Šta je novo?

HTC Desire Z

Neka ga uzme u ruku kako bi dodirnuo metalna vrata pozadi. Verovatno se naelektriše od odeće. Ja imam puno problema da koristim telefon na stalku u kolima - tj. imam isti problem kao tvoj ćale, ne reaguje uopšte. Ako samo dodirnem ovlaš metalna vratanca pozadi sve radi savršeno.

Da nam ne padne tema u zaborav, evo par mojih utisaka oko ROMa koji koristim.

Vec jedno dva meseca sam na Virtuous ROMu, trenutno verzija 1.0.0. Koristim njihov advanced kernel, sa razlicitim profilima podesenim za overclock i declock. Takodje, stavio sam i novi radio pre par nedelja (12.28h.60.140fP_26.06.02.27_M). Baterija mi izadje izmedju 25 i 30h u zavisnosti od toga koliko ga njakam, jel. :) Kao i kod svakog android telefona koji sam imao, display mi je sa automatic brightness ukljucenim "zdrao" bateriju skoro 70%! Nedavno sam uzeo da cackam po ovom romu i iscackao sam podesavanja za auto brightness, posto mi se ovaj originalni setup u nekim situacijama cini ipak previse svetao u odnosu na osvetljenje u prostorijama recimo. Uglavnom, nabacio sam te izmene sinoc bas na telefon pa sad testiram da vidim kako ce baterija da mi se ponasa.

Javim rezultat a do tada zz :)

Da nam ne padne tema u zaborav, evo par mojih utisaka oko ROMa koji koristim.

Vec jedno dva meseca sam na Virtuous ROMu, trenutno verzija 1.0.0. Koristim njihov advanced kernel, sa razlicitim profilima podesenim za overclock i declock. Takodje, stavio sam i novi radio pre par nedelja (12.28h.60.140fP_26.06.02.27_M). Baterija mi izadje izmedju 25 i 30h u zavisnosti od toga koliko ga njakam, jel. :) Kao i kod svakog android telefona koji sam imao, display mi je sa automatic brightness ukljucenim "zdrao" bateriju skoro 70%! Nedavno sam uzeo da cackam po ovom romu i iscackao sam podesavanja za auto brightness, posto mi se ovaj originalni setup u nekim situacijama cini ipak previse svetao u odnosu na osvetljenje u prostorijama recimo. Uglavnom, nabacio sam te izmene sinoc bas na telefon pa sad testiram da vidim kako ce baterija da mi se ponasa.

Javim rezultat a do tada zz :)

Zamalo da nam obrisu temu...:)
Ma, ja sam toliko odusevljen tabletom da sam desire z totalno zapostavio...cak mi je jos na 1.34.405.5 prvom softveru (kao zbog lakseg upgrade-a na neki skuhani rom), a vec se dva vikenda ostrim da na oba ubacim CM7...

Sa kog si roma ubacio Virtuous, opisi ukratko postupak, ako te ne mrzi...i naravno javljaj utiske...

Ako, tebi sa tabletom i ovim telefonom u ruci pune ruke posla :) Virtuous ROM se zasniva na novoj verziji Sense ROMa za ovaj telefon, piše na stranici tačno sve od detalja. Nema neke spektakularne opcije, i sam autor kaže da se drže politike da što više tih originalnih stvari zadrže uz naravno neko napredno budženje. Ja iskreno Sense UI ni ne koristim, koristim onaj Launcher pro i čekaću na ovom ROMu dok ne dođe neki stabilniji CM7. Sav se obradovah kad sam video RC1 međutim, dosta bugova ima a slab sam sa vremenom zadnjih nekoliko meseci pa mi se neda baš toliko da čačkam. Na XDA forumu svakako ima brdo informacija vezano i za rootovanje i ostale dostupne romove, ili, što lik napisa negde ovde na forumu, koje je uputstvo za "romovanje" :D

Sve u svemu, fin rom, stabilan, sve radi kako valja i trebuje, kernel im je ok, mada ga ja ne forsiram previše, na 946mhz mi najviše radi. Ovo sa automatskim osvetljenjem mi je sad glavna preokupacija, nadam se da ću uspeti da izvučem još iz baterije!

