Šta je novo?

HTC EVO 3D

vkozomar
mozes li mi reci kakve mane ima cwm u odnosu na 4ext? vecina je za 4ext a ja imam neku odbojnost prema njemu,navikao na cwm =) interesuje me zasto gresim.

Ajde neka mi neko kaze kako da root-ujem ovaj officialni rom??

Jel uradio mozda neko update sa oficijalnim ICS direktno preko telefona i kako mu se sad ponasa telefon? I naravno baterija kako se ona ponasa, jel duze traje? :)

Jel uradio mozda neko update sa oficijalnim ICS direktno preko telefona i kako mu se sad ponasa telefon? I naravno baterija kako se ona ponasa, jel duze traje? :)

Ja jesam i izgleda da sam se s*ebao.. Posto mi je update hboot verzija i sad ne mog da ga rootujem... :mad: :smash: inace cini mi se da baterija bolje drzi sad.. Ali detaljno testiranje sledi sutra...

Poslednja izmena:
Ali fazon je sto meni tel uopste nece da udje u recovery stoji mi trougao sa crvenim znakom uzvika.. :S

instaliraj onda neki recovery,bez njega nema nista.kad sam cuo da je izasao zvanicni ics instalirao sam orginalni gb i apdejtovao ga.instalirao cwm recovery i flesovao super su 0.89.zip i fon je bio rutovan.ali sam bio na zvanicnom ics romu jedan dan,rom je razocarenje.

Poslednja izmena:
@ Digital

Jeste Normalno, ako instaliras program " Quick Boot " onda mozes automatski da restartujes u Recovery. IMO zameni Recovery sa " 4EXT " koji je bolji i nema " post efekata " za custom rom instalaciju. ROM koji si odabrala je ODLICAN i za 5, Baterija zagarantovana na 2 dana koriscenja, stabilan i brz, sve radi, takodje ako mozes Flashuj V7 i sacekaj sa v8 dok se ne vidi kako ce odraditi novi framework sa Official RUU. Kod mene je isto Cool Sense 3.6 :)

Znaci, zameni Recovery sa 4ext i flashuj v7 rom :) Backup ti u ovom momentu ne treba, tek posle instalacije novog ROM-a stupa na snagu " Nandroid backup "

p.s. http://www.androidpit.com/en/android/market/apps/app/ext.recovery.control/4EXT-Recovery-Control Ovde mozes da kupis 4EXT sa internet karticom i to ce ti biti najbolje potrosenih 2 eura za HTC EVO3D

p.s. 2 - zaboravih reci da bi " ako primetis probleme " trebalo odraditi i novi fw sa iste stranice
Hvala puno na informacijama, odradila sam sve i stavila Cool v7 rom. Prezadovoljna sam, odlicno je odradjen.

Hvala puno na informacijama, odradila sam sve i stavila Cool v7 rom. Prezadovoljna sam, odlicno je odradjen.

REsih da reskiram pa sam stavio v8, prethodno backup normalno i radi sve ok, tako da slobodno mozes i v8 sa tim da je dovoljno da uradis " wipe cache n dalvik ", ne moras full wipe + u njemu su sadrzani i najnoviji cam i music modovi.

Ja jesam i izgleda da sam se s*ebao.. Posto mi je update hboot verzija i sad ne mog da ga rootujem... :mad: :smash: inace cini mi se da baterija bolje drzi sad.. Ali detaljno testiranje sledi sutra...

Valjda ce i izaci uskoro alat koji ce moci da ga root-uje... Ipak je skoro i izasao oficijalni update...

Inace kad ga istestiras obavezno javi utiske. :) Bas me interesuje kako se sad telefon ponasa, jel brzi, jel ima vise slobodne ram memorije i naravno baterija? Da li sad duze traje? :)

Instalirao sam taj oficijelni 4.0 i sense 3.6, došao je i novi kernel.... i zadovoljan sam, ....osim tih fensi efekata (nisu mi nešto bitni) telefon sad troši manje ram memorije i izgleda da baterija duže drži (još je rano za taj zaključak, tek sam juče uradio dizanje na 4.0), ubačeni su neki novi viget-i, malo promjenjena podešavanja, telefon radi glatko i prije i sad ... uglavnom ja sam zadovoljan...

Edit: zaboravih reći kad se završila instalacija i kad je telefon bio spreman za upotrebu počeli su odjednom dolaziti nekakvi sms-ovi, valjda nekakva obavještenja o lokaciji, pisalo je samo ime grada u kome se nalazim, svaki put ista poruk, po nekoliko u minuti... stvar se rješava na sledeći način: podesavanja > pozivi > Cell broadcast > odstiklirati i to je to...

Poslednja izmena:
Evo ja sam jutros u 9h skinuo tel sa punjaca i sada je na 84 %.. Nisam preterivao sa koriscenjem, nekih 30 min na fb, 10 min se igrao sa voice search, 15 poruka, 10 min razgovora, skinuo par potrebnih programa sa Play-a, i razgovara par min preko Viber-a (bas nesto sumoran dan danas, nije mi nidocega :) ).. Znaci za sve ovo je potroseno 16% baterije za 6 sati i 30 min tacno sada kada pisem ovaj post.. Pri tom je osvetljenje na sredini manuelno podeseno i wi fi non stop ukljucen.. Sto se tice brzine, meni je isto, igrice ne igram tako da mi to nije ni bitno, jedino sto do sad primecujem to je manja potrosnja baterije, ostalo manje vise isto.. I da ram se krece negde od 270-300mb FREE.. tako da mislim da je ok ovaj rom, jedino da ga rootujem, da bi mogao da instaliram ono sto meni treba.. :)

E pa to su lepe vesti. :)

Reci mi samo kako mogu da namestim da mi se pored baterije prikazuju i procenti koliko je ostalo, ili kako i gde se gleda ali u procentima za bateriju? Znam kad udjem u settings pa about pa na battery da mi tamo opet ne prikazuje procente koliko je jos ostalo... :trust:

Ja sam skinuo Battery solo widget, koristim ga uvek na androidu koji god uredjaj da imam..

ne razumem kako to da ne mozete da rutujete taj zvanicni ICS =)?

