Šta je novo?

HTC Desire HD

Koja boleshtina! :)

DHD @ 2ghz

pwTzh.jpg
XuSpI.jpg

Ko ima Sense rom i hoce da proba (ali jasno Vam je da ovako mozete da sagorite telefon :) ) : http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11075137&postcount=35

Mene mrzi sad da se cimam i da nabacujem Sense rom da bi se igrao :) Cekam da se pojavi slican test kernel za CM7

A ja mislio Telenor skup !

BTW koliko exchange accounta moze da podrzi tel? Ili je pitanje koliko podrzava Android ?
Nemojte mi zameriti,imam Symbian zasad :)

I koliko koristi PUSH tehnologiju telefon (tweeter,mail itd )

Jesam li dobro ukapirao da se placa aktivacija + 6x rata + ucesce????

Sto se ostalih acc tice,dakle osim gmaila ja imam jedan pop3 mada mogu uvijek da dodam jos. Vjerujem da je tako i sa exchange acc.

Push radi za za twitter,fb,mail,vrijeme,rss itd. Push za pop3/exch mail se podesava u okviru "Mail" aplikacije.

Ne nego je aktivacija cena telefona, rata je ta cena podeljena sa 6 a učešće je cifra koja nedostaje do cene telefona.

juce uzet telefona iz Telenora

nisam odolio tako da sam sinoc ubacio Android Revolution po upustvu Urosa Novakovica, imam par nedoumica oko sinhronizacije, moze li podesiti da kad nadje WiFi radi cesce synhro nego preko GSM-a, uzeh uz prenesi plus 2 gb al ne bih da ispucam prebrzo :) I nisam nasao interval koliko ucestalo da proverava, citao sam temu pre nego uzeo telefon ali ne secam se da sam to procitao

i kako naterati currentwidget da pokazuje log? meni uvek kaze da nema log?

stavljao na punjac i skidao ali samo opcije i nema info o potrosnji struje

za bat. stavio na 40% brightness, i sta jos preporucuje ?

Zna li ko od vas dali je DHD uzet u Telenoru preko paketa kodiran? I ako jeste dal je lako dekodiranje ili mora servis to da odradi i koliko to kosta?

R-GTI, sve i da je kodiran, postoji CID unlock, radio S-OFF, engineer S-OFF, pravac xda pa citaj. Prilicno je lako i najbolje od svega sto se moze sve vratiti u prvobitno stanje ;)
Imas u Urosevom tutorialu sve potrebne linkove.

Pozdrav,

juce uzet telefona iz Telenora

nisam odolio tako da sam sinoc ubacio Android Revolution po upustvu Urosa Novakovica, imam par nedoumica oko sinhronizacije, moze li podesiti da kad nadje WiFi radi cesce synhro nego preko GSM-a, uzeh uz prenesi plus 2 gb al ne bih da ispucam prebrzo :) I nisam nasao interval koliko ucestalo da proverava, citao sam temu pre nego uzeo telefon ali ne secam se da sam to procitao

i kako naterati currentwidget da pokazuje log? meni uvek kaze da nema log?

stavljao na punjac i skidao ali samo opcije i nema info o potrosnji struje

za bat. stavio na 40% brightness, i sta jos preporucuje ?

Sinhronizacija nema veze sa vrstom konekcije. Ono sto ti je u svakom programu podeseno, tako je kako god se povezao.

Ako uspijes da potrosis tih 2GB svaka ti cast. Ja sam prvi mjesec svakodnevno "jahao" internet i uspio sam da potrosim citavih 1.5 GB...U februaru imam 3.5 GB da spucam :)

CurrentWidget je program koji si pretpostavljam instalirao. Kad otvoris taj program moras ukljuciti snimanje log fajla. Sam widget dodajes kao i sve druge widget-e.

Posto je svez ROM, pusti ga par dana odnosno odradi 2-3-4 ciklusa punjenja i praznjenja (normalno ga koristi tj. nemoj tripovati da treba brze potrositi bateriju i slicno :p ) i onda vidi kakva je baterija. U pocetku zna da se istrosi brze nego sto treba.

Brightness podesi prema svojoj potrebi, meni je na 30-35% otprilike i vrlo rijetko ga mijenjam.

Nemoj htcsense account praviti, nicemu ne sluzi.

To bi bilo to otrilike.