Ako, tebi sa tabletom i ovim telefonom u ruci pune ruke posla :) Virtuous ROM se zasniva na novoj verziji Sense ROMa za ovaj telefon, piše na stranici tačno sve od detalja. Nema neke spektakularne opcije, i sam autor kaže da se drže politike da što više tih originalnih stvari zadrže uz naravno neko napredno budženje. Ja iskreno Sense UI ni ne koristim, koristim onaj Launcher pro i čekaću na ovom ROMu dok ne dođe neki stabilniji CM7. Sav se obradovah kad sam video RC1 međutim, dosta bugova ima a slab sam sa vremenom zadnjih nekoliko meseci pa mi se neda baš toliko da čačkam. Na XDA forumu svakako ima brdo informacija vezano i za rootovanje i ostale dostupne romove, ili, što lik napisa negde ovde na forumu, koje je uputstvo za "romovanje" :D

Sve u svemu, fin rom, stabilan, sve radi kako valja i trebuje, kernel im je ok, mada ga ja ne forsiram previše, na 946mhz mi najviše radi. Ovo sa automatskim osvetljenjem mi je sad glavna preokupacija, nadam se da ću uspeti da izvučem još iz baterije!

Ja sam prilicno zadovoljan baterijom, posebno otkada sam uzeo tablet pa tapatalk, twitter, i sl. otvaram na tabletu...

Juce sam odradio kalibraciju baterije (ona fora sa punjenjem i dopunjavanjem), videcemo dokle ce da gura sutra...juce ga i nisam mnogo koristio, ali danas jesam, kako za pozive, tako i za net...

uzeh desire z danas. Sav sam se izgubio sa ovim sistemom. Ali me nervira sto mi ne da da podesim mail,kaze nema prostora, I jos po neke sitnice,ne mogu sad da se setim,ispale mi oci.

Nego jel ima ko ovu jacu bateriju,od 3500mah? Da li je previse glomazna? MIslio sam da narucim.

Kako bi porucio tu bateriju? Ja sam se raspitivao za onu Mugen 1800mah preko jednog naseg domaceg sajta koji radi kupovinu i dostavu iz inostranstva pa je cena oko 6000 sto mi je bas puno. Ima i ta od 3500mah al je to kao akumulator da stavis na telefon, dodje i sa custom poklopcem ali opet, izgleda stvarno gadno :)

Btw, izasao je CM7 RC2 a takodje i SenseGinger

Poslednja izmena:
ebay. 15usd...
ma ova je kriminalno losa. usao sam dvaput na net i probao 10min winamp na aux . pogledao jednu adresu na maps i skinuo jedan widget. 70% ostalo a upalio sam fon u pola 9... kako ce da izdrzi do kraja radnog vremena ja ne znam. poiskljucivao sam gps.gprs i smanjio svetlo na nekih 25%... jel i ostalima tako?

ebay. 15usd...
ma ova je kriminalno losa. usao sam dvaput na net i probao 10min winamp na aux . pogledao jednu adresu na maps i skinuo jedan widget. 70% ostalo a upalio sam fon u pola 9... kako ce da izdrzi do kraja radnog vremena ja ne znam. poiskljucivao sam gps.gprs i smanjio svetlo na nekih 25%... jel i ostalima tako?

Ljudi, odradite kalibraciju baterije, postupak ide ovako:

-isprazni se fon do kraja (ovo bas i ne pise, ali je meni logicno)

-upaljen se stavi na punjac, dok se ne upali zeleno

-skine se sa punjaca, ugasi i ponovo na punjac, sada ugasen (ja sam ovde prilikom gasenja i izvadio bateriju) dok indikator ne pozeleni.

-skine se sa punjaca, upali do potpunog dizanja sistema, ugasi, pa opet na punjac (i ovde sam skinuo bateriju) dok indikator ne pozeleni...i posle toga normalno koriscenje...

Ja sam postupak obavio u nedelju kada nisam previse koristio fon, ali u ponedeljak i danas mi je fon se prilicno zagrejao od upotrebe, sa cestim sinhronizacijama podosta poziva i sms-ova i pomalo neta...
Na punjac je morao danas oko 18h, dakle 53h po skidanju sa punjaca...

Ja stvarno vise od ovoga ne mogu da ocekujem...

e sad cu odmah da obavim. nego,da instaliram 1.72 ili da ostavim na 1.34...necu ga rootovati u skorije vreme,nemam vremena a i zadovoljan sam kako radi

izvini,ali sta podrazumevas pod "indikator"? lampicu ili ikonicu baterije?

