Šta je novo?

HTC Desire

jel ima neko neki savet na sta da obratim paznju kada uzimam ovaj telefon?
na xda forumu ima toliko tripova sa telefonom da na kraju ispada da nema smisla uzeti ga :)

Kakvih, na primer? Svaki telefon ume das e baguje ali cenim da je u ovom slucaju to vise posledica softvera.

jos nema 100% uredu froyo rom za desire
htc ne sme da izbaci rom koji nece 100% raditi

tipa ruzicasta gray boja(ovo sam cak video i na izlozenom VIP primerku u knezu)....
gps ne radi nakon updatea(i jos mnogo sto sta, kada procitas dodje ti da ga ne updatujes uopste)...
sredina ekrana totalno ne reaguje na dodir...
telefon crkne iz cista mira :D

tipa ruzicasta gray boja(ovo sam cak video i na izlozenom VIP primerku u knezu)....
gps ne radi nakon updatea(i jos mnogo sto sta, kada procitas dodje ti da ga ne updatujes uopste)...
sredina ekrana totalno ne reaguje na dodir...
telefon crkne iz cista mira :D

Takvih slucajeva uvek imas, nijedan telefon nije 100% savrsen. Eto pogledaj iPhone 4 :)

Uzeh pre par dana desire uz ugovor u Vipu. Em sto sam prezadovoljan uslugom Vipa vec par meseci, em sam prezadovoljan telefonom. Ocekivao sam integraciju sa google servisima, ali da ce mi toliko olaksati zivot nisam :D Poceo sam koristiti gomilu google servisa koje do sada nisam, a koji su mi skratili radno vreme i troskove (planer, mail uvek na dohvat ruke, office...) i svi su mi sinhronizovani sa gmail nalogom koji se i u firmi konstantno prati. Neverovatno mala potrosnja interneta, kada nije prikacen za kucni wirelless, odlican gps cak i u ruralnim mestima (iako plairam da uzmem Igo sa srpskim mapama), prijem odlican, ekran FENOMENALAN (boje su perfektne), izbor aplikacija na marketu ogroman. Izuzetno sam zadovoljan, da napomenem jos jednom, skoro svim aspektima telefona u kombinaciji sa uslugama operatera (paket 900 minuta).
Dve male zamerke koje sam i ocekivao, a vise su posledica prirode moga posla, slabo trajanje baterije (max 1 dan, ali zato ga izrabljujem+max svetlo), slaba vidljivost na jakom suncu i to podosta, kao i pipavost koriscenja telefona na terenu (kao redovan posetilac gradilista strepim stalno da cu ga slucajno cuknuti ili nesto ogrebati).
Mail nalozi (dva pop i jedan gmail nalog) su mi konstantno na dohvat ruke, quick office uz ogroman ekran strahovito olaksava i ubrzava posao na terenu (par mailova dnevno dobijam sa kojekakvim tabelama i razne ponude), a internet pretrazivac je veoma brz i pregledan. Threading poruka mi je lepo legao, poceo sam vise da kuckam poruke nego ikada (tastatura je fenomenalna).
Kao poslovni korisnik prezadovoljan sam, a to sto duboko u noc cackam telefon iako ustajem za par sati sve govori o istom :D
Na windows mobile platformu se vise nikada ne vracam, a od starih telefona sam zadrzao jedino neunistivi n95 8gb (pao sa prvog sprata na beton, upao u sahtu punu vode, ispao iz ruke jedno dvadesetak puta i nijednom nije prestao da radi :D).

EDIT: Sada kada procitam poruku izgleda kao da je reklama hahahaha, ali verujte nije, stvarno sam odusevljen telefonom.

Poslednja izmena:
Hvala ti na lepom review-u. Jedan korak sam blize uzimanju Desire-a. Jos mi samo ostaje da vidim da li ce to biti telenor ili vip, ali najverovatnije ce biti Postpaid 325 paket kod vip-a.

Pronasao sam ponudu u kojoj se nudi nov x10 koji je sa telekomovom garancijom od 24 meseca.Na garanciji pise ime coveka od koga bih kupio fon.Moje pitanje da li cu moci da ostvarim garanciju licno ja ako odnesem fon u servis u slucaju kvara ili bez tog coveka cije je ime na garanciji necu moci nista da odradim? Da li ce mi traziti neku garanciju ili slicni dokument kada ga odnesem tamo na servis ? Ili ja licno mogu da idem u comtrade ? Ne daju mi se pare ako i pored garancije necu moci da je iskoristim. Izvinjavam se sto nema veze sa ovom temom, ali bilo ko ko ima telefon kupljen kod njih bi mogao da mi odgovori...

Poslednja izmena:
meni su za jedan telefon insistirali da osoba koja je potpisala ugovor dodje da preda telefon, ali smo mi telefon predali u MTS-u... da li mozes direkt u servisu, bi valjalo pitati servis |), ja licno mislim da da, jer je bitno da se predaju svi papiri, a gde treba da se vrati telefon, njih bas ne intresuje puno...

Al sto pitanje a ni odgovor nikakve veze nemaju sa temom, to je druga prica...

Poslednja izmena:
nema veze cije je ime na garanciji...

aha, a jel su vam trazili neki dokument da provere ime i prezime ??? Pa i ja mislim da moze da se odnese direktno kod uvoznika, jer znam za drugi telefon kada sam nosio u comtrade nisu me ni pitali ciji je telefon, samo su gledali kad je kupljen i da li je nesto na njemu vec radjeno, pitacu ipak comtrade, a telekom mi se ne zove jer znam da ce da mi kazu isto sto i ti :)

Jedno pitanje, mozda dosadno, ali meni vrlo bitno: da li je neko u poslednjih 10-tak dana uzimao u Telenoru Desire i dali su i dalje otkljucani (nova "tura" telefona je pitanju pa moram da proverim).

