Šta je novo?

HTC Desire

aj bas javite sta dobijete sa update-om

Gledao malo na netu i video da neki imaju problem sa WiFi-em, sa flashom na BBC sajtu... Za sada jedina stvar koju sam video je tab "related" na Marketu.

jel moze da se zameni maska na ovom telefonu, konkretno me zanima braon ram oko displeja, malo sam ja obulio tj. ulubio. i gde moze da se to uradi ako uposte moze?

Skiuno update.
2.29 sto znaci da nije Gingerbread 2.3 vec unapredjeni Froyo

Sve je identicno kao i ranije , jedina razlika je sto je telefon sad barem 30% brzi.

Aplikacije se brze startuju , scrolling glavnih strana nikad nije bio ovako smooth.

Skiuno update.
2.29 sto znaci da nije Gingerbread 2.3 vec unapredjeni Froyo

Sve je identicno kao i ranije , jedina razlika je sto je telefon sad barem 30% brzi.

Aplikacije se brze startuju , scrolling glavnih strana nikad nije bio ovako smooth.

Skinuh...isto sam pomislio sto je Haseo napisao-da je tel dosta brzi,aplikacije se definitivno brze pokrecu. Ostalo sve po starom.

mamu im , sto ne ubacise novi sense!!!
meni se pod naznakom "update" pojavljuje Android Market, kao da su samo to uradili, al ako kazes da je brzi tel i da se stranice glatko skrolaju..... to je onda napredak!

Ovo je bio update koji je neophodan za instaliranje Ginger-a. A sto se tice Sense-a,bilo bi lepo da to urade mada sumnjam,ipak ce to da ostane privilegija HD-a i Z modela.

negde su napomenuli da ce staviti novi sense na desire

Tu informaciju sam licno dobio od batice iz HTC na promociji...

Razgovarao sam sa Vladimir Maluginom, koji je EMEA Marketing Director at HTC.

Rekao mi je samo da ce biti, ali nije precizirao tacno kada.

Jel skidao neko nesto sa brothersoft.com? Jel sigurno da updateujem g.maps sa njega?
Ili appbrain mozda?
Jako me nervira sto se gmaps ne pojavljuje iz nekog razloga na marketu.

Poslednja izmena:
uradio update. Ja ne primecujem neku bitnu razliku u brzini. Doduse, nisam ni siguran da moze brze, bar ne kod mene :D Sve vec leti.
Nego, stari problem sa internom memorijom Da bih instalirao ovaj update morao sam da pobrisem skoro sve aplikacije sa fona :(
Je l nema nacina da se igre instaliraju na SD bez da se radi root i stavlja app2sd? I da, da li se ocekuje da ce ovo biti reseno, recimo gingerbreadom ili nam ostaje da se zlopatimo sa ovih stotinak mb...

uradio update. Ja ne primecujem neku bitnu razliku u brzini. Doduse, nisam ni siguran da moze brze, bar ne kod mene :D Sve vec leti.
Nego, stari problem sa internom memorijom Da bih instalirao ovaj update morao sam da pobrisem skoro sve aplikacije sa fona :(
Je l nema nacina da se igre instaliraju na SD bez da se radi root i stavlja app2sd? I da, da li se ocekuje da ce ovo biti reseno, recimo gingerbreadom ili nam ostaje da se zlopatimo sa ovih stotinak mb...

app2sd ne zahteva root :)

E sad, problem je sto i nakon sto se ovo uradi problem sa nedostatkom memorije je samo ublazen ali ne i resen. Neke aplikacije ne mogu na SD a sve zauzimaju mesta i na telefonu (neke manje, neke vise) iako su instalirane na SD.

Poslednja izmena:
Pa nije root tolika drama da se uradi, aman. Ko uradi i s-off, a već sam ranije pisao o tome, može i da manipuliše particijama u telefonu i da eliminiše a2sd.
Konkretno kod mene, oxygen rom i sledeći raspored particija: 100 sistem, 5 keš, a za datu ostane nekih 335 mb. U tih 335 megabajta stane šta god hoćeš, pogotovo u kombinaciji sa froyo a2sd.
Ko se plaši s-offa, a odvažio se da rutuje telefon, uvek može da odradi neku varijantu app2sd, data2sd ili data2ext i nema šanse da mu ikad zafali prostora.

Fon je zakljucan na telenoru, pa ne bih da ga rootujem jer me mrzim da se cimam sa zlatnom karticom, koju jos uvek ni nemam, a hteo bih da bude kod mene bar 6 meseci pre nego sto se odvazim sa rootom, cisto da prebrodim onih mitskih 3 meseca posle kojih se ljudima javljalo restartovanje :D Iracionalan strah, znam, al dzabe...

Ok, ima smisla.
Još jedan od razloga za rutovanje je što možeš da flešuješ neki kastom kernel koji je andervoltovan. Dakle, potencijalno bolja baterija i manje zagrevanje procesora. Vredi i o tome razmisliti :)

Dobicemo ga mi na HD2 pa cemo vam reci kakav je :)
za Desire je vec izasao

devicesdfghjyui.png

a za HD2?

Poslednja izmena:
Telenor GPRS

APN (Access Point Name): internet
User Name: telenor
Password: gprs
Home page: http://wap.telenor.rs
Proxy server address: 217.65.192.33
Proxy Port Number: 8080 (9201)

Telenor MMS

APN (Access Point Name): mms
User Name: - (prazno)
Password: - (prazno)
Home page: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
Proxy server address: 217.65.192.33
Proxy Port Number: 8080 (9201)

Telenor Streaming

APN (Access Point Name): internet
User Name: telenor
Password: gprs
Home page: None
Proxy server address: None
Proxy Port Number: 0

Ajd illidane kad si u kancelariji :D Podseti me kako da dobijem sent notification u handcent-u ... onaj check znak u samom sms thread-u ... ubih se trazeci a nemam pojma kako :D

Back to ginger .... prerano je da se flashne kad ne radi masa toga, a koliko vidim po fotkama, nema nist znacajno novo ... bar ovako po UI-u.

jaoj... ja koristim default sms, nisam nikad instalirao handcent (nepotrebno bacanje resursa :D)

sta ce mi quickreply u sms_u :D

lulz :D

E ***a ... jel zna neko odgovor na moje pitanje upuceno illidanu ? :D Handcent delivery notification ....

Fon je zakljucan na telenoru, pa ne bih da ga rootujem jer me mrzim da se cimam sa zlatnom karticom, koju jos uvek ni nemam, a hteo bih da bude kod mene bar 6 meseci pre nego sto se odvazim sa rootom, cisto da prebrodim onih mitskih 3 meseca posle kojih se ljudima javljalo restartovanje :D Iracionalan strah, znam, al dzabe...

Zar nije neko na forumu rekao da nije potrebna gold card za desire sa telenora?
Ja sam rootova i uradio s-off i stavio miui rom sa 512mb ext3 particijom na kartici. Ovo je fantastično. Čak sam instalirao i neke bezvezne aplikacije poput google earth (25MB)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno