Šta je novo?

HTC Desire

Koji ekran? Meni je mnogo počela da se brzo prazni baterija, juče sam ga napunio oko 18h na full, čitao malo b92 preko wlan-a jedno sat vremena, ostavio ga preko noći (sa isključenim wlan-om) i ujutro u 7h sam bio na jedno 25%. Katastrofa! Mnogo sam se razočarao, ne znam da li me neka aplikacije je8e ili u čemu je fora ali zbog toga sam odlučio da odradim root i da stavim neki kuvani rom. SLCD je u pitanju, svetlost je na automatic.
btw, koji je najbolji MIUI i koji radio?
Hvala :)

Ljudi, kupio sam u radnji nov HTC Desire, otkljucan, i ne mogu da se konektujem na internet. Telekom je provajder, i mogu preko WI FI, ali ne mogu preko telekoma da surfujem.

Uputstvo za podesavanje sam procitao, prilicno je jednostavno, namestio sam MTS da bude provajder za internet, i zapravo pokazuje da je konektovan, pokazuje da ima maksimalan signal, ali kad pokusam da surfujem samo izadje da nije konektovan. Wtf stvarno sam zbunjen?

Ima li kakvo resenje za ovo?

Ljudi, kupio sam u radnji nov HTC Desire, otkljucan, i ne mogu da se konektujem na internet. Telekom je provajder, i mogu preko WI FI, ali ne mogu preko telekoma da surfujem.

Uputstvo za podesavanje sam procitao, prilicno je jednostavno, namestio sam MTS da bude provajder za internet, i zapravo pokazuje da je konektovan, pokazuje da ima maksimalan signal, ali kad pokusam da surfujem samo izadje da nije konektovan. Wtf stvarno sam zbunjen?

Ima li kakvo resenje za ovo?

Jel imas neki znak pored crtica koje obelezavaju jacinu signala na mrezi, tipa ( H ili E ili 3G ) ?

jesi ukljucio mobile data u mobile networks?

Jel imas neki znak pored crtica koje obelezavaju jacinu signala na mrezi, tipa ( H ili E ili 3G ) ?

Ne, samo su one stepenaste crtice. Znaci "pune su", sto znaci da je dobar signal.

jesi ukljucio mobile data u mobile networks?

Emable always-on mobile data?

Da,cekirano je :wall:

I je l' si čekirao APN? :)

Kada kliknem na Access Point Names, jednostavno nema nista. Udje kao na "prazan list", samo blanko prostor O_O :crash:

OMG OMG OMG

Sad vec pocinjem da panicim, PA ZASTO BAS MENI! Ovo mi se isto desilo i sa proslim telefonom, nokia 6220 classic, identicna stvar je bila... a pre toga sam imao samsung innov8, internet je radio bez problema.

pa nece da radi bez APN :)

u Access Point Names kreiraj novi APN

podaci za mt:s su sledeci:

MTS GPRS WAP

APN (Access Point Name): gprswap
User Name: mts
Password: 064
Home page: http://wap.mts064.telekom.rs
Proxy server address: 172.17.88.198
Proxy Port Number: 8080 (9201)

MTS INTERNET

APN (Access Point Name): gprsinternet
Home page: None
Proxy server address: None
Proxy Port Number: 0 (None)

MTS MMS

APN (Access Point Name): mms
Home page: http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
Proxy server address: 172.17.85.131

MTS Streaming

APN (Access Point Name): 3Gmondo
Home page: None
Proxy server address: None
Proxy Port Number: 0

Ostala podešavanja:

MTS 3G
APN (Access Point Name): 3Gmondo
Home page: http://wap.mts064.telekom.rs
Proxy server address: 172.17.88.198

Koji ekran? Meni je mnogo počela da se brzo prazni baterija, juče sam ga napunio oko 18h na full, čitao malo b92 preko wlan-a jedno sat vremena, ostavio ga preko noći (sa isključenim wlan-om) i ujutro u 7h sam bio na jedno 25%. Katastrofa! Mnogo sam se razočarao, ne znam da li me neka aplikacije je8e ili u čemu je fora ali zbog toga sam odlučio da odradim root i da stavim neki kuvani rom. SLCD je u pitanju, svetlost je na automatic.

SLCD. Pa nemam pojma. Ja ne drzim nikakav appkiller, brightness mi je na 15%, GSM only, iskljucen gprs kad ga ne koristim, iskljucen auto update aplikacija i push, od widgeta koji nonstop rade drzim battery status..i to bi bilo to. Inace sve stock, 2.29 fw, nerootovan.
Nisam siguran ali mislim da je baterija pocela da drzi duze otkad sam obrisao ATK..ali opet, mozda sam se samo istripovao.

