Šta je novo?

HTC HD2

Upravo sam zvao nasu Microsoft Tech support i nakon sto sam im dao Ime, Prezime i broj telefona dali su mi aktivacioni kod. WP7 je sada aktiviran!
Sve sam im iskreno rekao sem da je model HD7, posto jelte, kad odem u Phone Info stoji HD7 :p

WP7

Primljeni SMS - Ne povezuje broj posiljaoca sa imenikom (iako osoba postoji u imeniku pojavljuje se samo broj u internacionalnom formatu). Da li se ovo jos nekom desava?

Aktivirah i ja WP7 najzad! Pozvao, ime, prezime broj telefona i PUF! Code je tu! :)
E sada me nešto market zeza, ne može da skida trenutno! Hmmm, videću šta ima o tome na XDA...

Poslednja izmena:
ja sad zvao da uzmem kodove za jednog usera sa foruma, i ovaj iz tehnicke podrske mi je rekao da se kodovi nalaze ispod baterije negde kao product key je valjda ... i nije hteo da mi ih da :(

Poslednja izmena:
To je i meni rekao, ja mu rekoh da mi ne treba IME-i cod, već da mi da onaj sa 25 cifara! I dao je bez problema!

aha ok... sutra opet zovem...

Kako ti se ponaša phone. Zanima me trajanje baterije i preciznost prilikom korišćenja tastature?

trajanje baterije je pristojno ne mogu da ocenim jer je trenutno u fazi konstantnog koriscenja ( popularno drndanje) , ali mislim da se vise greje nego na winmo 6.5 . tastatura je odlicna i odziv moze da se poredi sa tweakovanim odzivom na winmo, andorid mi je radio losije. jedini problem u celoj prici je sto ekran povremeno otkaze poslusnost ( u kucanju do sada i nije ali u nekim drugim situacijama jeste kao sto je na primer lock screen tj otkljucavanje, nekad mora 2-3 puta da se ponovi komanda nije da ekran stvarno zakuca)

trajanje baterije je pristojno ne mogu da ocenim jer je trenutno u fazi konstantnog koriscenja ( popularno drndanje) , ali mislim da se vise greje nego na winmo 6.5 . tastatura je odlicna i odziv moze da se poredi sa tweakovanim odzivom na winmo, andorid mi je radio losije. jedini problem u celoj prici je sto ekran povremeno otkaze poslusnost ( u kucanju do sada i nije ali u nekim drugim situacijama jeste kao sto je na primer lock screen tj otkljucavanje, nekad mora 2-3 puta da se ponovi komanda nije da ekran stvarno zakuca)

Potpisujem! :)

53.jpg

Ostao sam duzan nekome pivo u ovome djelu foruma , prepoznat ce se on :)

jos jednom hvala i ziveli

Meni se desi da mi se zamrzne nemodifikovana verzija jedanput mesecno, i to najcesce kada mi stigne sms. Ne reaguje ama uopste.
E da i naravno problem sa telenorom da mi se telefon gubi sa mreze kada je na 3G. Ama na svim telefonima je tako bilo, 2 HP smart Phona, Blackberry i sad na ovom.
Nije mi jasno kako nisu u stanju 4 godine da srede mrezu.

Kratkotrajno ispadanje iz mreže pri prelasku 3G/2G je boljka starijih verzija Radio ROM-a (2.07). Na ovim poslednjim, to je ispeglano.
Što se tiče SMS-a na stock ROM-u, to je jedna od prvih boljki uočenih na HD2, pa je HTC izbacio i fix. Na kasnijim verzijama Stock ROMa to je sređeno.
Svi kuvani ROMovi to obavljaju kako treba

Poslednja izmena:
Jeli, je probao neko WP7 3MktPlace? To mu dodje pa poput nekakvog blackmarket-a za WP7! Fino šljaka! :d

Ma pored ovog nand izdanja androida, ne pada mi na pamet cak ni da testiram win 7 :p
A svasta sam do sad testirao :D

Ma pored ovog nand izdanja androida, ne pada mi na pamet cak ni da testiram win 7 :p
A svasta sam do sad testirao :D

Probaj, uveren sam da se nećeš pokajati! Ioanako se za 5 min vraćaš na Android ako ti se ne dopadne! :)

Predlazem MotoGIS skin za android iGO. Drasticno je bolji od fabrickog

Ljudi ,jel se pojavila verzija win phone 7 za HD2,kao sto postoji Android,da li tako postoji da se startuje win7 na HD2 sa kartice?

je l' moze neko u dve recenice da mi objasni zasto bih zeleo da se bakcem sa onim clockwork cudom?
(citao sam, ali zaista ne vidim njegovu prednost) :)

Izašle su i nove TopMap mape za iGo (2010.10). Datum mape Srbije je 101213.

