Šta je novo?

HTC HD2

moze li neko da mi objasni ono oko clockworkmanagera i kakve on ima veze (ili nema) sa magldr-om...
tj. kad prvi put koknem android u hd2, to uradim direktno iz magldr... a posle iz samog androida clockwork managerom radim update, kad se pojave nove verzije od istog kuvara za isti rom?? (mislim, ideja je valjda da sacuvamo sva podesavanja u sistemu i programe a da update-ujemo samo sistemske fajlove, nesto slicno kao kod windowsxp kad izadje sp1, sp2, sp3.....)

koliko sam ja video clockwork manager je softwer koji se instalira u vec podignut androidOS, ili ide u lancu posle magldr-a?

jesam li vecinu u pravu, ili sam nesto propustio...

p.s.
da li je neko isprobao ovaj CM9 baziran na ICS4.0.3.. pojavila se v.1 kod koje kamera (konacno) radi...
e da jos nesto.. kakva je kompatibilnost ics u odnosu na stariji softwer? tj. startuje li sve aplikacije, widgete, wallpapere.... itd itd.. koji rade i na froyo/gingerbread?? ili postoje neki problemi?

Recovery (CWM) ti je poseban operativni sistem, redukovane funkcionalnosti, namenski odradjen da omoguci instalaciju ROM-ova, backup i jos neke druge poslove na odrzavanju telefona. Nalazi se na posebnoj particiji izdvojenoj od memorijskog dela na kome se nalaze ROM i korisnicki podaci. Svi ROM-ovi koji se danas izbacuju, daju se u formi koja podrazumeva da se njihova instalacija radi iz Recovery-ja. Znaci, instalira se MAGLDR pa Recovery pa se iz Recovery-ja instalira ROM (kod instalacije Recovery-ja podesis velicinu particija prema ROM-u koji zelis da instaliras)
kad radis update ROM-a istog kuvara, najcesce ces moci da sacuvas korisnicke podatke. Znaci, flash preko starog, prepise se system particija, date se ne dira i nastavis normalno da koristis telefon. Ako prelazis sa jednog ROM-a na drugi, racunaj da moras da brises data particiju i da vracas aplikacije i njihove podatke Titanium Backup-om

Android Market problem?
dakle, imam android na hd2 telefonu i nesto se cudno desava od pre par dana?
nije da planiram da ih kupujem pa da mi znaci, ali dobro dodje kao orjentir sta je dobro a sta ne, sta ima novo a sta ne... (pa da ih potrazim na drugom mestu)

kad odem na android market, bilo preko kompjutera kroz browser, bilo preko telefona direktno, NEMA VISE NIJEDNE 'PAID' aplikacije ni igre!!!??
mislim da je tako od juce, mozda prekjuce... znam da sam ranije imao uvid i u "komeracijalni" softwer, od danas je totalno isfiltriran.. pokazuje mi samo free/besplatne aplikacije

u cemu je fora? da nije google nesto promenio (proverite kod sebe)... cudi me da je do sada pokazivao, a danas (mislim, sad sam primetio) ne pokazuje $$$ aplikacije/igre?
koja glupost!

Ne prikazuje PAID aplikacije na marketu jer kod nas nije podrzana ta funkcija za placanje..mozemo samo FREE aps da vidimo...barem tako kaze kad u googlu kucas "Paid App Availability - Android Market Help"
P.S. Jeste glupost ali sta da se radi

Људи, јел и даље исто стање са откључавањем телефона са теленора? Нисам био активан овде дуго јер сам узео сгс2, сад треба да продам хд2.. И да ли имате препоруку за неки стабилан ром кији користите већ дуже време, да представим телефон у најбољем светлу..

Jel neko moze da preporuci neki Sense ROM koji radi smooth :)

Nebitno da li je verzija 2, 3 ili 3.5 samo da radi u sto vecem broju FPS.

Zadnji put sam koristio Sense ROM jos u SD verziji od tada sam promenio preko 50 ROM-ova ali nijedan sa Sense...

Izgleda da sam ubio telefon...

Kao i obično, uključim ga na punjač i nastavim da čukam. Posle nekih sat vremena, osetim da je vruć dole oko baterije, ali ne pridam tome mnogo na značaju.

Završim sa kuckanjem i ostavim ga preko noći da se napuni. Ujutru vidim i dalje mu je upaljena narandžasta lampica, skinem mu kabl, a narandžasta lampica mu još gori, i više ne može da se upali.

Izvadim, vratim bateriju, hoću da ga upalim, samo jednom zavibrira i ništa. Ne reaguje ni kad ga okačim na punjač.

Mislim da je gotov stvarno :)

Poslednja izmena:
A kad drzis Volume Down i Crvenu slusalicu? Jel upada u Bootloader?

Probao sam nekoliko rom-a,od pre 3 dana imam HyperDroid ,poslednji.Radi bez greške.Topla preporuka.

Ako nisi, probaj Fikretov kernel, uz No-frills CPU podesi parametre, i uživaj u brzini i trajanju baterije :)
(U ranijim verzijama fikretovog kernela, ljudi su prijavljivali probleme sa SetCPU, zato se preporučuje No-frills)

Poslednja izmena:
Ako nisi, probaj Fikretov kernel, uz No-frills CPU podesi parametre, i uživaj u brzini i trajanju baterije :)
(U ranijim verzijama fikretovog kernela, ljudi su prijavljivali probleme sa SetCPU, zato se preporučuje No-frills)

Mislim da je taj bag ispravljen, fikretov 2.0 radi ok, a vidim da je najnovija verzija 2.14

2.00 cLK verzija je i kod mene radila kao sat. Dosta ljudi je prijavljvalo FC probleme sa aplikacijama koje zahtevaju SU access, ja ih nisam imao.
Sada sam na 2.14, sve OK

Ubačen Fikret 2.14.Probaću kakav je,mada nemam zamerke ni na seader_R9.