Mozes eventualno instalirati Launcher Pro ako ti se ne svidja "desktop" od HTC-a.

Zna li ko od vas dali je DHD uzet u Telenoru preko paketa kodiran? I ako jeste dal je lako dekodiranje ili mora servis to da odradi i koliko to kosta?

Nije kodiran, ja ubacivao VIP karticu prije nego sto sam ga uzeo i radi.
Za dekodiranje si dobio odgovor od DaPimp-a.

Urose hvala puno na informacijama i na onako detaljnom upustvu

A inace sto se tice potrosnje i ja se nadam da necu morati da se cimam, iskreno otkako sam na postpaid racuni nisu nikad ispod 3000, tako da kapiram uklopicu se u nesto malo preko toga, a ima dovoljno minuta i poruka da ne preterujem, tako da je saobracaj uz to pride, a glupo je ovakav telefon imati bez interneta sto wi-fi sto 3g

i s tim u vezi gasite 3g ili uvek ukljucen, wi fi takodje ?

brightness mi je na 38% ja mislim ok za sada, nego videh ima neki patchevi za ovaj rom sa sve autobrightness nizim i nekim za baterije... probali to vec ?

Za HTC Sense procitah za jadac, necu ni pokusavati to. Podesio sam google mailove, face, tweeter...

Skontao za bateriju i sam autor ROM-a kaze da ostavis par dana i punjenja da se stabilizuje. SetCPU da instaliram i podesim da mozda undervoltuje malo i duze traje baterija ili ne ?

Sto se CurrentWidget-a tice da naravno instalirao postavio ga na home otvorim kliknem da loguje i nista se ne desava kao da nisam ni pritisnuo. A pre flashovanja radio-a odradih Wipe Batt Stats

Ja nisam ni gasio 3g nikada,ako hoces da ustedis batt ugasi,mada kao sto i sam kazes ovakva vrsta telefona,visok paket sa dosta GB ne ide bez 3g pogotovo ako si u zoni dobre pokrivenosti.

Current Widget kao program ne mjeri struju punjenalja,mjeri je widget koji dodajes na ekran kao i sve druge widgete ako si me razumio. Znaci ides add widget i kod izbora widgeta moras naci current widget i on ti mora pokazivati sve. Od tog trenutka nemas vise potrebe da ulazis u aplikaciju.

Sto se tice SetCPU programa ja jesam koristio i jedinu dobit koju vidim od njega su profili koje mozes napraviti. Tipa kad je ugasen tel onda radi na max 300MHz, kad je na punjacu onda da radi na recimo 1GHz itd. Sa tim spustanjem frekvencije neces dobiti neko znacajno duze trajanje baterije. Mozes produziti vrijeme ako recimo padne na 10-15% a ti nisi blizu punjaca.

hvala jos jednom na brzom odgovoru, ni ne planiram da gasim 3g, instaliao sam onaj 3g watchdog neko je s pocetka teme to preporucio, cisto da vidim koliko ce trositi na poslu nemam wifi modem ali kuci imam, tako da neverujem da cu ispucati 2gb osim ako ne budem gledao YT klipove sto ne planiram preko 3g-a :), i znam da ce baterija trajati mnogo duze kad prestanem da non stop cackam telefon, ali svi moramo proci kroz to... ipak je stigla nova igracka, a meni je ovo prvi android telefon,

widget nisam ubacio na taj nacin vec prevukao iz aplikacije, nije ni cudo sto nije hteo da radi, sad radi

okej videcu onda da kasnije probam i setcpu, jos nisam ni na 1% upoznavanja mogucnosti telefona, a i ima tona programa treba naci nesto da zaista valja, eto ako vama starim vlasnicima nije problem napisite sta imate od widgeta i aplikacija instalirano, cisto moze mozda pomoci da se ne luta toliko

hvala jos jednom na brzom odgovoru, ni ne planiram da gasim 3g, instaliao sam onaj 3g watchdog neko je s pocetka teme to preporucio, cisto da vidim koliko ce trositi na poslu nemam wifi modem ali kuci imam, tako da neverujem da cu ispucati 2gb osim ako ne budem gledao YT klipove sto ne planiram preko 3g-a :), i znam da ce baterija trajati mnogo duze kad prestanem da non stop cackam telefon, ali svi moramo proci kroz to... ipak je stigla nova igracka, a meni je ovo prvi android telefon,

widget nisam ubacio na taj nacin vec prevukao iz aplikacije, nije ni cudo sto nije hteo da radi, sad radi

okej videcu onda da kasnije probam i setcpu, jos nisam ni na 1% upoznavanja mogucnosti telefona, a i ima tona programa treba naci nesto da zaista valja, eto ako vama starim vlasnicima nije problem napisite sta imate od widgeta i aplikacija instalirano, cisto moze mozda pomoci da se ne luta toliko