Poslednja izmena:
Sto rece i djurkash, sasvim dobro radi i na staroj verziji a kamoli na novoj. Sto se samog rootovanja tice, ako ga stavis na 1.72 mislim da je malo komplikovanija procedura za root, ukljucuje downgrade pa onda tek root. Mozda i moze direktno, znam da sam na xda forumu video da ima posebno tema vezano za downgrade+root bas sa te verzije

e sad cu odmah da obavim. nego,da instaliram 1.72 ili da ostavim na 1.34...necu ga rootovati u skorije vreme,nemam vremena a i zadovoljan sam kako radi

izvini,ali sta podrazumevas pod "indikator"? lampicu ili ikonicu baterije?

Slobodno idi na 1.72...

Mislim na lampicu kod zvucnika

dosadasnji utisci

-baterija biva bolja,izdrzava ceo radni dan,uvece je na nekih 15-20%a narucena je i malcice jaca-1500mah.
-veoma brz i stabilan sistem
-tastatura ok cak i za velike prste,bolja od iphona. Gotovo da ne koristim hardwersku,koja mi je cak i nezgodna nekako
-kamera je ocajna,boze sacuvaj. nokia 3.2mp bolja i to mnogo
-zvucnik je los jako,viskoi i srednji tonovi su pojacani do bola,ili je jednostavno djubre.
-slajd i nije katastrofalan,bolji od ocekivanog,ne mrda se u ruci jer je ekran tezak.
-ekran je na suncu gotovo neupotrebljiv,imam SLCD verziju.
-totalno sam zapostavio cinjenicu da nema prednju kameru kad sam ga kupovao. znaci skype jok.

i tako... Moglo je i bolje,ali za ove pare mislim da nije lose

dosadasnji utisci

-baterija biva bolja,izdrzava ceo radni dan,uvece je na nekih 15-20%a narucena je i malcice jaca-1500mah.
-veoma brz i stabilan sistem
-tastatura ok cak i za velike prste,bolja od iphona. Gotovo da ne koristim hardwersku,koja mi je cak i nezgodna nekako
-kamera je ocajna,boze sacuvaj. nokia 3.2mp bolja i to mnogo
-zvucnik je los jako,viskoi i srednji tonovi su pojacani do bola,ili je jednostavno djubre.
-slajd i nije katastrofalan,bolji od ocekivanog,ne mrda se u ruci jer je ekran tezak.
-ekran je na suncu gotovo neupotrebljiv,imam SLCD verziju.
-totalno sam zapostavio cinjenicu da nema prednju kameru kad sam ga kupovao. znaci skype jok.

i tako... Moglo je i bolje,ali za ove pare mislim da nije lose

Ja bateriju koristim po dva dana, ali tajna je u tome što sa surf koristim tablet. Desire Z mi ostaje mestimično za pozive (pri čemu imam još jedan fon takođe za pozive), sms-ove (koje zbog tastature šaljem isključivo sa Desire Z-a), kalendar (koji svakodnevno koristim, i u toku radnih sati sa uklj. sinhr.).

E, kad dođem kući, tu je tablet, ako me već mrzi da sedam za astal i otvaram laptop (a mrzi me).

Naravno, kada sam na putu i sl.,Desire Z odlično odradi svoju ulogu bilo za Wifi teethering, net, email, GPS ili slično.

Što se fotografija i zvučnika tiče, ipak je ovo poslovni telefon i naravno da nisu ubacivali neke vrhunske, ako ti treba foto-fon, zna se N8...a front cam da su mogli da ubace...mogli su...

telefon je odlican. nikakav root, nikakvo nasviravanje procesora nije potrebno. sve leti, tastatura je jako funkcionalna, a interna memorija od preko 1 gb sasvim dovoljna cak i za navigaciju. stvarno nema manu, a jaca baterija ce se pojaviti kad tad

Cisto sam izneo neke utiske koje bih ja voleo da sam imao ovako srocene pre kupovine. Mislim da ni u cemu nisam bio nerealan.

Zvucnik stvarno iritira,pogotovo kad mi zatreba kao loudspeaker. backlight na minimum,zbog baterije,na suncu pravi ogroman problem,a kamera...*** glupo je dati tolike pare za novi tel a dobiti losiju kameru iako specifikacije to ne pokazuju.

nekim cudom sam sinhronizovao nokija kontakte sa kompa na HTC,nije mi jasno kako,sami su presli... a ja se polomih po netu da vidim kako to da izvedem.Pa eto prijatnog iznenadjenja

Cisto sam izneo neke utiske koje bih ja voleo da sam imao ovako srocene pre kupovine. Mislim da ni u cemu nisam bio nerealan.

