Šta je novo?

HTC HD2

Ima li ko resenje za moj problem ? Cuo sam nesto da moze da se odradi reparticija sd kartice, ali nemam iskustva sa tim. Ima li ko kakav tutorial ?

Moguce, potrazi na XDA Developers forumu

Namestio sam :) Sad da napunim prostor sa igrama i milina :D

Kako radi ovaj MDJ's CyanogenMod 7 v. 2.3 [A2SD+][GRH78][RMNET][Kernel: MDJ S10.3 OC], ubija!
Svaka preporuka.

ja nazvao microsoft podrsku i dobio aktivacioni kod, ulogovao se ali ne mogu nista da skinem :(

Poslednja izmena:
Ajd da se ja malo vratim u WM vode pa da pitam - da li prilikom stavljanja novog ROM-a moraju da se reinstaliraju i aplikacije koje su instalirane na SD karticu ili bi te mogle/trebale da rade po updateu ROM-a bez problema?

Ajd da se ja malo vratim u WM vode pa da pitam - da li prilikom stavljanja novog ROM-a moraju da se reinstaliraju i aplikacije koje su instalirane na SD karticu ili bi te mogle/trebale da rade po updateu ROM-a bez problema?

Mogu da rade, ali ne moraju. Ako je prilikom istalacije usipsan neki registry key ili dll ili nesto slicno u memoriju telefona, lako moze da se desi da app ne radi ili ne radi kako treba. Ipak instaliraj ponovo jer nije tesko doci do apliakcija, a ne terba im punoda se instaliraju.

Mogu da rade, ali ne moraju. Ako je prilikom istalacije usipsan neki registry key ili dll ili nesto slicno u memoriju telefona, lako moze da se desi da app ne radi ili ne radi kako treba. Ipak instaliraj ponovo jer nije tesko doci do apliakcija, a ne terba im punoda se instaliraju.

Ma nije problem doci do instalacija, stavise imam ih sve, nego mrzi me da se ponovo zezam sa njima, narocito sa onim za koje treba da upisujem kljuc.

HD2 WP7 je upravo aktiviran i pocinjem sa skidanjem aplikacija sa marketa :D

Poslednja izmena:
Može li se koristiti za svakodnevnu upotrebu?

Citam po XDA i neki ljudi se zale da Windows Phone 7 ne puni bateriju kako treba... Ovo je potencijalno ogroman problem s obzirom na to da ne moze da se puni baterija dok je telefon ugasen i sto je neophodno preko 50% za flesovanje bilo cega! Kakva su iskustva vas koji ste probali?

Citam po XDA i neki ljudi se zale da Windows Phone 7 ne puni bateriju kako treba... Ovo je potencijalno ogroman problem s obzirom na to da ne moze da se puni baterija dok je telefon ugasen i sto je neophodno preko 50% za flesovanje bilo cega! Kakva su iskustva vas koji ste probali?

magldr je zasluzan za problem sa punjenjem baterije i nema veze sa wmp7 jer i sa androidom postoji isti problem ( nisam testirao 1.12 sa ugasenim telefonom)

50% je preporucljivo fleshovao sam i za manje ( postoji rizik da se telefon ugasi za vreme fleshovanja sto moze da bude potencijalni problem)

vidim da nikada nisi stavljao custom rom ?

magldr je zasluzan za problem sa punjenjem baterije i nema veze sa wmp7 jer i sa androidom postoji isti problem ( nisam testirao 1.12 sa ugasenim telefonom)

50% je preporucljivo fleshovao sam i za manje ( postoji rizik da se telefon ugasi za vreme fleshovanja sto moze da bude potencijalni problem)

vidim da nikada nisi stavljao custom rom ?

Ne vidis dobro :d

Stavljao sam toliko romova da im ni sam ne znam broj. Samo par androida sam stavljao na SD i to iskljucivo zato sto je JDMS tada bio najbolji.

Jedino sto nisam stavljao MGLDR i do sada nisam flashovao nista u NAND. Tjs do sada, posto sam pre 15 min. stavio WP7.

Elem nisam mislio na problem punjenja dok je ugasen nego na punjenje dok je upaljen. Jedan korisnik na xda rece da je ostavio preko noci da se puni i da mu je ujutru baterija bila na 90%! WP7 ili lose puni ili lose detektuje stanje baterije. Sada, posto ga i sam imam na telefonu, cu videti iz prve ruke da li je to tacno ili su doticni los radio rom stavili.

Sa instaliranim WP7 nece da se puni kada je ugasen i nece da se ukljuci, nego mora da se izvadi kartica pa tek onda proradi. Evo sad je market prestao da radi, nema vise opcije da se instaliraju aplikacije... citam na xda da se isto zale na ovaj problem...

Kada instaliraš Magldr, ako ugasiš telefon, pa ga puniš, više ga nećeš uključiti. Jedini način - skidanje i vraćanje baterije.
Ovo je Cotulla naveo kao bug u 1.11, nije rešeno ni u 1.12.
Dakle, nema veze da li je na telefonu Android ili WM7.
Može se živeti sa ovim, a biće i brzo ispravljeno :)

Sa instaliranim WP7 nece da se puni kada je ugasen i nece da se ukljuci, nego mora da se izvadi kartica pa tek onda proradi. Evo sad je market prestao da radi, nema vise opcije da se instaliraju aplikacije... citam na xda da se isto zale na ovaj problem...