Ja sam gledao YT klipove kad god sam mogao preko 3G odnosno kad je H slovo u notifications baru tako da ne moras da se bojis :)

Sta te interesuje od programa? Da li hoces da placas ili ono "kupujmo domace" ? :p

Ima zaista dobrih i prakticnih programa kao i interesantnih igrica. Napravicu svoju listu danas/sjutra.

Pa neko rece da je YT klip oko 150mb, znaci 10 klipa ode 1,5 gb, tako da nije mi nuzno da to non stop gledam, imam komp sa adslom na poslu za takve stvari, jedino gde nema alternative ali kao sto ti rece trebalo bi da 2 gb budu dovoljna

Od programa, hmm pa neznam volim sve sto vole mladi, neke sam instalirao vec, ali ono standardno otprilikes to koristi i vecina, jedino oko widgeta i tih updatea to mi nije jaca strana to do sada nisam koristio na staroj n85.

ja sam covek iz naroda i volim te verzije za "siroke narodne mase" :)

Ako ti nije problem ili jos nekome video sam na nekoj od strana Krakenovu listu, i aplikacije uglavnom skidate na komp pa u tel ili preko marketa, izgleda mi na marketu nema svih, ili ima samo lite verzija ?

Jos nesto kod mene u standby vuce 5 mA, a ti si napisao 2 do 3 cini mi se, gde to meni odlazi toliko od baterije ? Ili je to posledica sto je em baterija nova em rom ?

Igo Motanov je preporuka za navi ili Ndrive ?

@Caesar imas pravo, al ima i drugih obaveza nemoze sve da se postigne ;)

Pa ja recimo preko 3g ne mogu da gledam u HQ tako da nisu bas 150mb nego dosta manje. U svakom slucaju mozes odgledati neki klip da ne razmisljas.

Sto se potrosnje tice i meni je nekad 5-7 a nekad 3mA. Ne bi bilo dobro da ti je recimo 20-25 mA ili vise u idle onda nesto vuce batt. Takodje pusti nek prodju 2-3 ciklusa punjenja (to ti dodje 4-5 dana) pa onda vidi.

Instaliram programe tako sto na komp skinem sve sto mi se dopada pa preko dropboxa odradim instalaciju na mob. Mozes i prebaciti na karticu sve pa pomocu nekog explorera instalirati.

Igo definitivno za navigaciju.

iskren da budem nisam proveravao tek juce uzeh telefon, al videcu to oko klipova, i znam da moze neki, al ne da preslusavam tonu pesama preko YT.

A za potrosnju cu sacekati nije mi problem ni da mobilni punim 1 na dan, samo me zanimalo cemu kod mene veca potrosnja.

Za dropbox neznam koja je fora, ja sam sve tako na karticu pa kroz exloprer, ali pogledacu na xda.

Neko rece navodno Igo lepse izgleda Ndrive je precizniji zato pitam za vasa iskustva.

A jos videh da si rekao da se nabavi CU S440, medjutim nesto ga slabo ima cak i preko, jel si uspeo doci u posed tog kita ?

evo pocrvenela baterija

displej 55%
pozivi 17%
android sys 14%
standby 6%
idle %
wi-fi 3%

izdrzao 17h, kao sto se vidi nije mnogo odmarao ;)

Instalira se dropbox na kompu i na telefonu. Basplatan je i u jednoj i drugoj varijanti.

Kad to odradis,sve apk fajlove koje skines kopiras u dropbox folder na kompu (koji se inace kreira prilikom instalacije). Kad zavrsis kopiranje, otvoris Dropbox aplikaciju na telefonu i instaliras te programe. Vrlo jednostavno.

Sto se tice navigacije, nDrive nisam probao a iGo izgleda poprilicno dobro.

