Šta je novo?

HTC Desire

:O
Ovo izgleda predobro da bi bilo istinito
Sajt ima bukvalno sve zivo sto je potrebno :O

pisao sam vec, al aj da ponovim...ja sam tu uzeo orig. bluetooth, futrolu, foliju za ekran i vakum drzac za kola (koji mi je pored bluetooth-a jako bitan, jer sam preko 6h u proseku dnevno u kolima) i sve je pristojnog kvaliteta, tj. vakum drzac se posle 6 meseci intenzivnog koriscenja na taxiju nije rastresao slomio ili bilo sta dr.na bl.slusalicama baterija drzi kao u pocetku...za te oklope konkretno, ne znam, nisam ih koristio.

p.s.nemam razloga da reklamiram lika ili radnju samo prenosim licno iskustvo koje je skroz pozitivno.

Par stranica unazad neko je pitao za razliku AMOLED i LCD display-a. Planiram da uzmem sledeće nedelje telefon pa me interesuje da li je tačno da na samoj kutiji piše da je AMOLED? I da li boljed a se uzme AMOLED ili je svejedno?:) Dajte, molim vas, da pogledate na svojim kutijama da li nešto piše. Bila bi poželjna i slika da vidim kako to izgleda.

Hvala :)
evo sta pise na kutiji od desire sa AMOLED ekranom

Prilozi

• DSCF3398.JPG
    DSCF3398.JPG
    328.9 KB · Pregleda: 125
  • DSCF3400.JPG
    DSCF3400.JPG
    373.5 KB · Pregleda: 149
^^ jesi ovo slike napravio telefonom (tj.Desire-om) ? i izvinjenje ako je bilo reči, ali zanima me kakva su iskustva sa kamerom, onako generalno...? upotrebljiva, dobra, vrlodobra ,odlična ?

Kod kamere postoje dva problema zbog kojih fotografije nisu onoliko dobre koliko bi mogle da budu:
1. Surovo ubijanje šuma, zbog čega su slike prilično čiste, ali su i sitni detalji uništeni.
2. Plastika koja štiti sočivo je jako loša. U startu slike zbog toga umeju da budu lošijeg kontrasta i mutnjikave, a stvar se pogoršava vremenom kako se ta plastika oštećuje.

Za prvo trenutno nema rešenja, za drugo postoje, manje ili više elegantna ;)
Generalno, slike nisu loše, ali i ništa više od toga.

^^ jesi ovo slike napravio telefonom (tj.Desire-om) ? i izvinjenje ako je bilo reči, ali zanima me kakva su iskustva sa kamerom, onako generalno...? upotrebljiva, dobra, vrlodobra ,odlična ?
nisam, imas exif na properties slike :)

fala na odg. baš kako sam i pitao..kratko, jednostavno i bez nepotrebnih polemika, upravo pobegoh iz teme o N8 gde se ljudi umalo ne potuku oko tel. koji čak još nije ni pušten u zvaničnu u prodaju! :D

HTC Corporation, a global designer of smartphones, today unveiled a new colour and finish for two of its most popular Android-based smartphones, HTC Legend and Desire.

The uniquely-designed and iconic HTC Legend will be available with a phantom black finish. The style and form factor for which the HTC Legend has become known remains the same, with its smooth, continuous surface, machined from a single aluminum block creating a seamless compact frame.

HTC Desire is also now available in brilliant white for the first time, providing a stunning new look for the phone which has become popular for the richness and quality of its visual and multimedia experience.

“We are always looking for ways to broaden the customer’s mobile experience ,” said Florian Seiche, President of HTC Europe, Middle East and Africa. “We understand that our customers love to express themselves, whether it is through their music, fashion or their mobile phone. We work hard to provide a strong portfolio of mobile phones, to give our customers the variety and choice in terms of experience, look and feel, that they crave.

“There has been a real passion for these phones since they launched. The phantom black HTC Legend and brilliant white Desire cap a quality mobile experience with an exclusive and premium finish.”

Availability

The phantom black version of the HTC Legend and brilliant white edition of the HTC Desire will be available through mobile operators and retailers across major European markets from October 2010.

desirewhite.png

legendblack.png

prelepo!

od desirea valja samo crna i mozda silver varijanta....ali legend je sada ubedljivo najlepsi android

Imam jedno pitanjce...

Da li postoji mogucnost da se disejbluje auto rotacija u svim aplikacijama sem u galeriji?

Videcemo kako ce to biti u praksi. Malo se brinem ako je pozadina belog desire-a od istog materijala kao i kod obicnog desire-a mislim da ce to strasno da se isprlja dok si reko keks.
U svakom slucaju pozdravljam to sto HTC konacno pocinje da radi ozbiljnije na izlgedu telefona.

sta ja znam, i stari i ovi novi su lepi, lepo leze u ruci a izrada im je kvalitetna, upravo sam se igrao sa Samsung Galaxy S i izgleda plasticno (sto je tipicno za Samsunga) ali ne i nekvalitetno. Nekako su mi HTC telefoni bolje izradjeni i imaju mnogo lepsi dizajn.

E pa upadoh i ja u srecne Desire vlasnike :D
Pre nego sto namestim telefon imam par pitanja :

1. Da li je Class 4 sa 4 GB dovoljna za pokretanje Froyo-a ? ( znam da su se mnogi zalili da im na default karticama od HTC-a radi nikad grdje ) tj za njegovo normalno funkcionisanje ?
Takodje to je samo privremena solucija dok se ne dokopam neke class 6 kartice sa vecim kapacitetom.

