Šta je novo?

HTC Desire HD

odlican je ovaj cm10.1 u odnosu cfx mada meni i dalje mms ne radi :d
@joriq
mnogo lepse radi cm10.1 od randomblame jt koji isto pocne kroz dva tri dana da se vuce kao prebijena macka, i manje bagova

Dobro, svašta sam stavljao na mog mezimca, ali jedino na ARHD 7 sve radi kako treba (jedino ne znam za mms pošto ga ne koristim). Da li na CM 10.1 ima nešto krupnije da ne radi? Rado bih malo zamenio rom, dugo ovaj već stoji... :) Dakle, kamera, internet, gps, razgovor (mic i zvučnik), kočenje i samovoljno restartovanje!?

nego, desava mi se na jelly time da su mi u galeriji svi albumi duplirani... Znam da je to nedje ranije pominjano... Sta je uzrok i koji je fix, sjeca li se ko?

@joriq
ja sam uvek radio full wipe pre instalacije i nije mi se nikada desilo dupliranje slika, mozda ti pomogne ovo
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=29474757&postcount=2550
@Elektro666
meni sve radi na cm 10.1 bez problema, jedino citam da nekima nesto zeza bluetooth ali ga ne koristim pa ne znam.
@diyabolic
stvarno nemas srece sa tim mms-om :d mozda da probas da vratis oficijalni rom, neki 2.3.5 pa da vidis oce li mms da radi i onda fleshuj cm 10.1, vidim da to resava razne probleme ljudima ;)

Poslednja izmena:
time sam resio rotaciju sto nije radila kad se prelazilo sa sense 4 na cm i aokp
na oficijalnom mi radi mms a radi i na sense vecini, i oni su imali nekih problema. a na cm i na aokp ne radi nikako. na nekima radi jedino ako mi je ukljucen i wifi i data, bez wifi nece da posalje

Poslednja izmena:
Jeste baziran na CM 10.1 ali modifikovan, meni ovaj obicni radi bolje tako da ovaj matori telefon prozivljava svoju novu mladost :)

stavio sam unofficial CM10 i Rom Manager na DHD ali mi RM nece da radi backup ni restore, da li neko zna u cemu je problem, sve ostalo radi super.

Evo i ja da se javim u temi posle duge pauze, imam i dalje svoj dhd, vec 2 godine i 2 meseca, i poslednjih godinu i po sam na cm 7.1 . Presao bih sad na cm10.1 cisto iz zabave, e sad ja imam neki kernel s kojim mi je cpu na 1.5 ghz , iskreno zaboravio sam i koji je kernel i zaboravio sam dosta ovih procedura , da l mogu da ga zadrzim kad pregazim stari rom ili?

meni radi isto na 1.5GHz, kernel nikad nisam mijenjao (drzim jelly time 4.2.1 R4)

Evo i ja da se javim u temi posle duge pauze, imam i dalje svoj dhd, vec 2 godine i 2 meseca, i poslednjih godinu i po sam na cm 7.1 . Presao bih sad na cm10.1 cisto iz zabave, e sad ja imam neki kernel s kojim mi je cpu na 1.5 ghz , iskreno zaboravio sam i koji je kernel i zaboravio sam dosta ovih procedura , da l mogu da ga zadrzim kad pregazim stari rom ili?
kad instaliras novi rom,dobijes i novi kernel koji ide sa njim a posle mozes da instaliras neki drugi kernel mada ne vidim zasto bih to radio, imas aplikacija uz pomoc kojih mozes da overklokujes procesor. Settings/about phone i tu ti pose koji kernel imas. Jel ti se greje telefon vise nego inace dok radi toliko overklokovan i koliko ti traje baterija?

nije mi se grejao uopste , a baterija ono standardno, svakako sam ga punio svako vece tako da nisam bas merodavan primer...

elem, jel ima neko mozda adb drivere ili se seca gde da ih skinem? hteo bih da flashujem ovaj novi radio, imam neki prastari...secam se da se radi iz cmd-a , ali mi treba android sdk (skinuo) i ti adb driveri koje ne mogu da nadjem..

ako ti je s-off onda samo preimenujes zip u PD98IMG.zip, stavis u root kartice. odes u fastboot (volume down+power).
u meniju ides na bootloader i pritisnes power i krece flash. restart

kad instaliras novi rom,dobijes i novi kernel koji ide sa njim a posle mozes da instaliras neki drugi kernel mada ne vidim zasto bih to radio, imas aplikacija uz pomoc kojih mozes da overklokujes procesor. Settings/about phone i tu ti pose koji kernel imas. Jel ti se greje telefon vise nego inace dok radi toliko overklokovan i koliko ti traje baterija?

