Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Posto sam bio vratio prosli rom koji sam koristio, kada sam video vase odgovore, vratio sam ponovo smoki 0.4.5.1. i sada imam sve widgete... da li se mi razumemo, flip clock je onaj sat koji ispod ima vreme jel?? ako je tako, ja ga sada imam, posle ponovnog instaliranja??

da sat sa progonozom ispod, ali flip znaci da se stvarno flipuje tj prevrce kad prolaze minuti,. nadam se da si skrapirao sta hocu da kazem, to sad nema na 0.4.5.1 bar dok se ne deodexuje

Ma da, razumem ja to, nego ja nisam imao nista od widgeta pa ni taj sat upste, jer nisam znao za tu foru sa sense brisanjem podataka u podesavanjima, pa sam mislio da ga u ovoj verziji nema uopste...

Da li iko zna kako se brisu aplikacije direktno it zipovanog roma, posto sam negde video da se to moze uraditi, i da nakon toga treba sign-ovati nesto.. :) dajte neki tutorial ko zna, posto se ovo jos nije nigde pominjalo koliko znam..

moras na linuxu da odradis, skin virtual box i instaliraj ubuntu kroz njega, zatim skini Android Kitchen i pokrenes ga iz terminala, zatim ides na set up kitchen i nadjes rom koji ti treba extractuje ga u WORKING_ROM folder i zatim nadjes u system/app su default aplikacije a u data/app su one koje mozes da dodas sam, pa lepo pobrises sta neces i na kraju vratis se u terminal tj u kitchen i ides na create rom from working folder, onda ga on zapakuje u signuje

p.s. da bi ti signovao moras da skines Java JDK za Ubuntu pa ce onda raditi kako treba, ja sam skuvao sebi 0.4.5.1 sa custom appovima

evo imas uputstvo ovde ako ti je lakse
http://theunlockr.com/2010/03/26/ho...om-for-android-part-1-setting-up-the-kitchen/

http://theunlockr.com/2010/04/15/ho...m-for-android-part-2-creating-your-first-rom/

Poslednja izmena:
Hahaha, covece, lagano si mogao na kineskom da napises sve ovo, isti bi efekat bio... s linuxom se nikad nisam druzio, nije da nisam pokusao, cak sam i stavio ubuntu 9.nesto, ali mi nikako nije islo instaliranje modema preko onog terminala, majko moja.. tako da sam batalio to, sto ce se desiti i sa brisanjem aplikacija.. mada i ja sam hteo da pobrisem par njih iz smokijevog roma... :)

sta hoces da uklonis da ti okacim negde rom sa uklonjenim glupostima? ako su one aNetShare, Titanium backup i slicne koje mozes sam da uninstalliras onda necu da se mucim sa kacenjem ali ako je nesto drugo sto ne moze da se uninstallira kazi pa da vidim sta moze...

Ne, ne, znam da se tih 3,4 mogu ukloniti normalno.. ako moze da se obrise, onda probaj da sklonis: java, market enabler, navigator, ono people search jer nicemu ne sluzi, voice search, voice dialer.. ne mogu se setiti koji sve programi imaju jer sam ga malopre sklonio sa telefona..

ajde napisi tacno sta hoces sve da ti uklonim pa da pokusam sta moze da se smakne

Ma mozes i sam da sklonis preko windowsa, nije bed...skini ovaj zip sto sam postavio kao attachment, extract u neki folder, ubaci izmenjen rom nazvan update.zip i idi 2x klik na SIGN....on ce da odradi svoj posao, a tebi da izbaci fajl pod nazivom update-signed.zip...taj fajl prebacis na karticu i flashas :) A sto se tice izbacivanja samih aplikacija, to je cisto ekstraktovanje samog roma negde, brisanje nepozeljenog i ponovno zipovanje....samo nemoj da zipujes sa maximalnom kompresijom vec koristi normalnu ili jos bolje cistu store. Zatim ga potpises kao sto sam gore napisao i to je to ;) I samo napomena - posto je ovo odexovan rom, za vecinu sistemskih aplikacija postoji xxx.apk i xxx.odex (oba xxx su istih naziva)...obrisi oba :)

Prilozi

• sign.zip
    75 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Ok, samo jedno pitanje: cime ekstrakovati zipovan rom, jer obicnim win zipom ili winAce-om skoro nista ne raspakuje?

Ok, samo jedno pitanje: cime ekstrakovati zipovan rom, jer obicnim win zipom ili winAce-om skoro nista ne raspakuje?

Pa znam da meni ekstraktuje sa winzipom, al onim integrisanim u Win7, al koristim 7zip za to jer je znatno brze :) Da skratimo...7zip sigurno ekstraktuje :D

pusti klasicno winzipom i moras da raspakujes 0.4.5 pa u njega da ubacis fileove iz 0.4.5.1 ali nemoj da prebacujes onaj META-INF folder nikako, ladno sam zaboravio ovaj sign.zip :), imas aplikacije u data/app (tu su ti titanuim backup i slicne koje i onako mozes sam da smaknes) a u system/app su ove ostale a kako rece klothius one koje imaju .odex file brises i njega, ja sam stigao na 43% za upload ali ako te mrzi da cekas ovo ti je najlakse resenje sa ovim sign.zip-om

edit: i puce mi upload samog sebe sam urekao sad, uzmi ti lepo sa ovim sign.zip odradi posao i miran si

evo dokle sam stigao ako te mrzi da cekas onda onaj sign.zip ako ces da cekas da pustam opet onda javi da znam....

