Šta je novo?

HTC HD2

Da.

Sad tek razumeh ono gore... DAF-om si stavljao CWM, ja sam mislio da si flešovao ROM, sori :)

haha, ma opusteno :)
evo sad sam flesovo mdjs, vec mi deluje bolje od mrtvog pongstera :)

ali mi je i dalje tesko da prihvatim da je dovoljno ona 3 wipe-a iz cwr-a i samo reflash...

imas i opciju Hardreset AD u MAGDLR meniju ako mislis da tri wipe-a ne rade posao, zatim imas opcije
format boot
format system
format data
format sdcard
format sd-ext
unutar CWR opcija
;)
to definitivno brise sve sa interne memorije

Opet, mozes ti odraditi i Task29 pa ponovo MAGDLR i CWR, mada mislim da taj nacin vec ide u paranoju :zgran:

Pitanje:
vracam rom na stock 1.66wwe. SKinuo sam kao zvanicni: RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship
E sad, posto sam prethodno stavio energy rom i 2.15.50 radio, da li treba prvo da uradim task 29, pa promenu radia pa rom ili?
Thnx,
A

Ne, ovo je dovoljno. taj stock ROM sadrži i Radio, sve će ići u paketu.

ok, hvala puno. Sve je proslo po planu. Hvala puno!

Da li neko zna da li postoji aplikacija za Android,da je upaljeno osvjetljenje za dugmad a ne da se posle 5 sekundi ugasi?

Ja na galaxy-ju koristim keep the lights on aplikaciju (besplatna na marketu), ne znam da li radi i na HD2.

imas i opciju Hardreset AD u MAGDLR meniju ako mislis da tri wipe-a ne rade posao, zatim imas opcije
format boot
format system
format data
format sdcard
format sd-ext
unutar CWR opcija
;)
to definitivno brise sve sa interne memorije

Opet, mozes ti odraditi i Task29 pa ponovo MAGDLR i CWR, mada mislim da taj nacin vec ide u paranoju :zgran:

aham :) a kad obavim sva ta cuda, je l' se brisu i particije koje romovi prave? i onda sledeci rom pravi za sebe sve novo?
hvala!

Izašle su i nove TopMap mape za iGo (2010.10). Datum mape Srbije je 101213.

Jel moze na PM link za mape?

Ja sam skinuo odnekud mape i POI ali kad ubacim oba POI mi jednostavno ne radi sa novim mapama!?

Novi POI i stare mape - radi OK, kao i stari POI i nove mape ali u slucaju kad su oba nova - nema sanse.

Veliki problem!!!

Prikljucio sam telefon na neki racunar na poslu koji ima NOD32 al' izgleda da je to dzaba i napunio se izgleda virusima posto je bio pun onih foldera od po 539 kB.
Kaspersky je izbrisao sve te foldere i neki W9.exe fajl medjutim sada kada povezem telefon sa racunarom ne mogu da vidim nista od foldera (iako sam stavio da prikazuje i hidden files), kao ni preko Resco Explorera u WM i jedino otvara i prikazuje sadrzaj kartice preko Total Commandera.
Tako pokrenem Android sa SD kartice jer se na kartici inace nalazi sve sto treba i on preko Astro programa isto vidi kompletan sadrzaj kartice.

Ono sto me interesuje jeste da li postoji mogucnost da nakon reinstala ROM-a i pokretanja Androida sa SD na neki brzi nacin vratim podatke koje bih prenutno backupovao i kako to da izvedem - kopiranjem data fajla na komp pa vracanjem ili na neki treci nacin?

Takodje kako da prebacim fajlove sa telefona na komp (slike, video etc.) posto sa racunara ne vidi nista na kartici a kada prikljucim preko USB telefon na racunar ne vidi nista na SD kartici ni preko Astra ili Linda Aplications?

Zahvaljujem na svakom savetu koji se moze ciniti korisnim pa makar i ne mogao da se izvede - nesto ce valjda moci!

Ljudi pomagajte izgleda da sam ga definitivno zaje8ao!!!

Nema sanse da udje u bootloader - probao sam da ga resetujem bilo kada ga startujem da pritisnem VolUp ili hardverski pritiskom na crveno dugmence ispod poklopca ali nema sanse - samo se ukljuci bela pozadina, dole i dalje pise EnergyROM i nakon jedno minut pojavi se poruka:
"The device is unable to boot because either you have turned off device incorrectly or tried to install an application from untrusted source.
Press Volume Up to reset your device or press any other button to cancel.
This operation will delete all your personal data and restore the device to it's factory default settings."

Probao sam sve ali ne reaguje ninasta.

Jesam li ga brickovao ili ima neke sanse da proradi posto sam imao instaliran HSPL3"

Pomazite ljudi, ko boga vas molim!!!

nisi ga brikovao, sigurno.
U bootloader se ulazi sa Vol DOWN i Power.

Zaglavilo ti se kanda Volume Up jer to sto dobijas je dijalog za Hard reset koji se dobija tako sto se stisnu i Volume Up i Volume Down zajedno i tako pali ili restartuje tel..
Kad dobijes taj dojalog, treba da stisnes jos jednom Volume Up da potvrdis pa kad zavrsi Hard reset, jos jedno Volume Up da restartuje...