Overclockovati mozes samo sa O/C kernelom tako da ako imas non o/c kernel neces moci overclockovati phone.

recimo OC i performance opcija je u Jelly Bean skrivena (mozda vazi i za ostale CM 4.2.x romove, ili bar one bazirane na cyanogenu)

Nabavio sam DHD pre par dana, stock rom, ne bih ga uzimao da ponuda nije bila previse dobra za propustiti :) odradio s-off i rutovanje, 4ext recovery koristim, probao sam jedno 5-6 razlicitih za 3-4 dana ViperDHD 2.0.0,Sabsa Prime v13.0 i jos neke romove.
ostao je codefireX JellyBean 4.2.1 rom sada je beta, sve radi ok od stvari koje ja koristim, pokazao se najbolje, baterija, leti sve itd....

samo ima jedna stvar koja me nervira mnogo, kada se ekran ugasi u toku razgovora, sto je uvek kada traje duze od 15sec, da bi prekinuo vezu moram da idem na "on off" na vrhu fona sto je neki put nezgodno,
kada ne prekinem prvi onda se najnormalnije ukljuci ekran.
da li ima neki nacin da se ovo prevazidje?

Poslednja izmena:
Ekran i treba da se ugasi prilikom razgovora. To sto se ne pali kad ga udaljis od uveta kriv je proximity senzor. Probaj neku aplikaciju sa PS za kalibraciju proximity senzora.

i ja imam problema sa proxy senzorom, trenutno nije dovoljno osjetljiv (testirao i sa AndroSensor), ne znam jel treba da se kalibrise ili fizicki ocisti...

probaj prvo da kalibrises, nema sta da izgubis. meni je to pomoglo

Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=951858

Ja sam instalirao ovaj novi cyanogenmod 10.1 o kome je već bilo govora, ali baterija mi jako teško izgura od jutra do spavanja. Sve ostalo radi, ali bateriju baš jede. Ono što mi je zanimljivo jeste da mi je na ARHD baterija držala ladno dan ipo, a mislio sam da ARHD troši više zbog svih dodatnih gluposti koje ima. Jel to samo do mene? Kako se vama ponaša baterija na CM-u?

jelly time 6.1 mi je znatno popravio trajanje baterije :) sad je otprilike isto kao nekad da v30 (zadnja 4.1.2 verzija)

Ja sam instalirao ovaj novi cyanogenmod 10.1 o kome je već bilo govora, ali baterija mi jako teško izgura od jutra do spavanja. Sve ostalo radi, ali bateriju baš jede. Ono što mi je zanimljivo jeste da mi je na ARHD baterija držala ladno dan ipo, a mislio sam da ARHD troši više zbog svih dodatnih gluposti koje ima. Jel to samo do mene? Kako se vama ponaša baterija na CM-u?

instaliraj current widget i ukljuci log pa pogledaj gde ti jede bateriju.

taj i ja koristim, baterija je odlicna. jos sam stavio tweaks od a_usera-a i sad radi jos bolje. nema laga uopste

@*P*A*B*L*O* znam da ekran treba da se iskljuci, problem je bio zato sto se nije ukljucivao :)
@diyabolic hvala na linku Proximity Sensor Recalibrator 1.10 mi je resio problem.

koji rom preporucujete?
Da li ima neki 4.* sa funkcionalnim Sense da radi ok?

Poslednja izmena:
market nece da prikazuje paid apps i pored unlockera!!! ima li jos ko taj problem?

imaju svi, ne samo dhd korisnici. idi na druge teme ima uputstvo sta treba raditi da se ne ponavljam i ovde
@Benny Blanco
ja koristim cm 10.1 m series a vidim da je alirez sinoc izbacio sabsa sense 4.1 v.14. njegovi romovi su uvek bili dobri i brzi, koristio sam neke ranije verzije

imaju svi, ne samo dhd korisnici. idi na druge teme ima uputstvo sta treba raditi da se ne ponavljam i ovde
@Benny Blanco
ja koristim cm 10.1 m series a vidim da je alirez sinoc izbacio sabsa sense 4.1 v.14. njegovi romovi su uvek bili dobri i brzi, koristio sam neke ranije verzije

ako moze link gde da idem u vezi marketa..hvala drug

ovde na forumu imas dve teme u kojima se raglaba vec danima
idi u software za mobilne telefone pa ces videti

Nazad
Vrh Dno