Taj drzac auto koji je po meni idealan, jedino da uzmes preko oficijelnog sajta ... medjutim racunaj da ce te kostati oko 60 eura sa shippingom plus rizik da ti uopste ne stigne jer vjerovatno znas sta se radi na carini.

pa iskreno vise sam za varijantu da to stigne negde preko pa da mi to posalju/donesu nekom najjeftinijom postom/busom/avionom zavisi sta budem nasao.

inace i ja sam za tu varijantu najvise ali ne bih da carina uzme jos toliko ... videcemo sutra mi stize case mate barely there i htc folije one 2 komada, valjda ce za pocetak biti dovoljno

pa iskreno vise sam za varijantu da to stigne negde preko pa da mi to posalju/donesu nekom najjeftinijom postom/busom/avionom zavisi sta budem nasao.

inace i ja sam za tu varijantu najvise ali ne bih da carina uzme jos toliko ... videcemo sutra mi stize case mate barely there i htc folije one 2 komada, valjda ce za pocetak biti dovoljno

ooo Puska druze dobrodosao u klub :)

ja bih ti preporucio za pocetak ChromeToPhone ukoliko koristis Google Chrome...
ja tako instaliram 80% aplikacija. Samo kliknes u browseru na link i on ti to skine preko fona :D

Hmm zanimljivo zvuci moram probati inace sam koristio listu od Krakena, ima par finih programcica, samo sto sam danas vec uspeo da spucam bateriju a punio je do jutros :D

Pozz ljudi, imam nekoliko pitanja, pa se nadam da neće biti preveliki off, a meni može biti od velike pomoći!

Ovako,
-mene zanima da li možete da skidate i instalirate "narodne verzije" aplikacija?
Planiram da pređem sa iOS na android (konkretno ovaj telefon), pa me zanima ta vrsta "komfora" :) (ako me razumete)?
-Da li koristite (samo) free apps ili plaćate aplikacije?
-Kako ste generalno zadovoljni telefonom (autonomija baterije, difolt aplikacije + aplikacije sa marketa)?
-I za kraj da li je bolje uzeti N1 (google) ili ovo čudo? (iskreno, ovde me samo plaši trajanje baterije, jer nisam čuo baš puno hvale u tom pravcu)
Hvala

I da, zanima me koliko je komplikovano preći sa 2.2 na 2.3 u konkretnom slučaju DHD?
Da li je moguće jednostavnim upgrade-om, ili mora nekim komplikovanim advanced user metodom?
Hvala

-na prvo pitanje, google is your friend. Ima nesto slicno kao installous, ili kako se vec sad zove na iOS-u, ali nije tako dobro odradjeno i dosta je manja baza nego na apptrackru.
-i free i paid apps, bar ja
-Baterija je jedina kojom smo verujem svi nezadovoljni, da i ekran je mogao biti amoled, ali meni ne smeta ni ovaj SLCD. Dosta tezak nacin otvaranja poklopca baterije i sim-a, tako da pazi i samo nezno :D Dosta tesko ali i dosta cvrsto odradjena ta dva dela, tako da se nista ne mrda, ne skripi i tome slicno. Volume dugmad su mogla biti bolje odradjena takodje. Zvuk nije tako cist i jak kao i na drugim telefonima.
-Da si postavio pitanje Nexus S pa i da se razmisljas ... ovako mislim da je bolje uzeti DHD.
-Na ginger se prelazi veoma lako, imas urosev tutorijal ovde, samo ga prati i umesto android revolution rom-a, flashnes recimo PNK Crispy Duck.

^OK :) Hvala na brzom odgovoru :)
Primetio sam danas (malo sam švrljao po netu) da su aplikacije na androidu veoma slične (ako ne i iste) kao i na iOS-u, tako da ništa ne gubim :) -jedino ako nisu u narodnoj verziji... a google sam konsultovao, međutim slaba vajda... nisam našao nešto slično apptrackr...
Definitivno ću probati android (a pogotovo 2.3, jer je mnogo lepši od 2.3 -gledao na YT :) ), a za sada mi je Nexus S, skup!

Pozz ljudi, imam nekoliko pitanja, pa se nadam da neće biti preveliki off, a meni može biti od velike pomoći!