Jesi zvao nas Microsoft tech support za aktivacioni kljuc ili si ga nabavio na "alternativni" nacin? Chevron i Tom installer nisu losi kao prva pomoc ali marketplace je a must. Nego, nesto nisam odusevljen OS-om, previse je zatvoren, nema wifi router funkciju, nikakav multitasking... Nekako je mlak na svim poljima. Jedina prednost mu je visok stepen integracije ali ovo vredi samo ljudima koji osrednje koriste socijalne mreze. Zasto osrednje? Pa ko od ovih ljudi koji imaju po 500-1000 pa i vise "prijatelja" ima volju da zagusi telefonski imenik sa istima. Vise mi se svideo still Sense-a na WM i favorite kontakti + normalan imenik sa linkovima ka FB.

Evo I ja upravo isprobavam WP7, i prvi utisci nisu losi...Nego, jel uspeo neko da kontaktira nas Microsoft? Ima li vajde od toga? Daju li key? Gde ste vi zvali?

Jesi zvao nas Microsoft tech support za aktivacioni kljuc ili si ga nabavio na "alternativni" nacin?

Nazvao sam Microsoft u Srbiji, ostavio podatke (nisam ih slagao) i oni mi dali kodove. Samo sa kodovima ne radi market nego mora da se aktivira ovako. Market je proradio...Umalo da zaboravim u Internet Explorer-u radi multitasking, samo se mora u isto vreme prstima dotaci ekran... ako se dotakne jednim prstom pa onda drugim, multitasking ne radi.

Nazvao sam Microsoft u Srbiji, ostavio podatke (nisam ih slagao) i oni mi dali kodove. Samo sa kodovima ne radi market nego mora da se aktivira ovako. Market je proradio...Umalo da zaboravim u Internet Explorer-u radi multitasking, samo se mora u isto vreme prstima dotaci ekran... ako se dotakne jednim prstom pa onda drugim, multitasking ne radi.

Hvala najlepše! :)

Upravo instalirao WP7.

1. Ne vidi mi kucni wifi ruter. Pod passwordom je ali nije sakriven. Ima li resenja?
2. Uz WP7 mogu da se pozdravim sa IGO navigacijom? :)

P.S. Pozdrav nocobdijama...

Upravo instalirao WP7.

1. Ne vidi mi kucni wifi ruter. Pod passwordom je ali nije sakriven. Ima li resenja?
2. Uz WP7 mogu da se pozdravim sa IGO navigacijom? :)

P.S. Pozdrav nocobdijama...

A druge mreze vidi? Navigacija na wp7 je uzas. Nema mapa u bingu za Srbiju, a google maps ne postoji! :(

Hvala hammer na odgovoru!

Poslednja izmena:
Jos oko nove godine se razmisljam da li da stavim neki NAND ROM i nikako da odlucim da li uopste da stavljam i koji, tj. da li Gingerbread ili Froyo NAND.

Trenutno na HD2:

HSPL3
Radio: 2.15.50.14
ROM: Chucky ROM 23151 Lite
Build: Darkstone SuperRAM FroYo v1.5

Probaj ih prvo u SD varijanti. FroYo već jesi, imaš i Gingerbread SD buildove.
A da li ćeš staviti NAND - samo ti znaš da li ti treba WM. Uostalom, uvek možeš nazad (a i napred :) )

WM mi uopste ne treba, a ono sto mi je bitno su stabilnost i trajanje baterije. Ako se odlucim na NAND varijantu, cime i da li uopste da bekapujem aplikacije i podatke sa SD kartice?

Jel probao neko najnoviji MDJ CyanogenMod 7 v.2.4 vidim da ima novi kernel?

v. 2.4 NAND:
- See CM git: https://github.com/CyanogenMod/
- Newest kernel MDJ 10.4OC

Poslednja izmena:
WM mi uopste ne treba, a ono sto mi je bitno su stabilnost i trajanje baterije. Ako se odlucim na NAND varijantu, cime i da li uopste da bekapujem aplikacije i podatke sa SD kartice?

Jel probao neko najnoviji MDJ CyanogenMod 7 v.2.4 vidim da ima novi kernel?

v. 2.4 NAND:
- See CM git: https://github.com/CyanogenMod/
- Newest kernel MDJ 10.4OC

trajanje baterije i android ne idu zajedno, barem ne ako koristis telefon u standby drzi lepo

sto se tice androida uzmi 2.2 , dok ne srede sve bubice na 2.3

Vec imam 2.2 (pogledaj post na prethodnoj strani) i uspeo sam da podesim telefon da u stdby bude ~5mA, dok se koristi obicno je 120-250mA, cime sam zadovoljan, ali bi voleo da cujem iskustva nekog ko je stavio Gingerbread na HD2.

Ja koristim Gingerbred, sve radi bez problema. JDMS, u NAND verziji.
Ne radi Current widget :)

edit: koristim CWR, tako da često menjam JDMS i taj MDJ's CyanogenMod 7 v. 2.4

Poslednja izmena:
A druge mreze vidi? Navigacija na wp7 je uzas. Nema mapa u bingu za Srbiju, a google maps ne postoji! :(

Hvala hammer na odgovoru!

Da, vidi druge mreze, kako free tako i sa pass-om. Ne kapiram sta bi moglo da bude sem da je neki problem sa kucnim wi-fi routerom.
Nisam danas stigao da se igram, pa ne mogu preneti neke znacajnije utiske sem da baterija pokazuje i dalje full capacity, a tel sam danas u 11 skinuo sa punjaca (pre podne, da ne bude zabune).

Nazad
Vrh Dno