Zvucnik stvarno iritira,pogotovo kad mi zatreba kao loudspeaker. backlight na minimum,zbog baterije,na suncu pravi ogroman problem,a kamera...*** glupo je dati tolike pare za novi tel a dobiti losiju kameru iako specifikacije to ne pokazuju.

nekim cudom sam sinhronizovao nokija kontakte sa kompa na HTC,nije mi jasno kako,sami su presli... a ja se polomih po netu da vidim kako to da izvedem.Pa eto prijatnog iznenadjenja

Ne znam sta si ocekivao, ovo je pre svega biznis fon, a ne neki tamo audio player. Da vidis kakav je zvuk na kinezu koji sa uzeo danas Meizu M9, sa stereo zvucnicima. Bruka koliko se dobro i jasno cuje, ali se recimo kvalitet izrade ne moze porediti sa desire z...***, uvek negde dodaju a negde oduzmu...nema savrsenog...uvek se pojavi nesto bolje...

jeste zvucnik malo losiji, ali to je generalno problem sa vecinom mobilnih. Nije to neki ni nedostatak jer se obicno muzika slusa preko slusalica a za zvonjavu nije toliko ni bitno. Kamera je losa kod svih HTC telefona, ali nije neupotrebljiva. Ekran takodje koriste svi drugi HTC telefoni, s-lcd. Jedino Samsung sa svojim Galaxy i Super Amoled ekranom nema ovaj problem. Sa druge strane mislim da kvalitet izrade i svi ostali kvaliteti nadmasuju ove za mene sicusne nedostatke.

Gde si nasao da pomenes kvalitet izrade na Desire Z, kada toliko ljudi ima problem sa sarkama koje drze tastaturu :)

Gde si nasao da pomenes kvalitet izrade na Desire Z, kada toliko ljudi ima problem sa sarkama koje drze tastaturu :)

Ljudi kukaju sto su sarke labave, a ne zato sto se lako polome ili slicno...ne znam da li si ikada imao fon u rukama, ali po meni je tezina odlicno izbansirana tako da se fon otvara jednom rukom ili sa obe na vrlo lagan nacin...bar je u mom slucaju tako...

Ljudi kukaju sto su sarke labave, a ne zato sto se lako polome ili slicno...ne znam da li si ikada imao fon u rukama, ali po meni je tezina odlicno izbansirana tako da se fon otvara jednom rukom ili sa obe na vrlo lagan nacin...bar je u mom slucaju tako...

Nisam ni rekao da se lako polome, vec upravo to da su previse labave, kao sto se vidi na gomili klipova, ne trebas da imas telefon u rukama da bi to video :) . Samo sam davao osvrt na ukupan kvalitet izrade telefona, gde mu sarke jako kvare utisak. Lepo se vidi na ovom klipu kako je moglo to bolje da se odradi i koji su problemi:

[YOUTUBE]MvHE5lZ1tCs[/YOUTUBE]

Stvar nije toliko katastrofalna, ali je to moglo mnogo cvrsce da se napravi.

Nisam ni rekao da se lako polome, vec upravo to da su previse labave, kao sto se vidi na gomili klipova, ne trebas da imas telefon u rukama da bi to video :) . Samo sam davao osvrt na ukupan kvalitet izrade telefona, gde mu sarke jako kvare utisak. Lepo se vidi na ovom klipu kako je moglo to bolje da se odradi i koji su problemi:

[YOUTUBE]MvHE5lZ1tCs[/YOUTUBE]

Stvar nije toliko katastrofalna, ali je to moglo mnogo cvrsce da se napravi.

Mislim da gresis, da su sarke malo zategnutije, telefon se uopste ne bi lako otvarao...Jedino da su ubacili neki mehanizam sa oprugama koji bi to radio...Ali, veruj mi da gresis, ovo ti pricam iz ugla nekog ko ovaj fon koristi skoro 3 meseca...

Ok, na stranu cinjenica sto je meni ovaj mehanizam bolji nego na recimo palm pre-u gde sam imao problem sa upadanjem prasine, i samim tim i zaglavljivanjem, matetijali koji su korisceni, a tu mislim na aluminijumski poklopac baterije, aluminijumski okvir ekrana i ostatak od gumirane plastike vrhunskog kvaliteta. Tastatura je takodje odlicna sa kvalitetnim tasterima i dovoljno prostora za udobno kuckanje...

Kada ga budes malo drzao u rukama i koristio neko vreme, promenices misljenje...

Jeste da imam ovaj telefon tek nedelju dana ali taj okačen snimak nema nikakve veze sa svakodnevnim korišćenjem gde ovi tzv. "problemi" uopšte ne prave nikakve smetnje pri upotrebi telefona.

Jeste da imam ovaj telefon tek nedelju dana ali taj okačen snimak nema nikakve veze sa svakodnevnim korišćenjem gde ovi tzv. "problemi" uopšte ne prave nikakve smetnje pri upotrebi telefona.

Ma, ne mislim ni ja da Gizmor ima bilo šta protiv fona, jednostavno ga nije imao u rukama...profi spravica, verujte...

Nemam nista protiv, ali licno mislim ako je tastatura glavna stvar koja ga razlikuje od desire hd da je trebala da bude na vrhunskom nivou a ne samo prosek.

Sent from my Samsung Galaxy S using Tapatalk

Nemam nista protiv, ali licno mislim ako je tastatura glavna stvar koja ga razlikuje od desire hd da je trebala da bude na vrhunskom nivou a ne samo prosek.

Sent from my Samsung Galaxy S using Tapatalk

Ali, odakle ti to da je prosek!? Pa ne teraj me da jurim tekstove u kome je hvale da je promenila ljudsku istoriju :)
Salu ja stranu, zaista je dobra...bez preterivanja...kucam ekstremno brzo na njoj...
Ne zaboravi da sam ne tako davno imao SGS te i dalje mislim da je to jedan od najboljih aparata koji sam imao, ali ni Desire Z nista je zaostaje...

Mislim na ceo sklop tastature i kako je vezana za telefon. Licno ne vidim prednost hardverske tastature, ali ako su se vec odlucili da je stave i time odvoje ceo model od Desire HD-a, na telefonu od 500e ne treba nista da se mrda i klati, pogotovo jer je stvar na kojoj je ceo model zasnovan. Nemoguce da niko iz HTC-a nije uzeo telefon u ruke i rekao "hej pa ovo se klati, mora mnogo bolje da se uradi". Vise je bilo "dovoljno je dobro, bitno je da se otvara i zatvara" . Opet ne kazem da je veliki problem to sto ces imati malo lufta izmedju dva dela telefona, ili ce se ekran previse klatiti dok kucas, ali opet...

Nista se ne klati, nista ne ispada. Isproban u praksi 7 dana po par sati cetovanja svaki dan. Odlicno, bez zamerki. U lezecem polozaju nema ni govora o vracanju ekrana. Postoji i zljeb koji mehanicki sprecava da se ekran vrati u prvobitni polozaj, tako da ne znam odakle te price. Navikavanje je brzo, a ugodjaj kompletan.

Nista se ne klati, nista ne ispada. Isproban u praksi 7 dana po par sati cetovanja svaki dan. Odlicno, bez zamerki. U lezecem polozaju nema ni govora o vracanju ekrana. Postoji i zljeb koji mehanicki sprecava da se ekran vrati u prvobitni polozaj, tako da ne znam odakle te price. Navikavanje je brzo, a ugodjaj kompletan.

Dzaba pricati coveku, kad on koji nema ovaj fon i sve zna na osnovu youtube-a, bolje je upucen od nas dvojice koji ga posedujemo, a ja ga imam skoro 3 meseca...

Cekaj, jel vama sve mora da bude neka rasprava, i da se udruzujete? Pricamo o generalno poznatoj stvari kako je prokleti hinge los, i kako je to moglo mnogo bolje da se uradi, ali jok, odma kontra kako je sve cakum pakum, da problema zapravo i nema, da je sve to umisljeno. Ne moze covek jednu negativnu stvar o telefonu da ga kaze a da ne bude lincovan i popljuvan kako nema telefon u rukama i ne zna o cemu prica. Ja sam hteo kulturno a vi kako hocete. Lepo sam istakao da nije bitna stvar i da je moglo bolje, ali jok, mentalitet bencha.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=830697

Vrh Dno