Ovako,
-mene zanima da li možete da skidate i instalirate "narodne verzije" aplikacija?
Planiram da pređem sa iOS na android (konkretno ovaj telefon), pa me zanima ta vrsta "komfora" :) (ako me razumete)?
-Kako ste generalno zadovoljni telefonom (autonomija baterije, difolt aplikacije + aplikacije sa marketa)?
-I za kraj da li je bolje uzeti N1 (google) ili ovo čudo? (iskreno, ovde me samo plaši trajanje baterije, jer nisam čuo baš puno hvale u tom pravcu)
Hvala

DaPimp ti je skoro sve rekao...Postoji app nalik installous-u problem je sto kad radi, onda radi vrhunski. Kad ne radi onda bas ne radi i to nekad zna da bude i po par dana ako ne i duze. Koristim trenutno narodne verzije par aplikacija, kad mi se svidi nesto vrijedno para kupicu bez razmisljanja. Na marketu ima dosta interesantnih aplikacija ali je vecina junk. Default app su meni licno ok.Postoji out of box podrska za rad sa office dokumentima,imas takodje free explorer za pristup fajlovima na kartici,mozes lako upravljati sa attachment-ima itd. Ono sto mi se dopada su kursori sa tastaturom koji dosta olaksavaju posao pri korigovanju duzeg teksta i sl. Ono a sta sam morao da se malo priviknem je kucanje na tastaturi. Ne moze se brzo kucati kao na iPhone-u. Postoje neke tastature koje mozes instalirati umjesto default-ne ali ja to nisam pokusavao.

Sto se telefona tice,jedina zamjerka ide na poklopac od sima...Mogao je biti malo bolje uradjen. Sve ostalo je bukvalno bez greske. Oko ekrana postoji plasticni prsten tako da ne vjerujem da moze uci prasina kao kod 3g ili 3gs telefona.

Sto se baterije tice,ako imas naviku da svako vece stavljas tel na punjenje onda nemas razloga stavljati kuvani ROM.Ipak meni je taj Revolution HD produzio trajanje baterije za oko pola dana (gruba procjena). Gingerbread jos nisam probao i ne razmisljam za sad.

Nexus 1 sam imao prilike da koristim kratko i sjajno radi. Kuciste je dosta cvrsce od DHD-a valjda je od aluminijuma, sta znam. OS je cini mi se bio 2.2 i kao sto rekoh radio je savrseno. Vrlo prijatno sam se iznenadio sa telefonom.

Ovaj novi mi se ne dopada uopste, makar prema onome sto vidim na slikama i video klipovima. Da ima dobar hardver,ima.

Ovako,
Hvala

Da samo dodam par stvari zasto da ne uzmes N1. Nexus jeste sjajan fon i osnovno pitanje je na koje vreme uzimas fon, tj koliko planiras da ti traje? Ukoliko mislis da ga zamenis za 6 meseci, neces mnogo izgubiti i ima smisla da uzmes N1, ali za godinu i vise nema razmisljanja i iskljuciv izbor je DHD. Pre svega, DHD ima znatno jaci hardver od N1, a sa 8255 drugom generacijom Qualcomm procesora mu je obezbedjen itekako dug zivotni vek. Taj procesor se planira u nekoliko uredjaja koji jos nisu videli svetlo dana kao Xperia play, Sharpov tablet i sl...GPU Adreno 205 od 8255 je podosta jaci od serije 200 na prvoj generaciji Snapdragona koji se nalazi u N1, a to ti ne govorim zbog igrica samo, vec i zbog toga sto su novije verzije aplikacija i androida sve zahtevnije u grafickom smislu, i hardver ih mora pratiti...Tu je i 768 MB RAM-a kao i podrska za vece brzine u radu sa 3g mrezama...I, da, taj poklopac baterije, a posebno onaj od sim-a i microSD-a je zivo sr****, i ne preporucujem ti da ako uzmes fon, cesto menjas kartice...

Jedno pitanje za vlasnike DHD-a koji koriste Vip mrezu u gradovima gde su pustili HSPA nazovi + signal. Kolike brzine postizete u downloadu?

Poz, zeleo bih da ubacim neki ROM pa me interesuje par stvari.
Koji je po vama najbolji ROM trenutno za DHD?
Takodje me zanima da li na nekom ROM-u traje duze baterija?
Koje su mane i prednosti tog ROM-a?
Nisam upucen bas u to pa bih voleo da znam malo detaljnije da se ne zeznem.

Takodje da li znate gde mogu da kupim neku bateriju za DHD da imam 2 sa sobom uvek posto baterija ne moze da dogura ni 1 dan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno