Šta je novo?

HTC Desire

Pojavio mi se OTA update .... multi gmail support, system patches i jos nesto... jel bezbedno apdejtovati?

Evo i ja sam tek sad video, a pojavilo se pre 10 dana kažu ljudi.
Novi update za flash player uzima 15MB :( i naravno, mora ponovo da se odradi snimanje aplikacija na karticu, i ne vidi ih više u downloads na marketu, ali rade, što je najbitnije.
Lista promena.

Novi Google Maps primetno brže radi, jedino što i dalje smara je Latitude widget što ne prikazuje u kilometrima već miljama.

Kako pristupiti Pro/Full aplikacijama (onima koje se plaćaju) na marketu?
Baš da ih kupim, ne da ih skinem od nekle na kvarno.

Poslednja izmena:
Uzeo sam juce telefon, sve radi savrseno. Medjutim ne mogu da posaljem poruke, na Telenoru sam. Ima li iko ideju?

Mozda treba da se podesi SMS servisni centar (mada mi cudno, treba lo bi da radi)... pokusaj prvo da restartujes fon pa da probas ponovo da posaljes, ako nece ukucaj ovo iz dialer-a *#*#4636#*#* pa onda idi na Phone info i imas da podesis SMSC (tu uneses broj servisnog centra, pa update-moguce je da je potreban restart)...
za telenor sms centar je: +38163100100

Poslednja izmena:
Da li je bezbedno updateovati telefon u opcijama iako je rootovan? Tj. da li moram da lovim fajl na kompu pa da ga tako updateujem ili mogu samo da ga povezem wireless i roknem update? :)

edit: Also, kako se gase procesi? :D

Poslednja izmena:
ne upradtej fon ako si rootovao, od sada su za tebe samo custom romovi nista drugo... OTA update ako uradis ode root...

a procesi, ili skini Advanced task Killer ili Tasker ill Taskiller

ili udjes settigns - applications - pa kliknes na app koji hoces da ubijes i ides na force stop

Ok, hvala. Znachi, u sushtini, ako uradim OTA update, samo ce mi skinuti root, koji mogu posle da stavim, jerbo radi sa 2.2 verzijom? :)

Ili ima josh neka komplikacija zbog koje ne bi trebalo to da radim...?

neeeeeeee

odlazi ti root ali dize ti i verziju HBOOT-a a samim tim i mogucnost za root, dok ne izadje recimo unrevoked koji moze da rootouje tu novu verziju HBOOT-a... jos jednom ponavljam ne radi OTA :D

Mozda treba da se podesi SMS servisni centar (mada mi cudno, treba lo bi da radi)... pokusaj prvo da restartujes fon pa da probas ponovo da posaljes, ako nece ukucaj ovo iz dialer-a *#*#4636#*#* pa onda idi na Phone info i imas da podesis SMSC (tu uneses broj servisnog centra, pa update-moguce je da je potreban restart)...
za telenor sms centar je: +38163100100

Hvala. Ipak bilo je ono sta sam i mislio. 24h treba da prodje pre nego sto se aktivira sms.

Flashovah ga .... rom je rootovan, tako da se lakse dishe :p
Ono sto je poznato , kamera ne radi za sad ..... I ll keep u updated :)

Za one koji hoce da se igraju ....

http://www.multiupload.com/AVHZ2WJ4M4 / download link

Pre svega, rom nije flashable, znaci moracete malo da se pomucite, ali ne previse ;)

1. Otpakujte ownhere.DesireHD.zip
2. Reboot telefona i ulazak u recovery
3. Wipe data (ja nisam formatirao i karticu, neki jesu)
4. Konektujte mob na pc i otvorite cmd, idite do adb foldera ... kod mene C:\android-sdk-windows\tools, znaci cd C:\android-sdk-windows\tools
5. Kucajte adb shell
6. Trebali bi da dobijete ovo #
7. Kucajte sledece
Kod:
mkdir /sd-ext
mount /sd-ext
mount /system
mount /sdcard
8. kucajte adb exit ili samo exit.
9. Zatvorite cmd prozor, i otvorite novi i kucajte u mom slucaju:
Kod:
adb push C:\android-sdk-windows\tools\ownhere.desirehd.system.tgz /sdcard
adb push C:\android-sdk-windows\tools\ownhere.desirehd.sd-ext.tgz /sdcard
adb push C:\android-sdk-windows\tools\ownheredesire_v2.0_acekernel.zip /sdcard
10. Ponovo zatvorite cmd prozor i otvorite novi i opet kada se nalazite u adb dir-u, kucajte adb shell
11. Opet bi trebali da dobijete rezultat #
12. Kucajte sledece:
Kod:
cd /system
rm -r *
tar zxvf /sdcard/ownhere.desirehd.system.tgz
cd /sd-ext
rm -r *
tar zxvf /sdcard/ownhere.desirehd.sd-ext.tgz
sync
Sacekajte da se sve zavrsi ....
Moguce je da vam se prikaze lost+found error, ali ignorisite to, bar ja jesam :p
13. Na telefonu, idite u recovery rom, install zip from card, izaberite ownheredesire_v2.0_acekernel.zip
14. Iz recovery rom-a, restartujte fon, sacekajte par minuta ... i to je to :p

Ovo sve naravno radite na svoju odgovornost ......