GelaSkins HTC Desire wallpapers collection
Download

@core 283:
Kutija je slao par 720p snimaka sa Nexusa + 2.2 i seckaju pomalo.. fps je varirao od 19-22. Ja se iskreno nadam da ce da ispeglaju snimanje 720p do finalne verzije jogurta.

evo prebacio sam temu pa ako neko može da mi konkretno odgovori bio bih mu veoma zahvalan:

1. Kako se u weather gadgetu može promenitu current location pošto mi je stavljeno Belgrade a video sam da može i Beograd (nisu velike razlike u vremenskim podacima ali ih ima)

2. Kad se radi export kontakata na SD karticu jel to opcija copy ili cut odnosno jeli ih briše iz imenika ili ih ostavlja u phonebooku nakon exporta na karticu

3. Kako mogu sve kotakte prebaciti na gmail pošto kad uradim sync with google account on ih kao sinhronizuje a na gmailu se niša ne dešava, dakle i dalje ih nema

Jedno pitanje, mozda dosadno, ali meni vrlo bitno: da li je neko u poslednjih 10-tak dana uzimao u Telenoru Desire i dali su i dalje otkljucani (nova "tura" telefona je pitanju pa moram da proverim).

U telenoru nema desire na stanju tih proteklih 10 dana , a kad sam ih pitao hoće li ga biti oni ne znaju. Mislim da VIP ima najbolju ponudu kad su u pitanju telefon + postpaid+tarife i cene. I to da im puca veza da je signal slab da se plaća unapred i da te isključuju it rominga i svašta su ljudi ovde pisali još nisam osetio a drug mi je na Vipu već preko godinu dana i prezadovoljan je (pre je bio na MTS), tako da sam i ja odlučio da se odreknem norveških derikoža.

Poslednja izmena:
Ovo pod dva jel si uopšte pogledao malo u kontaktima, mislim toliko je lako da si sigurno morao da vidiš import/export, naravno da ne briše kontakte.

Ovo pod dva jel si uopšte pogledao malo u kontaktima, mislim toliko je lako da si sigurno morao da vidiš import/export, naravno da ne briše kontakte.

Vido sam da ima export to SD card zato i pitam jeli radi cut ili copy. A takođe nema opcija da ih sve iskopira na SIM nego može samo jedan po jedan

Na sim ne možeš moraš da skineš program za to. Kada radiš export na sd on to sačuva sve u jedan fajl a sa kontaktima u telefonu ništa ne radi.

U telenoru nema desire na stanju tih proteklih 10 dana , a kad sam ih pitao hoće li ga biti oni ne znaju. Mislim da VIP ima najbolju ponudu kad su u pitanju telefon + postpaid+tarife i cene. I to da im puca veza da je signal slab da se plaća unapred i da te isključuju it rominga i svašta su ljudi ovde pisali još nisam osetio a drug mi je na Vipu već preko godinu dana i prezadovoljan je (pre je bio na MTS), tako da sam i ja odlučio da se odreknem norveških derikoža.

Ma nacuo sam da su ponovo dobili i Desire i HD2, pa sam mislio da su vec u prodaji, ali izgleda da cu jos sacekati. Vec imam broj kod Telenora bez obaveze, a sto VIP-a tice, ne bih tim lopovima ostavi ALI BUKVALNO ni jedan dinar, kada bi bili jedini provajder odrekao bih se telefona bez problema.

uzeh napokon desire....i sve je ok samo imam 2 stvari koje mi smetaju...nikako ne mogu da sync-ujem fon sa win7 i kada se malo zagledam u ekran izvalim neke ruzicaste pixele koji izgledaju kao senka slova. jel ima neko ideju sta da radim sa prvim problemom? i jel ovaj drugi uobicajan?

da li je tacno da u nekim prodavnicama u bg-u moze da se kupi Desire po 400-450e? Normalno sve full i garancija... Meni je to onda bolja ponuda nego da uzimam recimo "postpaid 60" paket od VIP-a koji kosta isto toliko.. :)

Ja sam nasao povoljno ne desire vec x10, ali da odgovorim sam sebi na pitanje, zvao sam comtrade i pitao ih da li mogu ja da donesem umesto prijatelja telefon na servis, posto na njega glasi garancija i kupljen je u mts-u, rekli su da mogu slobodno da donesem ako je overena garancija i imam racun. Posle sam zvao mts da ih pitam da li mogu da nosim telefon direktno u servis ili mora prvo kod njih, rekli su da mogu da biram, kako hocu. Tako da ako neko kupuje polovan telefon kupljen kod operatera konkretno mts-a ne mora da brine za garanciju. Ostaje mi jos samo da proverim sutra taj x10 da li radi na ostalim mrezama...pozzz

da li je tacno da u nekim prodavnicama u bg-u moze da se kupi Desire po 400-450e? Normalno sve full i garancija... Meni je to onda bolja ponuda nego da uzimam recimo "postpaid 60" paket od VIP-a koji kosta isto toliko.. :)

Naravno da mozes, u Vipu za te pare. Skoro.

Pozdrav, imam problema sa slanjem fajlova iz File Manager-a preko bluetooth-a. Nece uopste da posalje, stalno izbacuje failed. Npr. muziku hoce da posalje je kada otvorim iz player-a a iz File Manager-a nece.

Probao sam razne File Managere i isto.

kako su ovi u telenoru chudni...uporedite cene desire-a i hd2 uz ugovor....hm.....da li cje i desireu da padne cena?

Vrh Dno