Šta je novo?

HTC Desire HD

settings/sound/audible selection?

ukljuceno mi je to ali nema tona kada pokrenem aplikacije...

jel moguce mozda instalirati touchwizz na DHD?

Poslednja izmena:
Posto jako dugo nisam pratio development situaciju u vezi DHD-a, znaci potpuno sam ispao iz price, i tek sad hocu da pocnem da koristim neki custom ROM (ranije sam odustao, dok ne kupim drugu memorijsku karticu), mozete li da mi preporucite Custom ROM? Nisam siguran da zelim da prolazim kroz proceduru 15-ak puta dok ne nadjem sta mi odgovara. Ako nista, bar da suzim izbor. Sad cete mi reci da pogledam na xda :D

Pogledao :D

Cisto na osnovu broja poruka i pregleda threadova, znaci popularnosti, izdvojio sam nekoliko:

[ROM][July 13]RCMix3D KINGDOM v2.0 Evolutionary Sense! THE ORIGINAL SENSE 3.0 DHD
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074191

[ROM][Jul 04][ACE] Virtuous Unity 1.27.0 Sense 3.0 based on Pyramid - Sta mu znaci ovo ACE ?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1115312

[ROM][14 JUN] CoreDroid HD GB 2.3.3 V7.0 | SENSE | STABLE & FAST | LEE KERNEL |ONLINE
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=858418

[ROM]LeeDrOiD HD V3.3.1 GB [KERNEL]V3.2.0 >EPIC!< 12th July | HTC GB | OTA | CRT TV
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056727

[ROM] Android Revolution HD 5.2.1 | High Quality & Performance | OC | Sense/no-Sense - Za ovaj sam ranije slusao da je najbolji i najkompletniji
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=840040

[ROM] CyanogenMod-7 for Desire HD & Inspire: V7.0.3 (06/05/2011)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957336

[NIGHTLY][ROM][GRJ22] CyanogenMod 7 for vendor Ace (HTC Desire HD & Inspire)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917271

Mnogo je teksta tamo nagomilano, polovinu stvari uopste ne razumem.
Vidim da ste u poslednje vreme dosta poceli da hvalite CM7. Koji je to od ova dva? Kazu da je velika prednost to sto nema Sence?! Zbog cega? Ja sam Sence-om prilicno zadovoljan.
Isto vidim da su neki sve manje zadovoljni ovim Android Revolutionom. Ranije sam slusao sve najbolje o njemu.
Ove 3.0 Rom-ove sumnjam da preporucujete, ipak to nije planirano za ovaj telefon, mislim da sta god da urade, nece ici tako glatko kao sto bi sa ovim drugim islo. Mada mi se svidja taj Lockscreen. Vidim da moze da se nakaci na Leedroid...
Sto se same estetike tice, nije bitna mnogo, pretpostavljam da na sve njih moze da se nakaci npr. Launcher Pro i da radim sa tim sta hocu.

Nubarski post, veliko izvinjenje, ali ako nekoga ne mrzi, ako zeli da pomogne... :D

Poslednja izmena:
ACE je kodno ime za Desire HD.
Virtuous Unity 1.27.0 je baziran na softveru za HTC Sensation (kodno ime Pyramid) i ima nativni Sense 3.0 prilagođen ekranu na Desire HD.U principu svaki od romova ima svojih prednosti i nedostataka i svako od nas će ti preporučiti neki na osnovu sopstvenih iskustava.Najbolje je da sam probaš nekoliko njih i vidiš koji ti najviše odgovara.
Ja sam recimo probao Revolution HD i nije mi se svideo, nakon toga sam par meseci koristio LeeDrOID i bio sam extra zadovoljan do ovih prethodnih nekoliko verzija gde je potrošnja baterije skočila naglo (ali se to ne dešava svima, potpuno je nasumično) te sam prešao na Virtuous Unity sa kojim sam skroz zadovoljan.Potrošnja jeste veća nego na Froyo LeeDrOID rom-u, ali je bolja od LeeDrOID 3.2.1 koji sam pre njega koristio.

Ipak je na tebi da probaš i nađeš onaj "pravi".

Ljudi, da li josh neko ima problem sa marketom? Od kako su uveli ovo placanje aplikacija meni izbacuje i dalje samo top free, ali mi se takodje pojavljuje force close. Uvek. Nekad posle minut, nekad odmah.
Koristim cm7. Jedino mi pada na pamet da predjem na 7.0.3 (trenutno sam na cistoj sedmici), ali nisam siguran da li ce to resiti problem.
Ima li neko neku ideju???

ACE je kodno ime za Desire HD.
Virtuous Unity 1.27.0 je baziran na softveru za HTC Sensation (kodno ime Pyramid) i ima nativni Sense 3.0 prilagođen ekranu na Desire HD.U principu svaki od romova ima svojih prednosti i nedostataka i svako od nas će ti preporučiti neki na osnovu sopstvenih iskustava.Najbolje je da sam probaš nekoliko njih i vidiš koji ti najviše odgovara.
Ja sam recimo probao Revolution HD i nije mi se svideo, nakon toga sam par meseci koristio LeeDrOID i bio sam extra zadovoljan do ovih prethodnih nekoliko verzija gde je potrošnja baterije skočila naglo (ali se to ne dešava svima, potpuno je nasumično) te sam prešao na Virtuous Unity sa kojim sam skroz zadovoljan.Potrošnja jeste veća nego na Froyo LeeDrOID rom-u, ali je bolja od LeeDrOID 3.2.1 koji sam pre njega koristio.

Ipak je na tebi da probaš i nađeš onaj "pravi".

Ja sam generalno zadovoljan kako mi baterija drzi na default Desireu HD. Pretpostavljam da bilo koji od tih ROMova da stavim, bice bolje. S obzirom da je Sense 3.0 ipak planiran za jaci telefon, ne primecuju se neka seckanja ili sl., moze Desire da ga istera bez problema?

Ostali na koji koriste ROMove, ovakve odgovore ocekujem, dajte iskustva sa vasim :D

Sense 3.0 radi na DHD bez problema.

@Zdravkelja
Ovako, ja sam sa stock Froyo 2.1 cini mi se presao na Revolution HD jer je sense tada bio ocajan na DHD-u. Sjeckalo je sve, od skrola kroz homescreen-ove, kroz meni pa do skrola u recimo pdf fajlu od 10-ak stranica. Baterija tada novog telefona nije drzala jedan dan uz vrlo umjereno koriscenje.

ARHD je tada bio u verziji 2.1.1 i sve je bilo super. Sense je radio mnogo bolje, baterija je drzala 15-ak % duze i ja sam bio prezadovoljan. Medjutim, nesto se desilo negdje oko 3.x.x verzije ROM-a (pretpostavljam da mike-autor ROM-a nije uspio da optimizuje novu verziju baznog ili "leaked" Froyo-a) i prvo su nastali problemi sa proximity sensorom, zatim mi je kamera kocila prilikom snimanja i batt usage se drasticno pogorsao. Bilo je gore nego na originalnom ROM-u koji je dosao preinstaliran.
Covjek jeste izbacivao razne update nakon toga svakih 5 dana i meni je to u jednom trenutku dosadilo plus sto je svaki od tih update krpio prethodne probleme a stvarao nove (desavalo mi se da iskljucim telefon sa punjenja i on se sam restartuje iz cista mira, ili mi pokaze nakon 2-3 sata punjenja 100% zatim skinem punjac a batt pocne da vristi kako je prazna !?!?) itd itd.
Jednostavno mi je bilo preko glave kaciti telefon svaki treci dan na komp, raditi backup, fleshovati ROM pa vracati backup...Sluzio sam ja njemu mnogo vise nego on meni tih dana :)

Zatim mi je, cini mi se, DaPimp preporucio CM7 i mogu ti reci da mi je telefon sad potaman. Batt moze komotno 2 dana uz normalno koriscenje, nista ne koci ne sjecka i uz AWDLauncher sve radi sjajno. Imam viska RAM-a nego na ARHD-u i mogu da pokrenem sta god pozelim a da ne mislim o performansama (na ARHD-u mi je donja granica free RAM-a bila na oko 100MB. Cim padne ispod toga telefon pocinje da brljavi).

Sto se tice vizuelnog dozivljaja, Sense mi uopste ne nedostaje. Ima dosta skinova i tema koje se mogu instalirati i izgledaju fenomenalno.

Sto se tice razlike izmedju 7.0.3 i nightly-a, LorDMod mi je objasnio da je 7.0.3 zvanicna verzija a nightly mu dodje kao RC...:) I jedna i druga su gotovo iste (vizuelno i po performansama) i mislim da u zavisnosti od kombinacije ROM+radio ljudi biraju da li ce 7.0.3 ili nightly (jer nece svaki radio uz nightly da radi dobro sa 7.0.3 i obrnuto - ima posebna tema na xda za te kombinacije) ...

Eto to je moje iskustvo sa dva custom ROM-a a dok god CM bude radio kao do sada necu experimentisati sa drugim ROM-ovima :p

Ja sam i dalje na Android Revolution HD (Aktuelna Verzija 5.2.1). U principu, najslicniji stock izgledu (iako moze i da se ubije Sense 2.1 i Rosie launcher). Ima addonove za Sense 3.
Baterija... Pa, varira od verzije do verzije traje izmedju dan i dva. Podrzava widgete. Ne mogu da se setim sad jos cega.

Zadnjih nedelju dana moj DHD nikako ne moze da locira signal (iGO,cardio training,my location i sl)..trazi ga u nedogled (samo blinka satelit ikonica) probao GPSfix i onaj trazi signal u nedogled...sta mi je raditi?stock rom 2.3.3
hvala

Odjednom mi je prso wirelles :( ne moze ni da mi nadje wifi ruter koji mi je upravo 2m od fona. Kao vidi ga, pa pokusa da se konektuje, pa se diskonektuje i tako u krug ... Zna li neko o cemu se radi??

Da li imas telekomov ruter? I meni se isto desava, to je do rutera najverovatnije. Posto sve radi kako treba kada se ruter ugasi pa upali.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Meni su se nekako najbolje i cinili CM7 i Virtuos Unity. Bar sam suzio izbor, hvala svima :)

Ja sam danas uradio tu hardcore varijantu bez uspeha, na moju veliku žalost.

Hvala brate, konacno sam uspeo :)
P.S - screen nije moj vec sa njihovog sajta, zato na njemu nema greske na kraju.

Da nisi mozda imao problem da ti nakon komande adb push misc_version /data/local/tmp izbaci da telefon nije pronadjen? Ubih se sat i po vremena, nema sanse da mogu da ga natjeram da radi.

*****i u servisu su mi instalirali GB (buid number 2.50.405) koji ne moze da se root-uje !! :mad::mad::mad:

Inace, telefon sam poslao na servis zbog odlijepljenog volume tastera da ne bude zabune.

Dal' da idem sa prangijom sjutra i natjeram ih da mi vrate 1.72??? Sta mislite ?? :wall:

Mozes probati metodu koju koriste korisnici 2.37 fw-a.. Preko GoldCard-a flesujes SoftBank 2.37 PD98IMG a zatim flesujes stock 1.32 PD98IMG.zip.. Onda mu radi sta hoces.. Oni ti ga nece vratiti na 1.72, nema sanse..

Nisam znao za to...sinoc sam kratko gledao na xda i skapirao da nema root-a....

Imas neki link?

Ne mogu da povjerujem da ne mozes posteno placen telefon ostaviti na servis i za uzvrat dobiti ono sto zelis. Ni manje ni vise. Uopste mi nije jasno odakle im ideja da diraju sw kad je na telefonu hw problem???? Drzi me bijes od sinoc pa se izvinjavam zbog reakcija ....

Svi linkovi su u temi za Downgrade na 1.32 na XDA. Post #1 je za fw-e do 2.36 a post #2 za fw 2.37

ttalk

Da da, vidio sam bas sada.

Prvo cu pokusati sa oficijelnim RUU 1.32 da vidim dal' ce mozda proci pa cu onda pokusati ovo sto si rekao.

Od cega zavisi rad neke app na razlicitim rom-ovima?

U pitanju je iGo app koju mi je fain2daniel poslao. Juce sam je instalirao na nesrecni 2.3.3 i radila je perfektno. Ja se poradujem jer idem na put uskoro...ali ne lezi vraze.
Danas uspijem da root-ujem i vratim CM7 ROM, instaliram iGo i da probam - katastrofa. Vuce se uzasno kroz meni, pritisak na ekran prihvati sa jedno 3-4 sekunde kasnjenja pa cesto ne "ubodem" ono sto hocu....Uglavnom, zanima me sta bi moglo da bude problem?

Cini mi se da mi je kamera bila bolja na fabrickom sense romu nego sa ovim no sense romovima, jel to moguce ili mi se samo cini?

koristim Miui rom....pozz

naravno.. sense kamera je koplje iznad ostalih

Tapatalking

Nazad
Vrh Dno