Edit2 :) Fastboot je mnogo mocna stvarcica :) samo zbog toga vredi flashovati ...... ako ni zbog cega drugog. 2 3 skunde u proseku gasenje, toliko isto i paljenje fon-a.

Poslednja izmena:
Bagovi na koje sam naleteo, sem toga da kamera ne radi ...
Settings/Call = Force close, dva tri puta tako ... i vadjenje baterije da bi se restartovao fon :p I onda nestaje fastboot pri tom prvom bootovanju, tj opet se ceka oko 1 2 minuta :) Ali je prisutan sve dok se ponovo ne izvadi baterija.

Places app = Reboot *fast* phone-a.

To je to za sada.

Evo i nekih shotova ....

http://img412.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=snap20100921194111.png

E pa upadoh i ja u srecne Desire vlasnike :D
Pre nego sto namestim telefon imam par pitanja :

1. Da li je Class 4 sa 4 GB dovoljna za pokretanje Froyo-a ? ( znam da su se mnogi zalili da im na default karticama od HTC-a radi nikad grdje ) tj za njegovo normalno funkcionisanje ?
Takodje to je samo privremena solucija dok se ne dokopam neke class 6 kartice sa vecim kapacitetom.

2.Da li mogu odmah da updateujem firmware istog bez konektovanja telefona na internet ?
Tj da li mogu da stavim isti na MicroSD pa odatle da radi boot ili sa kompa ?
(Nemam WiFi a necu da me Telenor prebije sa naplacivanjem internet protoka posto mi jos nisu ukljucili paket sa istim )

Unapred se zahvaljujem na odgovorima :D

E pa upadoh i ja u srecne Desire vlasnike :D
Pre nego sto namestim telefon imam par pitanja :

1. Da li je Class 4 sa 4 GB dovoljna za pokretanje Froyo-a ? ( znam da su se mnogi zalili da im na default karticama od HTC-a radi nikad grdje ) tj za njegovo normalno funkcionisanje ?
Takodje to je samo privremena solucija dok se ne dokopam neke class 6 kartice sa vecim kapacitetom.

2.Da li mogu odmah da updateujem firmware istog bez konektovanja telefona na internet ?
Tj da li mogu da stavim isti na MicroSD pa odatle da radi boot ili sa kompa ?
(Nemam WiFi a necu da me Telenor prebije sa naplacivanjem internet protoka posto mi jos nisu ukljucili paket sa istim )

Unapred se zahvaljujem na odgovorima :D

1. Imam karticu koja je po default-u dosla sa telefonom i nisam primetio nikakve anomalije. Sense se ionako ucitava sa interne memorije telefona i ne znam zasto bi onda to smetalo njegovom funkcionisanju? Naravno, verujem da se uvek nadju fanatici bez zivota kojima je Quadrant score jedina crkva pa ce ti reci da su kupili neku najopakiju i tesice se da je neverovatna razlika... Takodje i aplikacije koje pokrecem sa kartice ne primecujem da rade ista losije od onih u internoj.

2. Mozes naravno, prati proceduru, imas tutorijal. Prvo rutuj i onda kreni sa ubacivanjem softvera, sve ide preko sd kartice u sustini.

Izvinjavam se nisam rekao vrlo bitnu stvar ...
Posto sam tek poceo da koristim telefon , necu ga rootovati ( jer to znaci gubljenje garancije jelte , a ovo mi je prvi smartphone )
stoga cu za pocetak koristiti oficijalne romove

zahvaljujem se na odgovorima ( a ako neko ima nesto da doda slobodno :D )

uzmi bolju karticu recimo Kingston class10 ima da ubija.... bolje ce recimo da ti pusta video u 720p i brze ce sve da ti prebacuje na karticu sa kompa.... primetna je razlika izmedju class6 i class10 video sam kako 10-ka radi..... tj preporucujem ti 6, 8 ili 10 imas recimo extra karticu SunDisk microSD 16GB class8 BRUKA!!!!

yeah , znam da je problem kartica , ali u srbiji nema nigde da se nadje klasa 8 ili 10 :(

za sada imam klasu 4 :S

Ti si dobar, ja sam uz telefon dobio klasu 2 i ne mogu da slušam muziku i drndam po filesistemu.
Jel' može na pm gde mogu da se kupe te kartice klase 8 i 10?

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]Or-9T44Bt7M[/YOUTUBE]

jel neko video ovo cudo od roma :D, opasni su ovi kinezi...

Evo mene sa jos pitanja :D

Baterija napunjena , ubacena kartica upaljen fon medjutim , izgleda da mi je sim kartica prestara za ovaj telefon ( Mobtelova od pre 4-5 godina ) pa ne zeli da prihvati istu.

E sad , icicu u Telenor da zamenim isu ali me zanima posto je prvi rad telefona , da li ce gasenje , cupanje kartice i ostale gluposti da utice na trajanje baterije , ili prvo moram da istrosim bateriju ?

Nazad
Vrh Dno