Šta je novo?

HTC Desire

Po cemu osim po novijoj verziji softvera od x10, gledao sam snimak sa kamere, ocajan je za tu rezoluciju, ima previse sivila, dok i slike sadrze tu sivu nijansu, doduse malo manje

Kovle,jbda li si citao testove sa mobilnogsveta i gsmarene?
Kakva crna siva nijansa na slikama? Pa okacih ja slike u drugoj temi,slike su skroz na mestu. Ok video je malo slabiji ali ce se i to srediti sa froyom! Desire vrlo verovatno dobija i android 3.0...

Da, ali uporedjujem sa digitalnim aparatom koji imam, i lepsi spektar boja ima x10, a ovaj 720psnimak mnogo nekako secka nije tecna slia

Mislio sam da je ono "u test fazi" bilo dovoljno ilustrativno :D

Pa ne mozes uporedjivati ovo i fotoaparat.
Dzaba fotoaparatu slike kad ne moze da posalje poruku :D

Svašta se može pročitati na Benchmarku, upoređivanje slike sa digitalca i sa mobilnog... :zgran:

Normalno da ne moze biti kao digitalac, ali uporedjujem sta je slicnije njemu, mislim da UPOREDJIVATI (komparacija) je dovoljno jasno, a ne poistovecavanje, na sta se ugledaju oni u firmi kada prave kameru za telefon, kako im se svidi onako, normalno da imaju nesto ka cemu teze ? Kako se ne zna srpski jezik na ovom forumu...

Kovle,nemoj da se ljutis, ali ovo su ipak babe i zabe.

Ne ljutim se, samo mislim da se preuvelicavaju performanse desire-a nad xperiom. Desire ima stvarno bolji softver, kvalitetno je uradjen, precizno je sklopljena maska, izgleda skuplje, ne svidja mi se izgled nesto preterano, ono sto je losije kod njega je kamera, mada su kamere generalno losije kod htc-a gledajuci i druge njihove uredjaje, i nije mi jasno to oko ROM, RAM memorije i slobodnog prostora za instaliranje aplikacija. Kod x10 je dizajn definitivno bolji, malo je losije to sto je cela maska od plastike, kamera je najbolja medju android uredjajima sto kaze i test sa mobilnogsveta, mana je starija verzija softvera i to sto nema multitoucha. Ekran je fantastican, po mom misljenju malo bolji od desire-a po prikazu boja. I opet mi nije jasno isto kao kod desirea to sa prostorom za instaliranje aplikacija. Primetio sam i preko nekoh klipova na youtube-u da se x10 brze bootuje. Mene jedino interesuje da neko REALNO moze da mi kaze razliku u audio delu telefona: zvucnik i reprodukcija video klipova i muzike i meni bitnije kvalitet zvuka koji se isporucuje kroz 3,5 mm jack, kao i slusalice koje se isporucuju uz oba uredjaja. Nadam se da ce neko moci da mi odgovori realno na pitanja, tj. da ne simpatizira desire ili x10 samo zato sto ga on ima. Meni nisu bas male pare koje dajem, pa sam zeleo da pronadjem neki kvalitetan savet. A ne samo Desire je bolji (zato sto ga ima pola foruma)...pozzz

Ja sam vec napisao da je meni zvuk na desire super! Za x10 ne znam jer je nisam koristio. X10 nema multitouch? Vis to mi je promaklo,hm tek ga sad ne bih uzimao :)

pa bas sto nisu male pare, zasto bi uzimao staru verziju Android 1.6? za Desire ce izaci i Android 2.2 update. zar ti nije na prvom mestu kod smartphone kvalitetniji user interface?
ako ti je na smartphone najbitnija kamera, onda uzmi onaj koji ima bolju kameru

Najbitniji mi je zvuk, kamera, pa onda interfejs, a moze li neko da mi objasni ovo za aplikacije ?

Za razgovor ne moraš da brineš za Desire savršeno se čuje, aplikacije se instaliraju na internu memoriju ali zato ako rutuješ telefon možeš i na sd karticu instalirati.