Obrisao si Dalvik cache, jel da?
Probaj CPU setovanja 96 - 1229 MHz, hyper governor, I/O scheduler deadline
Ako tvoj primerak trpi, guraj još gore gornji limit. Ljudi idu i na 1.5G

Naravno procedura je ispoštovana.Nije hteo da mi setuje na1498 (restartovao se),setovan je na 1306.Brz je ko metak,ali jede bateriju.Koji je najbolji balans između brzine i štednje.

Imam problem, nesto me zadnjih par dana zeza gprs, i rekoh da probam ponovo da instaliram rom. Medjutim kada udjem u onaj magldr meni i izaberem opciju ad recovery da instaliram rom koji mi se nalazi na kartici on umesto da mi prikaze sadrzaj kartice on ispise no boot sequence ? ima li ko ideju sta raditi ? pozdrav

Imam problem, nesto me zadnjih par dana zeza gprs, i rekoh da probam ponovo da instaliram rom. Medjutim kada udjem u onaj magldr meni i izaberem opciju ad recovery da instaliram rom koji mi se nalazi na kartici on umesto da mi prikaze sadrzaj kartice on ispise no boot sequence ? ima li ko ideju sta raditi ? pozdrav

Task 29, pa sve ponovo, nije preporucljivo da se sa starog roma, instalira novi, pogotovo ako je razlicit... 15min posla, a radice kako treba... :D

Stefane hvala na brzom odgovoru, mozes li samo da mi bacis neki link ka uputstvu za instaliranje taska, nesto se sad nesecam da sam to uopste instalirao , pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, sredio sam fon. Medjutim, posle task 29, sam imao beo ekran, i nisa mogao da udjem u magldr. Onda sam morao ponovo da instaliram magldr, ali i posle toga opet kad odem na ad recovery nisam dobijao opciju install zip sa sd kartice. Tek posle instaliranja onog, jel bese, clockmod recoverija se stanje popravilo, tj. opcija ad recovery iz magldr-a je radila kako treba. Nervira samo sto novi rom koji treba da se pre instaliranja snimi na sd karticu, ne moze nikako da se iskopira iz magldr-a , preko kabla, vec kartica mora da se ubacuje u card reader pa preko njega. Da li ima neka fora da se ovo odradi preko kabla ? I imam jos dva pitanja. Sada kad bih zeleo da ubacim neki novi rom, kakva bi bila pravilna procedura, odnosno da li treba taskom29 obrisati novi rom pa onda instalacija iz magldr ? I da li bi proces instaliranja novog roma bilo brzi sa clk varijantom ? I recite mi, ima li koji ice cram rom za hd2 koji ste probali a da je dobar ? pozdrav

1. Taskt 29
2. MAGDLR
3. Recovery xxx MB

Nakon toga prebacis ROM na SD (mora tako, mislim da ne moze direktno preko kabla, a i mislim da je bezbednije preko kartice) i instaliras ga preko AD Recovery.

CLK nisam probao ali sumnjam da moze biti nesto brze.

Task 29 traje 1 minut.
MAGDLR traje 1-2 minuta
AD Recovery isto oko minut.
I na kraju ROM nekih 5 minuta, sve ukupno nekih 10 minuta maksimalno.

Ono sto najvise traje je download ROM-a, Full Format kartice... a to svakako radis i sa CLK i sa MAGDLR.

I da, preporucljivo je da radis FULL Format SD kartice pre instalacije ROM-a.

Može preko kabla da se kopira,mada svi preporučuju da je bolje uz pomoć čitača kartica.Ideš na recovery,zatim mounts and storage,zatim mount USB storage,kad završiš sa kopiranjem ideš na unmount i skidaš fon sa kabla.

Kopiranje čitačem kartice nema ni jednu prednost, u odnosu na kopiranje kroz USB kabl.
Sve jedno je da li ćeš USB kopiranje raditi iz Magldr 1.13 ili iz CWM.
Dovoljno je samo jednom particionisati i formatirati karticu, ne treba ponavljati ako je kartica ok.
Task29 je, uglavnom, dovoljno uraditi samo jednom, prilikom prve instalacije Androida. Za sve nakon toga, dovoljne su wipe funkcije Androida/CWM-a. Promena veličina internih particija se takođe može uraditi bez Task29.
Ima indicija da Task29 može produkovati bad sektore u internoj memoriji. Nema indicija da to mogu učiniti Wipe funkcije.

Verovatno je najlakše DL ROM-a raditi telefonom, direktno na SD karticu, tada do izražaja dolazi cLK. Izuzetak može biti ako pre instalacije otvaraš zip fajl, da bi napravio sopstvena prilagođavanja (aplikacije, ringtonovi, build.prop...).

Poslednja izmena:
Imam jedan, nije veliki problem ali me zanima da li se i vama dogadja. Instalirao sam onaj hiperdroid sto ga je StefanGTR preporucio, a posto sam i ranije imao neki stariji hiperdroid na oba imam isti problem.Ako npr. fon stoji celu noc na punjacu i ujutro preko powercontrol widgeta ukljucim gprs, protoka nema. Tek posle reboota telefona isti proradi. Nije strasno, ali me zanima da li se i vama ovo dogadja. I niko ne pominje ice cream ? Da li je neko probao i da li to radi ? pozdrav

Magldr ili cLK?
Koji kernel koristis?

Nazad
Vrh Dno