2.Da li mogu odmah da updateujem firmware istog bez konektovanja telefona na internet ?
Tj da li mogu da stavim isti na MicroSD pa odatle da radi boot ili sa kompa ?
(Nemam WiFi a necu da me Telenor prebije sa naplacivanjem internet protoka posto mi jos nisu ukljucili paket sa istim )

Unapred se zahvaljujem na odgovorima :D

Samo pazi kad kupujes karticu jer ja na primer imam 5kom razlicitih proizvodjaca od 8GB micro SD kartica, uglavnom su iz skupih telefona izvadjene jer su ti ljudi koji su mi dali kupili 16GB itd... svejedno, pazi jer ima kartica na kojoj pise class 6 a cita i pise kao class 0.5 a na primer imam class 2 karticu koja cita 30MB i pise 18MB, ne kontam u cemu je faznon ali pretpostavljam da ako se vec neko potpisao na nju onda ce i da radi ok.

Jesu ovi "nashi" Desire GSM ili CDMA? I koja je uopshte razlika? :D

Nvm za razliku, izguglao sam, a samim tim skontao i ostatak :d

Poslednja izmena:
Jedna zanimljiva stvar kod koriscenja latitude-a:
Sa vremena na vreme kada povezem desire sa gps i mobile / wifiem , ucitava mi sat vremena i kaze da se nalazim u Cirihu???
Tek posle nekog duzeg vremena se vrati na staro...
Hell cak je i weather widget poceo da mi prikazuje vreme u Cirihu kada stavim current location opciju

Da lli se i drugima desava ovaj bug mozda?

Opet ja :d

Kako najlakshe da update-ujem recovery image?

Probao sam preko unrevokeda, medjutim nece. Pretpostavljam da je problem u custom rom-u (LeeDroid, poslednja verzija). Uvek zapuca kod koraka kad treba da rootuje (naravno, telefon je vec rootovan :-/ ).

Takodje sam pokushao i preko SDK, ni tu nisam imao uspeha :(

Da li je uopshte tako neshto moguce bez da se menja komplet rom, pa da se posle ponovo vraca...?

zelis da stavis novi recovery, to ces tesko uraditi a i sto bi to radio? mozes koristiti ROM Manager, i u njemu reboot into recovery on raspakuje svoj .img i podigne recovery (clockwork mislim da je 2.5.0.7)

Da bih updateovao PS3 jailbreak :D

Ma dobro, ako je komplikovano (shto sam i mislio da ce biti), necu se previshe cimati... :)

Oseti se mali lag izmedju HD i obicne verzije Desire rom-a.

Ja sam ga koristio od prvog dana do pre par dana... Ne radi kamera, ne radi settings/phone, ne rade jos uvek htc aplikacije (htc hub i htc likes (ova cak i proradi ponekad)). Rom je ogroman tako da skoro ceo ide na SD. Nista revolucionarno novo, ali vidi se da su malo poradili na izgledu. Font je manji, ikone jasnije .... ali nist' sto bi proizvelo wooow efekat .. bar kod mene. Kod nekih ne radi ni gps, ali to verujem da ima veze sa radiom koji se koristi.

Na nesrecu svih, Desire Z rom koji je takodje "procureo", jos uvek ne ispravlja greske na HD romu. Svi su se nadali da ce kamera proraditi sa camera app-om iz tog rom-a, ali koliko vidim jos uvek nist'.
Elem, dok se ne ispegla taj rom, nema neke prevelike potrebe prelaziti na isti. Iz licnog iskustva govorim :)

Jedno prosto pitanje, ako neko zna :)
Zanima me ovaj htcsense.com sta mu dodju user name i password koje trazi pri pristupu stranici? Jel proradio taj sajt opste?

Jedno prosto pitanje, ako neko zna :)
Zanima me ovaj htcsense.com sta mu dodju user name i password koje trazi pri pristupu stranici? Jel proradio taj sajt opste?

Nema prave kombinacije :D Nemoj da se trudis dzabe.
Izgleda da je sajt "lokacijski ogranicen" ... tako da odavde nema trika da se ulogujes. Samim tim ti ne radi ni HTC Hub. Navodno su trebali da ga puste u rad 01.10.2010. Ali ja i dalje ne mogu da pristupim.

Aha, tako znaci, OK.
Valjda ce uskoro proraditi, zanima me sta ce sve nuditi :)

svasta, mozes recimo da preko kompa preusmeris sve pozive na neki drugi telefon, ako si ovaj zaboravio kuci, mozes u slucaju da ti ukradu telefon da mu uradis self destruct (erase all data), da pratis telefon, da se javi ako ne znas gde si ga zaturio u kuci, sve sms, mms i ostale podatke cuva u cloudu, ako sve pobrises iz telefona, mozes pronaci na htcsense.com bilo koji, tebi bitan, sms.

Ma znam, al jedno je kad se prica i nabraja a drugo kad se to sve zapravo vidi u praksi :)

Sada sam se vratio sa HTC promocije, i prema njihovim recima htcsense.com jos uvek nije operativan, ali se ocekuje do kraja godine.

Takodje sam imao prilike da vidim i HTC Desire HD i HTC Desire Z...

Sve u svemu cool....

P.S. cak sam cuo i najavu lokalizacije na srpski jezik, ali kada ce da bude ... ne zna se :)

nije iz prakse, vec ono sto sam video na onoj HTC konferenciji u Londonu (ima na yt). jos uvek nije dostupan htcsense.com, rekli su u oktobru, ali nisu rekli kada tacno.

Nazad
Vrh Dno