Šta je novo?

HTC HD2

dok ne naucis da flesujes android u nand cipove (onako kako je najbolje i jedino normalno, tj. kako se radi kod prirodnih/fabrickih android telefona), moze da ti posluze i android sistemi koji rade sa SD kartice, ima ih na xda-dev koliko hoces. oni se lako "instaliraju" prekopiras ih samo na SD karticu (praznu, min. 2gb) tj sve se nalazi u 'android' folderu... U tom folderu posle iz windows mobile file managera startujes prvo clr* (tako nesto) pa posle haret.exe (kod prvog se nista ne desava, ne moras ponavljati kliktanje.. kad startujes haret.exe krene da se ucitava android... u potpunosti su funkcionalni, radi sve kako treba ali su malo sporiji, i trose vise bateriju.. nisu za ozbiljnu upotrebu ali su dobri da se upoznas sa android sistemom pre nego sto uradis pravu stvar

Ma kakav SD, gubis vreme bzvz, odmah NAND, samo procitaj uputstvo nekoliko puta i ne mozes da pogresis... :D

Hvala svima na odgovorima. Možda ideja o instalaciji na SD karticu i nije tako loša. Pogledaću par uputstava. Samo da ne preskočim neki bitan korak ;)

ma kakav bitan korak... sve je bezbedno.. windows mobile ostaje netaknut i svaki restart iz androida tako startovanog vodi pravo u windows mobile kao da nista nije bilo... sve se svodi na kopiranje 'android' foldera na sd karticu (vodite racuna o slobodnom prostoru na kartici i sto vecina androida napravi fajl/particiju na SD kartici od 512mb/1gb i to je ono sto uspori startovanje androida po prvi put sa sd kartice, potrebno je relativno dosta vremena dok se doticni fajl kreira, posle sve ide brze) i startovanje clrcad.exe i onda haret.exe (oba se nalaze u tom folderu 'android' u root-u)

jako dobro rade, uz par bitnih mana:
1) sporiji su, ponekad se zaglave na trenutak
2) jako brzo isisaju bateriju (valjda zato sto intezivna komunikacija sa SD karticom je energetski zahtevna, ko ce ga znati.. ovo samo predpostavljam)

+1

Planiram da kupim ovaj telefon. Svidja mi se ovo sto mogu da se manjaju romovi, telefon mi odgovara u potpunosti cackao sam ga malo kod drugara i zaljubio se xD. E sad, na sta da obratim paznju kad kupujem (gledam polovan u sto boljem stanju da uzmem) i koliko po vama vredi dobro ocuvan polovan telefon? Da me ne odere neko xD

Cudna stvar mi se desava... Ima li ko iskustvo, gde gmail aplikacija nestaje sama od sebe?? To mi se vec 2 puta desilo, u cudu sam:shock:
Koristim poslednji hyper sa fikretovim kernelom.. Vidim po nekim ikonicama da je mozda jos 2-3 aplikacije takodje nestalo, ali nema sanse da se setim koje (znaci nista bitno:smoke:).

Mozda si ih prebacio na SD i potom ih obrisao, ili ti kartica mozda zeza?

Ja na Hyper Droid-om imam problem sa Gtalk-om. Stalno sam disconnectovan, i tek kad posaljem nekom poruku budem online... I naravno sve sto meni posalju stigne posle 5-15 minuta...

Poslednja izmena:
Ma jok, ne prebacujem na sd nista.. Automatski to sve ide sa ext-4 particijom... Do sad se nije desavao ovaj problem, ali kontam da mozda ima neke veze kad sam flesnuo fikretov kernel... Mada gmail, da nestane, nidje veze..:D

Danas sam kupio ovaj telefon.imam problem sa internetom ,koristim prepaid mts karticu..naravno nemaju parametre za htc telefone,pa moram rucno da unesem..jel zna neko kako to da odradim?

Imas vec sva podesavanja ovde na forumu. Samo iskoristi search opciju.

Instalirao sam ovaj hakovani market sto mi ga je poslao serbiadiablo i resio problem koji mi je market cesto izbacivao, tj. da aplikacija nije kompatibilna sa telefonom. Medjutim malopre mi se to opet desi ? Mislim instaliracu opet ovaj hakovani market, ali mi nije jasno kako se ovo opet desava. Jedino sto mi pada napamet je da sam ga slucajno apdejtovao .....

