Šta je novo?

HTC Desire

Kao novi korisnik desire iznecu par svojih utisaka, pa ti vidi...
Prvo tel je nerootovan, znaci sve je fabricko na njemu i dalje. Problema sa internom memorijom imam, mada u principu nemam ni potrebe da drzim 3000 aplikacija na telefonu, tako da mi ovo nije bitna stavka. Stoji doduse to da telefon od 450e ne bi smeo da ima ovakvih problema, al aj..a i resava se ovo rootovanjem koliko vidim.
Ekran je odlican. Imam SLCD verziju, a pre nje sam imao iphone 3g. Veruj mi kad ti kazem da ti (s)amoled nece faliti ama bas nimalo. Da ne bude da pricam bzvze, igrao sam se u vise navrata sa samsung wave-om i ekran jeste brutalan, ali ti tu prednost samoleda mozes da vidis samo ako stavis telefone jedan pored drugog. Znaci-nece ti faliti ;)
Sta jos...hmm...aj da rizikujem da me razapnu na krst, iphone ima mnogo vise i mnogo boljih aplikacija, pre svega igrica...pogotovo onih casual. Guitar hero ili npr tap tap revenge izgledaju i zvuce trilion puta bolje na iphonu, al dobro, ima android market da se kotrlja jos dosta dok ne stigne app store, tako da ovo i nije toliki problem.
Telefon kao telefon je odlican. Nigde ne stuca, sve leti (osim nekih igara..recimo asphalt 5 koji ume da stuca pomalo), interfejs je besprekoran, odziv ekrana odlican (mada iphone ima za dlacicu bolji touchscreen).
Na zvuk imam najvise zamerki. Imam ipod classic, imao sam iphone, imao sam w950...svi navedeni ubijaju desire u pojam kad je muzika u pitanju. I da ne bude da sam koristio lose sluske, slusao sam sve (sem w950) na creative EP630 in-ear bubicama koje sabijaju i kostale su svojeveremeno 35e. Zvuk na desire bez EQ je cudan, visoki su naglaseni, glasno je dovoljno ali nema nikakvu dubinu i nema basova. Sa EQ zvuk se izoblici i ima basove al opet nije to to.
Divx podrska...nema native ali ima playera na marketu koji pustaju divx, mkv i sve ostalo. Sve sljaka besprekorno iako je vecina programa jos u beti.
Kamera je ok, da ne kazem odlicna. Video isto.

Eto, to bi bilo to. Mozda ce sad nekome delovati kao da mi se desire ne dopada zbog toga sto sam gore naveo uglavnom nedostatke, ali nije tako. Obozavam ovaj fon. Posle ajfona mi je dosao kao melem na dusu. Obozavam ovaj OS, prost i komplikovan istovremeno...kao wm6.5 nekada, samo bez bagova i svih bolesti koje je ovaj imao.

Moj ti je savet da ipak uzmes galaxy zbog mocnijeg hw i veceg ekrana, ali samo ako mozes da predjes preko onog njegovog plasticnog look-a. Ali opet sa druge strane, mislim da se nimalo neces pokajati ako uzmes desire. Savrseno lezi u ruci, ima podrsku kakvu samsung verovatno nikad nece imati i sta znam..jednostavno je odlicno all-round resenje, kao sto to neko gore vec rece.

p.s. Nevezano za ono sta pise na telenorovom sajtu i dalje moze desire na rate, ja ga uzeo pre 3-4 dana ;)

E hvala na pomoci drustvo,znaci ipak sam se prevario oko nekih stvari kod galaxy-a... Da li je moguce testirati telefone kod doticnih operatera? Predpostavljam da je najbolje da probam i jedan i drugi pa da vidim sta bi mi najvise odgovaralo?

A kakav je web browsing i na jednom i na drugom posto bi mi ta stavka verovatno najvise znacila?

A ovo sto se tice tarifa,koliko sam video Telenor nema galaxy u ponudi tako da cu prvo svratiti do VIP-a.

Inace da li se neko od vas ko je presao sa Desirea na GalaxyS pokajao sto je to uradio?
I za sta bi ste se odlucili vi koji ste vlasnici i desirea i galaxy-a da mozete ponovo da birate? :)

Poslednja izmena:
ja nisam, ne znam jel je jos neko sa ovog foruma to uradio.
meni je bio potreban multimedijalni uredjaj i to sam uzeo...onaj htc sense svi navode kao prednost, mene je toliko iritirao na desire(a pre toga na legend) + sto sam ga vidjao gotovo na svakom fonu da sam ga na kraju zamenio drugim launcherom.

sto se tice browsinga, zavisi...galaxys ima veci ekran, ali nema npr onaj text resize kada zumiras kao sto ima kod desire, a oba imaju flash.

vip u knezu ima izlozen galaxy s, mozes da ga probas...ali ne znam da li i dalje imaju obican desire

Poslednja izmena:
jvip u knezu ima izlozen galaxy s, mozes da ga probas...ali ne znam da li i dalje imaju obican desire

Bas u vezi Desire-a, prosle nedelje sam se raspitivao na Vip prodajnim mestima i nigde ga nisu imali, kazu veliko je pitanje da li ce ga uskoro dobiti...tako da ako neko ima insajderski info u vezi toga bilo bi lepo da podeli;)

Moj je utisak da domaci provajderi polako povlace desire iz ponude. Bar Telenor. Imaju ih jos dosta na zalihama, ali cenim da ce biti isto kao i sa hd2. Cim potrose zalihe, to je to.

Kao sto sam rekao, ja bih verovatno pre uzeo galaxy zbog veceg ekrana i manje vise iste cene, ali nisam hteo na vip, tako da sam uzeo desire u telenoru i zadovoljan sam. Galaxy nisam cak ni drzao u ruci tako da ne mogu da pricam o tome da li bih sad menjao desire za njega kada bi mi to neko ponudio.

I meni se tako cini za Telenor, sto mi je donekle razumljivo zbog nedavno ponudjenih novih modela. Medjutim, nije mi jasno zasto bi VIP to radio kad nemaju bolji aparat u ponudi, osim SGS naravno.

Mene licno vise interesuje Desire iz VIPa posto navodno nije zakljucan na njihovu mrezu

Ja sam pratio ovu temu kada sam rootovao i uradio s-off. Sada ću da probam ovaj miui_au rom, jer mi zanimljivo izgleda.

Vi koji ste koristili MIUI rom, da li ste povezivali kontakte u imeniku sa FB?
Da li to može ručno da se uradi, pošto neke kontakte ne može sam da poveže, zbog drugačijeg imena najčešće.

Odes na kontakt, pa onda klik na Edit, pa opet MENU i onda JOIN

Izašao je gingerbred zvanično, sada je na redu htc.

http://twitter.com/retomeier - pre možda par sati je imao post tipa kako ne zna gde engadget (dok je na sajtu postojala vest da je ota update već krenuo na N1) dobija informacije, jer će OTA 2.3 update krenuti tek za par nedelja...
Ali s obzirom da je danas izašao 2.3 sdk, mislim da se neće čekati dugo za update. :)

Valjda je to povezano i sa mobilnim provajderom ako se ne varam (VIP ili Telenor)

Danas je izasao Android 2.3, kao i Nexus S...

nexus s izlazi tek za 10 dana :)
a pojavio se android 2.3, ali s obzirom da su naglasili da je nexus s prvi fon sa gingerbreadom, sumnjam da ce ijedan telefon zvanicno dobiti update pre pocetka prodaje nS

I mi sa Desire-om nećemo mnogo da čekamo :) :p
Recite mi, jel se igrao neko uporedo sa Androidom na Desire-u i HD2? Imao sam HD2 ali nisam nikada stavio Android, drugar ima i ono nikako ne može da se poredi sa Androidom na Desire, mnogo sporije radi, baguje, pucaju aplikacije. Kakva su vaša iskustva?

Boga mi, zadnji buildovi na HD2 kidaju koliko su brzi! :) Citiraću sebe iz HD2 teme...

Jutros sa se malo igrao sa kernelima i odlučih da probam MDJ S7.5HD [OC1460-UV1000-SMARTASS-CIFS] kernel. Koje ludilo! :d
Znači telefon mi bez problema celi dan radi na 1460Mhz! Probao sam igre, benchmark, ma sve je prošao bez ikakvih problema, resetovanja itd!

I još nešto što me je iznenadilo. Uzmem u ruke burazerov Desire HD i iznenadjenje! Sense na HD2 brze i tečnije radi nego na DHD-ovom stock romu! :)

Видим да је један корисник написао да је нашао Desire овде у Бг за 400 е, ал, колико примећујем, није активан.

Да ли још неко зна где бих могао да купим овај телефон по тој, или можда и нижој, цени? :)

Хвала унапред.

Evo, update-uje se, videćemo šta će da bude :) Morao sam da oslobodim malo prostora da bi se uradio update, bez 25 MB free ne ide :(

Vrh Dno