upload5da4.jpg

Poslednja izmena:
Hahaha, ajd pokusacu sad, pa javljam sta sam nacinio, samo jos jedared da procitam sta naprica sad sa ovim 0.4.5.1.update-om.. :)

pazi ovako uzmes 0.4.5 to ti je glavni rom njega extractujes u nekom folderu, zatim extractujes 0.4.5.1 u nekom drugom i posle sadrzaj iz 0.4.5.1 prekopiras preko 0.4.5 sem onog META-INF foldera to ne kopiras, zatim imas gore foldere gde su aplikacije pa pobrises sta neces i kad zavrsis lepo pusti sign.zip da odradi posao i flesuj rom, ali pre flesovanja odradi NANDROID backup za svaki slucaj da ne zeznes nesto pa da ne mozes da vratis sadasnji...

e da sign.zip koristis na 0.4.5 folder jer ce ti to posle biti kompletan rom da znas jer u njega ubacujes onaj update iz 0.4.5.1

Poslednja izmena:
Uradio sam brisanje.. sad potpisivanje, nije mi jasno sta treba da radim, jer kad unzipujem sign.zip u folder, imam 2 neka fajla, jedan folder signapk, jednu aplikaciju u jedan win Batch fajl..

edit: uspeo, sam, sad cu ga staviti u telefon..

Poslednja izmena:
Jel bezbedno brisati aplikacije iz \system\app\ foldera? Gomila stvari odatle mi ne treba.

I kakva je razlika izmedju tog app foldera i onog u folderu Data?

Poslednja izmena:
Izbacio mi je neku gresku prilikom instalacije... :) probacu sutra ponovo, mrzi me veceras..

Jel stavljao neko 1.33.xxxx SPL goldcard metodom, kako je prošlo? Ja trenutno imam 1.76.0009 i ne mogu da rootujem Magic, ni da stavim drugi ROM...

Jel bezbedno brisati aplikacije iz \system\app\ foldera? Gomila stvari odatle mi ne treba.

I kakva je razlika izmedju tog app foldera i onog u folderu Data?

system/app je za sistemske aplikacije i dodatne aplikacije koje se ubacuju pre flashanja roma...u taj folder se ne mogu instalirati aplikacije na normalan nacin, vec mozes samo da ih "guras" preko adba tamo, pa ce se one onda instalirati. Ti kada uzmes i instaliras neku aplikaciju sa marketa ili sa kartice ili jednostavno kucas adb install xxxx.apk, ona se cuva u /data/app folderu. Pritom, odexovane aplikacije se preporucuju da budu samo u /system/app folderu, jer se mogu stvoriti problemi ako se nalaze u /data/app.

Izbacio mi je neku gresku prilikom instalacije... :) probacu sutra ponovo, mrzi me veceras..

Pa reci koju gresku :)

Da li mi verujes da sam je zapamtio juce, bas zato da bih je ovde napisao, ali sam zaboravio... inace drugi put sam pokusao, ali mi je izbacio gresku nesto E: (ti nas kako ide) cant find update script ili nesto slicno tome... da li je moguce da nakon sto ga ja zippujem ponovo, da rom bude velicine 280 mb prvi put, a 167 mb drugi put? onaj sign.zip ne radi na 64bitnom windowsu, kad kliknem, samo se na sekundu pojavi crni prozor i izadje.. i kako se zove Java aplikacija u onom spisku, posto nisam uspeo da je nadjem? Hvala :)

zipuj rom i daj mu ime AA.zip

i pokreni sign.bat

evo ti je komanda

java -jar signapk.jar testkey.x509.pem testkey.pk8 AA.zip QQ.zip

aa.zip je ulazni rom, izlazni potpisan je QQ.zip pa ga posle renameuj u nesto drugo ali gledaj na nema razmak u imenu nego nesto tipa rom_1.2.3.zip

Poslednja izmena:
To sam ja sve uradio, samo sa razlicitim nazivima, i nije imao razmak u imenu... nema veze, kad izadje novi, probacu ponovo..

system/app je za sistemske aplikacije i dodatne aplikacije koje se ubacuju pre flashanja roma...u taj folder se ne mogu instalirati aplikacije na normalan nacin, vec mozes samo da ih "guras" preko adba tamo, pa ce se one onda instalirati. Ti kada uzmes i instaliras neku aplikaciju sa marketa ili sa kartice ili jednostavno kucas adb install xxxx.apk, ona se cuva u /data/app folderu. Pritom, odexovane aplikacije se preporucuju da budu samo u /system/app folderu, jer se mogu stvoriti problemi ako se nalaze u /data/app.

Mene samo zanima jel bezbedno da obrisem neku aplikaciju odatle.

Takodje me zanima da li mogu da obrisem Launcher.apk i Launcher2.apk, jer koristim samo onaj po defaultu.

jel si uspeo da instaliras rom u kome si ti sam brisao i cackao?

Evo probao sam i nisam uspeo. Odmah mi je javio gresku "E:Can't find update script". Samo sam pobrisao neke aplikacije, i dodao neke u data/app. Ne znam gde sam to mogao uopste da pogresim.

Jel probao neko CyanogenMod 5.0.7 t6 Fastest Eclair 2.1(05/21/2010)(710Mhz)?
Šta bih realno dobio u odnosu na CursorSence?

Nazad
Vrh Dno