Svaki put kada želiš da koristiš market, prvo uradi clear data za market aplikaciju.
Ovo nije 100% rešenje, kada baš neće (što je retko), promeni dpi na 240, pa onda clear data, pa tek onda market.
Znam, ume da izluđuje...

Kolege,

Ima li ko problem sa koriscenjem voip aplikacija ? Tipa da mu zakuca fon, ostane bez zvuka, etc...
Na primer, Viber, jako dobar app, ali na poziv s**** sve :(
Verovatno treba flesnuti novi libaudio, ali me interesuje da li ko koristi ovo sa naseg foruma, i da li je nasao resenje ?

Poslednja izmena:
hitno

Imam veliki problem!

Konacno sam naso android rom koji mi super radi ali od danas mi baguje prilikom zakljucavanja home-screen-a, ne reaguje ekran uopste, moram 10-ak puta da pritisnem crvenu slusalicu da bi mi proradio touch i otkljucao tel. Radio sam Task29, i nista, menjao HSPL i takodje nista, radio hard reset, menjao razne romove sa kojima ranije nistam imao takvih problema ali ista stvar.
Mozda je tel zapamtio neku gresku, kako da iz njega izbrisem SVE PODATKE, ali bas sve, sve sto sam do sad ubacivao da nista nema u njemu?
molim vas za pomoc

nemanja, da ti nije zaglavio end taster. ima thread na xda gde je brdo ljudi povezalo probleme sa touch screen-om sa zaglavljenim end tasterom

imam isti problem,telefon sam uzeo u vipu pre vise od 2 godine,garanacija istekla.treba mi predlog/adresa gde da odnesem telefon u servis.

Koristite aplikaciju Screen Off & Lock, nece vam ni trebati crvena slusalica onda. Ja sam uvek koristio to za zakljucavanje na HD2 a i sada na EVO 3D. Prilikom otkljucavanja najbolje je pritisnuti windows taster posto je on najjaci od svih jer je u sredini...

Imam jedno pitanje vezano za ovu situaciju. Dakle, radi se o HD2, mislim da je OS originalni Win mobile (iz Telenora), zar zaista ne moze da se pouzdano iskljuci internet na njemu, bez brisanja svih konfiguracija (pa da ga posle nemate ni kad vam zatreba)? Mrzi me da citam 500 strana teme, kad vi to sigurno znate iz glave.

Poslednja izmena:
Moze bez problema sa aplikacijom ... ne znam kako se zove ... data stop ili tako nesto ima ih vise.

Ne, ne, mene interesuje da li na telefonu sa fabrickim Windows mobile moze da se iskljuci internet, bez instaliranja 3rd party, ili cak Windows aplikacije - dakle "AS IS", sto bi se reklo. Video si tamo na temi zasto je bitno.

Iskreno ne znam davno sam prestao da koristim windows na hd2 ali desetak sam puta bio van zemlje i nikada nisam imao problem sa data romingom. Samo jednom sam koristio aplikaciju kada sam se zadrzao 20 dana u romingu za ostalo mislim da sam koristio neka podesavanja u samom windowsu vezana za roming. Uglavnom uvek sam imao app za pracenje saobracaja tako da sam uvek znao koliko trosim.

Zaista racun je kriminalno visok, koliko dana je bio u romingu?

15-ak dana, ali nije tesko napraviti veliki racun, jer se u romingu cesto obracunava i broj konekcija, a ne samo MB, pa racun bude ogroman i bez velikog saobracaja, ukoliko se neka aplikacija vise puta dnevno sinhronizuje.

Ne mogu sada da se tacno setim ali mislim da je potrebno da samo u podsavanjima za internet umesto telenor stavis npr telenor123 i nece moci da se konektuje.

video u skajpu radi, ali sa zadnje kamere. nije efikasno ali je moguce. recimo ogledalo :D

Imam poslednji Dorimanx rom,koji radi odlično.Imam samo jedan problem.Moja ćerka ima neki glupi paket kod mts-a ,gde ima samo poruke i razgovori,bez interneta.Ne može da se doplati za internet,a nikako u podešavanjima ne mogu da isključim konekciju,tako da se posle svakog uključivanja telefona sam povezuje na internet.Isključuje ga na data svičeru,ali nekad zaboravi,tako da sam prošlog meseca platio samo internet za taj broj 450 din.Ugovorom sam vezan do jula,posle bežim kod telenora.Rom je - Dorimanx-Rom-3.1.2-Nightly-271-All-in-One.Isti problem sam imao i sa prethodnim hyper-droidom.

Nazad
Vrh Dno