Ali cuo sam da ako se rutuje telefon gubi se garancija, kako oni u servisu mogu to da provale ? Jos samo neko da mi kaze kvalitet zvucnika kod oba fona i 3,5mm jacka i necu vise da smaram :)

Bas je glupo sto u vip-u lazu i govore da su svi telefoni zakljucani, zar im nije logicnije da kazu kako jeste, pa oni imaju zaradu i ako neko kupi telefon a da nije preko paketa vec normalna kupovina, a moj stvar koju cu karticu ubaciti itd.... I sad ja ako hocu da kupim Desire treba da rizikujem pa da se ispostavi da je zakljucan iako opet neka vecina govori da nije, a rizikovati za tolike pare je jako jako jaaaako ludo. I onda gde kupiti....Ludaja ovaj svet.

Pa jel moguce otkljucavanje za druge mreze, koliko kosta otprilike po servisima ?

juce sam apdejtovao tel, preko system software updates koji je telefon sam ponudio.

primetio sam da su mi se poruke koje sam imao i "inboxu" ili cemu vec posto inbox kao inbox ne postoji, nego je uradjeno kao dijalozi. naime i u handcent i u obicnom se sve dupliralo, a poruka koja je tigla nisam je procitao nego je stajala u nostifikacijama je nestala.
spsku tastaturu ne mogu ka koristim probacu da je ponovo instaliram.

zanima me jos nesto u vezi poruka, kad mi stigne poruka pojave se dve nostifikacije i za message i u hendcent-u kako da mi dolazi samo jedna, nesto sam namestao u setingsu ali nije uspelo, ne znam sta da odstikliram ako je uopste moguce, i za deliveri reports da mi stigne kao obavestenje nostifikacija kada je poruka primljenaa ne samo da li je poslata.
google maps ne prikazuje moju tacnu poziciju nego 200 300 metara dalje, nekad prikaze tacno nekad ne.
ovo sve je bilo i pre update osim dupliranja poruka i nestanka ne procitane poruke.

to za google maps i mene zeza na legendu, mada stavis tako da ti trazi 1-2min poziciju i tacno ce te locirati...barem meni tako radi
a sto se tice ovog drugog, odes u onu default aplikaciju za sms, i u opcija odstikliras sve moguce notifikacije. ne bi trebalo da te smara nakon toga

Za poruke, messages > settings > recieved notification odshtiklirash i kraj.

nasao sam to za poruke, nego da li moze da stize nostifikacija kada neko primi poruku, naprimer neko nije dostupan a ja poslao poruku, on ukluci telefon posle par sati i meni stigne nostifikacija da je ta osoba primila poruku. da ne moram da ulazim u poruku pa da drzim prst na poruci pa onda view, nego da stigne obavestenje.

kako da namestim da trazi 2 minuta, il si mislio da ga ostavim na google maps 2 minuta. nece tako a satelit blipka, ai display se gasi.

recimo ja kada upalim gmaps, on mi odmah da neku pribliznu lokaciju...onda idem na ono 'my location' da mi refreshuje ponovo, i uradi mi to, samo sada preciznije, ali ne odmah...

moze li se nekako proveriti koliko je telefon ukljucen ili koliko je razgovarano ukupno? To sto moze da se vidi u opcijama sam procitao negde da moze da se resetuje. Kupujem fon preko oglasa, pa da proverim koliko je koriscen

Nikada nisam shvatio kakve ima veze koliko je pričano sa time kakav je polovan telefon?

Troši se plastika od razgovaranja, kao i ekran. :d

i membrana zvucnika isto :) dobro onda samo koliko je radio, tj. bio ukljucen ?

According to HTC, the Desire is getting a Froyo-based update in August, but unfortunately other smartphones like the Wildfire, Incredible and EVO 4G will not be as lucky. The global PR and online community manager at HTC, Eric Lin, believes they will be done with Froyo testing before Christmas, so that’s when those other devices should expect an update. He also explained that it takes a lot of time to port all of their applications over to Froyo, and make sure that it runs well on all of their devices.

That is not like a one week kind of project or small task to do (which is true and reasonable). He also said that they need to make sure that all the applications are taking advantage of the Froyo features. Apparently, the HTC official said that Gingerbread (Android 3.0, reportedly) will be coming in the first quarter of 2011. So unless HTC already has an idea for their launch device, it may be a few months into 2011 before we see an HTC manufactured device with Gingerbread. Contrary to popular rumors, of course.

Izvor: AndroidCommunity.com

Cemu tolika tuga, postoji dosta ROM-ova sa Froyom.

Nazad
Vrh Dno