Šta je novo?

HTC HD2

Tek će biti dobar, kada do kraja ispeglaju Android na njemu.
Ja i sada po ceo dan držim Android :)

evo android sa HD2

snap20100729110201.png

Da, ovo je Eclair build, sa Sense interfejsom (verovatno Darkstone).
Rekao bih da je Froyo build lepši (a i noviji :) ), proradio je i GPS, battery life ništa lošiji nego na Wm...
Slede uzbuđenja :banana:

Poslednja izmena:
Da li je i dalje omogućeno samo na kuvanim romovima ili sada može i stock tipa 2.06.51?

Hvala!Imam Stock rom i ubacio sam navedeni cab.U obicajenom radu ne primjeti se nesto previse ubrzanja.Moram jos vidjeti kad ga opteretim nekim zahtjevnijim videom i sl.
Posted via Mobile Device

neces primetiti ubrzanje nikada, ubrzanje je jedino vidljivo u nekim sintetickim testovima i to je to znaci glupost. ako ti bude trokirao music player deinstaliraj taj patch

Eto, a bio sam siguran da je Eclair :)
Nov sam u Androd svetu, polako, naucicu :)

pozdrav za sve..evo jos jednog clana htc hd2 porodice..
imam par pitanja pa ako moze odgovor bio bih vam zahvalan..
posedujem oficijelni 1.66 rom pa me zanima sta od onih updejtova sa sajta htc da instaliram?
i zna li neko kad htc planira sledeci rom zvanicni da izbaci?
hvala svima i pozz

stavi Artemis custom rom. u njemu je zapakovano SVE najnovije od HTC-a, čak i ono što se NE pojavljuje na zvaničnom sajtu :)
a da ne pričam da je u njemu zadnji winmo i još dosta custom tweak-ova.

!

@kikisp1
pored svakog od update-a stoji od ili do kog roma je potrebno installirati isti!
a kada cje sledecji mislim da ni htc team to ne zna!
izmedju 1.44 i 1.66 se chekalo oko 4meseca mislim!po toj logici trebalo bi sada ochekivati new roma!
ali je ceo HTC otishao na kolektivni godishnji odmor u MNE! :)

pozdrav svima,
duze remena se bakcem sa ovim problemom i resih ipak da pitam za savet
imam problem sa punjenjem hd2 u kolima. probao sam prvo neki no name punjac koji sigurno ne daje vise od 500mA pa sam mislio da je do njega, mada nokiju puni i tokom rada navigacije (sto je i poenta). sada sam kupio belkinov od 1A posto sam video na kucnom punjacu da je i on od 1A. isto se desava, ili ugasi onu malecku lampicu (signal za punjenje) ili nizmenicno pali crvenu i zelenu ili upali zelenu, ja skinem a ono 60 posto. u cemu je problem.
napominjem da sam sve ovo radio sa upaljenom navigacijom ili ugasenom kada se problem vec pojavi tj fon je vruc od punjenja i rada. jel ima neko ideju.

Problemi sa punjenjem mogu biti softverske prirode.
Nisi nam rekao koji ROM koristiš, i koja navigacija je u pitanju.
Jesi li probao da pokreneš istu tu navigaciju, pa da ga vežeš na 220 punjač?

@kibicer, imam 1.66 stock rom za istocnu evropu, tu nista nisam petljao. navigacija je igo primo. nisam probao sa drugim navigacijama i na kucnom punjacu. kad nabavim sve detalje, postavicu ponovo pitanje.
hvala

Primo sigurno ne pravi problem. Ako auto punjač na sebi ima samo USB port, a onda u njega ubadaš MicroUSB kabl, proveri tak microUSB kabl, najpre će biti da on zeza

nisam jos probavao na 220v punjacu, ali sam na xda forumu nasao da se dosta vlasnika zali na isti problem, tj pregrevanje prilikom istovremenog punjenja i opterecenja. pogotovo ako je fon na suncu. najcesce se odnosi na navigaciju po vrucem vremenu tokom punjenja. i koliko sam video tome nema leka osim gasenja fona ili hladjenja ispred klime.

Da, to zagrevanje se dešava i meni, ali nemam problema sa punjenjem.

ma i meni se fon greje kad radi navigacija.. kapiram da je to do radia??

Drndao sam danas ceo dan ovaj telefoncic i krajnji utisci su mi odlicni sem jednog najbitnijeg, kapacitivini ekran mi se ne svidja...dosta neprecizan, osetljiv...Iako je ogroman, rezolucija odlicna i boje fenomenalne upravljanje je po meni uzasno.
Ja koristim 5800 i mnogo mi je lakse manevrisanje sa olovcicom ili prstom sa njom nego sa HD2, sem toga telefon je zver.
Instalirao sam rodjaku Garmin, satelite nalazi u sekundi, OS mnogo bolji od symbiana, ali i dosta komplikovaniji za upotrebu...nije bas za pocetnike u smartphone vodama kao sto je taj moj rodjak, al dobro :)

Ne znam da li je to zato sto sam se navikao ali mi je znatno lakse upravljati njime prstom nego koristiti olovcicu a kapacitivni ekran mi je mnogo bolji i kvalitetniji nego rezistivni. Jednostavno nakon koriscenja ovog telefona sa njegovim kapacitativnim ekranom nikada vise ne bih uzeo neki telefon sa rezistivnim ekranom i stajlusom.

Kako sa kapacitativnim ekranom moze da bude neprecizan? 20x puta je precizniji od rezistivnog.

pregrevanje prilikom istovremenog punjenja i opterecenja. pogotovo ako je fon na suncu. najcesce se odnosi na navigaciju po vrucem vremenu tokom punjenja. i koliko sam video tome nema leka osim gasenja fona ili hladjenja ispred klime.
ma i meni se fon greje kad radi navigacija.
jaoj ljudi, vi ko da nikad niste posetili XDA forum. HD2 je winmo telefon, i rešenje SVAKOG problema je moguće ako dovoljno tražite po XDA forumu :)

elem, skinite program "Leo Cpu Speed 4.0.cab", i pre nego što upalite navigaciju, podesite u dotičnom programu "autoscalig: disable", stavite cpu da radi na 460 MHz, ostavite program u pozadini, i kada ste završili vožnju i ugasili navigaciju, ponovo uključite autoscalig.

rezultat je da će HD2 biti mlak tokom rada navigacije, a 460 MHz je više nego dovoljno za navigaciju.
sad pravac na XDA :)

2w5lldg.png

Ja koristim 5800 i mnogo mi je lakse manevrisanje sa olovcicom ili prstom sa njom nego sa HD2, sem toga telefon je zver.
pa kupi olovčicu za kapacitivne ekrane, ja je imam, 600 din košta i savršeno radi. koristim je kada se kačim na svoj komp preko remote desktop, jedino sa njom mogu da koristim kući komp jer je sve mnogo sitno. uživaj.

Овај програм за клоковање уопште није бесмислен. Нпр без њега нема шансе да се гледа некомпресован divx са титлом, јер TCPMP не уме да скалира процесор како треба тако да он ради све време на неких 400-500mhz, а то није довољно да би ишао глатко филм и титл. Са друге стране кад се у овом програму искључи скалирање све иде супер.

Nije li to obrnuta logika - loš softver kompenzuješ drugim (takođe lošim) softverom?
Razvoj TCPMP plejera je prestao pre 3 godine, minimum.
Probaj Core player (nije free). DivX sa titlom klizi bez problema, sa sve softverima u pozadini

Jel postoji neko rešenje tj. podešavanje da pozadina na home tab wallpaper bude čista kao na lock screen wallpaper?

Poslednja izmena:
A neka hvala, video sam bolje rešenje sad, Co0kie's Home Tab v1.8.5 and CHTEditor v1.8.5.1.

Samo još da skupim hrabrost da ga instaliram i problem rešen.

P.S. Jel se gubi garancija u Telenoru ako npr. mi ovaj program zezne softver i zakuca fon,mislim jel oni resavaju problem ako dodje do istog ili ne?

Vrh Dno