Šta je novo?

HTC Desire

koliko vidim na netu to je T-Mobile G2

koliko sam shvatio mozes menjati boju notification bar_a?
mozes li da stavis sliku about phone > software info?
e da :) da li je rom odexed ili deodexed? koliko si imao free MB za apps kada si stavio rom?

Da, moze se menjati boja notification bar-a, kao i pulldown bar-a. Ne moze da se podesi transparency jos uvek nazalos' .... znaci ne moze da bude skroz providan, sto b' mi skroz odgovaralo :D

Evo "par" slika :

http://img823.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=snap20100831235950.png

A da li je odexed ili nope .... ne znam kako da ti odgovorim iskreno :D
Daj neki hint, pa cu probati da ti odgovorim .... ako je vezano sa ovim koliko sam imao mb free kad sam stavio rom, nisam pogledao.

odes kroz root explorer /system/app imas li neke fajlove sa ekstenzijom .odex

znaci deodexovan je rom, ima manje mesta u startu onda... mada illidane, ovo je AOSP rom, manji je po defaultu od SENSE roma... dodje mu na isto onda, jer da bi sve one izmene mogle da se vrse po sistemu vezano za bar i slicno, mora da bude deodexovan rom

RESPECT za studiovpc...sinoć sam čitao ceo tutorijal oko root-a, svaka čast! više nema dvoumljenja kao kod Nokie, čim mi Desire padne u posed, i čim izgustiram default, stavljam neki cooked, na preporuku...nema više bojazni tipa "jaoo a garancija", 5800icu više ne znam kolko sam tačno puta flešnuo, valjda sam probao svaki popularniji cfw čim sam probio led. :d

mali eksperiment je u toku... HTC Desire, froyo, sense UI, nije rootovan. Ugašen GPS, mobile data, bluetooth, wireless, sync. Gomila widgeta ostala. 27 sati od skidanja sa punjača, jelte, standby (bilo par kraćih razgovora, i nekoliko razmenjenih SMSova) baterija spala na 73%.

mali eksperiment je u toku... HTC Desire, froyo, sense UI, nije rootovan. Ugašen GPS, mobile data, bluetooth, wireless, sync. Gomila widgeta ostala. 27 sati od skidanja sa punjača, jelte, standby (bilo par kraćih razgovora, i nekoliko razmenjenih SMSova) baterija spala na 73%.

to sam ja pokusao pre nedelju dana, recimo uz umerene razgovore i sms mi je baterija drzala nesto vise od 58h

javiljaj dalje rezultate tog testa, meni lično kod Desire-a, najviše smeta to rellatvno kratko trajanje bat. to što neki kažu da kamera nije sjajna (u nekim uslovima čak neuoptrebljiva!), na stranu, to nije njegov adut, ali ako bilo kojim načinom, uspeš da bitnije povećaš trajanje baterije, već me zanima, šta, kako, tačno...pozz i srećan bio taj exp.
p.s. od te gomile wgz. jel moguće probrati one potrebne i korisne, a isklljučiti one manje bitne ?

Evo da pobrojim šta sve ja imam od widgeta...
Na centralnom HOME ekranu je sat sa vremenskom prognozom (HTC čuveni) i manja verzija HTC kalendara.
prvi ekran s leva: kalendar preko celog ekrana
drugi ekran: email preko celog ekrana
treći ekran levo ima samo prečice
prvi s desne strane: wi-fi manager, temp+cpu V2, HTC power widget, HTC airplane, HTC data mobile, HTC profile, HTC hotspot i nekoliko prečica
drugi desno: Latitude widget i prečice
treći desno samo prečice.

To sve sada radi i dalje (više ćuti i čeka pristup netu). Temp+cpu pokazuje 245mhz i zauzeće procesora 2-15%.

Iskreno koliko god bio oduševljen telefonom ubijalo me u pojam da baterija traje od ujutru do popodne ako se aktivno čačka. Sad hoću da vidim koliko traje ako se ne koristi. :)

Čisto da vidim da li će izdržati tempo 1%/h. ;)

Evo da pobrojim šta sve ja imam od widgeta...
Na centralnom HOME ekranu je sat sa vremenskom prognozom (HTC čuveni) i manja verzija HTC kalendara.
prvi ekran s leva: kalendar preko celog ekrana
Iskreno koliko god bio oduševljen telefonom ubijalo me u pojam da baterija traje od ujutru do popodne ako se aktivno čačka. Sad hoću da vidim koliko traje ako se ne koristi. :)

Čisto da vidim da li će izdržati tempo 1%/h. ;)

pa i meni to mnogo smeta, ma kolko ga "drao" očekujem da bar izdrži od ujutrudo uveče !!!

Da li neko od vas koristi neku futrolu za desire?

Što se tiče baterije, meni izdrži od 10h ujutru do 21h uveče uz stalno drndanje i uključen gps, ali ga ništa ne koristi (malo motonav ili maps probam). Skoro konstantno uključen wifi i isključen data protok.

Kako bi trebalo da unosim adresu u kontakte da bi google maps mogao da nađe. Tj, ja unesem adresu i on najčešće nađe, ali čim unesem broj zgrade, kaže ulica ne postoji.

Poslednja izmena:
Ja koristim futrolu kupljenu po preporuci s foruma, imaš sliku desetak strana unazad u ovoj temi.

Probaj staviti broj ispred ulice.

^^ kakvo je stanje baterije trenutno, idem s predpostavkom da si sigurno primo nešto poziva, možda i okrenuo neki br. , primo i poslao nešto poruka...pa kakve su šanse da "sklopi dan", tj. koliko mu fali da "zakmeči za cuclu" (punjač) ? :)

34h od skidanja s punjača, 64% baterije ostalo.
Bilo je opet nekoliko kraćih razgovora i razmenjeno par poruka danas.

Probaj staviti broj ispred ulice.
Probao sam sve moguće kombinacije i neće. Nije ni bitno.
Kupih danas u ušću neku futrolu. 1200din. Mekana, sa sivo-crnom šahovnicom sa jedne strane, a sa druge je skroz siva. Malo je šira, tj telefon može da ispadne, ali mislim da mi se ovo više sviđa, nego kao originalna za hd2, gde mi treba dleto da bih izvukao telefon iz futrole. :D
Izem, ti Beograd kada nemam gde da kupim originalnu futrolu za desire.

Nego, kada se završi ta avantura sa baterijom, provedi nas kroz postupke, pošto vidim da baš traje.

Ja sam skinuo sam marketa neku aplikaciju juice defender, koja kao produžava trajanje baterije, tipa isključuje wifi posle određenog vremena itd, ali me sada mrzi da se smaram sa njom. Probaću je ovih dana.
Malopre instaliram swype betu, i ona mi zauzme svih 20MB koje sam imao slobodno na telefonu i počinje sistem da puca po šavovima. Uninstall je pao i pre nego što sam probao da pišem.

Poslednja izmena:
Kupih danas u ušću neku futrolu. 1200din. Mekana, sa sivo-crnom šahovnicom sa jedne strane, a sa druge je skroz siva. Malo je šira, tj telefon može da ispadne, ali mislim da mi se ovo više sviđa, nego kao originalna za hd2, gde mi treba dleto da bih izvukao telefon iz futrole. :D
Izem, ti Beograd kada nemam gde da kupim originalnu futrolu za desire.
Nego, kada se završi ta avantura sa baterijom, provedi nas kroz postupke, pošto vidim da baš traje.
.

p.s ovo je čista zjbncja.nemoj da nešto pogr. shvatiš...pa zar nisi mogao da nađeš adekvatnu, na svezamob. ja sam uzeo za 5800 onu sa trakom, puvičeš tel. izaće par cm. taman da ga ćapiš prstima.Aj da ih ne reklamiram (nisu platili ništa), al pogledaj. taj sajt. treba da ima za sve modele, ja sam kod tog lika uzeo i vakum držač za šoferku.foliju za ekran i sve je pristojnog kvaliteta.

@Miroslav.Cvejic. postžie ti lep skor s tom baterijom,iz mog iskustva sa 2,3 smartfona, wifi ubedljivo najviše jede bat. odma za njim ide gps, pa brightness ...pa ostalo, efekti, vibracija, umts, napisao sam već svoj metod izvalčenja max. al je već možda i 10tak str. nazad...pa aj da ponovim al skraćeno., smanji osvetljeneje do granice upotrebljivosti, sve sve što nije neophodno isklj. (pod 1. taj umts. stavi ga na gsm), sve efetke i vibr. touch screena...i trebalo bi da poveća trajanje ako ne x 2, onda bar 10tak + sati.nikad nisam probao te app za bateriju.

Poslednja izmena od urednika:
48h od skidanja sa punjača, baterija na 50%.

Tu sa šahovnicom futrolu imam i ja. Odlična je za brisanje ekrana (ona strana bez šahovnice).

Pomislio sam da bih mogao da brišem sa njom, ali nisam probao.

@nebabgd
Nije frka. :D Hteo sam ja da uzmem sa tog sajta, ali nisam nigde mogao da je opipam, da vidim kakva je. Još samo da kupim futrolu za na biceps, kada trčim.:d

Poslednja izmena:
pa evo ti odgovor, pošto lik kaže da ima futrole (više modela) za "80% popularnih tel kod nas.", ova moja nije baš neka koža visoke , niti čak srednje klase....al je ipak stvarno kožna futrola...imam ja i onu orig. za Nokiu 5800,sa gumiranom, zaštitom za ekran i zadnju stranu, al je tako čvrst onaj lastiš, da je stvarno muga izvaditi fon, pogotovo dok voziš, znači moja tehnika je bila volan držim kolenima, a sa obe ruke punom snagom guram tel iz te futrole...ova s trakom je daleko praktičnija, gricneš traku, povučeš i eto ti tel u ruci! :D

pa evo ti odgovor, pošto lik kaže da ima futrole (više modela) za "80% popularnih tel kod nas.", ova moja nije baš neka koža visoke , niti čak srednje klase....al je ipak stvarno kožna futrola...imam ja i onu orig. za Nokiu 5800,sa gumiranom, zaštitom za ekran i zadnju stranu, al je tako čvrst onaj lastiš, da je stvarno muga izvaditi fon, pogotovo dok voziš, znači moja tehnika je bila volan držim kolenima, a sa obe ruke punom snagom guram tel iz te futrole...ova s trakom je daleko praktičnija, gricneš traku, povučeš i eto ti tel u ruci! :D

Jel mozes da stavis sliku futrole koju si kupio?

65h upaljen telefon, baterija je na 22%. čak sam GPS/3G arčio preko dana u gradu, slao MMS i malo slikao.

Cell standby 43%
Phone idle 44%
Andorid System 5%
Voice calls 3%
Dialer 3%
Display 2%

Kapiram da bi još bar 15h izdržala baterija (dakle preko puna 3 dana).

Zaključak, kada se koristi kao običan telefon baterija drži 3 dana, kada se koristi kao smartphone od ujutru do uveče. :)

Tako nekako, meni chak i sa umerenim koriscenjem wi-fi drzi 2,5 dana bez problema. A ove nedelje sam ga punio u ponedeljak i tek je u petak izjavio da mu treba punjenje.

Da li je neko pokušavao da uploaduje nešto na picasu? Ja pokušavam 2 slike da uploaduje i non stop uploaduje poal slike, a donja polovina slike je siva. Na telefonu slika je ok, kao i na kompu. Kad uploadujem sa kompa, dobra je.
2 slike sam probao 4 puta, svaki put je bilo isto. Onda sam probao jednu od onih default HTC-ovih slika i nju je lepo uploadovao.

PS: Svako uploadovanje je prekidao, pa sam morao da idem na retry. Bar po jednom. Preko wifi-ja, naravno.

Jel mozes da stavis sliku futrole koju si kupio?

za 5800icu koju futrolu imam ? mogu zašto ne al jednostavnije ovako, odeš OVDE i moja futola je model 8. a imam i original , model 5. to sam dobio uz fon.Ne bih ipak mogao da napravim baš dobru sliku, teško da bi mogao da razlikuješ koji je model.

p.s. i jesu takve kao na slikama, tj. nije onaj fazon na slici izgl. extra,a kad pipneš neki bofl. ko što rekoh relativno pristojan kvalitet za te pare...naročito sam zadovoljan vakum držačem za tel. (uzeo sam sa vakumom najvećeg prečnika, pošto je meni "kancelarija" na točkovima, bio je nekih 15e...) i nijednom nije spao, a ima sve moguće položaje, šta god. vozio može da se nađe adekvatna varijanta...posle i neke kolege uzele isti za PDA.

Malopre sam uzeo da probam video snimak na desire-u, pošto dosad nisam ni palio kameru. Baš sam se razočarao u snimanje. Koji god mod da izaberen on audio snima baš loše, tipa 8KHz i 12kB/s. Nije kao da mi je to mnogo bitno, ali očekivao sam nešto malo bolje. :D

za 5800icu koju futrolu imam ? mogu zašto ne al jednostavnije ovako, odeš OVDE i moja futola je model 8. a imam i original , model 5. to sam dobio uz fon.Ne bih ipak mogao da napravim baš dobru sliku, teško da bi mogao da razlikuješ koji je model.

p.s. i jesu takve kao na slikama, tj. nije onaj fazon na slici izgl. extra,a kad pipneš neki bofl. ko što rekoh relativno pristojan kvalitet za te pare...naročito sam zadovoljan vakum držačem za tel. (uzeo sam sa vakumom najvećeg prečnika, pošto je meni "kancelarija" na točkovima, bio je nekih 15e...) i nijednom nije spao, a ima sve moguće položaje, šta god. vozio može da se nađe adekvatna varijanta...posle i neke kolege uzele isti za PDA.

Dvoumim se izmedju modela 1 i 6. Jel imas nekih iskustava, koji je bolji?

^^ne znam ni sam, moodel. 1. sam viđao, tj ima ga dosta ljudi sa raznim tel. i sve zavisi koliko je stara futrola, tako je i očuvana, npr. starije izgube oblik, izliže se to 3G..model. 6.nisam mislim video, nego ako možeš da kupiš lično (ne da naračujuješ) onda je najbolje da izabereš na licu mesta, jer je Desire dosta uži, teži i nekako kompaktniji od 5800 pa ne vredi porediti...ako ti je daleko Bulevar. (tamo se ode kao kupuješ), onda telefonom pitaj da li ima za Desire baš i najb. da uzmeš model koji ja za tvoj tel.

Sve je to u suštini isto, bitne razlike nema,možda pre 6. iako ne znam da li ima traku...a ja sam 8. uzeo, jer unutra imao kao neki pliš. pa iako je spolja malo ružnija, kad stvaljaš ili vadiš tel . iz futr. taj pliš koliko toliko obriše ekran ;)
p.s. predpost. da sve imaju takvu unztrašnjost al na slici se vidi da mod. 2 sigurno ima, mada je sistem vađenja sa strane...šta kod odlučio nećeš za te pare ne znnam kako da pogrešiš! Poz.

Vrh Dno