WP7 nisam probao. Jedina mogućnost je kroz MAGLDR, NAND flash. Tokom instalacije, particioniše karticu, pravi svoje particije, ako se ne varam.

Recovery za Android. To je built in feature koji postoji na originalnim Android aparatima. Svrha je da iz njega lako apdejtuješ sistem, instaliraš novi ROM, radiš backup, restore.
ClockworkMod - verzija koja je napravljena i za HD2. Konkretno, omogućeva:
Imaš na kartici instalacije dva ROMa, oba želiš da testiraš. naizmenično.
Instaliraš prvi. Instaliraš softvere, podesiš, imaš svoje podatke. Iz CWM-a uradiš backup tog sistema. Ceo backup ide u jedan folder.
Onda uradiš wipe data, cache, dalvik cache. Instaliraš ROM 2. Sa njim se igraš koliko želiš. Kad poželiš da vratiš svoj instalirani ROM 1 sa svim podešavanjima, softverima i podacima, opet odeš u CWM, uradiš full restore, sve se vraća u ono prvobitno stanje. Sve za 3 min.

Dalje:
Ako si ta dva ROM-a kompatibilna, kada instaliraš drugi, ponovo pokreneš CWM, odeš u restore, ali ne radiš full restore, već samo uradiš restore data. Na novom ROMu dobiješ sve programe, podešavanja, i podatke koje si imao na prethodnom! Odlično za nove verzije istog ROMa
Developeri često izdaju zakrpe, kao update.zip. To lako uvek instaliraš iz CWM!

Napomena: USB storage mod iz MAGLDR je prilično bagovit, ljudi prijavljuju probleme sa fajlovima koji su na taj način prebacili na SD karticu. Zato, ista stvar iz CWM radi bez greške!

Ima ovde usera kojimnogo bolje poznaju Android na HD2. Javiće se, nadam se :)

Poslednja izmena:
aha...znacio ako nisam pasionirani fleser necu se nesto preterano obradovati :)

hvala na objasnjenju

ok, instalirao sam magldr, ali imam problem sa ovim clockworkom

ona 2 fajla su prebacena na sd
butujem magldr
usb flasher
vidim da je povezao
pokrenem daf
kaze sve super, restartuje se
opet magldr
boot ad sd
samo blinkne i nista.

nasao sam i neki help topic gde kaze da se 2 fajla stave unutar foldera a ne u sam root, ali ista prica. zna neko?

*ok, sad vidim da mora i da mu se kaze da trazi u tom novom folderu, brb :)
**odem u services, boot settings, AD SD Dir i kaze select directory, ali mi stoji prazno, samo <.>, ne vidi folder koji sam napravio?

***skinuo panasonic sd formater i proradilo

Poslednja izmena:
NAND Android ROM za HD2 može da ima dve različite forme, pa se prema tome i postupak instalacije razlikuje. Za obe forme / oba načina, moraš imati MAGLDR.
1. DAF ROM - na telefonu uopšte nemaš CWM. POdigneš MAGLDR (4. USB Flasher), vežeš telefon na USB, i pokreneš DAF sa PC.
2. CWM ROM - ROM je u formi .zip fajla, koji iskopiraš* na karticu. Onda pokreneš MAGLDR, (1. Boot AD SD -> CWM), pa pokreneš flešovanje iz samog telefona. tu postoji i Partition stavka, gledaj [ta kuvar pi[e.

Mešaš babe i žabe. Napiši koji ROM želiš, pa da vidimo.

* napisah u prethodnom postu - ovo, za sada ne raditi kroz MAGLDR (3. MassStg), pokretanjem USB storage moda. Ili koristiti card reader, ili kroz CWM: mounts and storage - mount USB storage

BTW, da li je neko probao ovaj ROM?

Poslednja izmena:
mislim da me nisi nista razumeo :D (ako si uopste meni pricao lol)

pa ti si krenuo da pricas o nand androidima, a ja do njih jos nisam ni stigao :D
zato sam se zbunio...

uglavnom, kad sam sredio da mi cwr radi (sa panasonicovim cudom ovim), uflesovo sam pongsterov bild bez problema (koji me vec *****ava)...

moracu opet jdms :)

edit: u mskipovom guidu kaze da se flesovanje drugog nand roma obavlja tako sto se samo pregazi stari...je l' ovo najbolje resenje? nema nekih task29 forica ili slicno? samo skinem novi i reflasujem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno