Šta je novo?

HTC HD2

Sva podesavanja Gmail naloga su ispravna, inače ne bih mogao ni preko Wi-Fija da skidam mejlove... Medjutim, kad sam u Telenorovoj mrezi, kod send/receive pojavljuje se info da ne moze da se konektuje i nudi opciju Settings. Klikom na settings nude se 2 opcije - telenor internet (Add a new modem connection, edit my proxy server i manage existing connections), druga opcija glasi My work network... Sta i zasto podesavati kad na drugoj mrezi sve radi...?!

Udji u manage existing connections u Telenor Internet, zatim u Proxy Settings i iskljuci This network uses proxy server to connect to the internet i probaj nakon toga.
Posted via Mobile Device

Onda nemam ideju sta moze biti, ovo je nekim ljudima pravilo probleme za net.

A telenor internet ti radi normalno? Web itd. ?

Pavle, hvala ti puno, uspeo sam! Ipak je bilo do proxy-ja! Mislio sam da je bio iskljucen a nije, to je onemogucavalo konekciju, sada radi! Hvala jos jednom!

Probao sam da updatujem ROM i sada nakon Task 29 imam samo beli ekran na kom pise HTC i nista se ne desava!!!
Sta ciniti, jel da vracam na fabricki ROM ili sta?

Nije normalno jer ne mogu da ostvarim konekciju izmedju aparata i racunara posto preko mobile device center-a stalno javlja da nije connected!

Btw. gde mogu da nadjem official HD2 ROM ali u zip/rar formatu? Nigde ne mogu da ga nadjem, samo exe!

Poslednja izmena:
kada odradis task29 i kada napuni do kraja 100% telefon ce da se restartuje i trebas da drzis volume na dole da bi usao u bootloader,kada udjes povezi telefon sa kompom i pokreni instalaciju roma.

pogledaj na ovom klipu 2.20

a zasto ti treba officijalni rom u zip/rar-u?

Ja sam usao u bootloader ali problem je taj sto nikako ne mogu da uspostavim aktivnu konekciju izmedju racunara (ni laptopa ni desktopa) i telefona jer konstantno pise not connected!

Zip faj mi treba da ekstrakujem nbh fajl na karticu i instaliram sa nje taj oficijalni rom koji bih skinuo posto ja imam oficijalne fajlove ali exe a to mi nista ne znaci posto ne mogu da ostvarim aktivnu konekciju.

EDIT: Pokrenuo sam instalaciju ROM-a bez toga da mi pokazuje aktivnu konekciju i instalirao je!?
Hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Ja sam usao u bootloader ali problem je taj sto nikako ne mogu da uspostavim aktivnu konekciju izmedju racunara (ni laptopa ni desktopa) i telefona jer konstantno pise not connected!

Zip faj mi treba da ekstrakujem nbh fajl na karticu i instaliram sa nje taj oficijalni rom koji bih skinuo posto ja imam oficijalne fajlove ali exe a to mi nista ne znaci posto ne mogu da ostvarim aktivnu konekciju.

EDIT: Pokrenuo sam instalaciju ROM-a bez toga da mi pokazuje aktivnu konekciju i instalirao je!?
Hvala na pomoci.

Inace, najsigurnija varijanta ti je da flashujes direktno sa SD kartice. Prekopiras ROM koji hoces na SD karticu, preimenujes ga u LEOIMG.NBH, i udjes u bootloader. Nema konekcije sa racunarom, razmisljanja da li ce nestati struje, mis pojesti kabl, itd :)

Nova verzija Androida za HTC HD2 izasla jutros  :D
zvuk u pozivu radi  :mrgreen:

Audio in calls | Battery Charging / Battery meter | FM Radio | Camera | Proximity sensor | Bluetooth fully working | Backlight control | Video Playback | Lower chance of phone freeze in sleep

Ability to choose between Sense and Standard Android interface, Android interface is very smooth (if not smoother than Froyo). You will get an option on your first boot of the Desire rom v4, select the Default for this action tickbox and choose which interface you wish to permenantly choose. Both interfaces uses HTC Keyboard.

Also on first boot, pull down the notification bar and press the Sim Card changed option. This should auto configure APN settings. If this does not work, then you will need to enter your APN settings manually.

Downlaod ovdje : http://gamesquare.co.uk/desire.html

kamera radi  =D> posle vam postavim slike koje sam slikao a sad vam evo jedan video kako sve to izgleda
[youtube]i7vnSxKQ1-c[/youtube]

evo i fotka:

Uploaded with ImageShack.us

hm

Pozz svima!

drzhao sam danas HTC Desire u rukama!
nije zato shto sam ponosni vlasnik HD2 vecj stvarno sam objektivno i nepristrasno gledao i mogu recji da HTC Desire je za klasu loshiji od HD2!
osecjaj u rukama je mnogo plastichan, phone je mnogo lagan, te ne odaje osecja chvrstine i robusnosti!
ekran nije nishta blji!boje su apsolutno iste, nema razlike!amoled me nije odushevio!
telefon je bio fabrichki, prazan, u njemu nije bilo nishta dodatno installirano i mogu recji da nije techan kao HD2!
meni sa gomilom ikonica je seckao svaki put kada bi ga gurnuo da li dole ili gore!
promena ekrana levo-desno isto!
mogu Vam recji da sam se malo razocharao!
ili je neshto bio problem sa primerkom na kom sam se ja igrao! :)
to je naravno samo moje mishljenje!

jedva chekam da vidim kako cje da shljaka android na HD2!zanima me sa tehnichkog aspekta!
ne mislim da je android boljiu od winmo!

Poslednja izmena:
Jel si siguran da si koristio desire? A razlike između amoleda i lcd-a nisi mogao da ne primetiš jer su očigledne.

hm

naravno da sam siguran! :)

ja ih nisam uspeo primetiti!
meni nisu delovale toliko ochigledne!

mislim da se dovoljno razumema ali opet ponavljam to je samo moje mishljenej!
meni desire nije bolji od hd2 ni u jednom pogldeu!

pa neko ne voli da mu telefon u dzepu povlaci pantalone ka podu. ne znam samo kako ti je desire vise plastican od hd2 kada je hd2 ceo od plastike a prednja maska na desire je od aluminijuma :) i kako moze da bude robustan kada su mu dimenzije manje od hd2 i to bas dosta manje, mislim samo je ekran manji za 0.3".
i ne znam kako ti je winmobile tecniji od androida, ja jos nisam naisao na takav telefon :)

Nisam ni ja rekao da li je bolji ili ne, nego kako si ti opisao ispadne da je moj legend za desire mašina.

I na HD2 ima nekoliko (nedorađenih) buildova, na kojima se već vidi sva prednost Androida u odnosu na WM. Radujem se danu kada će izaći full Android ROM za HD2 :)

Ne sto sam ponosni vlasnik HD2 al sam uspeo na njemu da pokrenem Android cak da bude i funkcionalan :) jel ko pokrenuo na desire WM?

ekran kod HD 2 je veci za 0,6 inca tj nesto vise od 1,5 cm

HD2 nije sav od plastike

pored hd2 imam i omniu hd koja ima amoled displej pa razlika i nije ocigledna bas, bar kad se porede hd2 i omnia HD

ocigledno da o ovim telefonima raspravljaju ljudi koji su vidjeli ove telefone na slikama ;)

sta ce ti android kada je win mobile bolji i brzi?
da, nesto sam se prebacio pa sam racunao 4" umesto 4.3" sto znaci da je jos gore :) koliko je tezak?
pretpostavljam da si ti barem 190cm i imas ogromne sake, pa ti ne smeta velicina :)

I da može zašto bi iko stavljao wm na android telefon?

momci mislim da je bilo dosta,nemojte da trujete temu,ova teme i ovako ima previse strana sa of-om

pozdrav

sta ce ti android kada je win mobile bolji i brzi?
da, nesto sam se prebacio pa sam racunao 4" umesto 4.3" sto znaci da je jos gore :) koliko je tezak?
pretpostavljam da si ti barem 190cm i imas ogromne sake, pa ti ne smeta velicina :)

Sto si se ti odma upalio :mad: pa zalizis u to ko je koliko visok i kolike su mu sake :wall:
HTC HD2 nisi ni ocima video , al si se bar mogao potruditi i informisati se o dimenzijama i matreijalima izrade
ocigledo si tu da spamujes svaku temu.

Rasprava se svodi na WM vs Android
Meni trenutno vise lezi WM al isto tako smatram da je u Androidu buducnost i moj sledeci telefon ce biti Android al sigurno ne Desire:D

hehehe ko se sada upalio :) rekoh to zato sto mi je ogroman kada sam ga stavio u sake, i takav "telefon" mi ne treba. to sto ima parce aluminijuma na poklopcu baterije, izvini to sam prevideo, izvini sto sam ti rekao da ti je telefon plastikaner (mada i nisam rekao plastikaner, ali izgleda da ti to smeta pa si se upalio, kako vec kazes ti)
ja sam odgovarao coveku koji je spominjao kako desire nije robusan i kako je plastikaner. izvini sto ti diram tvoj precious hd2.

i ovo nije rasprava o WM vs Android vec tema o HD2, imate temu o desire pa ga tamo pljujte, vidis kako na benchu svima smeta kada se pljuje o drugim telefonima u tredu koji nemaju veze sa njima

Ma meni na benchu smeta sto moram prelistati 100 starna da bi dosao do dve korisne informacije:wall:

nevredjas ti nikoga ozbiljnog sa tim sto pljujes po predmetu zvanom telefon ;)

al nemoj da iznosis pogresne informacije :bottle:

pa tako ti je najcesce na forumima :)

Drugari, znate li možda gde mogu da se nabave na netu povoljno delovi? Konkretno, treba mi ovo...
Ima na ebayu ali rekoh da pre nego što naručujem pitam... :)

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    162 KB · Pregleda: 54
  • capture2.jpg
    capture2.jpg
    51 KB · Pregleda: 48
pozdrav svima,
planiram uskoro da uzmem hd2, pa me zanima sta se tokom vremena pokazalo kao najbolja kombinacija romova, sta treba izbegavati, tj sta uraditi nakon sto izvadim telefon iz kutije :)
hvala

edit: i je l' treba da obratim paznju gde uzimam telefon? vidim da ga ima i po raznim prodvanicama, a ne samo kod telenora/vipa...da li su ti telefoni 'u podredjenom' polozaju nekako ili su potpuno isti?

Poslednja izmena:
Vrh Dno