Hvala na pomoci, resio sam taj problem tako sto sam drzao zajedno VolUp i VolDown i ubacio bateriju i tek tad je ponudio opciju za hard resetom i podigao sistem stim sto je opet podigao Energy ali neku bukvalno poluverziju gde nesto od onog sto je radilo i dalje radi a nesto ne.

Flashovao sam novi ROM ali mi i dalje ostaje onaj problem sa karticom od posta pre.
Jel' ima neko resenje za to kako da iscupam podatke sa kartice jer su mi tu izmedju ostalog i relativno sveziji backup fajlovi od Sprite-a?

Ma kako da je s*eban softver, u bootloader mora da udje. Eventualno je potrebno prethodno vaditi bateriju, ako postoji magldr.
Proveri ti, sto voodoo kaze, da nije ostecen volup/voldown.

Hvala na pomoci, resio sam taj problem tako sto sam drzao zajedno VolUp i VolDown i ubacio bateriju i tek tad je ponudio opciju za hard resetom i podigao sistem stim sto je opet podigao Energy ali neku bukvalno poluverziju gde nesto od onog sto je radilo i dalje radi a nesto ne.

Flashovao sam novi ROM ali mi i dalje ostaje onaj problem sa karticom od posta pre.
Jel' ima neko resenje za to kako da iscupam podatke sa kartice jer su mi tu izmedju ostalog i relativno sveziji backup fajlovi od Sprite-a?

prikaci telefon na komp i uz pomoc Total Commander-a ili Free Commander-a promeni atribute skrivenim folderima (tj. skini im atribute system i hidden)

prikaci telefon na komp i uz pomoc Total Commander-a ili Free Commander-a promeni atribute skrivenim folderima (tj. skini im atribute system i hidden)

Moze li mala pomoc kako da to uradim?

Gledao sam nesto po Total Commander Ultima Prime-u i nisam nasao nista slicno - verovatno zato sto iskreno govoreci pojma nemam gde da trazim.

Nemam UP pa neznam da li je nesto promenjeno u odnosu na regularnu verziju ali trebalo bi da pod menijem Files imas opciju Change Attributes...

Snasao sam se i odradio tako sto sam decekirao sve cetiri opcije, beckupovao ono sto mi treba, formatirao SD karticu i sad sledi mukotrpno instaliranje aplikacija.

U svakom slucaju hvala na pomoci.

Da li se pojavila verzija win phone 7 koja moze da se ubaci u HD2?

Vratio sam se na Android na neodređeno! Imao sam par problema sa WP7, a onaj koji je i uspeo da me otera je taj što bih jedva podigao sistem kada bih ugasio telefon. Nekada je odmah zakucavao i restartovao fon još u MAGLDR-u, nekada pred sam boot sistema. Počelo je niotkuda posle par dana i jednostavno više nisam imao živaca! Takođe market...Blaga katastrofa, vidi se da je napravljen da posisa ljudima novac! Nigde poštenog programa, da ne spominjem bar neku omiljenu aplikaciju sa Windows Mobile-a 6.5 ili Androida...Hell, pa ne postoji ni Messenger aplikacija za WP7, što je po meni ludost! Znam da je sistem mlad, znam da mu treba vremena...Ali za sada, nikako ne ide na dobro!
Sa druge strane, interfejs je po meni odličan! Toliko brz, tečan i samo te deli par poteza od bilo čega! Jako mi se sviđa. Android mi sada već po tom pitanju izgleda već old school! :)
Ništa, dobiće opet šansu kada izadje neki update, ili ako se Market obogati, žao mi je interfejsa, suviše je fin da ga totalno batalim! :d

Vratio sam se na Android na neodređeno! Imao sam par problema sa WP7, a onaj koji je i uspeo da me otera je taj što bih jedva podigao sistem kada bih ugasio telefon. Nekada je odmah zakucavao i restartovao fon još u MAGLDR-u, nekada pred sam boot sistema. Počelo je niotkuda posle par dana i jednostavno više nisam imao živaca! Takođe market...Blaga katastrofa, vidi se da je napravljen da posisa ljudima novac! Nigde poštenog programa, da ne spominjem bar neku omiljenu aplikaciju sa Windows Mobile-a 6.5 ili Androida...Hell, pa ne postoji ni Messenger aplikacija za WP7, što je po meni ludost! Znam da je sistem mlad, znam da mu treba vremena...Ali za sada, nikako ne ide na dobro!
Sa druge strane, interfejs je po meni odličan! Toliko brz, tečan i samo te deli par poteza od bilo čega! Jako mi se sviđa. Android mi sada već po tom pitanju izgleda već old school! :)
Ništa, dobiće opet šansu kada izadje neki update, ili ako se Market obogati, žao mi je interfejsa, suviše je fin da ga totalno batalim! :d

Ne verujem da ce market biti bogatiji u narednihi sest meseci, trenutna verzija ni ne podrzava chat/voip i sl. Posto mi je ovo sekundarni telefon interfejs + bejeweled su mi sasvim dovoljni :)

Vrh Dno