Brt, meni je S-off, ali mi je hboot zakljucan i ne mogu da ga otljucam preko revolutionary-a, jer je verzija update-ovana.. A kad vec ne mogu da mu pristupim preko revolutionarya ne mogu ni da ubacim cwm.. Kad idem na volume down + power dugme i izaberem recovery, pojavi se crveni znak uzvika i posle par minuta se tel normalno upali.. No nije ni bitno sutra se prodaje Evo.. :))

Brt, meni je S-off, ali mi je hboot zakljucan i ne mogu da ga otljucam preko revolutionary-a, jer je verzija update-ovana.. A kad vec ne mogu da mu pristupim preko revolutionarya ne mogu ni da ubacim cwm.. Kad idem na volume down + power dugme i izaberem recovery, pojavi se crveni znak uzvika i posle par minuta se tel normalno upali.. No nije ni bitno sutra se prodaje Evo.. :))

instaliras root manager pa preko njega cwm? nece?
i tek tako se oprastas od 3d tehnologije ;-)?

нешто не примећујем брзинску разлику. Глупо је што је гпс контрола избачена тамо где је била па се сад пали само преко пауер контрол виџа. Слова ситнија ма све у свему ицс с и није нешто

Da bi root manager radio tel mora biti rootovan.. :)

Pa da, uzeo sam S2, tako da sam resio da se oprostim od 3D tehnologije, kameru nisam 2 puta upalio tako da mi nece tesko pasti.. :))

skini recovery bilo koji za EVO 3D i preko fastboot-a flesuj recovery
Kod:
fastboot flash recovery recovery.img
gde je recovery.img ime tog recoveryja koji hoces da flesujes...,.

Presao sam i ja na oficijalni ICS. Nisam mogao da se zezam oko romova sad. To cu tek tamo kasnije, kad mi bude odmor. Vidim da je dosta dobro optimizovan i manje ram memorije zauzima. Inace stvarno je lepo odradjen i sve glatko ide.

Interesuje me samo kako mogu da aktiviram power saver na njemu, ne mogu nikako da ga nadjem? Npr. kad mi dodje na nekih 15, 20% baterija da sam pogasi sto ne treba.

@ProMaster
Kako ti se cini S2 u odnosu na EVO 3D, daj neko malo poredjenje? :)

@ProMaster welcome to the club :)

@ Stolex - Evo mi deluje dosta ozbiljnije, da ne znam kakvo ``srce`` ima S2, ne bi ga uzeo nikad, jer zaista izgleda jeftino pored Evo-a, ustvari izgleda kao oni samsungovi telefoni od pre, kojima su se svi koji su nosili Nokiu (citaj JA) smejali i mislili da nose zenske telefone, sta ces deca, ali to je bilo pre.. :D
U odnosu na Htc, S2 radi primetno brze, bar sam ja stekao takav utisak, mada nisam nasao neki krsten rom bez sensa da probam kako bi Evo gurao pure android.. Mada i na S2 je onaj mutavi TW, tako da ih to donekle izjednacava, mada je opet sense dosta zatrpaniji raznim glupostima.. A mene sad neko da pita zasto sam uzeo S2, ako cu ja znati da odgovorim.... Eto jednostavno me smorio Evo za 2 ned i otisao je.. Eee da i AMOLED, jednostavno navika.. :) Svi ostali su mi nekako cudni.. :)

@Djilkosh - Hvala na dobrodoslici, no mozda vec veceras izadjem iz kluba, ako se dogovorim oko zamene za galaxy tab 7.0 Plus.. :) Ipak treba nesto za more, da ne bi potopio devojku, kako bi se docepao laptopa.. :D

Upravo sam odradio oficijelni update na ICS, preko GPRSa (moze mi se, MixNetL paket ;) ) i za pocetak nije lose - fon je primetno brzi, animacije su vise "smooth", videcemo za bateriju u narednih par dana...

Jedino sto me nervira je sto su mi izbacili onaj live wallpaper sa travom sto menja boju u zavisnosti od doba dana... Ako neko zna da li ga ima na marketu, neka javi ;)

E da, nestale su mi one shortcut ikonice sa lock screena?! Iako je cekirano da se pojavljuju?!

Beutiful widget, imas narodne verzije nadji i imaces sve.. A beutiful live wallpaper ti je samo to.. Medjutim ako ga koristis uporedo sa widget-om menjace ti se pozadina u zavisnosti od vremenskih prilika.. Ume da bude korisno ali zdere bateriju...

Nasao sam ga, zove se "Grass" ;)) Ali me nervira sto nemam ikonice na lock screenu...?!

Imas ga na marketu, bas kao i mnostvo live wall.. A ako bas nesto nema, tu je.. 4shared.com , filecrop.com. google.com :)

Nazad
Vrh Dno