Ja sam na MIUI ROM-u, eevek-ovo mod

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9753435&postcount=3712

Radio mi je 5.11.05.14 i baterija izdrzi 1 dan uz heavy koriscenje.

Uz medium-low usage izdrzi i 2 dana

stoske-miui.jpg

Juče sam ga rootovao, danas ću baš da probam neki rom, možda me neka aplikacija zeza. Ako ne, ode na reklamaciju :)

Naravno i kalibracija baterije je dobrodosla...

Da proveris da li je dobro kalibrisana, kada ti se ukljucen napuni 100%, iskljuci i ostavi na punjacu. Ako svetli zeleno odmah po iskljucenju onda si OK, a ako ne, moras da odradis kalibraciju.

Poslednja izmena:
Aha, ok... Probaću, samo da se napuni do kraja pa javljam ;)

Ovako ide procedura tacno

1: Charge phone whilst on till LED is green (100%).
2: Disconnect phone from charger, power it off.
3: Reconnect to charger with phone powered off and allow to charge till LED is green.
4: Disconnect the phone from charger, power it on. Once completely powered on, turn it off again and reconnect to charger until LED is green.
5: Reboot into recovery (back button held at same time as power button) and wipe battery stats.

Battery should now be calibrated.

Svetli zeleno po isključenju... Izgleda da je ok :/

Da li ste ovih dana dobili novi OTA update 2.29.405.2. Da li ste primetili neke probleme posto mi se prijatelj zali da je telefon prilicno usporio posle ovog update-a pa sam u nedoumici da li da ga prienim?

Da li ste ovih dana dobili novi OTA update 2.29.405.2. Da li ste primetili neke probleme posto mi se prijatelj zali da je telefon prilicno usporio posle ovog update-a pa sam u nedoumici da li da ga prienim?

Pre nekoliko dana sam ga dobio i instalirao.Nikakvih problema,radi ko sat.

Update-ovao sam telefon i ne primećujem nikakve probleme. Uz update je došao i novi Android market.

kako dobijete taj update? ja sam isao na ono software update i ne daje mi nista.
evko dobih obavestenje.

Poslednja izmena:
Kod mene i dalje stari market i posle update-a.

Update Marketa nije povezan sa updateom na 2.29. Update Marketa ide automatizovano,ne nekim posebnim redom izgleda.Devojka na Galaxy S-u dobila jos pre par dana,ja na Desire-u juce...stici ce. :) Sem malo usminkanog izgleda-nista novo. Ako te mrzi da cekas imas,mislim na temi Android OS, apk fajl skini i instaliraj.

dal bi mogao neko ko je u materiji Desire fona i ove teme da mi ukratko kaze sledece:
(znam da ce te reci imas sve u nazad ali da prelazim 100 strana, mnogo je ...nema se vremena)

1. Da li je izasao official Froyo update za Desire
2. Da li je omoguceno HD 720p snimanje sa Froyo-m, i ako jeste valja li to chemu?
3. Pretpostavljam da sa Froyo-m Flash i install on SDcard fercera?
4. I na kraju koje su glavne mane ovog telefona, nesto mi se vrti po glavi da sam video da ljudi imaju problema sa ovim fonom, da se gasi posle nekog vremena ili nesto tako vec slicno!!!

Hvala unapred!

;-)

Nisam neki ekspert ali da ti odgovorim... :)

1. Ima već odavno
2. Jeste ali ne hvale ga baš koliko vidim, ja se nisam igrao sa tim
3. install on sdcard i ne radi baš najbolje, evo, baš danas sam se igrao i morao da omogućim da ide sve preko a2sd+ jer će brzo da ti nestane mesta :)
4. Mane? baterija i ekran (SLCD kod novih serija), nekako mi je mnogo bolji samoled.

1. da jos u avgustu
2. jeste, samo nema bas 30fps (malo manje 20-25)
3. da
4. ekran, nema vise desire modela sa AMOLED, sada stavljaju S-LCD, nekima je mana malo interne memorije za istaliranje aplikacija, baterija, ako je non stop online drzi najcesce samo jedan dan. ja ga koristim od maja meseca i nisam naleteo na neke mane, nije mi se nikad sam od sebe resetovao, nisam imao nikakve bugove.
telefon sa rootovao i sada trenutno koristim Oxygen ROM, a pre njega sam imao od avgusta malo modifikovan (optimizovan) Official Sense froyo ROM

Nazad
Vrh Dno