovi prevashodno namenjeni svetu koij se zahebava sa svojim gedžetima. Uopšte ne delim probleme koje ljudi ovde generalno imaju, te svima koji hoće da srede fon, a zatim da ga koriste za ono čemu smartphone služi, da stave poslednji HTC-ov oficijalni SenseUI ROM.

nope nidzo nisi u pravu, pola stvari nemas sa oficijelnim romom, prrevashodno nemas root acces i mnoge apliakcije nece da rade onda, elem sporiji je oficiajlni itd itd da ne nabrajam, problem kod ovih cooked romova je to sto menjaju bazni rom stalno i nikako da se odradi jedan ali stabilan i da sve bude na njemu bazirano i da sljaka ok... to je trenutno najveci problem

- UI je usporen posle odredjenog vremena

Misliš na home screen? Probaj LauncherPro umesto ADW-a.

- ruzan dialing screen DO BOLA RUZAN kao i cela contacts aplikacija, kukako sam da mi treba ta contacats aplikacija ali ipak HTC People je bolja

Probaj neku aplikaciju za kontakte? :)

- home dugme nekad funkcionise kao da je dva puta pritisnuto

Još jedan problem ADW-a, ako nije feature... Probaj LauncherPro

- ADW screen preview sa 7 ekrana secka pri svakom pokusaju preview-a

Probaj LauncherPro :p

3 od 4 consa su vezana za ADW :p

problem kod ovih cooked romova je to sto menjaju bazni rom stalno i nikako da se odradi jedan ali stabilan i da sve bude na njemu bazirano i da sljaka ok... to je trenutno najveci problem

CM to ima i baš iz tog razloga ga koristim :)

kad kazem na dialing screen ne mislim da na dialing aplikaciju to nije problem nego onaj screen kad te neko pozove, na to mislim, odvratno izgleda, novi screen ima refleksiju, isto i lockscreen ajde to moze da prodje, ali opet lepsi je onaj HERO look-a-like, i nije ono do ADW-a ono je do roma, isto je i sa launcher pro seckanje

kad kazem na dialing screen ne mislim da na dialing aplikaciju to nije problem nego onaj screen kad te neko pozove, na to mislim, odvratno izgleda, novi screen ima refleksiju, isto i lockscreen ajde to moze da prodje, ali opet lepsi je onaj HERO look-a-like, i nije ono do ADW-a ono je do roma, isto je i sa launcher pro seckanje

Pa zar nisi ti rekao da ti Sense ne treba? :p CM ima "original" android UI bez customizacija kao što je recimo na Nexusu po defaultu. Ko ne može da živi bez sensa, Smoki jeste trenutno najbolji izbor.

Što se seckanja tiče, meni ne secka ništa... Možda imam manje widgeta nego ti... imam 5 ekrana koji nisu skroz popunjeni.

da ja sam rekao da mi ne treba Sense UI ali mi recimo vise odgovaraju neke HTC aplikacije, recimo People je lepse odradjen za kontakte nego def android, messages hmm tu i tamo ali tu i onako koristim Handcent SMS, za Dialer moze da prodje DialerOne ili crni HTC dialer iz capy roma, HTC Clock je isto lepse odradjen nego ovaj defaultni... eto to mi samo fali jedino i onaj calling screen hahahahah uf njega ne mogu da smislim kako ruzno izgleda... na CM mi se svidja to sto je kernel za neke stvari super optimizovan ali za memory management je totalni krs koliko ja vidim, veceras cu da vidim da li mogu da iscupam htc aplikacije iz drugog roma i da ih pustim u ovaj CM, ako ne onda pravim svoj rom baziran na Smoki-u, uz male prepravke nekih stvari

@DuleC: ja sam evo ,cisto da vidim (ne kapiram gledanje filmova na fon-u :) ) sinoc prebacio film: "Sveti Georgie ubiva Azdahu" fajl je veliki 762MB i pustao sinoc, danas nekoliko puta i sve je u najboljem redu, odmah pusti film, super i premotavanje, za sada sve odlicno ;)
Inace mislim da ova rasprava vezana za CM vs Smoki malo preterana, ocigledno su i jedan i drugi rom odlicni, e sad ko zeli Sense, a ko ne :) inace ja sam primetio neka usporenja (ili mi se cinilo kao neka usporenja) kod ADW-a i poiskljucivao neke feature-ove :) i sada odlicno odlicno radi bez ikakvog usporenja, znaci super :D

Poslednja izmena:
kod AWD-a uzmite malo i igrajte se sa onim setovanjima za scrolling speed, stavite na najnize vrednosti recimo i poletece ceo launcher, posto je kod njega to podesavanje u milisekundama, probajte ako ne verujete...
a sad CM i Smoki... lepo ste rekli ko hoce Vanilla/Espresso rom onda CM, klot ogoljeno sve na default kako je google zamislio... ko hoce Sense i par aplikacija od HTC-a koje menjaju one default google (people umesto contacts, messages, dialer, music app itd) onda lepo Smoki.... oba roma su mi ok, e sad zavisi kome sta godi, ja sam se licno navikao na Smoki, ne kazem da je CM krs, odlican je kao default google rom, ali eto nasao sam mu tu manu da se lose snalazi sa memorijom i da koci ne znam iz kog razloga, isto sve radi kao i na Smoki-u, znaci par widgeta nekoliko aplikacija uvek rezidentnih i slicno tome... tako da, ja pravim svoj rom veceras eheheheh

jos nesto, linpack test na CM ne mogu da prebacim 1.93, na Smoki 2.4 je prosek bez JIT-a sa JIT-om prosek 3.6 maximalno sam izvukao 3.788

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno